Vassilis Perantzakis έγραψε:Η χρέωση υπάρχει επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ για εμπορικό λογισμικό που προσθέτει αξία. Οι ιδιωτικές εταιρίες δεν δίνουν τζάμπα την δουλειά τους. Την χρεώνουν. Και όταν κάτι προσθέτει αξία, το χρεώνουν.
ΕΙΔΙΚΑ ο φοιτητής μπορεί να τα έχει τσάμπα, όπως και ο πιτσιρικάς. Υπάρχει ακαδημαϊκή άδεια που τα έχουν όλα τσάμπα. Εγώ δεν μπορώ που θα πουλήσω προϊόν με προστιθέμενη αξία.
Βιάστηκες να απαντήσεις, δεν μιλάω για να το πάρει ο φοιτητής και να παίζει. Μιλάω για κερδοφόρο εμπορικό προϊόν.
Vassilis Perantzakis έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ: Εμείς μπορεί να θέλουμε π.χ. να φτιάξουμε μια υπηρεσία που θα την δώσουμε σε όλους τους δήμους με πολύ χαμηλή τιμή με την χρήση αυτών των δεδομένων. ΔΕΝ μπορούμε. Θα πρέπει να χρεώσουμε για ανάπτυξη ΟΛΗΣ αυτής της βάσης που όμως υπάρχει έτοιμη!!! Επίσης οι ΙΔΙΟΙ οι δήμοι δεν φτιάχνουν κάτι με αυτήν την υπηρεσία γιατί δεν βολεύει τους υπεύθυνους προμηθειών και τους προϊσταμένους τους. Δεν θα έχουν φακελάκι. ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα και όχι ότι δεν μου δίνουν δωρεάν δεδομένα για να πουλήσω πρόγραμμα!
Όλα αυτά που λες τα έχω δει κι εγώ αλλά δεν είναι λόγοι! Πως θα βελτιωθούμε αν αντί να ζητάμε σωστότερους διαγωνισμούς, ζητάμε να πληρώνουμε μίζες;