Ψήφισμα για την οικονομία

Συζήτηση για διάφορες δράσεις που μπορούμε να κάνουμε
LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ψήφισμα για την οικονομία

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 13 Φεβ 2012, 01:38

elrinio75 έγραψε:
LouisaT έγραψε:Το να βγούμε κι εμείς, μαζί με όλους, να λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι όμως, δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα, και δεν μας τιμά. Όταν μιλήσουμε, να πούμε κάτι σωστό και εφικτό.

Επειδή χρειάζομαι βοήθεια, ποιό από τα παρακάτω ανήκει στο "ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι";

- Μεγάλο μέρος του χρέους είναι ΕΙΔΕΧΘΕΣ.
- Μέρος του χρέους οφείλεται σε αποδεδειγμένες παραβάσεις, όπως έγινε με τη Siemens και τα γνωστά γερμανικά υποβρύχια.
- Μέρος του χρέους οφείλεται σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ αγορές οπλικών συστημάτων εκβιαστικά.
- Μεγάλο μέρος οφείλεται σε ανατοκισμούς και τοκογλυφικές πρακτικές.
- Τα δύο μνημόνια αποτελούν κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Απαιτούμε αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, όποιοι και αν μας τα χρωστάνε, χωρίς να τους στοχοποιούμε.
- Απαιτούμε την πώληση στην Ελλάδα των ελληνικών ομολόγων από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα στην τιμή που αγοράστηκαν.
- Απαιτούμε αποσύνδεση του ΧΡΕΟΥΣ από την εθνική κυριαρχία.
- Ζητάμε τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας στην παροχή δανείου με μηδενικό επιτόκιο ή τουλάχιστον μισή μονάδα πάνω από αυτό με το οποίο δανείστηκαν οι ίδιοι.
- Ζητάμε την άμεση φορολόγηση εισοδημάτων Ελλήνων πολιτών που έχουν "φυγαδεφθεί" σε άλλες χώρες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.
- Ζητάμε μέτρα κατά της ύφεσης και ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας μέσω επενδύσεων και όχι δανείων.
- Όχι άλλες περικοπές, όχι μισθοί και συντάξεις κάτω από το επίπεδο φτώχιας, όπως ορίζεται διεθνώς.
- Ζητάμε το ποσοστό αποπληρωμής των δανείων να οριστεί ως ποσοστό εκ του προϋπολογισμού, μετά τις κοινωνικές δαπάνες.

Κι εμείς τί προσφέρουμε ως αντάλλαγμα για όλα αυτά που ζητάμε ή και απαιτούμε;
Εγώ μπορεί να συμφωνώ πως ένα μεγάλο μέρος του χρέους μπορεί να είναι ειδεχθές. Επίσης σίγουρα συμφωνώ πως η Γερμανία μας χρωστάει πολλά λεφτά. ΑΥΤΗΝ την στιγμή όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Δεν έχουμε τίποτα με το οποίο να διαπραγματευτούμε, γιατί έχουμε αποδειχτεί απολύτως αναξιόπιστοι. Τα μέτρα είναι κάκιστα. Και θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτά που υποτίθεται πως αποσκοπούν. Το μόνο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να προτείνουμε κάτι ρεαλιστικό. Το να ζητάμε δάνεια με μηδενικά επιτόκια νομίζω πως δεν είναι ρεαλιστικό γιατί κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μας δώσει, ειδικά όταν δεν καταβάλουμε καμία προσπάθεια να βελτιώσουμε τα δημοσιονομικά αυτού του ξεφτιλισμένου κράτους.

Αυτό δεν σημαίνει πως διαφωνώ με τα σημεία που αναφέρεις. Απλώς νομίζω πως δεν πρέπει να βιαστούμε. Έτσι κι αλλιώς, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει απόψε. Έχουμε χρόνο να φτιάξουμε κάτι το προσεγμένο.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 13 Φεβ 2012, 01:40

Εθνική κυριαρχία = http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF% ... E%AF%CE%B1

Η υπογραφή συμφωνίας με βάση το Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι ο δανειστής μπορεί να προχωρήσει σε δεσμεύσεις γης και πόρων. Είναι σε ευθεία αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα σύμφωνα με μελέτη 10 (δέκα) Συνταγματολόγων, μελών ΔΕΠ Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Baskin άλλο "Εθνική κυριαρχία" και όχι "εθνικοπατριωτισμός". Πειρατές είμαστε, όχι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Δεν κολλάμε σε λέξεις του λεξικού.

Δεν διαφωνώ, αλλά επέτρεψε μου να πιστεύω σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύνταγμα και δίκαιο, οπότε τα "εθνικά" συστήματα μου φαίνονται οπισθοδρομικά.

Διαφωνώ και με την κρατική υπόσταση όπως λειτουργεί αυτή την στιγμή, εξού και η αναφορά μου στην "εθνική κυριαρχία".

Όπως το θέτεις δεν έχω να πω κάτι, απλά θα μπορούσε να φύγει η "εθνική κυριαρχία" και να δηλωθεί η αντίθεση στα "δικαιώματα" των δανειστών.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και baskin, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Φεβ 2012, 01:40

@elrinio75

Εγώ συμφωνώ με τα προτάσεις σου αλλά για να έχουν και ισχύ θα πρέπει να δουλέψουμε σε κάποιο κείμενο πιο αναλυτικό, όπου θα πρέπει να αποδεικνύονται όλα αυτά. Δεν αντιλέγω ότι δεν ισχύουν αλλά πρέπει να υπάρχουν συγχρόνως σωστά συντεταγμένα όλα τα επιχειρήματα, οι αποδείξεις και οι αναφορές (σε νόμους, σύνταγμα κτλ). Αν το τελικό ψήφισμα έχει αυτή τη μορφή, εγώ συμφωνώ στο να γίνει.
https://twitter.com/e_kastrinakis

elrinio75

Δημοσίευσηαπό elrinio75 » 13 Φεβ 2012, 01:47

baskin έγραψε:Όπως το θέτεις δεν έχω να πω κάτι, απλά θα μπορούσε να φύγει η "εθνική κυριαρχία" και να δηλωθεί η αντίθεση στα "δικαιώματα" των δανειστών.

Ναι συμφωνώ, είναι απλά οι γενικές γραμμές. Απόλυτα σύμφωνος.
"We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile."

elrinio75

Δημοσίευσηαπό elrinio75 » 13 Φεβ 2012, 01:49

mankasp έγραψε:@elrinio75

Εγώ συμφωνώ με τα προτάσεις σου αλλά για να έχουν και ισχύ θα πρέπει να δουλέψουμε σε κάποιο κείμενο πιο αναλυτικό, όπου θα πρέπει να αποδεικνύονται όλα αυτά. Δεν αντιλέγω ότι δεν ισχύουν αλλά πρέπει να υπάρχουν συγχρόνως σωστά συντεταγμένα όλα τα επιχειρήματα, οι αποδείξεις και οι αναφορές (σε νόμους, σύνταγμα κτλ). Αν το τελικό ψήφισμα έχει αυτή τη μορφή, εγώ συμφωνώ στο να γίνει.

Είναι οι βασικές γραμμές, το τελικό ψήφισμα πρέπει να είναι αναλυτικό και να είναι αιτιολογημένο.

elrinio75

Δημοσίευσηαπό elrinio75 » 13 Φεβ 2012, 01:54

LouisaT έγραψε:Κι εμείς τί προσφέρουμε ως αντάλλαγμα για όλα αυτά που ζητάμε ή και απαιτούμε;
....
Το να ζητάμε δάνεια με μηδενικά επιτόκια νομίζω πως δεν είναι ρεαλιστικό γιατί κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μας δώσει, ειδικά όταν δεν καταβάλουμε καμία προσπάθεια να βελτιώσουμε τα δημοσιονομικά αυτού του ξεφτιλισμένου κράτους.

Δεν βιαζόμαστε, έχει δουλειά αλλά πρέπει να γίνει. Είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας αυτή την περίοδο. Αντάλλαγμα δεν νοείται για το Διεθνές δίκαιο και δεν ζητάμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Διαφορετικά http://www.koutipandoras.gr/?p=15367 και http://www.koutipandoras.gr/?p=15457

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Φεβ 2012, 01:55

elrinio75 έγραψε:
mankasp έγραψε:@elrinio75

Είναι οι βασικές γραμμές, το τελικό ψήφισμα πρέπει να είναι αναλυτικό και να είναι αιτιολογημένο.

.... και στο κάτω κάτω αν κάτι θα πρέπει να διατυπωθεί αλλιώς ή ακόμα και να αποκλειστεί θα φανεί στην πορεία όταν αρχίσουμε να το μελετάμε. Το να κάνουμε αυτή τη στιγμή αναλύσεις σποραδικά δεν βοηθάει.

Ποιοι συμφωνούν λοιπόν να ξεκινήσουμε με το περιεχόμενο που έθεσε ο elrinio75 και ποιοι μπορούν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη δράση?

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 13 Φεβ 2012, 02:07

Ενα από τα "μειονεκτήματά" μας είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε βιαστικά θέσεις στο "παρά ένα"
λόγω της διαδικασίας ενημέρωσης και σύγκλισης που πρέπει να προηγηθεί με βάση τις αρχές μας.

Μπορούμε εύκολα να πάρουμε θέση όταν κάτι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις μας.

Μπορούμε ίσως να ρισκάρουμε κι ένα Δελτίο Τύπου με λίγες ψήφους για κάτι δευτερεύον (αν είναι επικοινωνιακά επείγον).

Ισως μπορούμε να βγάλουμε ψήφισμα τριών γραμμών για την ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ στα μνημόνια 1 & 2
και να ζητάμε ενημέρωση, δημοψηφίσματα και εκλογές.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Φεβ 2012, 02:20

Βιαστικά δεν πρέπει να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ για το οποίο δεν είμαστε 100% έτοιμη. Εγώ στο μυαλό μου έχω υπολογίσει ότι αν ξεκινήσουν να εργάζονται στο παραπάνω θέμα 2 άτομα, θα χρειαστεί πάνω από ένα μήνα δουλειάς η και περισσότερο.

Όπως και να έχει, παρόλο που δεν έχουν ιδρυθεί οι αντίστοιχες επιτροπές ακόμα, καλό είναι να αναγνωρίζουμε, και γιατί όχι να τις δουλεύουμε κιόλας, ιδέες και προτάσεις που μας αρέσουν έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και πιο αποδοτικοί.

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 13 Φεβ 2012, 03:20

Δεν διαφωνω.
Για να βγάλουμε όμως ένα ψήφισμα για ενα θέμα όπως η οικονομία χρειαζόμαστε μία ομάδα που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει
- Συνταγματολόγο
- Οικονομολόγο
- Νομικό Ελληνικού Δικαίου
- Νομικό Ευρωπαικού Δικαίου

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες