Ψηφοφορία 07/2013

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Ψηφοφορία 07/2013

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 21 Ιαν 2013, 11:38

Προς την Διοικούσα Επιτροπή
και για την ενημέρωση του Σώματος των Μελών
του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Μετά από το μήνυμα μου σε εσάς σχετικά με την ένσταση μου για την ψηφοφορία 07/2013 που έχει σχέση με το LQFB και με την ευρεία έννοια και για όλες τις υπόλοιπες αντί-καταστατικές ψηφοφορίες [καθότι δεν προέρχονται από την Διοικούσα Επιτροπή (καταστατικό §6.3.1 §6.3.2 §6.3.4)], προσθέτω ακόμα και την παρακάτω ένσταση:

Να μην επιτραπεί άλλη ψηφοφορία που να έχει σχέση με άλλο/καινούργιο εργαλείο διαβούλευσης και ψηφοφορίας
μέχρι το επόμενο συνέδριο, λόγο του ότι:

1. Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο forum, έχουμε ήδη εργαλείο διαβούλευσης και ψηφοφοριών.

2. Μετά το τέλος της άκυρης και αντί-καταστατικής ψηφοφορίας 07/2013, το αποτέλεσμα είναι πασιφανές, δεν υπάρχει ευρεία αποδοχή του LQFB, ως επίσημο εργαλείο.

3. Μετά από το ερωτηματολόγιο και το αίτημα 54 μελών για εκμάθηση του LQFB, είναι αδύνατο να αποκλειστούν αυτοί οι πειρατές και να μην μπορούν να δώσουν την ψήφο τους σε μείζοντα θέματα του κόμματος μέσα στο LQFB.

4. Για να είναι έγκυρη και αποδεχτή από το ΣτΜ μια ψηφοφορία που να αφορά, το επίσημο εργαλείο του κόμματος, πρέπει να γίνει μια σειρά από ψηφοφορίες.
Όπως για παράδειγμα:
1η. FORUM με LQFB
2η. FORUM με LQFB/ανάθεση
3η. Μόνο FORUM
4η. Μόνο LQFB

5. Ως Διοικούσα Επιτροπή έχετε την ευθύνη να δείτε την τάση των μελών και σε ποιο εργαλείο στρέφονται και αποδέχονται. Μερικά στοιχεια πάνω σε αυτό:

A. Τα μέλη θεωρούν ότι είναι επαρκείς οι πλατφόρμες που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ (57 μέλη), ενώ άλλοι θέλουν και να μειωθούν (23 μέλη), μονο 6 μέλη θέλουν να αυξηθούν. (Ερωτηματολόγιο: Απαντήσεις στην Ερώτηση 9)

B. Το Forum χρησιμοποιείτε ΤΑΚΤΙΚΑ από 68 πειρατές ενώ το LQFB από 26. (Ερωτηματολόγιο: Απαντήσει στην Ερώτηση 10)

C. Μονο 5 πειρατές θεωρούν ΕΥΧΡΗΣΤΟ το LQFB ενώ το Forum 31! (Ερωτηματολόγιο: Απαντήσεις στην Ερώτηση 11)

D. Μονο 12 χρειάζονται εκμάθηση του Forum ενώ για το LQFB χρειάζονται 54! (Ερωτηματολόγιο: Απαντήσεις στην Ερώτηση 12)

Αυτή η ένσταση μου, αλλα και η προηγουμενη που είχα αποστείλει στην Maililinglist, βρίσκεται στην δικαιοδοσία σας, ως Διοικούσα Επιτροπή.
Eάν διαπιστωθεί και παρέκκλιση από το καταστατικό να προωθηθεί περαιτέρω και στην Επιτροπή Διαιτησίας.

Η προηγούμενη πρόταση μου στην Mailinglist της Διοικούσας Επιτροπής έχει κιόλας αποσυρθεί από μη-μέλος της Διοικούσας και έχει κλείσει και η διαβούλευσή της στο forum.
- Για ποιο λόγο αποσύρθηκε χωρίς να εξεταστεί από την Δ.Ε.;
- Ποιος έχει την δικαιοδοσία να μου απαντήσει θετικά ή αρνητικά;
- Μη-μέλος της ΔΕ εισηγήται την απόσυρση της πρότασής μου. αυτό αντί-καταστατικό;
- Αποσύρθηκε λόγο του ότι γνώριζαν ότι είναι αντί-καταστατική η ψηφοφορία αυτή και ο τρόπος σύνταξης της;
- Εάν είναι νόμιμη και "καθαρή" για ποιον λόγο τότε αποσύρθηκε;
- Για ποιον λόγο μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας πήραν κιόλας θέση πάνω σε αυτό το θέμα και ποτε έγινε η συνεδρίαση τού;
- Που είναι τα πρακτικά τους και η επίσημη απάντηση τους που αφορά την ένσταση μού;

Με τιμή

Γιάννης Μοτσάκος

Καλημερα σε ολους

Πρωτα απο ολα θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι η Ε.Δ δεν εχει συνεδριασει ακομα λογω απουσιας τριων εκ των μελων της οποτε η συνεδριαση που ειχε προγραμματιστει αναβληθηκε και θα λαβει χωρα εκ νεου το συντομοτερο δυνατον.

Παρακατω παραθετω την προσωπικη μου γνωμη και μονο:

Να επιστησω την προσοχη σε ολους οτι η ερμηνεια του καταστατικου κατα το δοκουν δεν προσφερει τιποτα απλα περιπλεκει τα πραγματα.
Δεν υπαρχει προβλεψη για ενστανση αυτης της μορφης που καταθετει το μελος Γιαννης Μοτσακος πουθενα οποτε καλως αποσυρθηκε η προηγουμενη και το ιδιο πρεπει να συμβει και με αυτην.
Δεν θα μπω στην ουσια της υποθεσης δεδομενου οτι αυτο ειναι κατι που θα κανει η Ε.Δ και μονο αυτη ως αρμοδια για την ερμηνεια του καταστατικου απλα θα σημειωσω οτι ο υπερβολικος ζηλος καμια φορα μας οδηγει σε υπερβολες.
Παρακαλω να μπει στο αρχειο και να μην δοθει συνεχεια.
Το σκελος που αφορα την Ε.Δ εχει δρομολογηθει και μπορειτε να περιμενετε συντομα την απαντηση της.
Οσο για το πολιτικο σκελος(αν υπαρχει)ειναι ολοι ελευθεροι να το σχολιασουν στο φορουμ

Αθανασοπουλος Παναγιωτης
Μελος της Ε.Δ

Καλημέρα,

πρώτα από όλα, δεν είχα σκοπό να απαντήσω σε οποιον έκφραζε εδώ την προσωπική του γνώμη, καθότι δεν μου αρκεί, αλλα και
δεν με ενδιαφέρει, από την στιγμή που δεν κάνουμε άλλο "συζήτηση".
Επιθυμώ και περιμένω μια επίσημη απάντηση από κάθε αρμόδιο σύμφωνα με την ένσταση μου.
Έπειτα από αυτό, είναι η δεύτερη φορα που ακούω της τελευταίες μέρες (με τρόπο μεν) να μην ερμηνεύει κάποιος άλλος
το καταστατικό εκτος από του "αρμοδιους".
Αρμόδιοι μεν, αλλα σίγουρα όχι παντογνώστες δε.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για ένσταση μέλους σε ένα αμεσοδημοκρατικό κόμμα Τότε κάτι σίγουρα κάνουμε λάθος!
μην μου λέει κανένας ότι δείχνω υπερβολικό ζήλο και υπερβάλλω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το εργαλείο ψηφοφοριών
του κόμματος, εάν δεν έχετε καταλάβει την βαρύτητα του θέματος αυτού είστε εντελώς τόπου και χρόνου.

Γιάννης Μοτσάκος

Δεν προβλεπεται ενστανση πουθενα μια που θελεις <<αρμοδια>> απαντηση οσο για το αμεσοδημοκρατικο μερος αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβασεις το θεμα για ψηφοφορια οπως εσυ νομιζεις οτι πρεπει να γινει.Την επισημη απαντηση θα την λαβεις οταν συνεδριασει η Ε.Δ.Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι ζητας αρμοδια απαντηση αφου εκ των προτερων αμφισβητεις την κριση που θα λαβεις(υπογραμμισμενο κειμενο);

Υπηρξε διαβουλευση για το θεμα πανω απο ενα μηνα ας εξεφραζες τις ενστανσεις σου τοτε.Ευχαριστουμε για το ενδιαφερον σου

Υ.Γ.Ολα τα παραπανω(δευτερη απαντηση εκ μερους μου) αφορουν την πολιτικη διασταση του θεματος.

Αθανασοπουλος Παναγιωτης
Μελος της Ε.Δ
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Re: Ψηφοφορία 07/2013

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 21 Ιαν 2013, 11:54

Παρακάτω παραθέτω την προσωπική μου γνώμη:

Γιάννη, τα στοιχεία που παραθέτεις σχετικά με το ποιος χρησιμοποιεί ή θεωρεί το forum ή το liquid εύχρηστο δεν εξηγούν γιατί δεν υπήρξε παρέμβασή σου κατά την διαβούλευση της ψηφοφορίας, όπως δεν εξηγούν και το αποτέλεσμά της.

Γενικά τώρα θα πω ότι έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα συμμετοχής. Αυτό δεν είναι μομφή προς κάποιον, καθώς δεν μπορεί να επιβληθεί συμμετοχή. Απλά όπως δεν μπορεί να επιβληθεί συμμετοχή δεν μπορούμε και να διαμαρτυρόμαστε μετά του γεγονότος για τις αποφάσεις που πήραν αυτοί που συμμετέχουν σύμφωνα με τους κανόνες που όλοι έχουμε δεχτεί.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι στέκει ένσταση. ΑΛΛΑ στέκει νέα πρόταση, αιτιολογημένη. Και πάντα θα στέκει. Προτείνω λοιπόν να κάνεις πρόταση για τα εργαλεία διαβούλευσης και ψηφοφορίας και όχι ένσταση ακύρωσης μίας απόφασης που έγινε σύμφωνα με το καταστατικό. Επίσης προτείνω να ενημερωθεί το σώμα ότι αν δεν ψηφίζει δεν μπορεί να απαιτεί ακυρώσεις αποφάσεων που λήφθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες. Αποφάσεις αλλάζουν μόνο με άλλες αποφάσεις.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 21 Ιαν 2013, 12:09

Περαν τουτου η επιλεκτικη επικληση του καταστατικου ειναι τουλαχιστον αστεια.Δηλαδη για να αμφισβητησεις την αποφαση για το Liquid feedback κανεις μνεια για το 6.3 αλλα οταν σου λενε οτι αρμοδια για την ερμηνεια του καταστατικου ειναι η Ε.Δ τοτε το καταστατικο παυει να ισχυει.

Ελπιζω να γινεται αντιληπτο οτι ο μονος δρομος για σενα ειναι να κατεβασεις τις προτασεις σου στο ΣτΜ για ψηφιση.
Πειρατικα παντα
Dura lex...Sed lex

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Ιαν 2013, 12:23

Βασίλη κάνεις λάθος και είσαι επιεικής.

Μιλάμε για κάποιον που είναι από τους συμμετέχοντες, παρακολουθεί και ψήφισε, όχι για κάποιον που ξύπνησε ξαφνικά και είδε μία απόφαση.

Εγώ επειδή είμαι μαλάκας και έχω μάθει να λέω να τα πράγματα με το όνομα τους, θα πω: "Πιο γελοίος, καίγεσαι...".

Τελικά όλοι οι αμεσοδημοκράτες εδώ μέσα πρέπει να μας εξηγήσουν τι εννοούν με την άμεση δημοκρατία, γιατί έχουμε πάθει πνευμονία από το ζεστό-κρύο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 21 Ιαν 2013, 12:31

baskin έγραψε:Βασίλη κάνεις λάθος και είσαι επιεικής.

Μιλάμε για κάποιον που είναι από τους συμμετέχοντες, παρακολουθεί και ψήφισε, όχι για κάποιον που ξύπνησε ξαφνικά και είδε μία απόφαση.

Εγώ επειδή είμαι μαλάκας και έχω μάθει να λέω να τα πράγματα με το όνομα τους, θα πω: "Πιο γελοίος, καίγεσαι...".

Τελικά όλοι οι αμεσοδημοκράτες εδώ μέσα πρέπει να μας εξηγήσουν τι εννοούν με την άμεση δημοκρατία, γιατί έχουμε πάθει πνευμονία από το ζεστό-κρύο.

Το να διαφωνεί κάποιος είναι δικαίωμά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιβάλλει την γνώμη του. Το αν συμμετείχε ή όχι ο ίδιος δεν έχει καμία σημασία. Η γενική αρχή ισχύει. Μόνο οι συμμετέχοντες μπορούν να διαμορφώνουν, αλλά πρέπει και να δέχονται το αποτέλεσμα από τη στιγμή που είναι μέσα στα όρια των κανόνων.

Το πως μιλάω, δεν είναι επιείκεια. Προσωπικά επιλέγω να χρησιμοποιώ τον λόγο στο διαδίκτυο ακριβώς όπως και στην καθημερινή μου ζωή γιατί δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν την διαφορά της ελευθεριότητας που παρέχει αυτό. Και δεν το περιμένω βέβαια να την καταλάβουν.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Ιαν 2013, 12:38

Ορθά όλα αυτά, αλλά επειδή και πάλι είμαι μαλάκας, πως φαίνεται (αισθητικά αν θέλεις) το ότι οι αντιδράσεις προέκυψαν μετά το αποτέλεσμα;

Δεν είναι παράδοξο (για να μην πω πάλι γελοίο) το ότι ξαφνικά ξύπνησαν κάποιοι μόλις είδαν το αποτέλεσμα που δεν τους άρεσε;

Και θα το ξαναπώ:

Το ΣτΜ εν σοφία επέλεξε την πιο συμβιβαστική λύση. Να παίζει με δύο συστήματα για να καλύψει όλες τις τάσεις και να μπορέσει να κρίνει τι κάνει καλύτερα την δουλειά.

Οι ενστάσεις δηλώνουν ασέβεια προς το ΣτΜ και παρανόηση των διαδικασιών. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι τι κάνουν μερικοί εδώ μέσα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 21 Ιαν 2013, 12:42

Ανοίξτε την ψηφοφορία 7, να μπουν να ψηφίσουν και άλλοι, να μετακινηθεί ο κόσμος στις επιλογες, να μπουν ίσως και άλλες επιλογες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Δεν μπορεί μια ψηφοφορία που είναι σε οριακό επίπεδο συναίνεσης να θεωρείτε ότι έχει λήξει, ή να θεωρείτε ότι πρέπει να ξαναρχίσει φτου και απο την αρχή.

Απο εκεί και πέρα, το τρέχον αποτέλεσμά της ψηφοφοριάς πρέπει να μετράει, δηλαδή μέχρι να αλλάξει γνώμη ο κόσμος πρέπει να είναι επίσημο μέρος ψηφοφοριών αυτό που λεει η Ψ7, δηλαδή και το λικουιντ και το φόρουμ.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και enros, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά

theofanis1987

Δημοσίευσηαπό theofanis1987 » 21 Ιαν 2013, 12:44

Συνυπογραφω και εγω την ενσταση του Γιαννη Μοτσακου

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 21 Ιαν 2013, 12:48

theofanis1987 έγραψε:Συνυπογραφω και εγω την ενσταση του Γιαννη Μοτσακου

Γιατί δεν βάζετε μια κατεπείγουσα ψηφοφορία στο λικουιντ, που να εισηγήται την κατάργησή του ως εργαλείο;
Υπάρχει κανονισμός-διαδικασία μιας ημέρας στο λικουιντ, υπάρχει και ωρών νομίζω.

Αν το κάνετε οργανωμένα, δηλαδή συνενοηθείτε όλοι οι πολέμιοι να δράσετε συντονισμένα, και διαλέξετε και τον κανονισμό με τον μικρότερο χρόνο, τότε είναι πιθανό η πρότασή σας να περάσει νύχτα, και θα αποδειχθεί έτσι το ελάττωμα του εργαλείου αυτού (ένα από τα ελαττώματα).

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 21 Ιαν 2013, 13:14

Chris Taklis (kailor)
Ερωτήσεις για παρατυπίες του liquid λόγω της ψηφοφορίας όπως τέθηκε!

Παρακαλώ να ελεγχθούν άμεσα, εάν υπάρχει παρατυπία λόγω της πρότασης του liquid.

1) Η ίδια η πρόταση έλεγε το εξής που κατατέθηκε στην Δ.Ε. (https://teams.pirateparty.gr/projects/l ... E%B7%CF%82

):

Ερώτημα: Εφαρμογή του LQFB (με τα χαρακτηριστικά της πρότασης) ως επίσημη πλατφόρμα για τις αποφάσεις του κόμματος.

Επιλογές:

ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΕΥΚΟ

Άρα καταστρατηγήθηκε η ψηφοφορία έτσι όπως ήταν να μπεί? Δεν πρέπει να θεωρηθεί άκυρη και να μπει έτσι όπως ορίστηκε?

2) Το ίδιο το καταστατικό λέει για οποιαδήποτε πρόταση για διαβούλευση εργαλείων και κανονισμών κατατίθεται στην Δ.Ε., και εκείνη το βάζει για ψηφοφορία.

Άρα εδώ πως μπήκαν οι άλλες προτάσεις αφού δεν κατατέθηκαν στην Δ.Ε.? Και αφού δεν έγινε η σωστή διαβούλευση επί αυτών όπως ορίζει το καταστατικό?

3) Εφ'όσον ο ίδιος ο Δημιουργός της πρότασης (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Στράτος), είχε πει στο φόρουμ, ότι να περάσει πρώτα το liquid, και μετά θα βάλουμε το "μεγάλο" θέμα της ανάθεσης να το συζητήσουμε πιο καλά, τώρα θεωρείται σωστή είδος συζήτησης και διαβούλευσης εντός λίγων ημερών για την ανάθεση?

4) Έρχεται σε άμεση αντίθεση η ανάθεση με το καταστατικό που λέει ότι το κάθε μέλος έχει μόνο 1 ψήφο?

5) Η ομάδα ΙΤ, βιάζεται να εκκινήσει το liquid, και καλά κάνει.

Το ερώτημα είναι πως θα μπούν ερωτήσεις στο lqiuid όταν τα μέλη δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν, και το καταστατικό προβλέπει απαραίτητη εκμάθηση των εργαλείων?

Η Κοινοποιήση έγινε και προς την Δ.Ε., γιατί εδώ υπάρχουν παρατυπίες που την αφορούν άμεσα λόγω καταστατικού.

Παρακαλώ να συζητηθούν όσο πιο γρήγορα και άμεσα γίνονται αυτά τα ερωτήματα, και περιμένω επίσημη απάντηση. Είμαι στην διάθεση της Ε.Δ. για κάθε διευκρίνηση και ερώτηση.

1ον)
Οπως προβλεπει ο κανονισμος για τις ψηφοφοριες ο εισηγητης εχει το δικαιωμα μεχρι το τελος της διαβουλευσης να ανανεωσει την αρχικη του προταση ωστε αυτη να ειναι συμβατη με τις επιθυμιες αυτων που λαμβανουν μερος στην διαδικασια ή ακομα γιατι το επιθυμει ο ιδιος{- Οι εισηγητές των προτάσεων μπορούν να ανανεώνουν την πρότασή τους σε όλη τη διάρκεια του σταδίου της κατάθεσης προτάσεων και διαβούλευσης (σημείωση: αυτό μπορεί να γίνει με νέα ανάρτηση στο ίδιο νήμα ή με επεξεργασία της πρώτης ανάρτησης αν είναι τεχνικά δυνατό).}https://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=68&t=3140#p41455

2ον)6.3 Οι κανονισμοί και τα εργαλεία με τα οποία λαμβάνει αποφάσεις το Σώμα των Μελών προτείνονται και αποφασίζονται από το ίδιο.
4.9 Για όλα τα εσωτερικά θέματα τα οποία δεν ορίζονται από το παρόν καταστατικό, αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις είναι το Συνέδριο του κόμματος. Σε περίπτωση που έχουν υλοποιηθεί ηλεκτρονικές ή ψηφιακές διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας, οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν από το Σώμα των Μελών του κόμματος. Προσωρινές αποφάσεις επείγοντος χαρακτήρα μπορεί να λαμβάνει η Διοικούσα Επιτροπή, η οποία κατόπιν πρέπει να προσφεύγει για επικύρωση τους στο Σώμα των Μελών ή το Συνέδριο.
Για αυτον τον λογο και αποφασιστηκε να παμε σε εναν προσωρινο κανονισμο ωστε να μπορει επιτελους το ΣτΜ να παιρνει αποφασεις.
{Ο παρακάτω προτεινόμενος κανονισμός είναι προσωρινός και δεν υποκαθιστά τα εξειδικευμένα εργαλεία λήψης αποφάσεων.
Θα υπάρχει μέχρι να τελειώσει η διαβούλευση για εναλλακτικά εργαλεία, ώστε να απεμπλακεί το κόμμα από την αδυναμία λήψης αποφάσεων. }https://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=68&t=3140#p41455

3ον)Καθαρα πολιτικο και ηθικο το ζητημα καλυτερα να ρωτησεις τον ιδιο

4ον)Αυτο ειναι ενα μεγαλο ζητημα που εχει συζητηθει και στο παρελθον.Επιφυλασσομαι προς το παρον να απαντησω.

5ον)Απο την αρχικη προταση:
Εφόσον το σύστημα εγκριθεί, θα ακολουθήσει διαδικασία beta testing για 10 επίσης ημέρες κατά την οποία οι διαβουλεύσεις και ψηφοφορίες θα είναι δοκιμαστικές, για να λυθούν απορίες και να εξοικειωθούν τα μέλη με το σύστημα.

Ελπιζω να εμεινες ικανοποιημενος απο την αμεσοτητα ,τωρα αν επιθυμεις μπορεις να περιμενεις και την συνεδριαση της Ε.Δ αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι δραματικα σε οσα απαντησα.
Για το 4 ζητημα θα χρειαστει ομως καποιος χρονος καθως πραγματι εχει καποιες γκριζες περιοχες που πρεπει να διασαφηνιστουν(ωστε να ειμαστε συμφωνοι με το καταστατικο)στην συνεδριαση της Ε.Δ

Αθανασοπουλος Παναγιωτης
Μελος της Ε.Δ
Τελευταία επεξεργασία από 1 και SilindeElendil, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά
Dura lex...Sed lex

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες