Έχουμε να πούμε κάτι, ή.......

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Έχουμε να πούμε κάτι, ή.......

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 21:48

Ο δραστικός περιορισμός σημαίνει ότι θα καταργήσεις προστασίες που παρέχει ανάλογα όπως σου την καρφώσει.

Ε; Γιατί δηλαδή ο δραστικός περιορισμός δεν είναι ανασκευή; Αν είναι να διατηρήσεις όλες τις προστασίες τότε τι ανασκευή είναι; Πάλι μπαρουφολογίες και λεκτικές ακροβασίες κενές περιεχομένου; Έλεος διάβασε αυτά που γράφεις.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Ιαν 2013, 21:59

Επανέρχομαι για να μην πελαγοδρομούμε:
Αν ο Ζεοζηλανδός, φτιάξει τυρί με τα ίδια υλικά που περιέχονται στην φέτα και με τις ίδιες διαδικασίες, δικαιούται, ναι ή όχι να την ονομάσει "New Zealand Feta";
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:04

laskaris_vasilis έγραψε:Επανέρχομαι για να μην πελαγοδρομούμε:
Αν ο Ζεοζηλανδός, φτιάξει τυρί με τα ίδια υλικά που περιέχονται στην φέτα και με τις ίδιες διαδικασίες, δικαιούται, ναι ή όχι να την ονομάσει "New zealand Feta";

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το δικαιούται. Όχι δεν μπορεί να την πει "φέτα" γιατί η "φέτα" προβλέπει παρασκευή στην χώρα της. Δικαιούται όμως να έρθει να την φτιάξει εδώ και να την πουλάει έξω.

Τώρα αν η ερώτηση σου είναι αν μπορείς να τον κυνηγήσεις δικαστικά η απάντηση είναι όχι, γιατί δεν νομίζω πως η ονομασία προέλευσης αναγνωρίζεται έξω από την Ε.Ε. (Μπορεί και να κάνω λάθος σε αυτό διορθώστε με όποιος ξέρει το αντίθετο).

Αν ρωτάς αν είναι καταδικαστέο ηθικά, προσωπικά το βάζω στην κατηγορία απομίμηση, πως είναι η lidlcola.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Ιαν 2013, 22:13

zio_donnie έγραψε:
Αν ο Ζεοζηλανδός, φτιάξει τυρί με τα ίδια υλικά που περιέχονται στην φέτα και με τις ίδιες διαδικασίες, δικαιούται, ναι ή όχι να την ονομάσει "New zealand Feta";

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το δικαιούται. Όχι δεν μπορεί να την πει "φέτα" γιατί η "φέτα" προβλέπει παρασκευή στην χώρα της. Δικαιούται όμως να έρθει να την φτιάξει εδώ και να την πουλάει έξω.

Τώρα αν η ερώτηση σου είναι αν μπορείς να τον κυνηγήσεις δικαστικά η απάντηση είναι όχι, γιατί δεν νομίζω πως η ονομασία προέλευσης αναγνωρίζεται έξω από την Ε.Ε. (Μπορεί και να κάνω λάθος σε αυτό διορθώστε με όποιος ξέρει το αντίθετο).

Αν ρωτάς αν είναι καταδικαστέο ηθικά, προσωπικά το βάζω στην κατηγορία απομίμηση, πως είναι η lidlcola.

Ευχαριστώ για την απάντηση!!!
...........
Μηδένισες κάθε επιχείρημα που είχα σε σχέση με τις "Πειρατικές Αρχές" και επιδιώξεις!!!
Ποια είναι η χώρα που παράγει την "φέτα" τέλος πάντων;
Όσοι την παρήγαγαν, στην Θεσσαλία το 1830 δεν παρήγαγαν "φέτα" διότι τότε η Θεσσαλία δεν ανήκε στην Ελληνική επικράτεια;
Και αν, λέω άν, αύριο οι γειτόνοι μας, καταλάβουν την Μακδεδονία και την Θράκη, το τυρί που θα παράγουν στις περιοχές εκείνες δεν θα μπορούν να το ονομάσουν "Φέτα";
Και αν ναι, γιατί;
Τελευταία επεξεργασία από 2 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 24 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 24 Ιαν 2013, 22:15

Αν ο Ζεοζηλανδός, φτιάξει τυρί με τα ίδια υλικά που περιέχονται στην φέτα και με τις ίδιες διαδικασίες, δικαιούται, ναι ή όχι να την ονομάσει "New Zealand Feta";

Σύμφωνα με τον δίκαιο του διεθνούς εμπορίου (TRIPS) απαγορεύεται γιατί την πνευματική ιδιοκτησία της συνταγής να φτιάχνεις τυρί φέτα την έχουν μόνο όσοι είναι Έλληνες οπότε απαγορεύεται κάποιος να αντιγράψει την συνταγή.
Ακόμα και αν ο νεοζηλανδός αντιγράψει την συνταγή δεν μπορεί με κανένα τρόπο να υποδηλώσει στην ονομασία του προϊόντος ότι χρησιμοποιήσε αυτή τη συνταγή. ( δηλαδή να περιέχει τον τίτλο φέτα, ούτε καν τον τίτλο " μοιάζει με φέτα τυρί" feta-like cheese). Το παραθυράκι που χρησιμοποιείται είναι φέτα = Ελληνικός τύπος λευκού τυριού άρα το λεγόμενα Mulner Greek style white cheese ή Greek style salad cheese.

Διονύση μπορείς να τον κυνηγήσεις σε οποιαδήποτε χώρα έχει υπογράψει την TRIPS. Την σήμερον ημέρα εκτός από την Ινδία και κάτι νησάκια της Καραϊβικής, όλες οι άλλες χώρες έχουν υπογράψει το copyright και την TRIPS.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Kotsos, έχει επεξεργασθεί 24 φορά/ες συνολικά
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 24 Ιαν 2013, 22:17

Για να το ξεπερδευουμε :
φέτα ΠΟΠ μόνο ελληνική , ισχύει μόνο στην ευρωπαϊκή Ένωση
Αυτή τη στιγμή υπάρχει φέτα μπαγκλαντές και φέτα δανίας που κυκλοφορεί εκτός Ε.Ε.
«Φέτα»... Τασμανίας και «φέτα»... Ουισκόνσιν. Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για προϊόντα που κατακλύζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε μεγάλες αγορές, όπως της Αυστραλίας και των ΗΠΑ επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές.

Έτσι, προξενούνται προβλήματα για το ελληνικό προϊόν σε ξένες αγορές, αφού η κατηγορία ΠΟΠ (Προστασία Ονομασίας Προέλευσης) ισχύει μόνο εντός ΕΕ. Στις τρίτες χώρες ο καθένας μπορεί να πουλάει λευκό τυρί βαφτίζοντας το ως «φέτα» είτε αυτό παράγεται στην Ήπειρο, είτε στα... Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... z2IvCzpHC2

Από και πέρα η ονομασία προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης ειναι καθαρά για προστασία του καταναλωτή, ο τελικός κριτής ειναι οκαταναλωτής, και από πλευρά δικαιωμάτων το μόνο που έχει να κάνει ειναι το ηθικό.
Το κονιάκ διαφοροποιήθηκε από το μπράντυ σταφυλιού γιατί είναι κλάσης ανώτερο, το ίδιο και η σαμπάνια, και το μανταρίνι Χίου, η αγόρια και οι καταναλωτές ανέδειξαν τη σαμπάνια στη πρώτη θέση και όχι το proseco .
Ο τελικός κριτής είναι ο καταναλωτής, ότι και να λένε οι ετικέτες, απλά πρέπει να προστατεύει το κάθε κράτος να μη γίνεται προσπάθεια παραπλάνησης του αγοραστικού κοινού.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:18

Kotsos έγραψε:Σύμφωνα με τον δίκαιο του διεθνούς εμπορίου (TRIPS) απαγορεύεται γιατί την πνευματική ιδιοκτησία της συνταγής να φτιάχνεις τυρί φέτα την έχουν μόνο όσοι είναι Έλληνες οπότε απαγορεύεται κάποιος να αντιγράψει την συνταγή.

Που το είδες αυτό; Αποκλείεται να συνδέεται με την εθνικότητα, γιατί αποκλείεται να κάνεις φέτα στην Ιαπωνία ακόμα και αν είσαι Έλληνας. Ονομασία προέλευσης λέγεται, με την χώρα σχετίζεται γεωγραφικά όχι εθνικά. Source.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 24 Ιαν 2013, 22:20

Νομίζω ότι ξεκαθαρίστηκε αυτο........στο πιό πάνω πόστ
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:21

James έγραψε:Νομίζω ότι ξεκαθαρίστηκε αυτο........στο πιό πάνω πόστ

Θέλω να μου πει ο κώτσος που είδε πως η συνταγή της φέτας είναι πνευματική ιδιοκτησία του Έλληνα πολίτη. Με ενδιαφέρει το καινοτόμο concept.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:23

laskaris_vasilis έγραψε:...........
Μηδένισες κάθε επιχείρημα που είχα σε σχέση με τις "Πειρατικές Αρχές" και επιδιώξεις!!!
Ποια είναι η χώρα που παράγει την "φέτα" τέλος πάντων;
Όσοι την παρήγαγαν, στην Θεσσαλία το 1830 δεν παρήγαγαν "φέτα" διότι τότε η Θεσσαλία δεν ανήκε στην Ελληνική επικράτεια;
Και αν, λέω άν, αύριο οι γειτόνοι μας, καταλάβουν την Μακδεδονία και την Θράκη, το τυρί που θα παράγουν στις περιοχές εκείνες δεν θα μπορούν να το ονομάσουν "Φέτα";
Και αν ναι, γιατί;

Δεν είναι ονομασία εθνικής προέλευσης αλλά γεωγραφικής. Τώρα αν μας πάρουν οι Τούρκοι την Θράκη δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά μάλλον θα έχω άλλα στο κεφάλι μου.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες