Η αδιαφάνεια της διαφάνειας

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Η αδιαφάνεια της διαφάνειας

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 08 Μάιος 2013, 19:45

Vassilis Perantzakis έγραψε:Kotsos, ακριβώς αυτό θέλουμε. Και αυτό είπα και στο συνέδριο για τα Ανοιχτά δεδομένα στο Χαροκόπειο. Ότι τα δεδομένα είναι μια αρχή, αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται θεσμική θωράκιση και να αναπτυχθούν εργαλεία για την εκμετάλλευσή τους. Μάλιστα συμφώνησε και ο Γιώργος Καραμανώλης της Διαύγειας με αυτό που είπα και μπορούμε να είμαστε σε επαφή για το θέμα.

Βασίλη, επειδή όμως δεν είμαστε ΜΚΟ που υπερασπιζόμαστε μια αξία, ούτε υπογραφάκηδες να υπογράφουμε κάθε petition, αλλά πολιτικό κόμμα που καταθέτουμε στην κοινωνία πολιτικές προτάσεις, η πολιτική μας πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει την αξία και τον θεσμικό τρόπο που αυτό θα γίνει βιώσιμο και θα θωρακιστεί.

Εκεί έγκειται και η αντίδρασή μου σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι κάνουμε πολιτική υπογράφοντας petition ή υιοθετώντας κείμενα της κάθε ΜΚΟ, αντί να παίρνουμε αυτά τα θέματα, να τα επεξεργαζόμαστε και να δημιουργούμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ.

Ο Καραμανώλης και ο κάθε Καραμανώλης, δουλειά έχει να προωθεί τις αξίες που θεωρεί η ομάδα του σημαντικές.

Δουλειά μας όμως είναι να τις πάρουμε και να δούμε συλλογικά από όλους μας τι πράξεις πρέπει να γίνουν και πως θα πρέπει να αλλάξει το πνεύμα του νόμου για να γίνουν αυτές λειτουργίες της κοινωνίας μας.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Η αδιαφάνεια της διαφάνειας

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 09 Μάιος 2013, 01:48

Kotsos, για να καταλάβω... διαφωνείς με την συμφωνία μου; Τι λες τώρα; Σοβαρά αυτό κάνει ένα κόμμα; Δηλαδή όταν το είπα εγώ πως νομίζεις ότι το είπα; Ως χασάπης; Ως Πειρατές μας κάλεσαν και ως Πειρατής το είπα. Μάλιστα ως πληροφορικάριος ήμουν και πολύ συγκεκριμένος.

:lol: Ώρες-ώρες δεν σε καταλαβαίνω....
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες