το κόμμα πειρατών εξασθενεί.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: το κόμμα πειρατών εξασθενεί.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 28 Ιαν 2013, 20:46

laskaris_vasilis έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Ο καθένας με τον πόνο του...

Αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, προτείνετε πολιτικές και θέσεις. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες. Δεν με ενδιαφέρει ο ΙΤάς ή ο ΔΕάς ή ΕΔάς. Αυτά είναι για εσωτερική λειτουργία.

Επίσης δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Όποιος θέλει τέτοιες να πάει στον Καμμένο... :twisted:

Βρε Βασίλη, ο "πόνος" του καθ` ενός, δεν είναι "πόνος" ή τουλάχιστον αιτία σκέψης για το "κόμμα";
........ Θέλεις προτάσεις;
.. ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ Πειρατή!!!
Οι προτάσεις έχουν γίνει, έχουν αναλυθεί αλλά ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!
.. Σε ποιούς; (ερώτηση).
Σε εμένα πάντως αρέσουν στηρίζω πολλές από αυτές!!!!
Από μεριάς σου όμως δεν είδα διάθεση για διάλογο αλλά για "επίθεση"!!
Γιατί;; "Υπηρετείς" κάπου;;

Που τις είδες τις προτάσεις; Θεωρείς προτάσεις το να λέμε και να ξαναλέμε για το που θα ψηφίζουμε; Είναι πρόταση το αν δεχόμαστε το Liquid με ανάθεση ή το φόρουμ ή το Mumble ως πλατφόρμα; Μόνο αυτά βλέπω. Και βλέπω άτομα τα οποία είναι ενεργά στο κόμμα να αναλώνονται τελευταία με μπούρδες γιατί... δεν τους αρέσει η φάτσα του baskin ή του papassadrian ή οι γνώσεις που έχουν.

Δεν με ενδιαφέρει η ζήλια μερικών ή ο φόβος τους μη τους πάρουν την πρωτοκαθεδρία. Αντί να ασχολούμαστε με σοβαρά θέματα ασχολούμαστε με το κάθε παιδάκι που προσβλήθηκε από την συμπεριφορά του άλλου. Εγώ δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με προσωπικές έριδες.

Η μόνη επίθεση από πλευρά μου ήταν μία για την οποία σου ζήτησα συγνώμη. Διαφωνώ μαζί σου στην αιτιολογία για την επανάληψη της ψηφοφορίας για το liquid, αλλά από την άλλη δεν μου έχεις απαντήσει αν εννοείς πως ΟΛΕΣ οι ψηφοφορίες μέχρι τώρα είναι άκυρες για τον ίδιο λόγο... Δεν θεωρώ ότι μου κάνεις επίθεση, αλλά μία απάντηση θα την ήθελα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 28 Ιαν 2013, 21:10

αποπειρα σοβαρης απαντησης:

λοιπον. εχουμε τις 2 τασεις. τις οποιες θα τις ονοματισω ως εξης

σουηδικο μπλοκ
Το κομμα μενει στις 3+1 βασικες αρχες του. ασχολειται μονο με αυτες. ο κοσμος αναγνωριζει το κομμα ως ειδημονες στα συγκεκριμενα 3+1 θεματα, και τους εμπιστευεται για αυτα.
σαφως το κοινωνικο και εκλογικο penetration αυτης της τακτικης, οπως ευκολα αποδεικνυεται απο τους σουηδους, φτανει σε ενα ταβανι, το οποιο δεν μπορεις να προσπερασεις. Το ποσο ψηλα ειναι αυτο το ταβανι, εξαρταται ανα περιπτωση απο την χωρα και τα προβληματα της.

γερμανικο μπλοκ
εχοντας ως βαση τις 3+1 βασικες αρχες, χτιζει θεσεις και πολιτικη πανω σε ολα τα ζητηματα. Εχει ομαδες εργασιας και επιτροπες για καθε μικρο και μεγαλο κοινωνικοπολιτικοοικονομικοκλπ ζητημα, οι οποιες παραγουν εργο.
Εχοντας μια μεγαλη γκαμα προτασεων και προγραμματος, ευκολως μπορει να θεωρησει καποιος το κομμα πειρατων ως ενα κομμα γενικου ενδιαφεροντος, που στοχευει να λυσει ολα τα προβληματα, με βαση την ιδεολογια του. Βεβαια, καποιοι ξεχνανε ή απλα δεν κατανοουν ποτε την βαση του 3+1, και απλα ασχολουνται με οποιο θεμα τους ενδιαφερει περισσοτερο.

Ελπιζω να διαφαινεται η βασικη διαφορα των 2 αυτων τασεων. Και ελπιζω να κατανοουν οι 2 πλευρες το σκεπτικο των αλλων.
Εγω τουλαχιστον δηλωνω υπερμαχος του σουηδικου μπλοκ, αλλα κατανοω την προσεγγιση των υπερμαχων του διευρυμενου προγραμματος. απλα διαφωνω, γιατι θεωρω οτι το κομμα πειρατων εχει πολυ συγκεκριμενους στοχους, οι οποιοι δεν ειναι σε καμμια περιπτωση να γινει ενα κομμα γενικου ενδιαφεροντος με αποψη επι παντος επιστητου. Κατ'εμε, πρεπει να ειμαστε οι ειδημονες "γκομπιουτερακηδες χακεραδες", οι οποιοι εκφραζουν στον πολιτικο κοσμο τα προβληματα που εμφανιζονται στον ψηφιακο κοσμο κυριως, αλλα και γενικοτερα, σε σχεση με οτι απτεται των βασικων αρχων.

Δεν ηρθα στους πειρατες για να λυσω το οικονομικο προβλημα της ελλαδας. Αν ηταν ετσι, ειμαι αρκετα βεβαιος οτι θα ημουν στον συριζα.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 28 Ιαν 2013, 21:18

Σαχλαμάρες. Δεν υπάρχει κάποια τριβή μεταξύ του Σουηδικού μπλοκ και του Γερμανικού μπλοκ, και αν υπάρχει δεν έχει καμία σχέση με ότι συμβαίνει στο κόμμα τώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι εγώ ανήκω στο Γερμανικό μπλοκ, με τους ορισμούς που έχουν δοθεί. So fucking what? Εκεί είναι η ουσία, ή η συμπεριφορά ορισμένων; Και τι σχέση έχει σε ποιο μπλοκ ανήκουν;
Verba volant, scripta manent

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 28 Ιαν 2013, 21:24

Είναι προφανές πως η Γερμανική νοοτροπία του "γενικού ενδιαφέροντος" απέτυχε να πείσει και πήρε μαζί της και τον "Σουηδικό" πυρήνα. Τα ποσοστά τους πέσανε όσο και στην Σουηδία και επιπλέον χάσανε όποιον ιδεολογικό μπούσουλα υπήρχε από το ιδρυτικό κόμμα και είναι απλά ένα άμορφο μπουλούκι. Αρκεί να διαβάσετε τι γράφουν τα Γερμανικά ΜΜΕ και θα καταλάβετε πως κάνανε το πειρατικό κόμμα-ανέκδοτο. Με αυτή την βάση δεν μπορείς να χτίσεις κάτι στο μέλλον.

Στην Σουηδία, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, έχουν πιάσει ένα ταβάνι με 16.000 μέλη και περίπου 2-3% αλλά τουλάχιστον έχουν μια ταυτότητα, οι ψηφοφόροι ξέρουν τι διαλέγουν και το πειρατικό έχει οπαδούς και όχι αναποφάσιστους γυρολόγους ψηφοφόρους. Αυτή είναι μια βάση που μπορείς να εξαπλώσεις.

Ποίο άλλο πειρατικό έχει 3% σταθερό; Κανένα. Σκεφτείτε το.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 28 Ιαν 2013, 21:27

Ουτε εγω βλεπω καποια αντιπαλοτητα μεταξυ μπλοκ οποιασδηποτε ονομασιας.Πιο πολυ για ματαιοδοξια(για να μην το πω αλλιως)μιας πολυ μικρης μεριδας οπου η καθε μοναδα αυτης για τον δικο της λογο δημιουργει αναστατωση και φασαρια στην ουσια για το τιποτα.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 28 Ιαν 2013, 21:31

SilindeElendil έγραψε:Ουτε εγω βλεπω καποια αντιπαλοτητα μεταξυ μπλοκ οποιασδηποτε ονομασιας.Πιο πολυ για ματαιοδοξια(για να μην το πω αλλιως)μιας πολυ μικρης μεριδας οπου η καθε μοναδα αυτης για τον δικο της λογο δημιουργει αναστατωση και φασαρια στην ουσια για το τιποτα.

εγω βλεπω και τα δυο.
μαλιστα τα δυο αυτα ειναι εντελως ασυνδετα.

αλλο η ιδεολογικη μαχη που περιεγραψα
και αλλο η συνομωσιολογια/ματαιοδοξια/αλαζονεια/εγωισμος/κλπ συγκεκριμενων μεμονωμενων ατομων
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Ιαν 2013, 21:36

Προσωπική άποψη/επιφοίτηση/moment of clarity:

Ο μόνος τρόπος για να δεχτώ να έχουμε θέσεις για όλα, είναι να αλλάξουν ριζικά οι "επιτροπές" μας, οι στόχοι τους και ο τρόπος λειτουργίας τους. Θα πρέπει να εντοπίζουν τα προβλήματα, να τα κατακερματίζουν και να ζητάνε από τον κόσμο να διαμορφώσει τις θέσεις μέσα από ειδικά εργαλεία διαβουλεύσεων και ψηφοφοριών.

Μέχρι να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό δεν πρέπει να βγάζουμε θέσεις, προτάσεις, καταγγελίες και τα εσώψυχα του καθενός. Ως τότε παγώνουν όλα και δουλεύουμε μόνο για να στήσουμε τα παραπάνω. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από τα υπόλοιπα κόμματα.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 28 Ιαν 2013, 21:39

pav έγραψε: να ζητάνε από τον κόσμο να διαμορφώσει τις θέσεις μέσα από ειδικά εργαλεία διαβουλεύσεων και ψηφοφοριών.

Προφανώς δεν έχεις σκεφτεί τι σημαίνει αυτό που προτείνεις. Δεν γίνεται να βγει απολύτως τίποτα χρήσιμο από ένα τέτοιο σύστημα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Ιαν 2013, 21:42

zio_donnie έγραψε:
pav έγραψε: να ζητάνε από τον κόσμο να διαμορφώσει τις θέσεις μέσα από ειδικά εργαλεία διαβουλεύσεων και ψηφοφοριών.

Προφανώς δεν έχεις σκεφτεί τι σημαίνει αυτό που προτείνεις. Δεν γίνεται να βγει απολύτως τίποτα χρήσιμο από ένα τέτοιο σύστημα.

Η απάντηση ήταν εκεί:
pav έγραψε:Μέχρι να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό[...]

EDIT: Όσο για το τι σημαίνει, έχω μια ιδέα. Συνδιαμορφώνεις 5-10 προτάσεις και τους βάζεις να διαλέξουν την καλύτερη. Στην αρχή χάος, μετά ισορροπία.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 28 Ιαν 2013, 21:48

pav έγραψε:Προσωπική άποψη/επιφοίτηση/moment of clarity:

Ο μόνος τρόπος για να δεχτώ να έχουμε θέσεις για όλα, είναι να αλλάξουν ριζικά οι "επιτροπές" μας, οι στόχοι τους και ο τρόπος λειτουργίας τους. Θα πρέπει να εντοπίζουν τα προβλήματα, να τα κατακερματίζουν και να ζητάνε από τον κόσμο να διαμορφώσει τις θέσεις μέσα από ειδικά εργαλεία διαβουλεύσεων και ψηφοφοριών.

Μέχρι να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό δεν πρέπει να βγάζουμε θέσεις, προτάσεις, καταγγελίες και τα εσώψυχα του καθενός. Ως τότε παγώνουν όλα και δουλεύουμε μόνο για να στήσουμε τα παραπάνω. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από τα υπόλοιπα κόμματα.

+1, like και τα σχετικά.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες