Τα θρησκευτικα ζητηματα εχουν εν πολλοις λυθεί. Εκκρεμοτητες υπαρχουν σε λιγα μονο ζητηματα
που πολυ συχνα μαλιστα λυνονται δικαστηριακα.
Νομιζω ότι το θεμα ειναι πιο πολύ κοινωνικό παρά νομικό.
Και εξηγούμαι. Γιατι ολοι κανουν θρησκευτικους γαμους, βαφτισια κηδειες, ενω επιτρεπονται τα αντιστοιχα πολιτικα?
Γιατι ενω νικησε πολιτικα και στρατιωτικα η Δεξια, στην Μεταπολιτευση θριαμβευσε ιδεολογικα η Αριστερα?
Η απαντηση ειναι μια. Ο Ελληνας μετα την καταστροφη της Κυπρου αγεται και φερεται.
Ειναι ερμαιο των εντυπωσεων, των μεσων και των ακραιων δυνατων φωνων.
Δεν εχει πολιτικες πεποιθησεις οπως οι παλιοτεροι. Εχει περισσοτερη πληροφορια, αλλα δεν εχει αποψη (τεκμηριωμενη).
Ο ογκος της πληροφοριας ειναι ανεπεξεργαστος και δεν πιστευει σε κατι, αλλα μονο στο προσωπικο του βραχυπροθεσμο συμφερον.
Ετσι ειναι και φουλ αντιμνημονιακος, ξερει οτι η χωρα του καταστρεφεται, αλλα στις κρισιμες στιγμες
ψηφιζει τους δημιους του για μια μικρη αλλα σιγουρη αναστολη της εκτελεσης από το απόσπασμα.
Οι ντουφεκιες των αλλων εκτελουμενων δεν τον συγκινουν. Κανει οτι μπορει για να μην ερθει η σειρα του
οσο και αν η λογικη λεει οτι καποτε θα ακουστει μια τουφεκια και γι αυτον.
Στην περιοχή που ζω σχεδιάζουν......
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Στην περιοχή που ζω σχεδιάζουν......
Επειδή, σκοπός μου δεν ήταν να «εκθέσω» τις θέσεις σας αλλά, να εκτεθώ εγώ, (With a little help from my friends "σε αυτή την εκτέλεση: http://www.youtube.com/watch?v=QIKBq9TeFlw"), θα κάνω μια προσπάθεια να τοποθετηθώ:
Είμαι δηλωμένος ανεξίθρησκος, όμως είμαι επίσης δηλωμένος, σεβάσμιος στις πεποιθήσεις του καθ` ενός (τις όποιες)!
Πρέπει ή όχι, κάθε θρησκεία, δόγμα, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, να εκφράζεται, ελεύθερα, στον τόπο μας;
Αυτή η διαδικασία όμως, θα πρέπει να έχει καθολική μορφή. Δεν θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας!
Ξεκαθαρίζω πως, η ανάρτησή μου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τους Μουσουλμάνους! Αναφέρομαι σε όλες τις θρησκείες, δόγματα, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο!
Θεωρώ υποχρέωση του κάθε πολιτισμού να αποδέχεται, να στηρίζει ΟΛΕΣ τις πεποιθήσεις, είτε πολιτικές, είτε θρησκευτικές, είτε πολιτισμικές.
Off topic "Ο Μωάμεθ ο Β` σεβάστηκε τις θρησκευτικές ανάγκες, στον 15ο αιώνα. Οι πολίτες του 21ου αιώνα, τι κάνουν;"
… Μην «χαθούμε» όμως αναλύοντας την πολιτική του Μωάμεθ Β`! Άλλο είναι το ζητούμενο!
Μπαίνω λοιπόν στη διαδικασία να βάλω προς κρίση τις προτάσεις:
……………… Αμ δε!
Δεν υπάρχουν προτάσεις ΚΟΙΝΑ αποδεκτές!
Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου!
Είμαστε ελλειμματικοί στο συγκεκριμένο ζήτημα;
Κλείνω:
Το ότι έχουμε αποδεχτεί τις συνθήκες που έχουμε αποδεχτεί, καταστατικά, δεν απαλύνει τις ανησυχίες μου!!
Αποδεικνύεται πως ο κάθε ένας από εμάς «μεταφράζει» τα γραπτά όπως νομίζει!
…… Χρήσιμη η "λογική" αυτή αλλά… δεν «δουλεύει»
Είμαι δηλωμένος ανεξίθρησκος, όμως είμαι επίσης δηλωμένος, σεβάσμιος στις πεποιθήσεις του καθ` ενός (τις όποιες)!
Πρέπει ή όχι, κάθε θρησκεία, δόγμα, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, να εκφράζεται, ελεύθερα, στον τόπο μας;
Αυτή η διαδικασία όμως, θα πρέπει να έχει καθολική μορφή. Δεν θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας!
Ξεκαθαρίζω πως, η ανάρτησή μου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τους Μουσουλμάνους! Αναφέρομαι σε όλες τις θρησκείες, δόγματα, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο!
Θεωρώ υποχρέωση του κάθε πολιτισμού να αποδέχεται, να στηρίζει ΟΛΕΣ τις πεποιθήσεις, είτε πολιτικές, είτε θρησκευτικές, είτε πολιτισμικές.
Off topic "Ο Μωάμεθ ο Β` σεβάστηκε τις θρησκευτικές ανάγκες, στον 15ο αιώνα. Οι πολίτες του 21ου αιώνα, τι κάνουν;"
… Μην «χαθούμε» όμως αναλύοντας την πολιτική του Μωάμεθ Β`! Άλλο είναι το ζητούμενο!
Μπαίνω λοιπόν στη διαδικασία να βάλω προς κρίση τις προτάσεις:
……………… Αμ δε!
Δεν υπάρχουν προτάσεις ΚΟΙΝΑ αποδεκτές!
Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου!
Είμαστε ελλειμματικοί στο συγκεκριμένο ζήτημα;
Κλείνω:
Το ότι έχουμε αποδεχτεί τις συνθήκες που έχουμε αποδεχτεί, καταστατικά, δεν απαλύνει τις ανησυχίες μου!!
Αποδεικνύεται πως ο κάθε ένας από εμάς «μεταφράζει» τα γραπτά όπως νομίζει!
…… Χρήσιμη η "λογική" αυτή αλλά… δεν «δουλεύει»
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
εφοσον δεν επιβαρυνεται οικονομικα το κρατος (όπως θα έπρεπε να γινει και με τον χριστιανισμο) φυσικα και να γίνει. όλοι έχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε και να λατρευουμε δημόσια την πίστη μας.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
- Επικοινωνία:
Φυσικά εννοείται πως πρέπει να ανοίξει και όχι μόνο ένα αλλά να αλλάξει ο νόμος και να επιτραπεί σε κάθε θρησκεία να ανοίγει ναό. Το μόνο θέμα είναι η χρηματοδότηση. Οι Σαουδάραβες σπονσοράρουν την δικιά τους μορφή του Ισλάμ και υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξουν και εδώ το franchise με τους φανατικούς μουλάδες. Θέλει λίγο προσοχή εκεί.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Ολική απαγόρευση όλων των μορφών θρησκείας είναι εφικτό ?
-
Προσωπικά, ότι περιέχει την λέξη απαγορεύεται μου φέρνει ναυτία!
...... μάλλον πρέπει να το κοιτάξω σε κάποιο γιατρό!
...... μάλλον πρέπει να το κοιτάξω σε κάποιο γιατρό!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
Gobis έγραψε:Ολική απαγόρευση όλων των μορφών θρησκείας είναι εφικτό ?
ναι, έχει συμβει πολλές φορές και είναι σύνηθες φαινόμενο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
- Επικοινωνία:
Η απαγόρευση είναι το απόλυτο κακό. Δεν απαγορεύεις ποτέ την ελευθερία του ατόμου να κάνει ότι νομίζει καλύτερο. Ποτέ δεν λειτούργησε, ποτέ δεν θα λειτουργήσει.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Ορθή επανάληψη
Πλήρη διαχωρισμό κράτους εκκλησίας (και σε όλα τα δόγματα) .
Θρησκευόμενες ομάδες μπορούν να διατηρούν τον δικό τους χώρο λατρείας με δικά τους έξοδα για την υλοποίηση και λειτουργία του χώρου τους .
Θρησκευόμενες ομάδες μπορούν να διατηρούν τον δικό τους χώρο λατρείας με δικά τους έξοδα για την υλοποίηση και λειτουργία του χώρου τους .
-
Gobis έγραψε:Ορθή επανάληψη
Αυτό μάλιστα!
Οικονομικά αυτόνομες θρησκευτικές ομάδες!
Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους έχει ουσιαστικά γίνει, το μόνο που μένει είναι να γίνει και στα χαρτιά...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες