κιόλας με τις πρώτες μου τέσσερις λέξεις καθρεφτίζεται το σοβαρό μας ( συγνώμη *σας* γιατί δεν ανήκω ποια στο κόμμα) πρόβλημα, που θα μου επιτρέψετε να επισημάνω.
Πειρατινες όλες και όλες 1 ενεργά , 2 που συμμετάσχουν σε ψηφοφορίες , και προσθέτω όχι περισσότερες από 5 οικονομικά ενήμερες.
εάν πάτε στους αρσενικούς πειρατές, θα καταμετρήσετε περίπου 15 ενεργά μέλη, περίπου 30 που συμμετάσχουν σε ψηφοφορίες και 80 οικονομικά ενήμερα.
θεωρώ ότι το κόμμα βρίσκετε σε περίοδο έκτακτης ανάγκης.
εάν πάρετε αυτούς τους αριθμούς και αναλογιστούν με τα πραγματικά εγγεγραμμένα μέλη που ξεπερνάνε ξεκάθαρα τα 1100 θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν πραγματικά θα έπρεπε να αξιολογούνται οι ψηφοφορίες ως απόφαση του κόμματος.
εάν φυσικά και το καταστατικό πλέον μας δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσετε έτσι θα θέλω να επισημάνω ότι μετά από την διαμόρφωση του και συγκεκριμένα μετά το συνέδριο, όπου βιαστικά βιαστικά πάρθηκαν αποφάσεις κάτω από την πίεση του χρόνου και ( προσωπική μου άποψη - εκμεταλλευόμενο από μια ομάδα συγκεκριμένων ενδιαφερόμενων) οι οποίες δώσανε την δυνατότητα να περνάνε αποφάσεις μέσα από σύντομες ηλεκτρονικές διαδικασίες.
δεν θέλω να σχολιάσω αν είναι σωστό ή λάθος, ούτε κατηγορώ κάποιους γι αυτό
αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!
προσωπικά πιστεύω ότι 30 και οι 40 ψηφοφόροι δεν είναι αρκετοί για να αποτελούν το σώμα των μελών.
υπάρχει τραγικό λάθος.
το high jacking δεν δεσμεύεται πάντοτε σε μια ορισμένη τακτική και ούτε πρέπει να είναι εκ προθέσεως.
το high jacking που υποστεί το κόμμα σας είναι ένα είδος " negligent negative opportunity selection ".
είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
θεωρώ ότι θα έπρεπε να εξετάσει κ η Ε.Δ. το προκείμενο προβληματισμό μήπως και βρει κάποια λύση (...εάν περιμένεις από τον λύκο να φροντίσει τα προβατάκια ... χάχα...happy new year

επίσης θεωρώ ότι κάποια άτομα εκμεταλλεύονται την όλοι κατάσταση και πιέζουν προς μια κατεύθυνση είτε ιδεολογική, είτε λειτουργική ,είτε καταστατική.
αντί να κοιτάξετε πως θα ταχτοποιηθεί το κόμμα και το πως θα ενεργοποιηθούν τα υπόλοιπα 1050 μέλη κοιτάτε πως και πως να περνάνε αποφάσεις συγκεκριμένων θεμάτων και παράλληλα αποκλεισμό ενδεχομένων ατόμων που μπορούνε να είναι εμπόδιο σε αυτό.
το ερωτηματολόγιο της Δ.Ε εκεί αποσκοπούσε! δυστυχώς δεν μας αφήσανε να το αξιολογήσουμε και να δουλέψουμε στα πολύ σημαντικά στοιχειά που μας πρόσφερε.
θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι 95% των αποφάσεων δεν έχουν υλοποιηθεί. επειδή δεν υπάρχουν μέλη να τα υλοποιήσουνε, απλά μαζεύαμε( μάζευαν) αποφάσεις για να στήσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από μία ομάδα ψηφοφόρων που αποτελούν περίπου 4% τον εγγεγραμμένων μελών!!
θα ήθελα επίσης να αναφέρω πόσα μέλη έχουν αποχώρηση από το κόμμα, θα ήθελα επίσης να σας προσφέρω μια στατιστική όπου θα μας έδειχνε πως είναι γενικότερα η πτώση στην ενεργητικότητα των μελών. για όλα αυτά είχαμε ζήτηση με απόφαση της Δ.Ε από την Ι.Τ να μας δώσει στοιχεία. φυσικά μέχρι και σήμερα ( που έγινε και η διαγραφή μου ) δεν έγινε όπως και η ανάλυση επί του θέματος των ψηφιακών πλατφορμών και την διασφάλιση τους.
για όσους δεν έχουν ακόμη καταλάβει σε πια κατάσταση κατοχής βρίσκετε το κόμμα θα το δείτε με την πάροδο του χρόνου.
Παρακαλώ τα μέλη να κοιτάξουν μαζί πως μπορούνε να αποφύγουνε το μονοπώληση του κόμματος.
δηλαδή πως θα επαναφέρετε τα υπόλοιπα ανενεργά μέλη στην κάλπη. και όχι να ψηφίζουνε για θέματα τα οποία μας/σας στριμώχνουν ακόμη πιο πολύ σε ένα μέρος το οποίο θα διώξει ακόμη πιο πολλούς από το κόμμα επειδή τους περιορίζει τον δικό τους πολιτικό χώρο.
το πειρατικό λειτουργεί μόνο με πολλά μέλη , με πολλές ιδέες και ιδεολογίες.
έχετε περιοριστεί και κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είναι βασική ιδεολογία του κόμματος.
ο δικός μου ιδεολογικός και πολιτικός χώρος πλέον μου έχει αφαιρεθεί και αμφιβάλω προσωπικά εάν είναι αυτό που θα ήθελε το κόμμα.