ΠΕΙΡ γενικού περιεχομένου

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Δείτε την ερώτηση στην πρώτη ανάρτηση. Μπορούμε;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 10 Φεβ 2013, 11:46

Ναι, μπορούμε
11
44%
Όχι, δεν μπορούμε
9
36%
Άλλο / Δεν με ενδιαφέρει / Η δημοσκόπηση είναι χάλια
4
16%
Δεν ξέρω / Δεν Απαντώ
1
4%

Σύνολο ψήφων: 25

Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΠΕΙΡ γενικού περιεχομένου

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 16:30

pav έγραψε:Βεβαίως και ήταν δική μου ιδέα, προέκυψε κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στο IRC, όπου ρώτησα το ίδιο πράγμα στους παρευρισκόμενους. Μιχάλη, δεν θεωρώ την διατύπωση τόσο σημαντική αλλά αφού εσύ την θεωρείς ας την εξετάσουμε.
Με την έννοια "πολιτικό κόμμα" μπορούμε να ορίσουμε κάθε συλλογικότητα η οποία εκφράζει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα ή συμφέροντα κάποιας κοινωνικής ομάδας, έχει πρόγραμμα βασισμένο στην ικανοποίηση των συμφερόντων της κοινωνικής τάξης ή / και της κοινωνικής ομάδας στην οποία αναφέρεται, δρα με πολιτική τακτική και στρατηγική και σαν στόχο έχει την εφαρμογή του προγράμματός του, δια μέσω άσκησης της κεντρικής εξουσίας.

Κατ' εμέ, το ΠΕΙΡ:
* είναι συλλογικότητα
* εκφράζει συμφέροντα κάποιας κοινωνικής ομάδας ή τάξης, αν θέλεις
* θέλει να έχει πρόγραμμα για την ικανοποίηση αυτών των συμφερόντων, όπως και στρατηγική
Δεν είμαι σίγουρος για την κεντρική εξουσία, εδώ μάλλον είμαστε εκτός του ορισμού, αλλά το ίδιο και το ΚΚΕ.
Νομίζω μπερδεύεις το "εκφράζει συμφέροντα κάποιας κοινωνικής ομάδας" με το "εκφράζει όλα τα συμφέροντα κάποιας κοινωνικής ομάδας".
Σε κάθε περίπτωση, όταν λέγαμε ότι είμαστε εδώ για αυτά κι αυτά, για τα άλλα δεν έχουμε θέση και θέλουμε να μιλήσουν οι πολίτες, δεν ήταν κατανοητό;
Το δεύτερο σκέλος το βρίσκω επίσης άστοχο. Ίσως απλώς κάτι που είχες στο μυαλό σου και ήθελες να εκφράσεις. Θα συμφωνήσω εν μέρει, οι ανάγκες και τα αιτήματα του ανθρώπου δεν αλλάζουν πολύ κατά βάση, χρειάζεται όμως συνεχής αγώνας για να μην καταπατούνται από τις εξελίξεις.
Υ.Γ.: Ψήφισα ναι γιατί πιστεύω ότι η Πειρατική Ιδεολογία είναι η ελπίδα του μέλλοντος και γι' αυτό απευθύνεται σε όλους και με όλα.

Δικαίωμά σου αλλά σύμφωνα με τα γραφόμενά σου θα έπρεπε να απορρίψεις το "κόμμα γενικού περιεχομένου" και να ψηφίσεις "Η δημοσκόπηση είναι χάλια".
Τέλος, θεωρώ πως η ουσία είναι στην προηγούμενη ανάρτησή μου και λυπάμαι αν δεν είχα σωστή παρουσίαση... λίγο λίγο και βλέποντας τις αντιδράσεις καταλαβαίνω πως καταλαβαίνουν οι άλλοι αυτά που θέλω να πω.

Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά Παύλο. Είμαστε πιστεύω στο "κέντρο" του προβληματισμού και αυτό είναι ήδη μια δική σου "νίκη" αφού δική σου ιδέα ήταν η όλη ... δημοσκόπηση. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ενστάσεις σου και πρέπει να ξέρεις ότι θα "δουλέψω σκληρά" για να "επικρατήσει" αυτό που οι νεώτεροί μου θεωρούν σωστό, γιατί έτσι κι αλλιώς ο κόσμος είναι περισσότερο δικός τους και λιγότερο δικός μου, αφού εγώ μετ' ολίγον ... απέρχομαι. Εγώ ότι είχα να πω το είπα και θα σε παρακαλέσω να θεωρήσεις δεδομένο ότι θα πειθαρχήσω ευλαβικά στη γνώμη της πλειοψηφίας, αφού για την ώρα τουλάχιστον δεν έχουμε κάτι καλύτερο για να στηριχθούμε.
Επίτρεψέ μου μόνο την διαπίστωση ότι αν τα πράγματα έχουν έτσι (μένει να το δείξει και η ψηφοφορία αυτό) τότε το μήνυμα που μετέδωσε το Συνέδριό μας ήταν ολοκληρωτικά λάθος, αφού αυτά που είναι καταχωρημένα ήδη στο καταστατικό δεν εννοούν καθόλου κάτι τέτοιο.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 17:22

zio_donnie έγραψε:βουρ πάμε να πάρουμε την πόλη...

... "της Αθήνας" για να μην παρεξηγιόμαστε...
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Μιχάλης Μαντάς, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 17:23

pappasadrian έγραψε:πιστευω οτι οι πειρατικες αρχες μπορουν να προωθηθουν μεσα απο κομμα γενικου περιεχομενου.
αλλα δεν πιστευω οτι το κομμα πειρατων πρεπει να γινει γενικου περιεχομενου.

τι ψηφιζω? (μαλλον οτι η δημοσκοπηση ειναι χαλια)

Αυτό ξαναπέστο. Είναι μια ψηφοφορία με ασαφή ψευτοδιλλήματα.
Ήδη τόσο εσύ όσο και εγώ βάλαμε προυποθέσεις στο ναι ή στο όχι, προυποθέσεις που δεν προβλέπονται ως επιλογές.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 27 Ιαν 2013, 17:27

οχι ρε γαμωτο

involuntary troll feeding
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 17:28

pappasadrian έγραψε:οχι ρε γαμωτο

involuntary troll feeding

Απο πότε η διόρθωση μιας ψηφοφορίας με επιλογές που να καλύπτουν όλους , θεωρείται troll;

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 27 Ιαν 2013, 17:34

απο οταν το ζητησες εσυ, αμεσοδημοκρατικε φασιστα
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 17:40

pappasadrian έγραψε:απο οταν το ζητησες εσυ, αμεσοδημοκρατικε φασιστα

ότι πεις εσύ, νυχτερινή μου ημέρα, φωτεινό μου σκοτάδι!

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 19:27

pav έγραψε:Πιστεύετε ότι μπορούμε να προωθήσουμε αποτελεσματικά τις πειρατικές αρχές μέσα από κόμμα γενικού περιεχομένου (που έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα);

Από όσους ψηφίζουν ΟΧΙ θα ήθελα να μου απαντηθεί η εξής (εύλογη πιστεύω) απορία:
Σε περίπτωση που το Πειρατικό (ως κόμμα ειδικού σκοπού ή περιεχομένου*) εξέλεγε κάποτε 1 ή 2 ή 3 κ.τ.λ. βουλευτές (λέμε τώρα) και στη Βουλή υπήρχαν για ψήφιση θέματα που δεν έχουν σχέση με τις τρεις + μία πειρατικές αρχές αλλά ήταν θέματα για την παιδεία, την υγεία, τον συνδικαλισμό, τις κρατικοποιήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μνημόνια (επίκαιρα θέματα), τη θρησκεία, την εκτροπή του Αχελώου, τις χωματερές, τη διά βίου μάθηση, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κ.λ.π. τι θα έκαναν αυτοί οι εκλεγμένοι βουλευτές; Θα έλεγαν "ντούκου"; "πάσο"; (που λένε κι οι χαρτοπαίκτες), παρών; απών; ασθενής;
Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει αυτό το απλό ερώτημα; Και μη μου δώσετε ως απάντηση παρακαλώ ότι θα απευθυνόταν στο ΣτΜ και θα έκανε ότι θα του έλεγε αυτό, γιατί αυτό είναι το επί της ουσίας ερώτημα. Αν το Πειρατικό δεν θέλει να έχει συμμετοχή στο "όλο" γίγνεσθαι της κοινωνίας, τότε ούτε και το ΣτΜ, δηλαδή και πάλι το Πειρατικό, μπορεί να θέλει, γιατί εννοείται ότι Πειρατικό = Σώμα των Μελών.

*Ο νεολογισμός ειδικού σκοπού ή περιεχομένου είναι πρόσφατη έννοια, όχι δικής μου εμπνεύσεως.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Μιχάλης Μαντάς, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Ιαν 2013, 19:38

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
pav έγραψε:Πιστεύετε ότι μπορούμε να προωθήσουμε αποτελεσματικά τις πειρατικές αρχές μέσα από κόμμα γενικού περιεχομένου (που έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα);

Από όσους ψηφίζουν ΟΧΙ θα ήθελα να μου απαντηθεί η εξής (εύλογη πιστεύω) απορία:
Σε περίπτωση που το Πειρατικό (ως κόμμα ειδικού σκοπού ή περιεχομένου*) εξέλεγε κάποτε 1 ή 2 ή 3 κ.τ.λ. βουλευτές (λέμε τώρα) και στη Βουλή υπήρχαν για ψήφιση θέματα που δεν έχουν σχέση με τις τρεις + μία πειρατικές αρχές αλλά ήταν θέματα για την παιδεία, την υγεία, τον συνδικαλισμό, τις κρατικοποιήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μνημόνια (επίκαιρα θέματα), τη θρησκεία, την εκτροπή του Αχελώου, τις χωματερές, τη διά βίου μάθηση, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κ.λ.π. τι θα έκαναν αυτοί οι εκλεγμένοι βουλευτές; Θα έλεγαν "ντούκου"; "πάσο"; (που λένε κι οι χαρτοπαίκτες), παρών; απών; ασθενής;
Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει αυτό το απλό ερώτημα; Και μη μου δώσετε ως απάντηση παρακαλώ ότι θα απευθυνόταν στο ΣτΜ και θα έκανε ότι θα του έλεγε αυτό, γιατί αυτό είναι το επί της ουσίας ερώτημα. Αν το Πειρατικό δεν θέλει να έχει συμμετοχή στο "όλο" γίγνεσθαι της κοινωνίας, τότε ούτε και το ΣτΜ, δηλαδή και πάλι το Πειρατικό, μπορεί να θέλει, γιατί εννοείται ότι Πειρατικό = Σώμα των Μελών.
Υ.Γ.: Ο νεολογισμός ειδικού σκοπού ή περιεχομένου είναι πρόσφατη έννοια, όχι δικής μου εμπνεύσεως.

Η δική μου άποψη: Pirategov για οτιδήποτε δεν είμαστε ειδικοί.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και mankasp, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά
https://twitter.com/e_kastrinakis

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 19:46

mankasp έγραψε:
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:

Η δική μου άποψη: Pirategov για οτιδήποτε δεν είμαστε ειδικοί.

Λυπάμαι που δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οπότε αφού δεν μπορώ να συμμετέχω στη συζήτηση, γιατί όπως φαίνεται έχω γνωστικό έλλειμμα, σταματώ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες