ΠΕΙΡ γενικού περιεχομένου

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Δείτε την ερώτηση στην πρώτη ανάρτηση. Μπορούμε;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 10 Φεβ 2013, 11:46

Ναι, μπορούμε
11
44%
Όχι, δεν μπορούμε
9
36%
Άλλο / Δεν με ενδιαφέρει / Η δημοσκόπηση είναι χάλια
4
16%
Δεν ξέρω / Δεν Απαντώ
1
4%

Σύνολο ψήφων: 25

pav

Re: ΠΕΙΡ γενικού περιεχομένου

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 19:46

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Σε περίπτωση που το Πειρατικό (ως κόμμα ειδικού σκοπού ή περιεχομένου*) εξέλεγε κάποτε 1 ή 2 ή 3 κ.τ.λ. βουλευτές (λέμε τώρα) και στη Βουλή υπήρχαν για ψήφιση θέματα που δεν έχουν σχέση με τις τρεις + μία πειρατικές αρχές αλλά ήταν θέματα για την παιδεία, την υγεία, τον συνδικαλισμό, τις κρατικοποιήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μνημόνια (επίκαιρα θέματα), τη θρησκεία, την εκτροπή του Αχελώου, τις χωματερές, τη διά βίου μάθηση, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κ.λ.π. τι θα έκαναν αυτοί οι εκλεγμένοι βουλευτές; Θα έλεγαν "ντούκου"; "πάσο"; (που λένε κι οι χαρτοπαίκτες), παρών; απών; ασθενής;
Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει αυτό το απλό ερώτημα;

Θα ήθελα κάποτε να ψηφίζουν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται. Ίσως η ανάθεση τύπου liquid (δηλαδή άμεσα ανακλητή) είναι απαραίτητη.

Μέχρι να είναι εφικτό και αδιάβλητο, ότι καλύτερο μπορούμε, δηλαδή εγγεγραμμένα μέλη ή αποχή. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, το ένα προάγει τις διαδικασίες μέσω παραδείγματος, το άλλο είναι σωστότερο.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 19:50

Το PirateGov που αναφέρθηκε είναι ένα σάιτ όπου οι πολίτες ψηφίζουν τα νομοσχέδια.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 27 Ιαν 2013, 19:57

θα μπορούσες σε οποιοδήποτε κόμμα άμμεσης δημοκρατίας. αλλα δεν υπάρχει σαν επιλογή οπότε δεν θα απαντησω ...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 20:02

pav έγραψε:Το PirateGov που αναφέρθηκε είναι ένα σάιτ όπου οι πολίτες ψηφίζουν τα νομοσχέδια.

Οπότε το Πειρατικό τι ακριβώς θα έκανε; Τον τροχονόμο από τους πολίτες μέχρι το σάιτ;

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Ιαν 2013, 20:04

Μιχαλη σόρρυ, ήθαλα να κάνω edit το ποστ αλλά μου κόπηκε το internet. Περισσότερα μπορεις να διαβάσεις εδώ: http://www.pirategov.gr/about
Είναι κάτι εντελώς δοκιμαστικό.
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 27 Ιαν 2013, 20:05

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Οπότε το Πειρατικό τι ακριβώς θα έκανε; Τον τροχονόμο από τους πολίτες μέχρι το σάιτ;

Μέχρι να την μυριστούν κι άλλοι και να κάνουν ένα κόμμα ακριβώς για αυτό (ΑΚΕ). Το πειρατικό θα συνέχιζε με τους υπόλοιπους στόχους-αρχές. Όταν ολοκληρώσει κι εκεί την δουλειά του, ώρα να αράξει σε καμιά παραλία.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 20:11

mankasp έγραψε:Μιχαλη σόρρυ, ήθαλα να κάνω edit το ποστ αλλά μου κόπηκε το internet. Περισσότερα μπορεις να διαβάσεις εδώ: http://www.pirategov.gr/about
Είναι κάτι εντελώς δοκιμαστικό.

Μανώλη, τη συγκεκριμένη λειτουργία την είδα να εξελίσσεται στο Φόρουμ επί μακρόν, αλλά επειδή όπως γνωρίζεις, οι γνώσεις μου περί ψηφιακής τεχνολογίας δεν είναι αρκετές, δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω. Αν απαντάει στην συγκεκριμένη ερώτησή μου "τι θα ψήφιζαν οι εκλεγμένοι Βουλευτές του Πειρατικού όταν στη Βουλή θα συζητούνται θέματα άσχετα με τις τρεις + μία αρχές" έχει καλώς. Αν όχι, τότε όλα όσα συζητάμε εδώ είναι άνευ σημασίας.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 20:12

pav έγραψε:
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Οπότε το Πειρατικό τι ακριβώς θα έκανε; Τον τροχονόμο από τους πολίτες μέχρι το σάιτ;

Μέχρι να την μυριστούν κι άλλοι και να κάνουν ένα κόμμα ακριβώς για αυτό (ΑΚΕ). Το πειρατικό θα συνέχιζε με τους υπόλοιπους στόχους-αρχές. Όταν ολοκληρώσει κι εκεί την δουλειά του, ώρα να αράξει σε καμιά παραλία.

Και το καταστατικό που φτιάξαμε στο Συνέδριο ρε Παύλο τι θα το κάνουμε; Ξαπλώστρα ή ομπρέλα για τον ήλιο;

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Ιαν 2013, 20:30

Έτσι όπως το βλέπω εγώ πέρα από το ΠΕΙΡ θα μπορούσε να υπάρχει και ένα άλλο κόμμα με όνομα π.χ. Ανοιχτό Κόμμα (π.χ. Open Source Party). Εμείς που βρισκόμαστε δεν έχω καταλάβει ακόμα.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 21:09

pav έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, όταν λέγαμε ότι είμαστε εδώ για αυτά κι αυτά, για τα άλλα δεν έχουμε θέση και θέλουμε να μιλήσουν οι πολίτες, δεν ήταν κατανοητό;

Επειδή με την πρόοδο της συζήτησης βρίσκω και άλλα επιχειρήματα, θα ήθελα να προσπαθήσεις να δεις το θέμα και ως εξής:
Εγώ έγινα μέλος στο Πειρατικό εκπληρώνοντας όλες τις προϋποθέσεις που μου ζητήθηκαν. Εντάξει;
Μέσα στις προϋποθέσεις ήταν και το ασυμβίβαστο του να είμαι μέλος "και" σε άλλο κόμμα. Εντάξει;
Έχω λοιπόν μερικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα που καλύπτονται με τις αρχές του Πειρατικού, οπότε αυτά τα κάλυψα. Εντάξει;
'Έχω όμως και άλλα συμφέροντα και ενδιαφέροντα, που δεν καλύπτονται από τις αρχές του Πειρατικού με την έννοια που εσύ το θέτεις. Π.χ. ευαισθησίες για το περιβάλλον, την πορεία της Οικονομίας και διάφορα άλλα τέτοια, να μην τα ξαναλέμε. Τι θα κάνω Παύλο μου με αυτά; Θα πάω και στους Οικολόγους για τα περιβαλλοντικά μου, στους Φιλελεύθερους για τα οικονομικά μου και πάει λέγοντας; Και πώς θα γίνει αυτό αφού το Πειρατικό μου λέει ότι θα πρέπει να είμαι μέλος μόνο σ' αυτό και σε κανένα άλλο;
Καλή η ψηφιακή τεχνολογία αλλά "ουκ επ' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος". Δεν ξέρω αν τώρα έγινα καλύτερα αντιληπτός.
Και επαναλαμβάνω. Αν το Πειρατικό έχει ενδιαφέροντα που αφορούν μόνο τον ψηφιακό κόσμο, τότε θα πρέπει να κάνει Σύλλογο ή κάτι άλλο παρόμοιο. Γιατί κάνοντας κόμμα, μάλλον εξαπατάει και τον εαυτό του και τους πολίτες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες