ΠΕΙΡ γενικού περιεχομένου

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Δείτε την ερώτηση στην πρώτη ανάρτηση. Μπορούμε;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 10 Φεβ 2013, 11:46

Ναι, μπορούμε
11
44%
Όχι, δεν μπορούμε
9
36%
Άλλο / Δεν με ενδιαφέρει / Η δημοσκόπηση είναι χάλια
4
16%
Δεν ξέρω / Δεν Απαντώ
1
4%

Σύνολο ψήφων: 25

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Re: ΠΕΙΡ γενικού περιεχομένου

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 27 Ιαν 2013, 21:17

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Σε περίπτωση που το Πειρατικό (ως κόμμα ειδικού σκοπού ή περιεχομένου*) εξέλεγε κάποτε 1 ή 2 ή 3 κ.τ.λ. βουλευτές (λέμε τώρα) και στη Βουλή υπήρχαν για ψήφιση θέματα που δεν έχουν σχέση με τις τρεις + μία πειρατικές αρχές αλλά ήταν θέματα για την παιδεία, την υγεία, τον συνδικαλισμό, τις κρατικοποιήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μνημόνια (επίκαιρα θέματα), τη θρησκεία, την εκτροπή του Αχελώου, τις χωματερές, τη διά βίου μάθηση, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κ.λ.π. τι θα έκαναν αυτοί οι εκλεγμένοι βουλευτές; Θα έλεγαν "ντούκου"; "πάσο"; (που λένε κι οι χαρτοπαίκτες), παρών; απών; ασθενής;
Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει αυτό το απλό ερώτημα;

τι ρωτάς και σύ Μιχάλη μου.......θα πατάγαμε κουμπιά,αρκεί να είχαμε δικαίωμα για δωρεάν μουσική,βίντεο,λογισμικό,φτηνά φάρμακα(γενόσημα) και σπόρους.......εμείς δεν ασχολούμαστε με εξωτερική πολιτική,άμυνα,τις μειώσεις μισθών,την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων,τους άστεγους,την αύξηση στους φόρους... κ.λ.π.....αρκεί να μάθουμε όλοι προγραμματισμό,μετά όλα θα λυθούν μονομιάς.
Και οι "Δεν πληρώνω"να περνούν χωρίς διόδια θέλουν.....τίποτα άλλο
WILL WE TAKE OUT THE SNAKE FROM THE HOLE ?(εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα?)
SHIT HIGH AND GAZE !!! (χέσε ψηλά και αγνάντευε !!!)
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Voyager-1, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 21:22

-mesitiko- έγραψε:τι ρωτάς και σύ Μιχάλη μου.......θα πατάγαμε κουμπιά,αρκεί να είχαμε δικαίωμα για δωρεάν μουσική,βίντεο,λογισμικό,φτηνά φάρμακα(γενόσημα) και σπόρους.......εμείς δεν ασχολούμαστε με εξωτερική πολιτική,άμυνα,τις μειώσεις μισθών,την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων,τους άστεγους,την αύξηση στους φόρους... κ.λ.π.....αρκεί να μάθουμε όλοι προγραμματισμό,μετά όλα θα λυθούν μονομιάς.
WILL WE TAKE OUT THE SNAKE FROM THE HOLE. ? SHIT HIGH AND GAZE !!!

:(

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 21:31

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Επειδή με την πρόοδο της συζήτησης βρίσκω και άλλα επιχειρήματα

Κι εγώ, όπως και κατανοώ καλύτερα γιατί είμαστε σε αυτό το σημείο και έχουμε συνεχώς προβλήματα. Γιαυτό επιμένω στο θέμα με τις "δημοσκοπήσεις", μήπως βγει άκρη.

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
pav έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, όταν λέγαμε ότι είμαστε εδώ για αυτά κι αυτά, για τα άλλα δεν έχουμε θέση και θέλουμε να μιλήσουν οι πολίτες, δεν ήταν κατανοητό;

'Έχω όμως και άλλα συμφέροντα και ενδιαφέροντα, που δεν καλύπτονται από τις αρχές του Πειρατικού με την έννοια που εσύ το θέτεις. Π.χ. ευαισθησίες για το περιβάλλον, την πορεία της Οικονομίας και διάφορα άλλα τέτοια, να μην τα ξαναλέμε. Τι θα κάνω Παύλο μου με αυτά; Θα πάω και στους Οικολόγους για τα περιβαλλοντικά μου, στους Φιλελεύθερους για τα οικονομικά μου και πάει λέγοντας; Και πώς θα γίνει αυτό αφού το Πειρατικό μου λέει ότι θα πρέπει να είμαι μέλος μόνο σ' αυτό και σε κανένα άλλο;

Το σκέφτηκα κι εγώ, ακριβώς όπως τα λες. Δεν έχω έτοιμη απάντηση, καταθέτω απλώς το όραμά μου (ως εκεί πάει). Ίσως όταν τα άλλα κόμματα ψηφίζουν την βούληση των πολιτών δεν χρειάζεται να είσαι μέλος σε αυτά, απλά πιστοποιημένος πολίτης. Ίσως κάποτε να μην χρειαζόμαστε βουλευτές να ψηφίζουν για εμάς. Ή, στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί να αλλάξει το καταστατικό και να επιτρέπει να γραφτείς κι αλλού.

Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 21:41

pav έγραψε:Γιαυτό επιμένω στο θέμα με τις "δημοσκοπήσεις", μήπως βγει άκρη.

Και πολύ καλά κάνεις, γιατί αν μη τι άλλο αυτό μόνο στο πειρατικό γίνεται, κι είναι ήδη μια νίκη απέναντι στις άλλες παραδοσιακές δομές και μεθοδολογίες.

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 27 Ιαν 2013, 21:45

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:'Έχω όμως και άλλα συμφέροντα και ενδιαφέροντα, που δεν καλύπτονται από τις αρχές του Πειρατικού με την έννοια που εσύ το θέτεις. Π.χ. ευαισθησίες για το περιβάλλον, την πορεία της Οικονομίας και διάφορα άλλα τέτοια, να μην τα ξαναλέμε. Τι θα κάνω Παύλο μου με αυτά; Θα πάω και στους Οικολόγους για τα περιβαλλοντικά μου, στους Φιλελεύθερους για τα οικονομικά μου και πάει λέγοντας; Και πώς θα γίνει αυτό αφού το Πειρατικό μου λέει ότι θα πρέπει να είμαι μέλος μόνο σ' αυτό και σε κανένα άλλο;
Καλή η ψηφιακή τεχνολογία αλλά "ουκ επ' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος". Δεν ξέρω αν τώρα έγινα καλύτερα αντιληπτός.
Και επαναλαμβάνω. Αν το Πειρατικό έχει ενδιαφέροντα που αφορούν μόνο τον ψηφιακό κόσμο, τότε θα πρέπει να κάνει Σύλλογο ή κάτι άλλο παρόμοιο. Γιατί κάνοντας κόμμα, μάλλον εξαπατάει και τον εαυτό του και τους πολίτες.

μην περιμένεις απαντήσεις Μιχάλη,είμαστε μονολιθικοί σαν ΚΚΕ (μόνο εργατικά,εργασιακά,απεργίες),ΧΑ(Πατρίς,Θρησκεία,Οικογένεια),Παναθηναϊκή Συμμαχία(ο ΠΑΟ να΄ναι καλά),ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (κατάργηση διοδίων)......ο κάθε πικραμένος το συντεχνιακό του συμφέρον ή το προσωπικό του μαράζι.

Συμφωνώ μαζί σου,ξεκινώντας από τις 3+1 αρχές μας,να μην μείνουμε μόνο εκεί και να απλωθούμε σε όλα τα επίπεδα που απασχολούν την κοινωνία μας,αλλά πρέπει να έχουμε και την θέληση να βγούμε από το καβούκι μας,αρκούμαστε μόνο σ'αυτά που ξέρουμε γι'αυτό και παντού τα πειρατικά κόμματα μετά το δυνατό ξεκίνημα άρχισαν ήδη να υποχωρούν (καθίζηση θα έλεγα καλύτερα....οι Γερμανοί έμειναν στο 2,1% από 11% που είχαν στις δημοσκοπήσεις μόλις 8 μήνες πριν)

Απλά εμείς δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι έχουμε ήδη γραμμένη στην "ούγια" την ημερομηνία λήξης μας...αν συνεχίσουμε με μόνο αυτά τα θέματα σαν "ατζέντα"
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 21:55

-mesitiko- έγραψε:WILL WE TAKE OUT THE SNAKE FROM THE HOLE. ? SHIT HIGH AND GAZE !!!

Σπύρο μου, επειδή σε γνώρισα στο Συνέδριο και έχεις όλη την εκτίμησή μου, θα ήθελα να σου ζητήσω μια μικρή χάρη. Όταν συμμετέχεις σε συζήτηση που τυχαίνει να συμμετέχω κι εγώ αν δεν σου είναι πάρα πολύ δύσκολο, σε παρακαλώ ότι παραθέτεις με αγγλικά γράψε δίπλα του και τη μετάφρασή του για να μπορώ να σε παρακολουθώ γιατί όπως έχω πει και άλλες φορές δυστυχώς τα αγγλικά μου είναι επιπέδου "ντου γιου λάικ μαντάμ δη γκρης".

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 21:58

-mesitiko-, αν θέλεις αφιέρωσε λίγη ώρα να ξαναδιαβάσεις αυτά που είπα από την αρχή αυτού του νήματος, γιατί αυτά που γράφεις είναι αδικαιολόγητα. Ακούγεσαι πικραμένος...

Ζούμε ήδη την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, η οποία πλέον εκτείνεται σχεδόν σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τα πλεονεκτήματά της είναι πολλαπλά για τη κοινωνία, την επιστήμη, τον πολιτισμό, την οικονομία. Η ψηφιακή επανάσταση συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις, οι οποίες δημιουργούνται σε ρυθμούς που η κοινωνία και κυρίως το πολιτικό σύστημα αδυνατούν να προσαρμοστούν. Καθημερινά, ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η προστασία της προσωπικότητας, το προσωπικό απόρρητο, η πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό πλήττονται στο όνομα της καταπολέμησης της πειρατείας, του κέρδους και της εξυπηρέτησης ισχυρών μονοπωλίων.

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύουμε πως οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Κοινωνίας της Πληροφορίας πρέπει να είναι:

Η ελεύθερη πρόσβαση του προσώπου στην ανθρώπινη Γνώση και τον Πολιτισμό.
Ο σεβασμός της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η προστασία του προσώπου απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. (πληροφοριακός αυτοκαθορισμός)

Μόνο με αυτές τις βάσεις μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνικά δίκαιη, ελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία. Αν διάβασες ως εδώ, αυτή είναι η ιδρυτική διακήρυξη μας.

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ξεκινάμε από αυτές τις Αρχές, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα ενσωματωθούν στην Κοινωνία μας. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι αυτά τα θέματα αξίζουν την υποστήριξη όλων των πολιτών, χωρίς τοποθέτηση στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά, αγωνιζόμενοι απλά για ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, των ελευθεριών, της γνώσης και του πολιτισμού μας.

Για τα ποσοστά έχεις δίκιο. Δεν με πειράζει.

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 27 Ιαν 2013, 22:00

pav έγραψε:
-mesitiko- έγραψε:τι ρωτάς και σύ Μιχάλη μου.......θα πατάγαμε κουμπιά,αρκεί να είχαμε δικαίωμα για δωρεάν μουσική,βίντεο,λογισμικό,φτηνά φάρμακα(γενόσημα) και σπόρους.......εμείς δεν ασχολούμαστε με εξωτερική πολιτική,άμυνα,τις μειώσεις μισθών,την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων,τους άστεγους,την αύξηση στους φόρους... κ.λ.π.....αρκεί να μάθουμε όλοι προγραμματισμό,μετά όλα θα λυθούν μονομιάς.
WILL WE TAKE OUT THE SNAKE FROM THE HOLE. ? SHIT HIGH AND GAZE !!!

:(

τι δεν κατάλαβες Παύλο ?
ότι δεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα που έχει η κοινωνία μας αυτή την στιγμή δεν είναι το κύριο θέμα της εποχής μας ? δεν είναι άξιο σχολιασμού από ένα πολιτικό κόμμα ? ή ασχολούμαστε μόνο εκεί που είμαστε "ειδήμονες"? τα άλλα "φίδια" θα τα "αναθέσουμε" σε άλλα κόμματα να τα λύσουν ?
Εμείς τι είμαστε ? ΜΚΟ για την ελευθερία στο διαδύκτιο ?

Υ.Γ.Μιχάλη έβαλα την "μετάφραση",η φρασεολογία είναι ελληνική,απλά έχει γίνει πιστή μεταφορά στα αγγλικά με ειρωνικό τρόπο.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Voyager-1, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά
(πρώην -mesitiko-)

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 22:05

-mesitiko- έγραψε:WILL WE TAKE OUT THE SNAKE FROM THE HOLE. ? SHIT HIGH AND GAZE !!!

Αστειάκι. Αυτολεξεί:
Θα βγάλουμε το φίδι απ' την τρύπα; Χέσε ψηλά κι αγνάντευε !!!

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 22:07

pav έγραψε:

Αστειάκι. Αυτολεξεί:
Θα βγάλουμε το φίδι απ' την τρύπα; Χέσε ψηλά κι αγνάντευε !!!

Μετά τον τίτλο του δημοσκόπου, αρχίζεις να διεκδικείς επάξια και τον τίτλο του μεταφραστή.
Σ' ευχαριστώ και για τα δυο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες