Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
dizzyk
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 01 Απρ 2013, 11:23

Δεν ξέρω αν όντως διαβάσατε το κείμενο του omissman, προς το τέλος αναφέρει προτάσεις/τρόπους για το πώς θα μπορούσε να λυθεί διαφορετικά το θέμα στην Κύπρο. Επίσης, τοποθετεί το όλο πρόβλημα (σωστά) στο πολιτικό επίπεδο πέρα από το οικονομικό.

Γυρίστε στο θέμα παρακαλώ καθώς είναι πολύ σοβαρό για να το "κάψουμε" στο forum. Αλλιώς όπου να'ναι μετακομίζω Αθήνα έτσι κι αλλιώς, να πάμε για καφέ με τον omissman να τα συζητάμε...

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 01 Απρ 2013, 11:26

mankasp έγραψε:@mesitiko + @simos, Δεν καταλαβαίνω τι λύση/πρόταση περιμένετε και γιατί πρέπει να δώσουμε μια. Η λύση υπάρχει και είναι τα μνημόνια που υπογράφονται. Κακώς η καλώς και όσο και αν πονάει αυτή είναι η μόνη λύση για εμένα. Η δική μας η δουλεία πιστεύω είναι να φροντίσουμε να εφαρμοστούν αυτά που η Ελλάδα υπέγραψε στο σύνολό τους, διάφανα και αξιοκρατικά.

Εγώ ως πειρατής ψηφίζω υπέρ μνημονίων, ΕΚΤ, ΔΝΤ κτλ.... τουλάχιστον είναι μια λύση. Αν κάποιος βρει κάποια καλύτερη ας την πει και βλέπουμε.

Ok, ας πούμε ότι "συμφωνούμε" σε αυτή την αρχική σου διαπίστωση/διατύπωση. Ξεκινάμε λοιπόν να διαβάσουμε/μελετήσουμε/αναλύσουμε τα "μνημόνια" και να αποδεχτούμε την εφαρμογή τους; (Αν και εφόσον δούμε ότι αυτά είναι και τίποτα άλλο, τουλάχιστον, για τα επόμενα χρόνια).

@mankasp Εγώ ΔΕΝ απέρριψα ούτε τις αναλύσεις ούτε τις όποιες ορθές/συζητήσιμες διαπιστώσεις του omissman και των άλλων. Αυτό που επισήμανα είναι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να "αναλωνόμαστε" σε αναλύσεις επί αναλύσεων και σε διαπιστώσεις επί διαπιστώσεων, που όμως δεν καταλήγουν πουθενά σε σχέση με το τι θέσεις και τις προτάσεις που έχουμε (?) ή θα έπρεπε να έχουμε (????) ως πολιτικό κόμμα. Αν είναι να "κονταροχτυπιόμαστε" για το ποιος έχει την καλύτερη, πληρέστερη, ορθότερη ανάλυση της μίζερης πραγματικότητας, δεν είμαστε πολιτικό κόμμα αλλά "στρογγυλή τράπεζα" συζητήσεων επιφανών αναλυτών και ρητόρων...
Εγώ σε αυτό το τραπέζι και δεν κάθομαι και δεν θέλω να συμμετέχω (οι καρέκλες του είναι άβολες πιάνεται ο ποπός μου), μου είναι πιο βολικός ο καναπές μου, που με περιμένει από τότε που τον παράτησα μοναχούλη του και με ανοιχτές τις αγκάλες του!!! :(
здравствуйте

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 01 Απρ 2013, 12:17

Σε αυτό το τραπέζι Σίμο σε λίγο δεν θα κάθεται κανείς.
Γιατί θα είναι σαν να υπερασπίζεσαι τη χούντα ή τους έξι στο Γουδί.
Καλές οι αναθεωρητικές τάσεις στην Ιστορία, αλλά η αλήθεια καλύτερη.
Ο μεταμοντερνισμός εκτός από την αισθητική κατέστρεψε και τη θέληση των σύγχρονων κοινωνιών.

Η υποστήριξη του Μνημονίου, όταν αποτελεί το ΒΡΑΧΝΑ του ΔΝΤ που σκεφτεται νεους τρόπους να παρεμβαίνει ΗΔΗ,
μονο ως μετανεωτερικο επιχειρημα θα μπορουσε να σταθει στη δημοσια συζητηση.

Γιατι η Ιρλανδία (πιστή εφαρμοστης του Μνημονιου που της επιβλήθηκε) σερνεται πίσω από τις επιλογές αλλων κυρίαρχων λαών?
Τι επραξε? Οποιος μόνος του διαλεγει την εθελοδουλεία πρέπει να την υποστεί. Ήδη στην Κύπρο το ΟΧΙ εχει δημιουργησει τις
προυποθεσεις για την υποστηριξη της εθνικης υπόθεσης εντος Ευρωπης. Προστάτεψε τους Κύπριους που ειχαν τις καταθεσεις τους
σε αλλα πιστωτικα ιδρυματα και διασφάλισε το οριο των 100000 και στις "αναδιαρθρώσεις".

Το ναι σε ολα γεννα μονο αδιεξοδα. Πτωχευσεις και ανεργία για περισσότερους και χειρότερο ΔΗμόσιο.
Όσο για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος (για την οποία δεν μιλά κανείς) αυτη πλέον γίνεται
με την ευρωπαικη σφραγίδα (προγραμματα, ΜΚΟ κλπ κλπ).

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 01 Απρ 2013, 13:08

F.T: Οι τράπεζες των αναπτυγμένων χωρών εγκαταλείπουν το ευρώ
Κατά 8% τη μείωση του ευρωπαϊκού νομίσματος στα διαθέσιμά τους
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=505480

:o :shock: :mrgreen:
здравствуйте

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 01 Απρ 2013, 13:09

Ήδη στην Κύπρο το ΟΧΙ εχει δημιουργησει τις
προυποθεσεις για την υποστηριξη της εθνικης υπόθεσης εντος Ευρωπης. Προστάτεψε τους Κύπριους που ειχαν τις καταθεσεις τους
σε αλλα πιστωτικα ιδρυματα και διασφάλισε το οριο των 100000 και στις "αναδιαρθρώσεις"

Τώρα σοβαρά μιλάμε? Το "όχι" φούσκα ήτανε και πάει. De facto τους επιβλήθηκαν όροι ίδιοι και χειρότεροι από τους δικούς μας. Αυτό το όριο των 100 χιλιάδων είναι μια χαριτωμένη καραμέλα. Τι γίνεται με τους ανθρώπους που δουλεύανε μια ζωή και είχανε παραπάνω από αυτό το ποσό. Τα 300 χιλιάρικα δεν είναι "πλούσιοι" είναι ένα ζευγάρι συνταξιούχων με το εφάπαξ. Πάνε αυτοί άκλαυτοι. 70 χρόνια δουλειάς πεταμένα.Τι γίνεται με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχανε καταθέσεις πάνω από τα 100? Χάσανε 40 -50 % των χρημάτων τους, θα κλείσουν και όσοι είχανε οικονομίες κάτω από τα 100 χιλιάρικα απλά θα τα φάνε μέσα σε 12-24 μήνες για να επιβιώσουν.

Ξεκόλλα με τα κουτοεπαναστατικά σου, αν θες επανάσταση την κάνεις εφ' όλης της ύλης και όχι απλά αλλάζοντας βρακί όπως έγινε στην Κύπρο. Δεν το είπανε μνημόνιο, το είπανε αλλιώς αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ληστεία των πολιτών για την διάσωση των τραπεζών. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης και οι Ελληναράδες πανηγυρίζουν την ήττα σαν νίκη.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 01 Απρ 2013, 13:35

Μπορει να σε κάνει καλύτερα να νιώθεις ότι ηταν φούσκα, αλλα η δευτερη λύση ηταν και πιο δικαιη και επωφελέστερη στο συνολικο επιπεδο.
Συγκεκριμενα ατομα (πχ καταθετες της ΛΑΙΚΗΣ ανω των 100 χιλ.) ειναι περισσοτερο χαμενοι, αλλα δεν ξερω γιατι θα πρεπε καποιος που κατεθεσε
σε Συνεργατικη Τραπεζα να υποστει κουρεμα προκειμενου να μην χασει ο καταθετης στη ΛΑΙΚΗ. Δεν εχει ουτε νομικο ουτε ηθικο ερεισμα.

Αν ονειρευεσαι σοσιαλιστικη ισοτητα των καταθετων, ουτε το Γιουρογκρουπ δεν θα σου την προσφερει.
Τουλάχιστον δεν βαφτισε την πτωχευση "αναδιαρθρωση" για να μην ισχυσει το οριο.

Το ΟΧΙ ηταν η πρωτη μεγαλη σφαλιαρα στο Γιουρογκρουπ και μονο ο τυφλος δεν βλεπει
οτι οποιος μπαινει στο Ευρω δεν βγαινει ουτε νεκρος...

Για να ξερουμε πως ασκειται η διπλωματια (στην Ελλαδα με την Μεταπολιτευση ειχαμε και την καινοφανη θεωρια
οτι η μη διαπραγματευση σου εξασφαλιζει κατακτησεις-για αυτο και ολα πηγανε διπλωματικα πισω).

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 01 Απρ 2013, 13:47

chprokop έγραψε:Μπορει να σε κάνει καλύτερα να νιώθεις ότι ηταν φούσκα, αλλα η δευτερη λύση ηταν και πιο δικαιη και επωφελέστερη στο συνολικο επιπεδο.
Συγκεκριμενα ατομα (πχ καταθετες της ΛΑΙΚΗΣ ανω των 100 χιλ.) ειναι περισσοτερο χαμενοι, αλλα δεν ξερω γιατι θα πρεπε καποιος που κατεθεσε
σε Συνεργατικη Τραπεζα να υποστει κουρεμα προκειμενου να μην χασει ο καταθετης στη ΛΑΙΚΗ. Δεν εχει ουτε νομικο ουτε ηθικο ερεισμα.

Αν ονειρευεσαι σοσιαλιστικη ισοτητα των καταθετων, ουτε το Γιουρογκρουπ δεν θα σου την προσφερει.

Το ΟΧΙ ηταν η πρωτη μεγαλη σφαλιαρα στο Γιουρογκρουπ και μονο ο τυφλος δεν βλεπει

Για να ξερουμε πως ασκειται η διπλωματια (στην Ελλαδα με την Μεταπολιτευση ειχαμε και την καινοφανη θεωρια
οτι η μη διαπραγματευση σου εξασφαλιζει κατακτησεις-για αυτο και ολα πηγανε διπλωματικα πισω).

Εγώ δεν ονειρεύομαι τίποτα και ούτε έχω ψευδαισθήσεις για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Η μόνη πραγματική και πρακτική αλήθεια είναι πως άμα χρωστάς είσαι σκλάβος και όποιος φαντασιώνεται εθνική ανεξαρτησία και δίκαιες αποφάσεις χωρίς ισχυρή οικονομία απλά δεν κατανοεί τον κόσμο που τον περιβάλλει. Οπότε ούτε ενθουσιάζομαι ούτε απογοητεύομαι από τους τίτλους των ειδήσεων και φυσικά δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου με συγκινησιακές μπαρούφες του τύπου "το ΟΧΙ της Κύπρου ξεφτίλησε Eurogroup και ΔΝΤ". Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (και χειρότερο) από τα δικά μας. Τα υπόλοιπα είναι επαναστικολογίες του καναπέ για αυνανιζόμενους τηλεθεατές με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και παντελή άγνοια της πραγματικότητας.

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 01 Απρ 2013, 14:19

zio_donnie έγραψε:
chprokop έγραψε:Μπορει να σε κάνει καλύτερα να νιώθεις ότι ηταν φούσκα, αλλα η δευτερη λύση ηταν και πιο δικαιη και επωφελέστερη στο συνολικο επιπεδο.

Εγώ δεν ονειρεύομαι τίποτα και ούτε έχω ψευδαισθήσεις για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Η μόνη πραγματική και πρακτική αλήθεια είναι πως άμα χρωστάς είσαι σκλάβος και όποιος φαντασιώνεται εθνική ανεξαρτησία και δίκαιες αποφάσεις χωρίς ισχυρή οικονομία απλά δεν κατανοεί τον κόσμο που τον περιβάλλει. Οπότε ούτε ενθουσιάζομαι ούτε απογοητεύομαι από τους τίτλους των ειδήσεων και φυσικά δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου με συγκινησιακές μπαρούφες του τύπου "το ΟΧΙ της Κύπρου ξεφτίλησε Eurogroup και ΔΝΤ". Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (και χειρότερο) από τα δικά μας. Τα υπόλοιπα είναι επαναστικολογίες του καναπέ για αυνανιζόμενους τηλεθεατές με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και παντελή άγνοια της πραγματικότητας.

Δε βλέπω τηλεόραση , καρδιά μου... Όσο για τις ισχυρές οικονομίες, θα γελάσω... Χωρις διαφθορά κυβερνησεων οι γερμανικες εταιριες δεν πουλάνε ουτε βιδα ...
Μαλλον για τα μαυρα ταμεια δεν θα ακουσες τπτ...

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 01 Απρ 2013, 14:34

chprokop έγραψε:Χωρις διαφθορά κυβερνησεων οι γερμανικες εταιριες δεν πουλάνε ουτε βιδα ...

Δεν χρειάζεται να κάνουν διαφθορά κυβερνήσεων όταν δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός!

Στην Γερμανία τους διαγωνισμούς του Δημοσίου τους παίρνει πάντα μόνο μια εταιρία, μόνο που έχει πιο πολλά ονόματα από το troll μας :
AEG
Siemens
AdTranz
Krauss Maffei
Bombardier
Stadler
Thyssen Krupp
κ.α.
Και φυσικά ο ίδιος κολοσσός είναι υπεύθυνος για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 01 Απρ 2013, 14:37

Χωρις διαφθορά κυβερνησεων οι γερμανικες εταιριες δεν πουλάνε ουτε βιδα ...

Οι Γερμανοί έχουν τρόπο και χρήμα να διαφθείρουν για να πουλήσουν και κυρίως έχουν προϊόντα να πουλήσουν. Οι Έλληνες μπορούν μόνο να μιζαριστούν παθητικά για να αγοράσουν το ένα ή το άλλο. Η αφέλεια σου είναι τραγική. Η Siemens λάδωσε για να πάρει δουλειές δις. η Ελλάδα είχε μόνο φτωχομπινέδες που λαδωθήκανε για να πάρουν ένα κωλόσπιτο και να παντρευτούν στο Παρίσι. Άλλα μεγέθη, άλλες φιλοδοξίες.

Η Ελλάδα είναι απλός παθητικός καταναλωτής, οι ισχυρές οικονομίες χρησιμοποιούν την διαφθορά για εντελώς διαφορετικούς λόγους και σε τελείως διαφορετικά μεγέθη. Το να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα δεν οδηγεί πουθενά. Σύγκρινε την Γερμανία με τους ομοίους της, ΗΠΑ, Κίνα κτλ και την Ελλάδα με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Τι σχέση έχουν τα δικά μας με χώρες που παράγουν;

Για να το καταλάβεις: Άλλο ο μαγαζάτορας που κλέβει στο ζύγι και πληρώνει μίζα στο υγειονομικό και άλλο ο καρμίρης που δεν ζητάει απόδειξη για να του κάνουν έκπτωση 2 ευρώ στο χιλιάρικο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες