Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε ένα νέο πολιτικό κίνημα με κύρια αρχή την άμεση δημοκρατία;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 29 Ιαν 2013, 15:20

Ναι
3
10%
Όχι (θα εξηγήσω γιατί όχι)
22
71%
Άλλο
5
16%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
3%

Σύνολο ψήφων: 31

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Ιαν 2013, 12:50

Rainmaker έγραψε:
zio_donnie έγραψε:
αλλά άποψη μου είναι πως καλύτερα κάτι συγκεκριμένο, πρακτικό και εφαρμόσιμο

και ποιος σου λέει ότι "κάποιες άλλες πολιτικές" δεν είναι εφαρμόσιμες;

Κανένας, απλά δεν είναι ο λόγος ύπαρξης του πειρατικού. Η περιφρόνηση σου στις 3 αρχές, που αρέσει δεν αρέσει είναι ο λόγος ύπαρξης όλων των πειρατικών και η παρομοίωση με το κίνημα του Παναθηναϊκού, δείχνουν πως δεν σε απασχολεί το πειρατικό σαν πειρατικό αλλά απλά θες ένα κόμμα σαν όχημα. Με την λογική σου τα ίδια ακριβώς μπορείς να πεις και στους Οικολόγους. Να πας για παράδειγμα και να πεις, "τι μας νοιάζει η οικολογία εδώ ο κόσμος πεινάει". Γιατί θεωρείς πως το πειρατικό πρέπει να παρατήσει τα δικά του και να απλώσει σαν τραχανάς;
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 25 Ιαν 2013, 12:56

zio_donnie έγραψε:
Rainmaker έγραψε:
zio_donnie έγραψε:
αλλά άποψη μου είναι πως καλύτερα κάτι συγκεκριμένο, πρακτικό και εφαρμόσιμο

και ποιος σου λέει ότι "κάποιες άλλες πολιτικές" δεν είναι εφαρμόσιμες;

Κανένας, απλά δεν είναι ο λόγος ύπαρξης του πειρατικού. Η περιφρόνηση σου στις 3 αρχές, που αρέσει δεν αρέσει είναι ο λόγος ύπαρξης όλων των πειρατικών και η παρομοίωση με το κίνημα του Παναθηναϊκού, δείχνουν πως δεν σε απασχολεί το πειρατικό σαν πειρατικό αλλά απλά θες ένα κόμμα σαν όχημα. Με την λογική σου τα ίδια ακριβώς μπορείς να πεις και στους Οικολόγους. Να πας για παράδειγμα και να πεις, "τι μας νοιάζει η οικολογία εδώ ο κόσμος πεινάει". Γιατί θεωρείς πως το πειρατικό πρέπει να παρατήσει τα δικά του και να απλώσει σαν τραχανάς;

Συγνώμη αλλά προκύπτει το εξής ερώτημα:
Γιατί να δημιουργήσεις κόμμα; γιατί όχι κίνημα ή σύλλογο ή κάτι άλλο;

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Ιαν 2013, 12:57

Γιατί όχι;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 25 Ιαν 2013, 13:00

Κάναμε κόμμα για να ακουστούμε.
https://twitter.com/e_kastrinakis

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Ιαν 2013, 13:02

Rainmaker έγραψε:Συγνώμη αλλά προκύπτει το εξής ερώτημα:

Εγώ σου είπα τους λόγους μου, όσο και να τους περιφρονείς. Για να το θέσω όσο πιο απλοϊκά μπορώ: για να βγάλω δύο βουλευτές και να έχει φωνή το σκάλωμα μου. Σε άλλες εποχές δεν θα έκανα καν κόμμα.

Εσένα τι σε συγκίνησε στο πειρατικό; Αφού οι αρχές είναι αναλώσιμες και διακοσμητικές γιατί δεν πήγες π.χ στο Δεν Πληρώνω να το μετατρέψεις σε κόμμα εξουσίας με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα; Ίσα ίσα που αυτοί θέλουν αυτό ακριβώς το πράγμα και θα είχες και λιγότερη φαγωμάρα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 25 Ιαν 2013, 13:04

viewtopic.php?f=158&t=2549
Δε θέλω να είμαστε «κόμμα» μελλοντικό, δε θέλω να κυβερνήσουμε, θέλω να τους απειλήσουμε, γι’αυτό γίναμε κόμμα! Για να χάσουνε ψήφους. Να τους απειλήσουμε! Ότι υπάρχουμε, να μας πάρουν στα σοβαρά και να αρχίσουν να παίρνουν τις ιδέες μας.

και
Και ξαναλέω και σε αυτό είμαι πολύ απόλυτη: όποιος θέλει να κάνει κόμμα, είτε αγανακτισμένος είτε οτιδήποτε, να πάει να κάνει το δικό του. Εδώ είμαστε κάτι άλλο. Είμαι πολύ…εγώ είμαι απόλυτη σε αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ekfrasi, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 25 Ιαν 2013, 13:05

zio_donnie έγραψε:
Rainmaker έγραψε:Συγνώμη αλλά προκύπτει το εξής ερώτημα:

Εγώ σου είπα τους λόγους μου, όσο και να τους περιφρονείς. Για να το θέσω όσο πιο απλοϊκά μπορώ: για να βγάλω δύο βουλευτές και να έχει φωνή το σκάλωμα μου. Σε άλλες εποχές δεν θα έκανα καν κόμμα.

Εσένα τι σε συγκίνησε στο πειρατικό; Αφού οι αρχές είναι αναλώσιμες και διακοσμητικές γιατί δεν πήγες π.χ στο Δεν Πληρώνω να το μετατρέψεις σε κόμμα εξουσίας με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα; Ίσα ίσα που αυτοί θέλουν αυτό ακριβώς το πράγμα και θα είχες και λιγότερη φαγωμάρα.

άρα βρήκατε ένα παραθυράκι στο σύστημα και προσπαθείτε να το εκμεταλλευτείτε, σωστά;

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Ιαν 2013, 13:08

Υπάρχει και ο Καζάκης, γνήσιο τέκνο της πλατείας της άμεσης δημοκρατίας και αρχαιολάτρης. Γενικώς από επιλογές να φαν και οι κότες (ΕΛΠΟΛ π.χ.). Όλοι αυτοί δεν έχουν "ειδική" ατζέντα, εδώ που υπάρχει "ειδική" ατζέντα την απαξιώνεται και κατηγορείται αυτούς που ήρθαν για αυτήν ότι απαξιώνουν την άμεση δημοκρατία.

Ε προσωπικά χέστηκα για την άμεση δημοκρατία που κανείς δεν έχει πει τι είναι ή με ποιους μηχανισμούς μπορεί να ξεκινήσει λειτουργεί (άσε που όποιον μηχανισμό προτείνουμε με τέτοια τάση τον βρίσκεται περίεργο). Ε ας πάμε σε μια πλατεία να σηκώνουμε χέρια και πόδια.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 25 Ιαν 2013, 13:11

baskin έγραψε:Υπάρχει και ο Καζάκης, γνήσιο τέκνο της πλατείας της άμεσης δημοκρατίας και αρχαιολάτρης. Γενικώς από επιλογές να φαν και οι κότες (ΕΛΠΟΛ π.χ.). Όλοι αυτοί δεν έχουν "ειδική" ατζέντα, εδώ που υπάρχει "ειδική" ατζέντα την απαξιώνεται και κατηγορείται αυτούς που ήρθαν για αυτήν ότι απαξιώνουν την άμεση δημοκρατία.

Ε προσωπικά χέστηκα για την άμεση δημοκρατία που κανείς δεν έχει πει τι είναι ή με ποιους μηχανισμούς μπορεί να ξεκινήσει λειτουργεί (άσε που όποιον μηχανισμό προτείνουμε με τέτοια τάση τον βρίσκεται περίεργο). Ε ας πάμε σε μια πλατεία να σηκώνουμε χέρια και πόδια.

άρα βρήκατε ένα παραθυράκι στο σύστημα και προσπαθείτε να το εκμεταλλευτείτε, σωστά;

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 25 Ιαν 2013, 13:11

Κι αν ρωτήσαμε επιμόνως ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος για τα καθημερινά προβλήματα, ώστε ο απλός πολίτης να τους προσεγγίσει και να εξοικειωθεί με κάτι νέο, άγνωστο, όπως το κόμμα των Πειρατών, η απάντηση ήταν απλή. «Δεν έχουμε επίσημη θέση» και με αφοπλιστική ειλικρίνεια συνεχίζουν: «Δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για όλα τα θέματα».

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα όποια διλλήματα προκύπτουν θα τίθενται σε ηλεκτρονική διαβούλευση. Ο στόχος των Πειρατών είναι διττός: Η ενημέρωση των πολιτών και η ελεύθερη έκφραση.

Να το πω απλά. Μας απασχολούν τα προβλήματα του κόσμου αλλά δεν θα τα λύσουμε εμείς. Εμείς υποστηρίζουμε 2-3 πραγματάκια ώστε να λυθούν γρηγορότερα.

Για πάρτε και ξαναδιαβάστε και ξαναδείτε τις πρώτες συνεντεύξεις... κυρίως του ανέστη που τα εξηγούσε όλα μια χαρά. Και θα δείτε πως τα περισσότερα προβλήματα λύνονται με τις πειρατικές αρχές (εφαρμόσιμες άμμεσα) και όχι με την άμεση δημοκρατία (είναι εφαρμόσιμη;)

http://www.pirateparty.gr/media/
https://twitter.com/e_kastrinakis

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες