Σαν πειρατές αγωνιζόμαστε να είναι ελεύθερο το διαδίκτυο και ο καθένας να γράφει ότι θέλει.
Η μοναδική ένσταση που έχω εγώ είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποιοι, η οποία πολλές φορές είναι απαράδεκτη. Δεν χρειάζεται να είσαι αθυρόστομος για να πείσεις ότι έχεις δίκιο. Και οι περισσότερες αναφορές του Γιάννη σε ποστ, αφορούν ακριβώς αυτό το θέμα. Η φρασεολογία μερικών στο φόρουμ ρίχνει πολύ χαμηλά το επίπεδο του ΠΕΙΡ και διώχνει νέα μέλη, που δεν θα ήταν διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούν πολιτικά σε τέτοιο επίπεδο.
Κατά τα λοιπά όμως, ο μοναδικός στίβος μάχης των ιδεών και των θέσεων μέχρι τώρα ήταν το φόρουμ και οι ψηφοφορίες του. Εκεί θα έπρεπε να δράσουν οι διαφωνούντες για να πείσουν την πλειοψηφία ότι έχουν δίκιο. Αν δεν το κατάφεραν μέχρι τώρα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν προσπαθήσει αρκετά.
Έχω ξανακάνει την εξής πρόταση που θα αντιμετωπίσει οριστικά την έλλειψη ευγένειας στο φόρουμ: "Απαγορεύεται οποιαδήποτε προσωπική αναφορά." Δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιος λέει κάτι, αλλά τι λέει κάποιος. Ας συγκρουστούν οι ιδέες και όχι τα πρόσωπα.
Τα σχόλια δικά σας.
-
Re: Τα σχόλια δικά σας.
Για να μην σε κουράζω παραπάνω, φίλε μου πειρατή, εν ολίγοις αναφέρω και μερικούς άλλους, για να σου δώσω και μια γενική ιδέα από τους "ενεργούς" παρόντες στο Forum μας, Είναι ο zio_donnie, η Louisa_T, Bucaneros A, Tvelocity, Mankasp και μερικοί ακόμα που μου διαφεύγουν, αυτοί οι παραπάνω (δεν με πειράζει και ας τους ομαδοποιήσω) είναι επηρεασμένοι; είναι κατευθυνόμενοι; δεν ξέρω!

Κατά την φαντασιόπληκτη γνώμη μου, το σχέδιο δράσης όλων των παραπάνω έχει ως εξής:

" Διώχνουμε όσους περισσότερους γίνεται με την συμπεριφορά μας από το forum, όπου είναι το βασικό εργαλείο συνάντησης των πειρατών, τους υπόλοιπους τους κουράζουμε με ενοχλητικά μηνύματα και "τρολλάρισμα", ώστε να βαρεθούν να ασχολούνται και να αποχωρήσουν σιγά-σιγά. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, κάθε ψηφοφορία θα μπορεί να περνάει με το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε, λόγο του ότι, μόνο εμείς είμαστε παρόν για να ψηφίσουμε*.
*[Εδώ να τονίσω ότι κάθε ψηφοφορία είναι επί των ψηφισάντων (ας είναι και δέκα άτομα) και όχι από το σύνολο του σώματος των μελών.]
Όταν έρθει ο καιρός,περνάμε ψηφοφορία για το LQFB ως μοναδικό και μόνιμο εργαλείο.Αργότερα αλλάζουμε (πάλι με ψηφοφορία) τον κανονισμό,και γίνονται πλέον οι ψηφοφορίες μόνο με απαρτία του σώματος των μελών (και επειδή αυτό θα είναι μετά αδύνατον), δεν περνάει καμία ψηφοφορία πιά.
Κάποια στιγμή συναντιόμαστε σαν Επιτροπή Διαιτησίας που είμαστε-πριν το συνέδριο-και κάνουμε "αναδιατύπωση" του καταστατικού ως προς τις ψηφοφορίες και το αλλάζουμε όπως θέλουμε."
Βασικό στο σχέδιο δράσης τους είναι:
"όσο πιό λίγοι μείνουν, μάλλον,όσο πιό συγκεκριμένοι μείνουν,αuτοί είναι που θα παίρνουν και τις αποφάσεις για το κόμμα και θα είναι πάντα παρών"

Επειδή μία εικόνα = χίλιες λέξεις.
Vassilis Perantzakis έγραψε:
Η απίστευτη υποκρισία των ανθρώπων που ξέρουν από ΓΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ, και νομίζουν ότι ένα κόμμα διαδικτύου έχει σχέση με αυτά, μας φέρνει μία ακόμα φορά αντιμέτωπους με την προφανή δυσκολία να οργανωθούμε σε ομάδες που επιτέλους θα παράγουν πολιτική μέσω SMS, προσωπικών email και pm στο Facebook.
Δεν το είπες καλά. ΝΤΟΥΓΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ λέγεται.
baskin έγραψε:Νίκο δεν έχεις άδικο, αλλά αγωγή εναντίον τέτοιου κειμένου, κερδίζεται για πλάκα και μπορεί να στο επιβεβαιώσει δικηγόρος. Ο κ. Ευρωβουλευτής περιγράφει δόλο στις πράξεις αυτών που αναφέρει και ο δόλος (εφόσον δεν ισχύει) αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση κατά τον νόμο. Είναι απλά τα πράγματα.
Ευτυχώς δεν είμαστε δικομανείς και το ζήτημα θα το χειριστούμε εσωτερικά. Επιτέλους οι άρχοντες της απραξίας ας μας αφήσουν να δουλέψουμε.
Πιθανά το κερδίζεις για πλακά, εγώ όμως αναφερόμουν στο αν θες να το κάνεις, και ευχαριστώ για την απάντηση.
@Σπύρος Σαββανής
Σε γενικές γραμμές έχεις κάποια δίκια, αλλα το ίντερνετ σαν μέσο είναι πιο αγενές απο οτι έχουν συνηθίσει πολλοί. Σε αυτο το κομμα/φόρουμ εχουν ερθει άνθρωποι με διαφορετικούς βαθμούς εξοικείωσης με το μεσο, οσοι ξέρουν μπορούν να δουν πίσω απο τον "οχετό" και να καταλάβουν, έχω μιλήσει με κόσμο που δεν ειναι μέλος αλλα βλέπει ,και δεν τον απωθεί ο τρόπος της κουβέντας γιατί ετσι συμβαίνει η κουβέντα στα φόρα. Ναι υπάρχουν πιθανά μέλη που νοιώθουν σαν το σπίτι τους διαβάζοντας εδώ.
Πάντα ιδέες συγκρούονται και όχι πρόσωπα (εκτός από έναν-δυο που το έχουν πάρει προσωπικά), καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό πριν αρπάξουμε.
@Everyone (για να μην το δει κανένας προσωπικά

Τέλος μια παράκληση με τις ομάδες, τις λυκοφιλίες, τους εχθρούς και οτι άλλο παλαιοκομματικό έχουν φτιάξει κάποιοι στο μυαλό τους. Μην μας σκοτίζετε με τις φαντασιώσεις σας και κυρίως μην μας δίνετε ρόλους σε αυτές. Έχουμε σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε και εσείς φαντάζεστε εσωτερικούς εχθρούς καπελώματα και πραξικοπήματα κάνοντας ασκήσεις μικροπολιτικής 101.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και hrsfpgyjrnptrd, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
piratiko.org έγραψε:Vassilis Perantzakis έγραψε:
1.Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΙΑ. Πάρε το χαμπάρι.
2.Το αστείο είναι ότι δεν βλέπω πολιτικές διαφωνίες.
3.Ε λοιπόν το LQFB ...
4.μαλάκας,
5.συκοφαντία.
1. από ΔΙΚΗ ΣΑΣ ?????????? ....και δεν το κατάλαβα...
2. Μόνο όταν πρόκειται για τους άλλους δεν το βλέπεις ρε βασίλη? σοβαρολογείς?
3. το είπα και το ξανά λέω. δεν έχω πρόβλημα στην κλασική του μορφή με το liquid. αλλά όταν πάνε να με περάσουν βλάκα και φυσικά θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ
4. πρέπει να αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς αυτούς. δεν ξεχωρίζουμε καθόλου από μια παιδική χαρά η ένα lan party ΕΦΗΒΩΝ!
5. αν αρχίσουμε για συκοφαντία.. κάτσε και ΨΑΞΤΕ και για άλλους. θα θησαυρίσεις από συλλεκτικά παραδείγματα.
Βάλτε με και μένα στην συνωμοσία παρακαλώ.
Καταλάβετε επιτέλους ότι το να πω πως κάνετε μαλακία δεν είναι σοβαρό θέμα και είναι θέμα ελευθερίας λόγου. Το να μου πεις εσύ όμως ότι συμμετέχω σε συνωμοσία ή ότι υπάρχει συνωμοσία είναι ΜΑΛΑΚΙΑ.
Συκοφαντία δεν είναι να σου πω ότι εσύ έκανες μαλακία. Συκοφαντία είναι να σου πω ότι ο Μοτσάκος είναι... συνωμότης.
Οι χαρακτηρισμοί πράξεων δεν είναι το ίδιο με τους χαρακτηρισμούς προσώπων. Και η "επιστολή" του Γιάννη χαρακτηρίζει άτομα, άδικα και χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα.
Δεν σας αρέσει επιτέλους που υπάρχει διαφάνεια; Γιατί αυτό βλέπω. Ε λοιπόν δεν μου αρέσει που αποφασίζετε ξαφνικά να πουλάτε μπλουζάκια. Εγώ βλέπω την ψήφο στο LQFB. Αλλά δεν βλέπω που πάνε τα έσοδα από τα μπλουζάκια. Για πες μου λοιπόν ποιος έχει επιχείρημα και ποιος όχι...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
piratiko.org έγραψε:Vassilis Perantzakis έγραψε:
1.Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΙΑ. Πάρε το χαμπάρι.
1. από ΔΙΚΗ ΣΑΣ ?????????? ....και δεν το κατάλαβα...
Εγώ αναρωτιέμαι πόσα διαφορετικά άτομα πρέπει να βγουν να στο πουν μέχρι να κάτσεις να σκεφτείς έστω για 5 λεπτά ΜΗΠΩΣ και υπάρχει ένα ενδεχόμενο (λέμε τώρα) να σφάλεις. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τρόπο τώρα να τα ρίξεις και στον Βασίλη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Verba volant, scripta manent
tvelocity έγραψε: Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τρόπο τώρα να τα ρίξεις και στον Βασίλη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Άμα είναι να του τα ρίξει να τους αφήσουμε μόνους.

Το μίσος γίνεται έρωτας και το ανάποδο.
Baskin κοίτα το λίγο.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Μπουάχαχαχαχαχα, λειώνω στο γέλιο. Ρε Μοτσάκο κατακαημένε κακομοίρη, για να υπάρχει συνωμοσία πρέπει να υπάρχει και κίνητρο. Αφήνοντας τους άλλους στην άκρη, εγώ δεν έβαλα υποψηφιότητα ούτε για ούτε για Δ.Ε, ούτε για Ε.Δ.
ούτε για βουλευτής (σαν εσένα που κότσαρες το υποψήφιος πρώτος πρώτος) SCREENCAP 16/02/2012
,
Σκοτίστηκα για τα "αξιώματα" και το κόμμα. Εγώ έγινα πειρατής γιατί μου άρεσε αυτό που ξεκινήσανε οι Σουηδοί, και το Piratebay. Τώρα επειδή δεν σας αρέσει να ακούτε αντίλογο, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες, το ρίξατε στην συνωμοσιολογία.
Και κάτι που ήθελα να βγάλω από μέσα μου. Γιατί να έχουμε υποψήφιους βουλευτές ανθρώπους που δεν μένουν κάν στην χώρα, ζουν και δουλεύουν και πληρώνουν φόρους αλλού και οριακά μιλάνε Ελληνικά; Τι ξέρουν για την χώρα και τις ανάγκες τις; Τίποτα, αλλά είναι αυτοί που μας σκοτίζουν τον έρωτα (εξ αποστάσεως) με συλλόγους, εράνους και λοιπά ευτράπελα.
Αυτά τα ολίγα, συνέχισε να κάνεις τον καραγκιόζη μπας και γίνεις βουλευτής (LOL)
ούτε για βουλευτής (σαν εσένα που κότσαρες το υποψήφιος πρώτος πρώτος) SCREENCAP 16/02/2012

Σκοτίστηκα για τα "αξιώματα" και το κόμμα. Εγώ έγινα πειρατής γιατί μου άρεσε αυτό που ξεκινήσανε οι Σουηδοί, και το Piratebay. Τώρα επειδή δεν σας αρέσει να ακούτε αντίλογο, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες, το ρίξατε στην συνωμοσιολογία.
Και κάτι που ήθελα να βγάλω από μέσα μου. Γιατί να έχουμε υποψήφιους βουλευτές ανθρώπους που δεν μένουν κάν στην χώρα, ζουν και δουλεύουν και πληρώνουν φόρους αλλού και οριακά μιλάνε Ελληνικά; Τι ξέρουν για την χώρα και τις ανάγκες τις; Τίποτα, αλλά είναι αυτοί που μας σκοτίζουν τον έρωτα (εξ αποστάσεως) με συλλόγους, εράνους και λοιπά ευτράπελα.
Αυτά τα ολίγα, συνέχισε να κάνεις τον καραγκιόζη μπας και γίνεις βουλευτής (LOL)
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Το καλύτερο απ' όλα είναι το "Politician" κάτω απ'το όνομα και «τίτλο».
Θέλουμε επαγγελματίες πολιτικούς, ως κόμμα; Ρωτάω, δηλαδή. Είναι κάτι που θεωρούμε καλό;
Θέλουμε επαγγελματίες πολιτικούς, ως κόμμα; Ρωτάω, δηλαδή. Είναι κάτι που θεωρούμε καλό;
-
headofthebored έγραψε:Σε γενικές γραμμές έχεις κάποια δίκια, αλλα το ίντερνετ σαν μέσο είναι πιο αγενές απο οτι έχουν συνηθίσει πολλοί. Σε αυτο το κομμα/φόρουμ εχουν ερθει άνθρωποι με διαφορετικούς βαθμούς εξοικείωσης με το μεσο, οσοι ξέρουν μπορούν να δουν πίσω απο τον "οχετό" και να καταλάβουν, έχω μιλήσει με κόσμο που δεν ειναι μέλος αλλα βλέπει ,και δεν τον απωθεί ο τρόπος της κουβέντας γιατί ετσι συμβαίνει η κουβέντα στα φόρα. Ναι υπάρχουν πιθανά μέλη που νοιώθουν σαν το σπίτι τους διαβάζοντας εδώ.
Το φόρουμ των πειρατών δεν είναι ένα οποιοδήποτε φόρουμ. Είναι το φόρουμ κάποιων που ευελπιστούν ότι κάποτε θα επηρρεάσουν λίγο ή πολύ την πορεία μιας ολόκληρης χώρας. Και για να το κάνουν αυτό θα χρειαστούν πολλές χιλιάδες υποστηρικτών, και όχι μόνο όσους μπορούν να σταθούν σε κατάστρωμα πειρατικού εν μέσω φουρτούνας, όταν βρίζει και ο μούτσος και δεν τρέχει τίποτα. Η ευγένεια είναι μη διαπραγματεύσιμο status quo σε οποιαδήποτε επικοινωνία που σέβεται τον εαυτό της.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες