Πειρατικές Θέσεις για την ΕΡΤ

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Πειρατικές Θέσεις για την ΕΡΤ

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 14:52

Vassilis Perantzakis έγραψε:
Κομπειλάδας έγραψε:Για την χρηματοδότηση θα πούμε κάτι; Δηλ. από που θα θέλαμε να έχει έσοδα η Νέα ΕΡΤ;

1) Συμμετοχή στο κόστος παραγωγής για μετάδοση από ιδιωτικά κανάλια της Ελλάδας ή άλλων χωρών. Έτσι, όταν ο Πρωθυπουργός παίρνει μαζί του 6 τεχνικούς, 2 δημοσιογράφους και 3 κάμερες, να μην τα πληρώνει μόνο η ΕΡΤ αλλά και το Mega και ο SKAI και οι λοιποί που θα τα προβάλλουν.

2) Ανταποδοτικό τέλος από διαφημίσεις στους ιδιωτικούς σταθμούς (αντί για τέλος στην ΔΕΗ).

Δεν νομίζω πως μου αρέσει το να χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις που θα παίζουν οι άλλοι. Γενικά νομίζω πως η δημόσια τηλεόραση δεν πρέπει να παίζει διαφημίσεις καθόλου, όπως κάνει το BBC, κι ως εκ τούτου δεν θα ήθελα τα χρήματα για την λειτουργία της να έρχονται από οποιουδήποτε είδους διαφημίσεις.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 14 Ιουν 2013, 15:01

Μόνος τρόπος να χρηματοδοτείται εθελοντικά (opt in) από τους πολίτες (put your money where your muth is) με μόνο όρο να δίνει απαραίτητα την παραγωγή της ελεύθερα σε όλους, είτε Ιδιωτικούς σταθμούς είτε χομπίστες.

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 15:06

Δεν μπορεί βρε Νίκο να είναι εθελοντικά! Δεν θα το πληρώνει κανείς. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι αυτός που ακολουθεί το BBC. Έχεις τηλεόραση; Πληρώνεις tv-licence. Δεν έχεις τηλεόραση; Δεν πληρώνεις. Και φυσικά δεν πληρώνεις μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 14 Ιουν 2013, 15:07

LouisaT έγραψε:
Κομπειλάδας έγραψε:Για την χρηματοδότηση θα πούμε κάτι; Δηλ. από που θα θέλαμε να έχει έσοδα η Νέα ΕΡΤ;

1) Συμμετοχή στο κόστος παραγωγής για μετάδοση από ιδιωτικά κανάλια της Ελλάδας ή άλλων χωρών. Έτσι, όταν ο Πρωθυπουργός παίρνει μαζί του 6 τεχνικούς, 2 δημοσιογράφους και 3 κάμερες, να μην τα πληρώνει μόνο η ΕΡΤ αλλά και το Mega και ο SKAI και οι λοιποί που θα τα προβάλλουν.

2) Ανταποδοτικό τέλος από διαφημίσεις στους ιδιωτικούς σταθμούς (αντί για τέλος στην ΔΕΗ).

Δεν νομίζω πως μου αρέσει το να χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις που θα παίζουν οι άλλοι. Γενικά νομίζω πως η δημόσια τηλεόραση δεν πρέπει να παίζει διαφημίσεις καθόλου, όπως κάνει το BBC, κι ως εκ τούτου δεν θα ήθελα τα χρήματα για την λειτουργία της να έρχονται από οποιουδήποτε είδους διαφημίσεις.

Το κράτος πρέπει κάπως να πληρώνει για την δημόσια τηλεόραση. Το πως το συζητάμε. Ένα παράδειγμα είναι το ανταποδοτικό τέλος.

Πάντως ούτε και εγώ θα ήθελα να έχει διαφημίσεις η Δημόσια τηλεόραση, αλλά αυτό ανεβάζει την εξάρτησή της από το κράτος. Πως λύνεται αυτό; Με το τέλος από τις διαφημίσεις άλλων. Αν συνδυαστεί μάλιστα και με τα δικαιώματα που ΔΕΝ πληρώνουν τα κανάλια ούτε καν για τις συχνότητες που ανήκουν κανονικά στην ΕΡΤ...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 15:13

LouisaT έγραψε:Δεν νομίζω πως μου αρέσει το να χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις που θα παίζουν οι άλλοι. Γενικά νομίζω πως η δημόσια τηλεόραση δεν πρέπει να παίζει διαφημίσεις καθόλου, όπως κάνει το BBC, κι ως εκ τούτου δεν θα ήθελα τα χρήματα για την λειτουργία της να έρχονται από οποιουδήποτε είδους διαφημίσεις.

Το κράτος πρέπει κάπως να πληρώνει για την δημόσια τηλεόραση. Το πως το συζητάμε. Ένα παράδειγμα είναι το ανταποδοτικό τέλος.

Πάντως ούτε και εγώ θα ήθελα να έχει διαφημίσεις η Δημόσια τηλεόραση, αλλά αυτό ανεβάζει την εξάρτησή της από το κράτος. Πως λύνεται αυτό; Με το τέλος από τις διαφημίσεις άλλων. Αν συνδυαστεί μάλιστα και με τα δικαιώματα που ΔΕΝ πληρώνουν τα κανάλια ούτε καν για τις συχνότητες που ανήκουν κανονικά στην ΕΡΤ...

Τις συχνότητες ας τις πληρώνουν. Θα `πρεπε ήδη να τις πληρώνουν. Το ανταποδοτικό τέλος πρέπει να είναι ανταποδοτικό τέλος ακριβώς όπως του BBC. Έχεις τηλεόραση πληρώνεις, δεν έχεις τηλεόραση δεν πληρώνεις. Στην Γερμανία ξέρεις πόσο πληρώνω για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που ΔΕΝ έχω; Εδώ η καινούργια νομοθεσία (από πέρυσι) λέει, έχεις δεν έχεις τηλεόραση, πληρώνεις. 52 ευρώ το 3-μηνο!

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 14 Ιουν 2013, 15:16

Ναι στην προβολή των θέσεών μας όπως γράφτηκαν και αυτό στηρίζω.
Όσο για τα οικονομικά νομίζω μια πρόταση κοντά στην άποψη του vasper είμαι πιο κοντά
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 14 Ιουν 2013, 15:25

LouisaT έγραψε:Δεν μπορεί βρε Νίκο να είναι εθελοντικά! Δεν θα το πληρώνει κανείς. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι αυτός που ακολουθεί το BBC. Έχεις τηλεόραση; Πληρώνεις tv-licence. Δεν έχεις τηλεόραση; Δεν πληρώνεις. Και φυσικά δεν πληρώνεις μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Πρέπει να υπάρχει έλεγχος απο τους πολίτες και μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ. Δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώνω μερικά € τον χρόνο παραπάνω για να έχω μια δημόσια μη κρατική τηλεόραση άλλα θα ήθελα να μπορώ
α) να αποσύρω την στήριξη μου κάθε χρόνο.
β) να ειμαι μέτοχος για κάθε ενα χρόνο με οτι αυτο σημαίνει απο πλευράς ελέγχου.
Αλλιώς με δεδομένα χρήματα (είτε από φόρους είτε απο υποχρεωτικές συνδρομές) και κρατικό έλεγχο θα βρεθούμε γρήγορα εδω που είμαστε.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 14 Ιουν 2013, 15:29

LouisaT έγραψε:Τις συχνότητες ας τις πληρώνουν. Θα `πρεπε ήδη να τις πληρώνουν. Το ανταποδοτικό τέλος πρέπει να είναι ανταποδοτικό τέλος ακριβώς όπως του BBC. Έχεις τηλεόραση πληρώνεις, δεν έχεις τηλεόραση δεν πληρώνεις. Στην Γερμανία ξέρεις πόσο πληρώνω για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που ΔΕΝ έχω; Εδώ η καινούργια νομοθεσία (από πέρυσι) λέει, έχεις δεν έχεις τηλεόραση, πληρώνεις. 52 ευρώ το 3-μηνο!

Αυτό που λες μπορεί να ακούγεται δίκαιο, αλλά δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Για παράδειγμα οι παραγωγές της ΕΡΤ έχουν και παιδαγωγικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να πεις "να αφαιρέσουν τους φόρους για παιδεία και πολιτισμό από εμένα γιατί δεν έχω παιδιά και είμαι απολίτιστος".

Δεν ξέρω πως ακριβώς αυτό λειτουργεί στην Αγγλία... Πιθανών το BBC να έχει και άλλους πόρους εκτός του ανταποδοτικού τέλους.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 14 Ιουν 2013, 15:35

Εγώ έχω άλλη απορία... Τι θα κάνει ακριβώς η ΕΡΤ το γραφείο;
Verba volant, scripta manent

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 14 Ιουν 2013, 15:39

Σαν πρόταση να μπει και η απαίτηση να δίνεται χρόνος σε πολίτες/συλλόγους/πρωτοβουλίες να πουν το δικό τους. 'Ολοι ανεξαιρέτως θα παίρνουν σειρά και δικαίωμα να μιλήσουν (όχι μεμονωμένα άτομα λόγω φύσης του μέσου, αλλά όποιος πχ μαζεύει 2-3 χιλιάδες υπογραφές στο site της ΕΡΤ). Αν μια φορά την ημέρα υπάρχει μισή ώρα αφιερωμένη στην κοινωνία, να δεις που τα 4 ευρώ το μήνα θα τα δίνουν όλοι ευχάριστα.

Στην Ελβετία γίνεται, δεν είναι και εξωφρενικό. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες