Σωστός ο παίκτης!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Σωστός ο παίκτης!

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 15 Μαρ 2013, 19:17

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα
15/03/2013 17:03

http://ipaideia.gr/deite-ti-prepei-na-kanete-an-sas-zitisei-tin-tautotita-sas-idiotiki-etaireia-i-trapeza.2125a5a970a68853178f576b5e9ceb7f.htm

Εικόνα
Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν ...πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

– Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ.
«μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

– Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας
Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.

Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.
здравствуйте

Petros

Re: Σωστός ο παίκτης!

Δημοσίευσηαπό Petros » 15 Μαρ 2013, 20:33

καλό είναι να το βάλεις και στο παπαγαλάκι ;)
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 15 Μαρ 2013, 22:41

Σκέφτηκα να το αφήσω πρώτα να πάρει μια "βράση" στο forum και μόλις είναι έτοιμο να το σερβίρω... :lol: :lol: :lol:
Βασικά θα ήθελα αν οι Πειρατές έχουμε και άλλα τέτοια tips & tricks σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής να βάλουμε μαζί με αυτό. Σε πρακτικά και "αναλογικά" θέματα και όχι σε ψηφιακή ασφάλεια.

Κανονικά και Πειρατικά, ΔΕΝ θα έπρεπε να υποχρεώνεται πουθενά και σε καμιά κρατική ή/και ιδιωτική υπηρεσία/εταιρία, ο πολίτης, να δίνει "απόδειξη" της ταυτότητας του, ούτε καν να την επιδεικνύει. Αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να γίνει αυτό πραγματικότητα. :|
здравствуйте

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 15 Μαρ 2013, 23:29

Κομπειλάδας έγραψε:Κανονικά και Πειρατικά, ΔΕΝ θα έπρεπε να υποχρεώνεται πουθενά και σε καμιά κρατική ή/και ιδιωτική υπηρεσία/εταιρία, ο πολίτης, να δίνει "απόδειξη" της ταυτότητας του, ούτε καν να την επιδεικνύει. Αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να γίνει αυτό πραγματικότητα. :|

Και πως ακριβώς θα ξέρει ο άλλος ότι είσαι εσύ αυτός που ισχυρίζεσαι ότι είσαι?

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Μαρ 2013, 00:06

Αν καταφέρεις να απαντήσεις στην ίδια σου την ερώτηση... ίσως αρχίσω να σε θεωρώ σκέτο πειρατή και όχι αυτόνομο βιοπειρατή magnesias!

Και για να σε βοηθήσω: "Γιατί να ξέρει ο άλλος ότι είμαι αυτός που λέω ότι είμαι;"
здравствуйте

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 16 Μαρ 2013, 00:46

Κομπειλάδας έγραψε:Αν καταφέρεις να απαντήσεις στην ίδια σου την ερώτηση... ίσως αρχίσω να σε θεωρώ σκέτο πειρατή και όχι αυτόνομο βιοπειρατή magnesias!

Και για να σε βοηθήσω: "Γιατί να ξέρει ο άλλος ότι είμαι αυτός που λέω ότι είμαι;"

Αν δεν είσαι αυτός που είσαι, ποιός θα ήθελες να είσαι;

Ειλικρινά θα ήθελες να πάω στην τράπεζά σου και να σηκώσω τα λεφτά που ανήκουν στον Κομπειλάδα;
Και αν μου ζητήσει ταυτότητα να πώ είμαι πειρατής στο μαύρο στραγάλι και δεν δίνω ταυτότητες.

Το να αρνηθεί να σου προσφέρει υπηρεσία γιατί η υπηρεσία είναι για τον κος Κομπελιαδα, που υποθέτει ότι δεν είσαι εσύ το σκέφτηκες;;;;;

Αβανάκηδες γεμίσαμε εδώ πέρα.. Άμά ντιπ για ντιπ μυαλό.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Μαρ 2013, 01:22

Άλλα λέει η γιαγιά μου... άλλα ακούν τα αφτιά μου.

Another biopirate on the wall. :twisted:
здравствуйте

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Μαρ 2013, 02:19

από: Pirate Party Declaration of Principles 3.2 / Πειρατικό Κόμμα Διακήρυξη Αρχών 3.2
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Pirate_Party_Declaration_of_Principles_3.2

Η σουηδική αρχή της πρόσβασης του κοινού στα (δημόσια) αρχεία - «offentlighetsprincipen» (Freedom of information, βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_information) - σημαίνει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε έγγραφο από οποιοδήποτε μέρος της διοίκησης, χωρίς να χρειάζεται να αποδεικνύει την ταυτότητά για τον εαυτό του. Ενώ τα έγγραφα, που μπορεί να έχουν χαρακτηριστεί ρητά με κάποια διαβάθμιση ασφαλείας, απαλλάσσονται από την αρχή αυτή, μια τέτοια σφραγίδα απορρήτου πρέπει να δικαιολογείται από αυστηρά και σπάνια εφαρμοζόμενα κριτήρια, και να μπορεί να ασκηθεί έφεση από το κοινό (για τον αποχαρακτηρισμό τους). Για να δείξουμε την δύναμη αυτής της αρχής, οι ανήλικοι μπορούν να δουν υλικό σε βίντεο που λογοκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο Κινηματογράφου (Cinema Administration Board), εφόσον εμφανιστούν στα γραφεία του συμβουλίου. Θυμηθείτε, το Διοικητικό Συμβούλιο απαγορεύεται να ζητά την επίδειξη ταυτότητας ή και άλλη παρόμοια απόδειξη της ηλικίας.

----------------------------------
Για αυτό μιλούσα. Και για την επέκταση αυτού όπου μπορεί να γίνει. Με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας.
Τώρα από αυτό και μέχρι αυτό "Ειλικρινά θα ήθελες να πάω στην τράπεζά σου και να σηκώσω τα λεφτά που ανήκουν στον Κομπειλάδα;"...
σαν πας στο πηγεμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος
:mrgreen:

(σημείωση: σε μια κοινωνία χωρίς λεφτά και σε μια οικονομία χωρίς τράπεζες... θα 'θελα να είμαι από μια μεριά να σε βλέπω, Κώστα, να ψάχνεις την τράπεζα για να σηκώσεις τα λεφτά μου από τον λογαριασμό μου.... :lol: :lol: :lol: )
здравствуйте

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 16 Μαρ 2013, 05:37

Ποιός σου έχει ζητήσει ταυτότητα ρε Κομπειλάδα για να δείς δημόσιο έγγραφο σε δημόσια υπηρεσία;;;;;

Ονειρευόμαστε φαντάσματα.

Αν είναι όμως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο ( πχ να δείς τον Ιατρικό σου φάκελο) θα πρέπει να μου αποδείξεις ότι είσαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Εκτός αν στις αρχές περί προσωπικών δεδομένων, πιστεύεις ότι ο οποίοσδήποτε έχει δικαίωμα να βλέπει τα δεδομένα των άλλων.

Αλλά νομίζω ότι το κείμενο που παρουσίασες είναι για δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα.
Οπότε τα παραθέματα σου του Σουηδού, στον καιρό.

Εκτός αν βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ´ έξι. Και όποιον πάρει ο χάρος.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες