Λοιπόν, ξεκινάω την επιτροπή!

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Λοιπόν, ξεκινάω την επιτροπή!

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Φεβ 2012, 21:13

iznogood έγραψε:
SilindeElendil έγραψε:
iznogood έγραψε:τι εννοείς; εγώ πάντα κοιτάω την γνώμη, και όχι αυτόν που την λέει. για την ακρίβεια διαγράφω και το όνομά του με ειδικό φίλτρο, πριν την διαβάσω.

Δηλαδη κατ'εσε δεν εχει βαρυνουσα σημασια ποιος εκφερει μια γνωμη παρα μονο αυτη καθ'αυτη(ακαδημαικα ρωταω).

μα όλη η προβατοποίηση, σε αυτόν τον απλό κανόνα δεν βασίζεται;
Τα πρόβατα ακούνε αυτόν που λέει την γνώμη, και όχι την γνώμη την ίδια.

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Πάρε παράδειγμα τις σημερινές δηλώσεις Τσίπρα περί "Ελλήνων". Αν δεν ξέραμε ότι τις λέει ο Τσίπρας, θα μπορούσαμε να πούμε "α ακόμη ένας πατριωτάκος", τώρα που ξέρουμε ότι τις είπε ο Τσίπρας, μπορούμε να πούμε με άνεση "ας μαζέψουμε και από εκεί κάνα ψηφαλάκι, αφού έχει πέραση το θέμα".
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 21 Φεβ 2012, 21:16

Θα πρέπει να θυμηθείς το παράδειγμα που ανέφερα με τον (υποθετικό) σύνδεσμο του Ολυμπιακού...
Συμπεριφορές σαν τη δικιά σου δεν κερδίζουν τον κόσμο, ακόμη κι αν συνοδεύουν τις καλύτερες ιδέες του Γαλαξία.
Μιλάμε για ελλιπέστατα social skills. Πάμε να χτίσουμε κοινωνία, όχι δίκτυο μηχανημάτων.
Οι άνθρωποι δεν είμαστε μηχανές.
Κρίνουμε το τι συμβαίνει από πολλές πλευρές για να καταλάβουμε και συνήθως αυτό το άτιμο το "gut feeling" έχει δίκιο.
Και με το "εγώ τα ξέρω όλα κι εσείς είστε σκουπίδια" και το τρολάρισμα αδικείς και 2-3 καλές ιδέες που μπορεί να τις περνούσες ερχόμενος ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ όπως εκατοντάδες άλλοι.
Ασε που δεν έχεις πείσει ούτε για τις προθέσεις σου (έχει χαθεί και αυτό το παιχνίδι).

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ λέγεται αγαπητέ μου. Δεν την εμπνέεις. Ψάξ'το.

ΑΣΧΕΤΟ ΥΓ Δεν μπορείτε να φανταστείτε ΠΟΣΟ ξεχωρίζουν τα emails που δεχόμαστε από απλό κόσμο που όντως κάτι του έκανε κλικ και θέλει να βοηθήσει
από αυτά που είναι γραμμένα από οπορτουνιστές που είπαν "εδώ είμαστε, τώρα θα γίνω βουλευτής..."
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 21 Φεβ 2012, 21:18

baskin έγραψε:
iznogood έγραψε:
SilindeElendil έγραψε:Δηλαδη κατ'εσε δεν εχει βαρυνουσα σημασια ποιος εκφερει μια γνωμη παρα μονο αυτη καθ'αυτη(ακαδημαικα ρωταω).

μα όλη η προβατοποίηση, σε αυτόν τον απλό κανόνα δεν βασίζεται;
Τα πρόβατα ακούνε αυτόν που λέει την γνώμη, και όχι την γνώμη την ίδια.

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Πάρε παράδειγμα τις σημερινές δηλώσεις Τσίπρα περί "Ελλήνων". Αν δεν ξέραμε ότι τις λέει ο Τσίπρας, θα μπορούσαμε να πούμε "α ακόμη ένας πατριωτάκος", τώρα που ξέρουμε ότι τις είπε ο Τσίπρας, μπορούμε να πούμε με άνεση "ας μαζέψουμε και από εκεί κάνα ψηφαλάκι, αφού έχει πέραση το θέμα".

Μπερδεύετε το αντιπροσωπευτικό σύστημα που υπάρχει στην βουλή, με το αμεσοδημοκρατικό που προσπαθούμε να φτιάξουμε εδώ.

Στο αντιπροσωπευτικό σύστημα, μετράει ποιός λέει την γνώμη.
Στο αμεσοδημοκρατικό μετράει η γνώμη, και όχι ποιός την λέει.

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 21 Φεβ 2012, 21:25

anestis έγραψε:Ασε που δεν έχεις πείσει ούτε για τις προθέσεις σου (έχει χαθεί και αυτό το παιχνίδι).
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ λέγεται αγαπητέ μου. Δεν την εμπνέεις. Ψάξ'το.

Να δεις που ακριβώς το ίδιο θα έλεγα και για το κόμμα των πειρατών.
Από λόγια και προγραμματικές δηλώσεις τα έχουμε ακούσει και από αλλού.
Πράξεις δεν βλέπω, αλλά βλέπω ψωνάρες επώνυμους που νομίζουν ότι κάτι είναι, και γκρουπούσκουλα που γαυγίζουν συγχρονισμένα.
Δεν είμαι εγώ που πρέπει να εμπνέυσω εμπιστοσύνη, εσείς είσαστε.
Εγώ θα σου δώσω την ψήφο μου, εσύ τι έχεις να μου δώσεις; Λόγια;

Άν δεν φτιάξετε αμεσοδημοκρατική δομή που να δουλεύει, και αν δεν δεσμευτήτε σε αυτή, την δικιά μου ψήφο δεν θα την δείτε!
Τελευταία επεξεργασία από 4 και iznogood, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Φεβ 2012, 21:27

iznogood έγραψε:Στο αντιπροσωπευτικό σύστημα, μετράει ποιός λέει την γνώμη.

Τι σχέση έχει με αυτό που σου είπα. Ένα παράδειγμα του μη απόλυτου της θέσης που ανέφερες, παρέθεσα. Αλλάζεις θέμα για να αποφύγεις την ερώτηση ή απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται και τα έχεις κάνει αχταρμά.

Εκεί που προσπαθώ να ανοίξω συζήτηση μαζί σου, πετάς πάλι τις θέσεις αυθεντίας που κατέχεις. Τον εαυτό σου προσπαθείς να πείσεις;

Πάμε πάλι. Είπες για τα πρόβατα και τις ανώνυμες ή επώνυμες γνώμες και εγώ σου απάντησα ότι δεν είναι απόλυτα καλό πάντα να κρίνεις την γνώμη μόνο, αλλά πρέπει να έχεις και την πληροφορία του ποιος την είπε (όχι πάντα τονίζω). Δεν υπάρχουν tabula rasa άνθρωποι και ότι σύστημα και να φανταστείς δεν κάνει χωρίς ανθρώπους.

Όσο για το τι έχω να σου δώσω, στείλε μου την διεύθυνση σου να σου στείλω σπανακόπιτα που έφτιαξα, αν πάλι δεν θέλεις θα την φάω με παρέα (ανθρώπινη με ονοματεπώνυμα).

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 21 Φεβ 2012, 21:35

baskin έγραψε:
iznogood έγραψε:Στο αντιπροσωπευτικό σύστημα, μετράει ποιός λέει την γνώμη.

Πάμε πάλι. Είπες για τα πρόβατα και τις ανώνυμες ή επώνυμες γνώμες και εγώ σου απάντησα ότι δεν είναι απόλυτα καλό πάντα να κρίνεις την γνώμη μόνο, αλλά πρέπει να έχεις και την πληροφορία του ποιος την είπε (όχι πάντα τονίζω). Δεν υπάρχουν tabula rasa άνθρωποι και ότι σύστημα και να φανταστείς δεν κάνει χωρίς ανθρώπους.

πάμε πάλι. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θέλετε να λειτουργήσετε στις επιτροπές αμεσοδημοκρατικά.
ΑΡΑ αυτό που μετράει είναι η πρόταση για τους έλληνες, ΑΣΧΕΤΑ αν την είπε ο Τσίπρας ή ο Πλεύρης.
δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Ξεκούνα, δεν είσαι στον κοινοβουλευτισμό, είσαι σε άλλο space!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Φεβ 2012, 21:44

iznogood έγραψε:πάμε πάλι. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θέλετε να λειτουργήσετε στις επιτροπές αμεσοδημοκρατικά.
ΑΡΑ αυτό που μετράει είναι η πρόταση για τους έλληνες, ΑΣΧΕΤΑ αν την είπε ο Τσίπρας ή ο Πλεύρης.
δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Ξεκούνα, δεν είσαι στον κοινοβουλευτισμό, είσαι σε άλλο space!

Πάμε πάλι. Ευτυχώς κουνιέμαι συνεχώς γιατί έχει καρφιά ο κώλος μου. Μαθηματικά έχεις κάνει; Καταλαβαίνεις ότι σχολίασα το αξίωμα σου; Στ' @@ η προέκταση που του δίνεις.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 21 Φεβ 2012, 21:51

ΟΚ, ο προφέσορας είναι.
Είχα μια αμφιβολία για λίγο.

Για μια ακόμη φορά:
Είμαστε χάλια. Δεν αξίζουμε την ψήφο σου μεγάλε προφέσορα. Βρες άλλα 200 άτομα και κάνε το κόμμα της Άμεσης Δημοκρατίας
κάτι που προφανώς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις, θέλεις να χαλάσεις ΑΛΛΗ μία προσπάθεια και αυτήν την φορά δεν θα σ' αφήσουμε.
Οι εντολείς σου πρέπει τώρα να στείλουν άλλους, εσύ κι ο φίλος σου σημαδευτήκατε.

"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Φεβ 2012, 21:52

anestis έγραψε:ΟΚ, ο προφέσορας είναι.
Είχα μια αμφιβολία για λίγο.

Για μια ακόμη φορά:
Είμαστε χάλια. Δεν αξίζουμε την ψήφο σου μεγάλε προφέσορα. Βρες άλλα 200 άτομα και κάνε το κόμμα της Άμεσης Δημοκρατίας
κάτι που προφανώς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις, θέλεις να χαλάσεις ΑΛΛΗ μία προσπάθεια και αυτήν την φορά δεν θα σ' αφήσουμε.
Οι εντολείς σου πρέπει τώρα να στείλουν άλλους, εσύ κι ο φίλος σου σημαδευτήκατε.

Ποιος είναι ο φίλος, κάτι έχω χάσει;;;;

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 21 Φεβ 2012, 21:54

Ο φίλος έχει άλλη συμπεριφορά και ΕΙΝΑΙ επίσημα μέλος του κόμματος.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες