Ψηφιακός αναλφαβητισμός

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ψηφιακός αναλφαβητισμός

Δημοσίευσηαπό chprokop » 11 Δεκ 2012, 13:03

Ubuntu και ξερο ψωμι (αφρικάνικο)..

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 11 Δεκ 2012, 13:05

Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 11 Δεκ 2012, 13:27

Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το καινούργιο Unity desktop. Αυτά που λέει όμως στο άρθρο υπάρχουν από το πιο καινούργιο Ubuntu 12.10. To Ubuntu 12.04 όμως που είναι το τελευταίο long term release δεν έχει τέτοια κόλπα. Επίσης, το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί εντελώς με μια απλή κίνηση. Εγκαταστάς το Gnome desktop και έτσι δεν έχεις ούτε Unity ούτε Dash. Μπλιαχ.

Ο καινούργιος μου λαπτοπ έχει το 12.04. Ο desktop μου όμως συνεχίζει και τρέχει Ubuntu Lucid (10.04) που είναι το καλύτερο long term release που έχουνε βγάλει, και θα συνεχίσω να το τρέχω για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα μπορώ.

drafte

Δημοσίευσηαπό drafte » 11 Δεκ 2012, 13:29

baskin έγραψε:Ubuntu Spyware

Είναι φυσικό αυτό να συμβαίνει.
Όταν εμπλέκονται χιλιάδες προγραμματιστές, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πετάξει ένα spyware για να κάνει "την δουλειά του".
Το πρόβλημα δεν είναι απλό, ειδικά όταν μιλάμε για εθελοντές οι οποίοι καμιά ευθύνη απέναντι στο νόμο δεν έχουν (σε αντίθεση με τα εταιρικά λειτουργικά, που αν κάνουν μια τέτοια πατάτα μπορεί να βρεθούν και φυλακή).

Γιαυτό τα καλά ελεύθερα λειτουργικά δεν είναι όσα προσφέρονται πακέτο με πολλά πλουμιστά πράγματα και με τα πολλά καλούδια, αλλά όσα είναι σπαρτιατικά και έχουν όσο δυνατόν λιγότερα πράγματα, δίνοντας όμως την δυνατότητα στον χρήση, με δικιά του ευθύνη, να προσθέσει ότι άλλο ο ίδιος θεωρεί ασφαλές.

Όσο πιο σπαρτιατικό είναι ένα λειτουργικό, και όσο περισσότεροι το βλέπουν και το προγραμματίζουν, τόσο ασφαλέστερο είναι.
Μακριά απο ετοιματζήδικα πακέτα!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 11 Δεκ 2012, 13:39

LouisaT έγραψε:Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το καινούργιο Unity desktop. Αυτά που λέει όμως στο άρθρο υπάρχουν από το πιο καινούργιο Ubuntu 12.10. To Ubuntu 12.04 όμως που είναι το τελευταίο long term release δεν έχει τέτοια κόλπα. Επίσης, το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί εντελώς με μια απλή κίνηση. Εγκαταστάς το Gnome desktop και έτσι δεν έχεις ούτε Unity ούτε Dash. Μπλιαχ.

Ο καινούργιος μου λαπτοπ έχει το 12.04. Ο desktop μου όμως συνεχίζει και τρέχει Ubuntu Lucid (10.04) που είναι το καλύτερο long term release που έχουνε βγάλει, και θα συνεχίσω να το τρέχω για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα μπορώ.

Linux Mint 14 Cinnamon.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 11 Δεκ 2012, 13:55

drafte έγραψε:Όταν εμπλέκονται χιλιάδες προγραμματιστές, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πετάξει ένα spyware για να κάνει "την δουλειά του".

Σε πιάνω αδιάβαστο. Αυτό ήταν συνειδητή επιλογή της Canonical Ltd.

drafte

Δημοσίευσηαπό drafte » 11 Δεκ 2012, 14:03

pav έγραψε:
drafte έγραψε:Όταν εμπλέκονται χιλιάδες προγραμματιστές, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πετάξει ένα spyware για να κάνει "την δουλειά του".

Σε πιάνω αδιάβαστο. Αυτό ήταν συνειδητή επιλογή της Canonical Ltd.

Το θέμα δεν είναι η όποια επιλογή της Canonical Ltd, το θέμα είναι Η ΕΥΘΥΝΗ που φέρει σε περίπτωση που βρεθεί spyware στην διανομή της.
Εσύ τι λες, δέχεται την ευθύνη της και είναι έτοιμη να πληρώσει αποζημιώσεις, ή αποποιείται πάσας ευθύνης;
Χωρίς καν να ψάξω, στοιχηματίζω για το δεύτερο.

Κατά συνέπεια κανένας, ούτε εταιρία αλλά ούτε και πολίτης ο οποίος ενδιαφέρεται για το απόρρητο και την ιδιωτικότητα δεν πρέπει να εμπιστευτεί τέτοιου είδους πλουμιστά λειτουργικά. Αλλά να παραμένει στις σπαρτιατικού τύπου διανομές, που διαθέτουν όσο το δυνατόν λιγότερες γραμμές κώδικα και άρα είναι περισσότερο ελέγξιμα. Γιατί και μια μόνο γραμμή κώδικα, μπορεί να αποτελέσει spyware.

Μιχάλης Μαντάς

Re: Σύστημα ψηφιακών εκλογών

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 11 Δεκ 2012, 15:43

LouisaT έγραψε:... και τον άντρα μου να το χρησιμοποιεί, ο οποίος είναι λίγο σαν τον Μιχάλη στην νοοτροπία, μολονότι βιοχημικός και αναγκαστικά χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα συνέχεια. Με τους υπολογιστές θέλει να μαθαίνει το δυνατόν λιγότερα. Μόνο τόσα όσα του είναι απαραίτητα για να κάνει την δουλειά του. Θέλει ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο απλώς να δουλεύει...

Αυτόν τον κύριο πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω, αν βέβαια το ... επιτρέπεις αγαπητή μου.
Ο λόγος είναι γιατί κάτι φορές μου κατεβαίνουν κάτι τρελές ιδέες, όπως π.χ. να θέλω να ιδρύσω κανένα Πειρατικό Κόμμα Αναλφάβητων και άλλα τέτοια και πολύ θα μου άρεσε να τις συζητήσω μαζί του.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 11 Δεκ 2012, 16:49

Και εγώ θα κάνω το κόμμα Άοπλων Χορτοφάγων Κυνηγών. Αναρωτιέμαι αν στο Δεν Πληρώνω έχουν κόσμο που λέει εγώ πληρώνω αλλά μου αρέσουν τα υπόλοιπα και δεν είναι σωστό να απωθούμε αυτούς που πληρώνουν αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Κανείς δεν μου απαντάει αυτή την απλή ερώτηση: Αν δεν του αρέσουν η ψηφιακή τεχνολογία, οι υπολογιστές και το internet σαν ήδη σχετικός ή σαν ενδιαφερόμενος άσχετος ή σαν οτιδήποτε άλλο, τι στην ευχή του θεού τραβάει κάποιον στους Πειρατές; Το όνομα; Οι χαριτωμενιές στυλ κουμπάσο και πληρώματα; Κυκλοφορεί η ιδέα πως είμαστε σαν τους Σομαλούς που καταλαμβάνουν πλοία για λύτρα; Γίναμε αναρχοαυτόνομη κομιτίβα Εξαρχειακού τύπου/ όμιλος φιλοσοφικών συζητήσεων για την διακυβέρνηση;

Εγώ όταν μπήκα στους πειρατές θεωρούσα πως ιδέες υπήρχαν αλλά όχι κόσμος και έγινα μέλος για να βοηθήσω στην πραγματοποίησή τους. Άλλοι μάλλον το πήραν εντελώς ανάποδα, θεώρησαν πως κόσμο είχαμε αλλά όχι ιδέες και μπήκαν για να προσφέρουν καινούριες και όχι να βοηθήσουν να γίνουν πραγματικότητα οι ήδη υπάρχουσες

Μάλλον είμαστε ένοχοι παραπλανητικής διαφήμισης γιατί κανείς δεν ξέρει τι κάνει εδώ μέσα και γιατί.

Σόρρυ αν προσβάλλει κάποιον, αλλά είναι η πραγματικότητα. Έχουμε απλώσει σαν τον τραχανά και έχει χαθεί ο μπούσουλας με αποτέλεσμα να ακούω διάφορα όπως το αμίμητο "καλό το internet αλλά ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα".

Και μια ιστορική πληροφορία. Οι καταπατητές του copyright ονομάζονται πειρατές από το 1600.

The practice of labelling the infringement of exclusive rights in creative works as "piracy" predates statutory copyright law. Prior to the Statute of Anne in 1709, the Stationers' Company of London in 1557 received a Royal Charter giving the company a monopoly on publication and tasking it with enforcing the charter. Those who violated the charter were labelled pirates as early as 1603.[2] The term "piracy" has been used to refer to the unauthorized copying, distribution and selling of works in copyright.[3] Article 12 of the 1886 Berne Convention for the Protection of Literary and Artistic Works uses the term "piracy" in relation to copyright infringement, stating "Pirated works may be seized on importation into those countries of the Union where the original work enjoys legal protection."[4] Article 61 of the 1994 Agreement on Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights (TRIPs) requires criminal procedures and penalties in cases of "willful trademark counterfeiting or copyright piracy on a commercial scale."[5] Piracy traditionally refers to acts of copyright infringement intentionally committed for financial gain, though more recently, copyright holders have described online copyright infringement, particularly in relation to peer-to-peer file sharing networks, as "piracy."[3]
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 11 Δεκ 2012, 22:04

baskin έγραψε:
LouisaT έγραψε:Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το καινούργιο Unity desktop. Αυτά που λέει όμως στο άρθρο υπάρχουν από το πιο καινούργιο Ubuntu 12.10. To Ubuntu 12.04 όμως που είναι το τελευταίο long term release δεν έχει τέτοια κόλπα. Επίσης, το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί εντελώς με μια απλή κίνηση. Εγκαταστάς το Gnome desktop και έτσι δεν έχεις ούτε Unity ούτε Dash. Μπλιαχ.

Linux Mint 14 Cinnamon.

Ναι, το έχω υπ'όψην μου το mint. Αν φτάσω στο σημείο να μην την παλεύω πλέον με το ubuntu, είναι το distro που θα δοκιμάσω. Απλώς, πραγματικά, ξέρεις, για μας τους απλούς θνητούς η χρονοβόρα διαδικασία του να δοκιμάζεις ένα λειτουργικό για να δεις αν σ'αρέσει και κάνει αυτά που θέλεις, δεν είναι κάτι που διασκεδάζουμε ιδιαίτερα. Κι όπως είπα, είναι χρονοβόρα. Έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε. Όσο λοιπόν μπορώ να τρέχω Ubuntu 10.04 στον desktop, δεν αλλάζω. Είναι πραγματικά το μόνο λειτουργικό που είχα ποτέ, το οποίο πραγματικά, μια μέρα εκεί που δούλευα, συνειδητοποίησα πως είχα ξεχάσει πως έχω κάποιο λειτουργικό! Τόσο smooth και διακριτικό είναι. Και αυτό ακριβώς θέλω από ένα λειτουργικό να είναι. Smooth και διακριτικό. Και γι' αυτό συχαίνομαι το Unity. Δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες