@Τσι...
Με όλο το θάρρος: "στελέχη";;;;;;
Πόθεν;
..... Καλό είναι να το ξεκαθαρίζουμε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!!
Σοβαροτητα κομματος
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Σοβαροτητα κομματος
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
Phoebus έγραψε:Ναι, να έχει βάση όμως η κριτική. Και η ανοικτή κριτική έχει και αντι-κριτική. Το γενικό πρόβλημα της χώρας είναι η απραξία και απάθεια. Το ΠΕΙΡ βασίζεται σε εθελοντικές ενέργειες. Έστω ας κάνει κάτι για την κοινότητά του... και αν μπορεί κάποιος απο εμάς γιατί να μη βοηθήσουμε κιόλας.
Το ότι κάποια μέλη δεν έχουν χρόνο να βοηθήσουν δεν λέει κάτι - τουλάχιστον είναι εμφανείς υποστηρικτές. Όχι πως δε χρειαζόμαστε περισσότερα... αλλά είναι θέμα γενικής οργάνωσης. Όπου και προσπαθούμε να βελτιωθούμε.
η κριτικη ειναι κριτικη. ως δημοκρατες πρεπει να ακουμε.. δεν μπορουμε να λεμε στον κρινοντα τι να κανει... δεν ειναι μελος/στελεχος των ΠΕΙΡ
Ως μη-μελος, μου επιτρεπετε μια ερωτηση, που ισως μπορει απο σποντα να ειναι η απαντιση που ηδη γνωριζεται γι ατυχων προβληματα η "σοβαροτητες" του κομματος;
Απο τις εκλογες και μετα, τι διαδικασιες εχουν αναπτυξει οι πειρατες; Εχουν κανει κατι;
Με μια γρηγορη βολτα στο φορουμ μου εμεινε η εντυπωση πως ο καθενας ποσταρει ενα link χωρις να πει τιποτα και υποτιθετε πως ετσι γινεται συζητηση....
Ποσοι εχετε απομεινει;
Πρις τις εκλογες ακουγα για νεολαια, δεν μου αρεσε η ιδεα, αλλα ειχα σκεφτει να συμετασχω αφου ητανε το οτι πιο ενεργο θα μπορουσα να κανω. Τοτε, εμενε στον παγο το θεμα, επειδη ολοι ετρεχαν για της εκλογες. Τωρα, τοσους μηνες μετα, εχει γινει κατι; Απο οτι ειδα το θεμα εχει παγωσει απο τον Νοεμβρη... Δεν μπηκε ενα "Δεν θα πραγματοποιηθει τελικα", απλα κανεις δεν μπηκε στον κοπο να απαντισει στο τελευταιο παιδι...
Αυτα δεν ητανε η ερωτηση μου, ητανε η εισαγωγη μου.... Η ερωτηση μου ειναι: Εχετε την ορεξη και την θεληση να δουλεψετε;
Προσωπικα δεν ειχα την παραμικρη επαφη με οτιδηποτε σχετικο με τους πειρατες για αρκετους μηνες... Απο προσωπικη επιλογη δεν ασχολιθηκα με το φορουμ, ουτε γραφτηκα στο κομμα, και απο την τελευταια φορα που μπηκα στο φορουμ μεχρι σημερα δεν ενιωσα ουτε δευτερολεπτο πως καπου στην Ελλαδα υπαρχουν ανθρωποι που χτιζουν ενα τετοιο κομμα...
Λοιπον, υπαρχουν αυτοι οι ανθρωποι;
Για μενα που απο σποντα σκεφτικα να ασχοληθω, να μπω στο φορουμ να δω τι γινετε και ισως τελικα να γινω μελος τωρα, υπαρχει λογος να πιστεψω σε αυτο το κομμα και να δωσω τον χρονο μου, η καλυτερα να παω να παιξω κανα παιχνιδακι;
Απο τις εκλογες και μετα, τι διαδικασιες εχουν αναπτυξει οι πειρατες; Εχουν κανει κατι;
Με μια γρηγορη βολτα στο φορουμ μου εμεινε η εντυπωση πως ο καθενας ποσταρει ενα link χωρις να πει τιποτα και υποτιθετε πως ετσι γινεται συζητηση....
Ποσοι εχετε απομεινει;
Πρις τις εκλογες ακουγα για νεολαια, δεν μου αρεσε η ιδεα, αλλα ειχα σκεφτει να συμετασχω αφου ητανε το οτι πιο ενεργο θα μπορουσα να κανω. Τοτε, εμενε στον παγο το θεμα, επειδη ολοι ετρεχαν για της εκλογες. Τωρα, τοσους μηνες μετα, εχει γινει κατι; Απο οτι ειδα το θεμα εχει παγωσει απο τον Νοεμβρη... Δεν μπηκε ενα "Δεν θα πραγματοποιηθει τελικα", απλα κανεις δεν μπηκε στον κοπο να απαντισει στο τελευταιο παιδι...
Αυτα δεν ητανε η ερωτηση μου, ητανε η εισαγωγη μου.... Η ερωτηση μου ειναι: Εχετε την ορεξη και την θεληση να δουλεψετε;
Προσωπικα δεν ειχα την παραμικρη επαφη με οτιδηποτε σχετικο με τους πειρατες για αρκετους μηνες... Απο προσωπικη επιλογη δεν ασχολιθηκα με το φορουμ, ουτε γραφτηκα στο κομμα, και απο την τελευταια φορα που μπηκα στο φορουμ μεχρι σημερα δεν ενιωσα ουτε δευτερολεπτο πως καπου στην Ελλαδα υπαρχουν ανθρωποι που χτιζουν ενα τετοιο κομμα...
Για μενα που απο σποντα σκεφτικα να ασχοληθω, να μπω στο φορουμ να δω τι γινετε και ισως τελικα να γινω μελος τωρα, υπαρχει λογος να πιστεψω σε αυτο το κομμα και να δωσω τον χρονο μου, η καλυτερα να παω να παιξω κανα παιχνιδακι;
-
Rognan έγραψε:Ως μη-μελος, μου επιτρεπετε μια ερωτηση, που ισως μπορει απο σποντα να ειναι η απαντιση που ηδη γνωριζεται γι ατυχων προβληματα η "σοβαροτητες" του κομματος;
Ποσοι εχετε απομεινει;
Είμαστε λίγοι και ακόμα λιγότεροι αυτοί που έχουν το χρόνο να κάνουν δουλεία. Μην περιμένεις έτσι "μαγικά" να γίνουν κάποια πράγματα. Αν πιστεύεις στην ιδέα, μην κοιτάς τι κάνουν ή τι δεν κάνουν η άλλοι για το κόμμα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ. Το κόμμα στηρίζεται 100% στην εθελοντική εργασία των μελών του.
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
Θα απαντήσω στον Rognan, γιατί μου άρεσαν οι σκέψεις του αλλά και μου θύμησαν δικές μου σκέψεις πριν να γραφτώ...
Όντως... κι εγώ αναρωτήθηκα γι αυτό, αλλά τελικά κατέληξα πως απο δύο πράγματα πηγάζει όλο αυτό.
α) από το μέσο και τις αδυναμίες του,
το οποίο είναι δύσκολα προσαρμόσιμο στις ανάγκες του καθενός και χάνεται το πολύ ζουμί ή τα θέματα που θα ήθελε κάποιος να ασχοληθεί, μέσα στα υπόλοιπα μηνύματα (πιθανότατα αδιάφορα γι αυτον)
β) Οι άνθρωποι που είναι σε αυτό δεν τηρούν κάποιες βασικές αρχές ώστε η κουβέντα να γίνεται σε υγιή βάση (ναι, κι εγώ σε αυτούς, κανείς δεν είναι εκτός)
Ούτε εμένα μου άρεσε, ούτε και μου αρέσει η ιδέα. "Ομάδα νέων με καθοδηγητές".... ΟΚ... Ακούγεται πολύ παλαιοκομματικό σαν κίνηση, δεν νομίζεις;
Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί μπόρει και χωρίς "παραμάγαζα". Άλλωστε λέμε πως είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι. Δεν θα το ακυρώσουμε νομίζεις με μια τέτοια κίνηση;
Βασικά κάποια στιγμή σταμάτησα να το σκέφτομαι έτσι κι έκανα αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου!
η ίδια απάντηση!
Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις!
Rognan έγραψε:Απο τις εκλογες και μετα, τι διαδικασιες εχουν αναπτυξει οι πειρατες; Εχουν κανει κατι;
Ποσοι εχετε απομεινει;
Όντως... κι εγώ αναρωτήθηκα γι αυτό, αλλά τελικά κατέληξα πως απο δύο πράγματα πηγάζει όλο αυτό.
α) από το μέσο και τις αδυναμίες του,
το οποίο είναι δύσκολα προσαρμόσιμο στις ανάγκες του καθενός και χάνεται το πολύ ζουμί ή τα θέματα που θα ήθελε κάποιος να ασχοληθεί, μέσα στα υπόλοιπα μηνύματα (πιθανότατα αδιάφορα γι αυτον)
β) Οι άνθρωποι που είναι σε αυτό δεν τηρούν κάποιες βασικές αρχές ώστε η κουβέντα να γίνεται σε υγιή βάση (ναι, κι εγώ σε αυτούς, κανείς δεν είναι εκτός)
Rognan έγραψε:Πρις τις εκλογες ακουγα για νεολαια, δεν μου αρεσε η ιδεα, αλλα ειχα σκεφτει να συμετασχω αφου ητανε το οτι πιο ενεργο θα μπορουσα να κανω. Τοτε, εμενε στον παγο το θεμα, επειδη ολοι ετρεχαν για της εκλογες. Τωρα, τοσους μηνες μετα, εχει γινει κατι; Απο οτι ειδα το θεμα εχει παγωσει απο τον Νοεμβρη... Δεν μπηκε ενα "Δεν θα πραγματοποιηθει τελικα", απλα κανεις δεν μπηκε στον κοπο να απαντισει στο τελευταιο παιδι...
Ούτε εμένα μου άρεσε, ούτε και μου αρέσει η ιδέα. "Ομάδα νέων με καθοδηγητές".... ΟΚ... Ακούγεται πολύ παλαιοκομματικό σαν κίνηση, δεν νομίζεις;

Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί μπόρει και χωρίς "παραμάγαζα". Άλλωστε λέμε πως είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι. Δεν θα το ακυρώσουμε νομίζεις με μια τέτοια κίνηση;
Rognan έγραψε:Η ερωτηση μου ειναι: Εχετε την ορεξη και την θεληση να δουλεψετε;
Βασικά κάποια στιγμή σταμάτησα να το σκέφτομαι έτσι κι έκανα αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου!

Rognan έγραψε:Λοιπον, υπαρχουν αυτοι οι ανθρωποι;
η ίδια απάντηση!

Rognan έγραψε:υπαρχει λογος να πιστεψω σε αυτο το κομμα και να δωσω τον χρονο μου, η καλυτερα να παω να παιξω κανα παιχνιδακι;
Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις!

«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
Rognan έγραψε:Ως μη-μελος, μου επιτρεπετε μια ερωτηση, που ισως μπορει απο σποντα να ειναι η απαντιση που ηδη γνωριζεται γι ατυχων προβληματα η "σοβαροτητες" του κομματος;
Ποσοι εχετε απομεινει;
Βασικά η καρδιά του κόμματος δεν χτυπά στο φόρουμ (αυτο ειναι καφενες του κομματος).
Ιδεες υπάρχουν πολλές, η ΔΕ βρίσκει σιγα σιγα τον βηματισμο της (τώρα πλέον υπάρχει περισσότερη ομοψυχια) και θα συντονισει ολες τις προσπάθειες,
αλλα η κυριαρχη θα ελεγα ταση ειναι η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Σε αυτο το πλαίσιο εχουμε ηδη τρια περιφερειακα γραφεια και πάμε για τεσσερα (Αττικη, Κ.Μακεδονια, Αν.Μακ-Θράκη+ Ιόνια)
οποτε σε αυτη τη φάση θα σου πρότεινα να οργανώσεις το Νότιο Αιγαίο (δες το και σαν πρόκληση). Η συμβολη των 12 Ευρω ειναι νομιζω μικρή και οποιος πιστεύει στην ιδέα μπορει ευκολα να
αρχισει να την υλοποιει.
Εδω και ενα μηνα υπάρχει εβδομαδιαία ενημέρωση για τα μέλη (τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα από πριν).
Κάθε Πέμπτη στις 9 υπάρχει ελεύθερη συζήτηση στο Μαμπλ. Η ζωντανη επαφη πιστευω οτι θα επιβεβαιωσει τα λεγομενα μου...
Εκει εξαλλου θα δεις οτι το κομμα εχει "σοβαρεψει" σε σχεση με το χρονο του αρχικου ποστ του "Δικαστη"...
chprokop έγραψε: η ΔΕ βρίσκει σιγα σιγα τον βηματισμο της (τώρα πλέον υπάρχει περισσότερη ομοψυχια) και θα συντονισει ολες τις προσπάθειες, αλλά η κυριαρχη θα ελεγα ταση ειναι η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Σε αυτο το πλαίσιο εχουμε ηδη τρια περιφερειακα γραφεια και πάμε για τεσσερα (Αττικη, Κ.Μακεδονια, Αν.Μακ-Θράκη+ Ιόνια)
.
Τρίχες. Οι τοπικές οργανώσεις δεν έχουν ψηφιακές υποδομές, οι εμπλεκόμενοι αναγκάζονται για οτιδήποτε λένε και κάνουν να έχουν φυσική παρουσία-αναφορά στο τοπικό γραφείο, και έτσι χάνουν ακόμα περισσότερο την ιδιωτικότητά τους. Η μόνη ελπίδα είναι οι τοπικές οργανώσεις να αποκτήσουν ανεξάρτητη ψηφιακή υποδομή και να ξεφύγουν από την παρακολούθηση του κεντρικού πειρατικού. Άλλωστε η μαζικότητα, η αξιοπιστία και η ταυτόχρονη μυστικότητα της ψηφοφορίας μόνο σε τοπικό ψηφιακό επίπεδο εξασφαλίζεται, για να αθροιστούν τα αποτελέσματα σε εθνικό στην συνέχεια.
Φυσικά οι τρεις παραπάνω ερωτήσεις που με επιμέλεια "λεύκαναν" οι εδώ διαχειριστές, αφορούν σε τοπικό επίπεδο και αυτόν που διαχειρίζεται την ψηφιακή υποδομή μιας τοπικής οργάνωσης, σε περίπτωση βέβαια που είναι κεντρικά ελεγχόμενη και όχι p2p. Κάποιες ψηφιακές υποδομές που έχουν οι τοπικές οργανώσεις φαίνονται στο wiki των πειρατών, στο άρθρο Pirates Everywhere on Platforms. Καμιά από αυτές δεν είναι p2p, ενώ υπάρχουν κάποιοι διαχειριστές που έχουν απλώσει πολύ τα πλοκάμια τους.
-
- Επικοινωνία:
geri έγραψε: τοπικό ψηφιακό επίπεδο
LOL. Τι είναι τούτος ο νεολογισμός; Θα κάνουμε LAN parties? Γιατί δεν υπάρχει άλλο "τοπικό" ψηφιακό. Οπότε θα πάρουμε ένα ρούτερ σε μια καφετέρια και αντί να μιλάμε θα τσατάρουμε μέσω intranet.

Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
zio_donnie έγραψε:geri έγραψε: τοπικό ψηφιακό επίπεδο
LOL. Τι είναι τούτος ο νεολογισμός; Θα κάνουμε LAN parties? Γιατί δεν υπάρχει άλλο "τοπικό" ψηφιακό. Οπότε θα πάρουμε ένα ρούτερ σε μια καφετέρια και αντί να μιλάμε θα τσατάρουμε μέσω intranet.
Όχι δεν εννοώ lan parties. Εννοώ ότι η κάθε τοπική οργάνωση πρέπει να έχει το δικό της ελεύθερο φόρουμ, και την δικιά της πλατφόρμα ψηφοφοριών.
Η κεντρική διαχείριση δεν πρέπει ούτε να μπορεί να λογοκρίνει τους πειρατές, ούτε φυσικά να ελέγχει και να φακελώνει τι πιστεύουν και τι ψηφίζουν. Το κεντρικό site θα είναι κάτι σαν rss aggregator, θα μαζεύει δηλαδή τις δημόσιες ομιλίες, τις δημοσιεύσεις και τους διαλόγους από τα τοπικά sites, καθώς και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, και θα τα δείχνει πανελλαδικά.
Η ασφαλής πιστοποίηση της ψήφου ξεκινά πάντα από τοπικό επίπεδο με την ταυτόχρονη παρουσία σε συναντήσεις όλων όσων ενδιαφέρονται. Πρέπει να γίνονται τοπικά meeting όπου να αποφασίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι τοπικές οργανώσεις θα ψηφίζουν στο internet. Η δε κεντρική κομματική διοίκηση οφείλει να δέχεται ως αξιόπιστες τοπικές συναντήσεις φυσικών προσώπων που τηρούν κάποιες προδιαγραφές, και να μην προβάλει κολλήματα.
-
- Επικοινωνία:
geri έγραψε:zio_donnie έγραψε:geri έγραψε: τοπικό ψηφιακό επίπεδο
Όχι δεν εννοώ lan parties. Εννοώ ότι η κάθε τοπική οργάνωση πρέπει να έχει το δικό της ελεύθερο φόρουμ, και την δικιά της πλατφόρμα ψηφοφοριών.
Η κεντρική διαχείριση δεν πρέπει ούτε να μπορεί να λογοκρίνει τους πειρατές, ούτε φυσικά να ελέγχει και να φακελώνει τι πιστεύουν και τι ψηφίζουν. Το κεντρικό site θα είναι κάτι σαν rss aggregator, θα μαζεύει δηλαδή τις δημόσιες ομιλίες, τις δημοσιεύσεις και τους διαλόγους από τα τοπικά sites, καθώς και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, και θα τα δείχνει πανελλαδικά.
Η ασφαλής πιστοποίηση της ψήφου ξεκινά πάντα από τοπικό επίπεδο με την ταυτόχρονη παρουσία σε συναντήσεις όλων όσων ενδιαφέρονται. Πρέπει να γίνονται τοπικά meeting όπου να αποφασίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι τοπικές οργανώσεις θα ψηφίζουν στο internet. Η δε κεντρική κομματική διοίκηση οφείλει να δέχεται ως αξιόπιστες τοπικές συναντήσεις φυσικών προσώπων που τηρούν κάποιες προδιαγραφές, και να μην προβάλει κολλήματα.
Έχεις κανένα ακόμα πιο γραφειοκρατικό σύστημα να προτείνεις; Αυτό είναι πολύ εύκολο, μόλις 30 επίπεδα παπαρολογίας. Δεν έχεις πλέον κοινό να σε ταΐζει και ανακαλύπτεις καινούριες παπαριές. Αν νομίζεις πως θα ξεσαλώσεις τοπικά γιατί τρως άκυρο εδώ είσαι γελασμένος. Κανένας δεν σε λογοκρίνει πόσο μάλλον σε παρακολουθεί. Αν θες έλα στην Αθήνα να μιλήσεις σαν άνθρωπος και όχι σαν τρολ. Πολύ αμφιβάλλω πως θα το κάνεις βέβαια γιατί κανένας δεν θα κάτσει να παίζει τον κατάσκοπο για να ικανοποιήσει την παράνοιά σου.
Που να σφίξουν και οι ζέστες...
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες