Γιατί μας εκπροσωπεί ο Gregory Engels;

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
pav

Re: Γιατί μας εκπροσωπεί ο Gregory Engels;

Δημοσίευσηαπό pav » 05 Δεκ 2012, 10:58

pav έγραψε:Προς την Διοικούσα Επιτροπή:

Με ποιο τρόπο και για ποιους λόγους επιλέχθηκε ο Gregory Engels ως αντιπρόσωπος μας στο συνέδριο του PP-EU στο Manchester;

Επίσης, διορθώστε με αν κάνω λάθος, η ατζέντα του συνεδρίου είχε αποφασιστεί από πριν. Ο Engels απλώς μεταφέρει τις αποφάσεις/ψήφους μας ή ψηφίζει αυτοβούλως;

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις, ξαναρωτώ:

1. Έχει απαντήσει ή προτίθεται να απαντήσει η Δ.Ε. σε αυτή την ερώτηση;

2. Εκκρεμεί απόφαση της Ε.Δ. σχετικά με αυτό το θέμα;

Ευχαριστώ.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 05 Δεκ 2012, 11:02

1. Αυτό είναι ότι γνωρίζουμε: http://www.pirateparty.gr/wiki/index.ph ... F12.2F2012

2. H Ε.Δ. περιμένει απάντηση στο ερώτημα της προς την Δ.Ε και θα συνεδριάσει σήμερα ή αύριο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 05 Δεκ 2012, 11:04

Ευχαριστώ.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Δεκ 2012, 14:32

Από ότι άκουσα στην χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕ και είδα από τα email, η απόφαση για εκπροσώπηση αυτή τη φορά ήταν 6 υπέρ και ένας κατά, χωρίς να υπάρξουν πρακτικά, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση προς τα μέλη και χωρίς καν να ανακοινώσουν την απόφαση. Θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα με την αντίληψη της ΔΕ για αποφάσεις που μπορεί να λαμβάνει ή αν οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές ή απλά διαδικαστικές. Το θέμα αυτό ήταν πολιτικό και όχι διοικητικό. Αν ήταν η πρώτη φορά δεν θα το θεωρούσα πρόβλημα, αλλά σημείο προσοχής. Μετά όμως και την απόφαση να κλειδώσουν κατηγορίες στο φόρουμ, πάλι χωρίς να ερωτηθεί κανένας, δεν μπορώ παρά να δω μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά.

Κύριοι, δεν είμαστε παλαιοκομματικό σύστημα ώστε να λαμβάνουμε τέτοιου είδους αποφάσεις και να συμπεριφερόμαστε ως θιγμένοι όταν μας εγκαλούν για αυτές.

Θα περιμένω την απάντηση της ΔΕ στο email που έχουμε στείλει ως ΕΔ, αλλά αν δεν δω αλλαγή συμπεριφοράς, η δική μου πρόταση προς την Ε.Δ. θα είναι όσο αυστηρή επιτρέπει το καταστατικό για τους εξής λόγους:
1) Η ΔΕ υπερέβει τις εξουσίες της λαμβάνοντας έκτακτη απόφαση χωρίς να ενημερώσει άμεσα σύμφωνα με το 4.9 του καταστατικού.
2) Η έκτακτη αυτή απόφαση δεν λήφθηκε σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού και συγκεκριμένα τα άρθρα 9.3 και 9.6. Το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν μέλη του κόμματος.
3) Προσωπικά η συμπεριφορά των μελών της Δ.Ε. που θεωρούν ότι "κάποιοι κάνουν χαμό στο forum" για αυτό το θέμα με προσβάλει. Το forum είναι η επίσημη πλατφόρμα των Πειρατών.
4) Προσωπικά θεωρώ πως η άρνηση ή αμέλεια των μελών της ΔΕ να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, εκτός από τον τρόπο που την έλαβαν, δίνει στίγμα ότι δεν έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει θέμα εξουσίας της ΔΕ, αλλά αποτυχίας στην διοίκηση.
5) Τέλος, τα μέλη της ΔΕ φαίνεται δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έκαναν λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θεωρούν πως 6-7 άτομα μπορούν να αντικαταστήσουν τις βασικές μας αρχές περί συμμετοχής.

Δεν έχω προσωπικές διαφορές με κανένα μέλος της ΔΕ, αντιθέτως με όλους είμαστε καλοί φίλοι. Όμως σαν ομάδα (πλην του Ανδριανού που έκανε το μόνο πιστεύω που μπορούσε ως επιλογή) λειτούργησαν τελείως λάθος και αντίθετα με αυτά που έλεγαν στο συνέδριο. Τους παρακαλώ να το αντιληφθούν.

Υ.Γ. Αν μπορούσα να μείνω ευχαριστημένος με αποφάσεις που λαμβάνονται από κονκλάβιο χωρίς ενημέρωση και χωρίς δυνατότητα συμμετοχής θα πήγαινα σε κάποιο "μεγάλο" κόμμα και δεν θα ερχόμουν στους Πειρατές.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 05 Δεκ 2012, 14:52

Vassilis Perantzakis έγραψε:Υ.Γ. Αν μπορούσα να μείνω ευχαριστημένος με αποφάσεις που λαμβάνονται από κονκλάβιο χωρίς ενημέρωση και χωρίς δυνατότητα συμμετοχής θα πήγαινα σε κάποιο "μεγάλο" κόμμα και δεν θα ερχόμουν στους Πειρατές.

αυτό το συνυπογράφω και γώ ο παραλίγο μέλος της ΕΔ :lol: :lol: πωπω τι έχω γλυτώσει!!! :lol: :lol: φτου φτου!!! :lol: :lol:

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Δεκ 2012, 14:57

Rainmaker έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Υ.Γ. Αν μπορούσα να μείνω ευχαριστημένος με αποφάσεις που λαμβάνονται από κονκλάβιο χωρίς ενημέρωση και χωρίς δυνατότητα συμμετοχής θα πήγαινα σε κάποιο "μεγάλο" κόμμα και δεν θα ερχόμουν στους Πειρατές.

αυτό το συνυπογράφω και γώ ο παραλίγο μέλος της ΕΔ :lol: :lol: πωπω τι έχω γλυτώσει!!! :lol: :lol: φτου φτου!!! :lol: :lol:

Δικαστές Γαρ!!! :D Επαναλαμβάνω το πρόβλημα του άρθρου 8... :ugeek:
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 05 Δεκ 2012, 15:25

Συμφωνώ σε όλα, Βασίλη. Αλλά ειδικά σε αυτό, που είναι και το πιο ανησυχητικό απ' όλα!!

Vassilis Perantzakis έγραψε:5) Τέλος, τα μέλη της ΔΕ φαίνεται δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έκαναν λάθος.

Και φυσικά, και σ'αυτό:

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 05 Δεκ 2012, 15:31

Vassilis Perantzakis έγραψε:3) Προσωπικά η συμπεριφορά των μελών της Δ.Ε. που θεωρούν ότι "κάποιοι κάνουν χαμό στο forum" για αυτό το θέμα με προσβάλει. Το forum είναι η επίσημη πλατφόρμα των Πειρατών.
4) Προσωπικά θεωρώ πως η άρνηση ή αμέλεια των μελών της ΔΕ να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, εκτός από τον τρόπο που την έλαβαν, δίνει στίγμα ότι δεν έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει θέμα εξουσίας της ΔΕ, αλλά αποτυχίας στην διοίκηση.
5) Τέλος, τα μέλη της ΔΕ φαίνεται δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έκαναν λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θεωρούν πως 6-7 άτομα μπορούν να αντικαταστήσουν τις βασικές μας αρχές περί συμμετοχής.

Τα τυπικά του καταστατικού θα μπορούσα να τα αποδεχτώ ως ακούσιες παραλήψεις, αλλά αυτά τα τρία είναι πολύ σοβαρά. Προσωπικά προσθέτω κι αυτό:

6) Η συμπεριφορά μελών της Δ.Ε. δείχνει πως αδυνατούν να διαχωρίσουν τις απόψεις του κόμματος από τις δικές τους και δρουν με βάση αυτές.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 05 Δεκ 2012, 21:35

@Βασίλη, θυμάσαι τι είχα γράψει και τι μου απάντησες?

James έγραψε:Και για να καταλάβετε πόσο μαλάκισμένα ψήφισαν οι χθεσινοί παρόντες <<πειρατές>>
Από τους εκλεγμένους στη ΔΕ, εκτός τον Αδριανό,κανείς τους δεν έχει μπεί στο κόπο να μπεί στο φόρουμ και να γράψει κάτι.
Αντίθετα με το Facebook όπου ήταν μέσα συνέχεια.
Μπράβο μας, μαλάκες πειρατές που ξημερωβραδιαζόμαστε πάνω στις πλατφόρμες του κόμματος .........
Να γαμήσω την άμεση δημοκρατία μας, ά , τη συγγενική ´αμεση δημοκρατία.
Αλλά εντάξει, αυτοί που ήταν εκεί, εσείς όλοι οι άλλοι που είσασταν ?? στο καναπέ?? φάτε καναπέ τώρα.........

Vassilis Perantzakis έγραψε:Και αυτό που λες τώρα το βλέπουν μόνο όσοι γράφουν στο forum... ή ασχολούνται έστω να διαβάζουν...

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι το "πόσο μαλακισμένα ψήφισαν οι χθεσινοί παρόντες <<πειρατές>>"... Μιλάς προφανώς για την εκλογή οργάνων. Γιατί όμως λες ότι ψήφισαν μαλακισμένα; Δηλαδή κατά την γνώμη σου πως θα έπρεπε να ψηφίσουν; Με τα κριτήριά σου ή τα δικά μου; Δεν γίνεται. Αυτό είναι και το κακό με την δημοκρατία ή την άμεση δημοκρατία.

Αυτό που έλλειπε ήταν η ενημέρωση στα θέματα ψηφοφορίας του καταστατικού και παρ' όλ' αυτά αυτό που βγήκε είναι βελτίωση. Θα ήθελα και άλλη, αλλά εγώ φταίω που δεν βγήκα να στηρίξω προτάσεις που θα ήθελα να δω υλοποιημένες.

Αντί να λέμε τι έγινε, να λέμε τι πρέπει να γίνει και να ξεκινήσουμε να το οργανώνουμε. Εγώ για παράδειγμα λέω να πάμε στο "Διαμόρφωση πολιτικής" (http://pirateparty.gr/forum/viewforum.php?f=142) και να ασχοληθούμε με αυτό...
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 05 Δεκ 2012, 21:37

Και μετά τη δημοσιοποίηση της παραίτησης μου τι είχε απαντήσει ο ´´αμεσοδημοκράτης´´ Μαριότι
piratiko.org έγραψε:Βλέπω μια τάση στο να αποσύρεται η ευθύνη συμμετοχής από την βάση προς την Δ.Ε. ...?!

η άμεση συμμετοχή της βάσης προϋποθέτει μια οργανωτική θέση της Δ.Ε. και τίποτε παραπάνω!

η Δ.Ε.. είναι απλά οι συντονιστές του κόμματος.

η βάση οδηγεί το κόμμα... Μην το ξεχνάμε φίλοι πειρατές ;-)
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες