Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Δημοσίευσηαπό chprokop » 07 Απρ 2013, 12:38

Και μια αντικειμενικη ματια στο ζητημα της Κύπρου από ένα γνώστη και της Ιστορίας
αλλα και της καταστασης στα αθηναικα ΜΜΕ

http://www.koutipandoras.gr/35195/m%CE% ... CF%81.html

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 07 Απρ 2013, 13:28

chprokop έγραψε:Και μια αντικειμενικη ματια στο ζητημα της Κύπρου από ένα γνώστη και της Ιστορίας
αλλα και της καταστασης στα αθηναικα ΜΜΕ
http://www.koutipandoras.gr/35195/m%CE% ... CF%81.html

Το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε και, μάλιστα, η αναπαραγωγή δούλεψε συγχρονισμένα, όπως και στο Δημοψήφισμα του 2004, ήταν ότι η πρώτη απόφαση του Εurogroup ήταν καλύτερη από τη δεύτερη, και θα διέσωζε τη Λαϊκή και την Κύπρου -την πρώτη από την εξαφάνιση και τη δεύτερη από τη σκληρή αναδιάρθρωση και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τους πελάτες τους.
Και οι δύο αποφάσεις ήταν καταστροφικές για το νησί.
Αλλά την υπερψήφιση της πρώτης απόφασης θα ακολουθούσε σε διάστημα ολίγων ημερών και η ισοπέδωση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο και τις υπόλοιπες τράπεζες, οι οποίες δεν ακολούθησαν την βλακώδη πολιτική των δύο μεγαλύτερων, που συναγωνίζονταν στο «ξέπλυμα» των ρωσικών δισεκατομμυρίων και στο χάρισμα μέρους των δανείων στους πολιτικούς και τους συγγενείς τους.

Αυτο ειναι το αποσπασμα του κ.Ιγνατιου στο οποιο εκφραζει την υποθεση οτι ουτως ή αλλως ΘΑ επέρχετο η καταστροφη ! Χωρις ομως να παραθετει ουτε ενα στοιχειο. Σεβομαι τον γνωστο δημοσιογραφο, αλλα οι δικες μου πηγες αλλα μου ειπανε. Επι πλεον ολα τα στοιχεια - και ιδιως αυτα που βγαινουν σιγα - σιγα στη φορα - επιβεβαιώνουν την εκτιμηση οτι και οι δυο τραπεζες πλεον οδηγουνται στην πληρη καταστροφη παρασερνοντας και την οικονομια του νησιου μαζι τους.
Αρα τι κερδηθηκε ;;;
Με εικασιες και εικοτολογιες χτιζει κανεις παλατια και δικαιολογει τις αυθαιρετες εκτιμησεις του.

Επισημαινω ακομη οτι το προβλημα δεν ηταν ουσιαστικα το "κουφιο" ΟΧΙ των κυπριων βουλευτων, αλλα η ανυπαρξια εναλλακτικου σχεδίου, η ανετοιμοτητα της νεας κυβερνησης να αντιμετωπισει το ζητημα στην ουσια του, η απιστευτη προχειροτητα και ο ερασιτεχνισμος κατα τις "διαπραγματευσεις" - αντικειμενικος στοχος των οποιων ηταν , κατα τους κυπριους η διασωση των ρωσικων κεφαλαιων ! - μπας και σωθει το μοντελο του κρατους - οφσόρ !!!

Αλλα γι' αυτο τσιμουδιά ο κ.Ιγνατιου ! Το λυπηρο ομως ειναι οτι το ιδιο κανουν και οι "υπερπατριωτες πειρατές"...Την πάπια δλδ για το κυριως θεμα, διοτι για ολα φταιει ο σατανικος Σόιμπλε :evil:

Αφεριμ 8-)

Κατα τα αλλα αγαπητε Χριστοφορε , σου διαφευγει δυστυχως οτι το αρθρο αυτο λεει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με οσα , πολυ αναλυτικα, εχω περιγραψει στο κειμενο μου για την κριση στην Κυπρο.

Προφανως εγω δεν ειμαι τοσο αξιοπιστος οσο ο κ.Ιγνατιου.

Προφανως , επισης, για μια ακομη φορα αποδεικνυεται οτι διάλογος με προκατειλημμενες αποψεις και "επαναστατικά" στερεοτυπα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 07 Απρ 2013, 14:13

έχεις μια μοναδική ικανότητα να προσωποποιεις καταστασεις (με συνεπεια να οδηγείσαι σε τελείως αυθαίρετα συμπεράσματα).
πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για μένα και για σένα... ούτε για lifestyle...

ενίοτε οι αναφορές στο πρόσωπό σου, ενώ σχολιάζεις γενικά ή και διεθνή θέματα μου θυμίζουν τον μοναχό στο αρχονταρίκι
της Μονής Κωνσταμονίτου που αναφερόταν στις δικές του θέσεις για το διεκκλησιαστικό διάλογο με τους Καθολικούς
σαν να μιλούσε απευθείας με τον Πάπα, προκαλώντας βέβαια την θυμηδία των παρευρισκομένων...

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 07 Απρ 2013, 16:50

sorry Christopher,

αλλά με τα θρησκευτικά, τις "πίστεις" και τις θρησκείες (αυθεντικές ή πολιτικές) δεν τα πήγαινα ποτέ τόσο καλά όσο εσύ.
Οπότε δεν αισθάνομαι οτι με αφορούν τα εκτός θέματος σχόλιά σου.

Αυτό που με αφορά όμως είναι οτι ενώ υπάρχει ενα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο προσπάθησα να αναδείξω με την ελπίδα ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν έναυσμα για μια δημιουργική και λειτουργική συζήτηση, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση γι' αυτό !

Ο μεν Σίμος σχίζει τα ιμάτιά του καταφερόμενος γενικώς και αδιακρίτως κατά των "υπεραναλύσεων" - δεν φτάνει που δεν ξέρουμε την τύφλα μας - και απαιτεί εδώ και τώρα "προτάσεις" και θέσεις "πειρατικές" - που προφανώς θα τις βγάλουμε από το στομάχι μας, ή στην καλύτερη θα μας τις σφυρίξει στ' αυτί ο guru Rick :mrgreen: !

Εσυ δε επιτίθεσαι λαύρος κατά όσων κρίνεις και αποφασίζεις οτι εκφράζουν δουλοπρεπείς , αναθεωρητικές και "ευρωλιγούρικες" (κατά την κρίση σου φυσικά) θέσεις και οχι μονον δεν συμβάλλεις σε εποικοδομητικό διάλογο αλλά αντίθετα δημιουργείς ατμόσφαιρα φορτισμένη με έντονες αξιολογικές κρίσεις, τέτοια που "καίει" στην ουσία κάθε προσπάθεια για ανταλλαγή ΑΠΟΨΕΩΝ !

Προφανώς το ζήτημα δεν αφορά ούτε εμένα ούτε κι εσένα.
Εμένα δεν με αφορά γιατί, μετά από τις αρχικές αψιμαχίες, αφού πολύ γρήγορα κατάλαβα τι "παίζει" εδώ μέσα, δεν με αγγίζει πραγματικά τίποτε απολύτως απο οποιονδήποτε κι'αν λέγεται με οποιονδήποτε τρόπο κι'αν λέγεται !

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ουσία της πολιτικής - και σαν λόγος και σαν πράξη - η οποία θεωρώ οτι πλήττεται καίρια με τις παρεμβάσεις του τύπου που περιέγραψα πριν.
Ακριβώς γι' αυτό με τα σχόλια και τα κείμενα που αναρτώ , όχι μόνο δεν προσωποποιώ αλλά αντίθετα προσπαθώ να αναδεικνύω την πολιτική διάσταση των ζητημάτων.
Με αυτήν μπορείς φυσικά να διαφωνείς.

Εσύ όμως προτιμάς να "προσωποποιείς" τη διαφωνία σου και να μιλάς απο καθέδρας σαν εκφραστής των "γνήσιων" πειρατικών θέσεων που μόνο εσύ φυσικά γνωρίζεις.

Επι του συγκεκριμένου - και πάλι - αναφέρθηκες :
...Και μια αντικειμενικη ματια στο ζητημα της Κύπρου από ένα γνώστη και της Ιστορίας...

οπότε αυτό που σαφέστατα υπονοείς είναι οτι οι υπόλοιποι δεν είμαστε ούτε αντικειμενικοί ούτε και γνώστες !!!
Επειδή λοιπόν ΕΓΩ είμαι αυτός που έγραψα τη συγκεκριμένη ανάλυση, προφανέστατα αναφέρεσαι σε μένα με τρόπο έμμεσα απαξιωτικό έτσι ώστε να ακυρώσεις την ανάλυση χωρίς όμως να αναφερθείς ευθέως σε όσα περιλαμβάνονται σ' αυτήν !
Κρίνεις τον συγγραφέα και όχι τα γραφόμενά του.
ΟΕΔ !

Τώρα τι ξέρεις εσυ για τις σχέσεις μου με την Κύπρο (συγγενικές και πολιτικές) και σε τι επίπεδο (ρώτα τον Ανέστη), και μας πασσάρεις σαν "αντικειμενικό" τον κ.Ιγνατίου μέσω του εξ ίσου "αντικειμενικού" και επαναστάτη (μη ξεχνιόμαστε) Βαξεβάνη, μόνο εσύ μπορείς να μας πεις.

Ή δεν μπορείς ;;;

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 07 Απρ 2013, 17:17

Αυτο λεγεται πολυφωνια και ειναι πειρατικη θεση. Αν δεν μπορεις να συζητησεις μαζι μου, φαντασου ποσο θα δυσκολευτεις με ενα ΧΑυγιτη, εναν ΚΚΕ για να μην πω εναν μνημονιακο.
Πως εσυ μονο με κατηγορεις για καθοδηγητη εδω μεσα, μονο προσωπικα μπορω να το δω,
όπως και το οτι θεωρεις πολιτικη άποψη να με αναφερεις ονομαστικα, ενω εγω καταφερομαι εναντιον σου (κατα την αποψη σου), ενω δεν αναφερομαι σε σενα, αλλα στις θεσεις σου.

Μην μου υποδεικνυεις τι να θεωρω αξιοπιστο και τι οχι. Εχω και την εμπειρια και την καταρτιση να το κρινω (αλλοτε σωστα και αλλοτε λαθος-η Ιστορια θα μας πει).
Κατι μου λεει ομως οτι η Ιστορια θα δικαιώσει τους ριζοσπάστες σε αυτη τη φαση και όχι τους διαλλακτικους. Όπως ακριβώς στο Μεσοπόλεμο.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 08 Απρ 2013, 14:58

Επισυναπτω και εγω λοιπον ενα κειμενο σε άπταιστον κυπριακήν ,
που μου ηρθε απο "αληθινο" Κύπριο και εχει αναρτηθει στο Φ/Β...
(ο τυπος ειναι γνωστος του γυναικαδελφού μου)

Για να συνεχιστει ο "πολυφωνικος" διαλογος...
Συνημμένα
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ.doc
(56.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 215 φορές

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 08 Απρ 2013, 17:42

Όι ότι διαφωνώ με τον παρέα Party-is-over, αλλά εν κ' έναι μόνον εσωτερικόν το πρόβλημα - εν full Ευρωπαϊκό τζιε να το βάλουμε καλά στην κελλέ μας...

ΥΓ. Για να συνεχίζεται ο "πολυδιαλεκτικός" διάλογος ;)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες