Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χριστιαν

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χρισ

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 28 Ιαν 2013, 20:28

Νομίζω ότι χρησιμοποιούμε εκφράσεις του συρμού, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς εννοούμε με αυτό.
Επειδή αδυνατώ να το αντιληφθώ θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς εννοούμε με την έννοια διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, γιατί το ακούω συνέχεια, αλλά δεν ξέρω τι μεγαλύτερη επιρροή ή προνόμια έχουν οι ορθόδοξες εκκλησίες από μία απλή ΜΚΟ πχ Αρχέλων ή GreenPeace.

Η πρόταση να πληρώνουν οι πιστοί τις εκκλησίες τους, προσκρούει σε άλλα προβλήματα. Πχ τι θα γίνει με τις θρησκείες που δεν έχουν πολλούς πιστούς όπως οι Βουδιστές ή οι πεντεκοστιανοί ή οι Ιουδαίοι.
Επίσης εφόσον σύμφωνα με τη. Συνθήκη της Λωζάνης έχουμε υποχρέωση να καλύπτουμε τα έξοδα των μουσουλμάνων ιερέων στην Ελλάδα δεν δημιουργείται φαβοριτισμός και διάκριση ανάμεσα στις θρησκείες;;;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Ιαν 2013, 20:42

Vassilis Perantzakis έγραψε:Ο διαχωρισμός είναι αυτονόητος. Αυτό που δεν είναι αυτονόητο είναι τι θα συμβεί στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αν απλά σταματήσει η σχέση με το κράτος χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την μετάβαση. Και μην πει κανείς ότι δεν υπάρχει φιλανθρωπικό έργο... γιατί το έχω ακούσει και αυτό!

Φιλανθρωπικό έργο βεβαίως και υπάρχει, το ιδίοις πόροις αμφισβητείται. Παραπέρα, με αυτή τη λογική θα πρέπει να συμφωνείς με την πρόταση του Διονύση (νομίζω), να επιλέγει κάθε ένας σε ποια οργάνωση να πάει μέρος των χρημάτων του (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, Χαμόγελο του Παιδιού, Αρκτούρος, FSF, etc.). Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 28 Ιαν 2013, 20:48

pav έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Ο διαχωρισμός είναι αυτονόητος. Αυτό που δεν είναι αυτονόητο είναι τι θα συμβεί στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αν απλά σταματήσει η σχέση με το κράτος χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την μετάβαση. Και μην πει κανείς ότι δεν υπάρχει φιλανθρωπικό έργο... γιατί το έχω ακούσει και αυτό!

Φιλανθρωπικό έργο βεβαίως και υπάρχει, το ιδίοις πόροις αμφισβητείται. Παραπέρα, με αυτή τη λογική θα πρέπει να συμφωνείς με την πρόταση του Διονύση (νομίζω), να επιλέγει κάθε ένας σε ποια οργάνωση να πάει μέρος των χρημάτων του (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, Χαμόγελο του Παιδιού, Αρκτούρος, FSF, etc.). Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα.

@Pav:
Την παράμετρο "Βενιζέλος", δεν την έβαλα από εμπάθεια!!! (όσο και να τους σιχαίνομαι όλους, και "σύγχρονους" και "παρελθόντες"!)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 28 Ιαν 2013, 20:52

pav έγραψε:

Φυσικά και δεν είναι ιδίοις πόροις. Είναι με χρήματα εισφορών. Τα χρήματα που δίνει το κράτος δεν πάνε σε φιλανθρωπία, αλλά στην μισθοδοσία. Με την συγκεκριμένη πρόταση του Διονύση από την άλλη συμφωνώ απόλυτα. Απλά από μόνο του δεν λύνει όλα τα θέματα. Αν η Εκκλησία ήταν μικρότερης "έκτασης" πιθανών να ήταν αρκετά. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ευζωία των κληρικών (περισσότερο ή λιγότερο από άλλων εργαζόμενων), αλλά η τύχη των αποδεκτών της φιλανθρωπίας.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Ιαν 2013, 20:56

laskaris_vasilis έγραψε:Να συμπληρώσω μόνο πως, στην σύγχρονη ιστορία η εκκλησία πλήρωσε τα "κερατιάτικα" του κάθε Βενιζέλου! (του παλιού, του αλήτη που μας έβαλε στο διχασμό!!!)

@Pav:
Την παράμετρο "Βενιζέλος", δεν την έβαλα από εμπάθεια!!! (όσο και να τους σιχαίνομαι όλους, και "σύγχρονους" και "παρελθόντες"!)

Δηλώνω άγνοια για το θέμα οπότε δεν κατάλαβα τι εννοείς. :oops:

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 30 Ιαν 2013, 16:22

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο εκκλησιαστικός φόρος και τα όρια της υποκρισίας
οι αντιδράσεις στην πρόσφατη πρόταση του κ. Τάσου Κουράκη συνιστούν εμφανή και καταθλιπτική οπισθοδρόμηση. Κόμματα, πολιτευτές, κληρικοί, κανάλια και ιστολόγια, με αναφορές στο Στάλιν, στο Διοκλητιανό, στην τουρκοκρατία, στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, χαϊδεύουν τα αυτιά αλλήλων επενδύοντας στον ηθικό πανικό της ανενημέρωτης κοινωνίας και αποφεύγοντας την παραμικρή ουσιαστική προσέγγιση.

bucaneros A

Δημοσίευσηαπό bucaneros A » 30 Ιαν 2013, 17:22

φασιστικη σφηγγοφωλια ειναι η εκκλησια.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 30 Ιαν 2013, 19:33

pav έγραψε:Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο εκκλησιαστικός φόρος και τα όρια της υποκρισίας
οι αντιδράσεις στην πρόσφατη πρόταση του κ. Τάσου Κουράκη συνιστούν εμφανή και καταθλιπτική οπισθοδρόμηση. Κόμματα, πολιτευτές, κληρικοί, κανάλια και ιστολόγια, με αναφορές στο Στάλιν, στο Διοκλητιανό, στην τουρκοκρατία, στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, χαϊδεύουν τα αυτιά αλλήλων επενδύοντας στον ηθικό πανικό της ανενημέρωτης κοινωνίας και αποφεύγοντας την παραμικρή ουσιαστική προσέγγιση.

Ο βλάκας που επικαλείσαι, δεν γνωρίζει ιστορία (Κατά το ήττον. Κατά το μάλλον..... κάνει "εξυπηρετήσεις")
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 30 Ιαν 2013, 19:36

wow. 3 λογικα σφαλματα σε μια προταση

Ο βλάκας
- απόδειξη?

που επικαλείσαι - παραθεση αρθρου εθνικου οργανισμου εκανε.

δεν γνωρίζει ιστορία - απόδειξη?
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Antonis_T

Δημοσίευσηαπό Antonis_T » 30 Ιαν 2013, 21:51

+1 PappasAdrian
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες