«Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

«Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Αποδεχόμαστε τον τίτλο του κόμματος
6
12%
Προτείνουμε τον τίτλο «Κόμμα Πειρατών FYROM».
22
42%
Προτείνουμε άλλον τίτλο.
6
12%
Δεν ασχολούμαστε με το θέμα.
6
12%
Δημιουργούμε επιτροπή, που θα επιληφθεί άμεσα του θέματος.
12
23%

Σύνολο ψήφων: 52

Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 26 Νοέμ 2012, 00:29

mike1966 έγραψε:Αγαπητέ Μιχάλη,
προφανώς και έχω προσωπική άποψη και, όπως γνωρίζεις, δεν έχω ενδοιασμούς να τη διατυπώσω.
. . . . . . .

Χαίρομαι ... τριπλά με όσα σημειώνεις για τους εξής λόγους:
– Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι ήμουν σίγουρος για το λόγο που δεν διατύπωσες την άποψή σου από την αρχή, απλά ήθελα να το ακούσω από εσένα τον ίδιο για να το επιβεβαιώσω. Και βέβαια συμφωνώ απολύτως με την συγκεκριμένη "τακτική" σου και σε προτρέπω να την συνεχίσεις.
– Το γεγονός ότι αποδεικνύεις έμπρακτα ότι έχεις επεξεργαστεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα, είναι το δεύτερο που με κάνει να ... αισθάνομαι καλά που σε έχουμε στην Δ.Ε.
– Τέλος, χαίρομαι ακόμη μια φορά για το γεγονός ότι παρά τις μικρές διαφορές στην τελική τοποθέτησή μας για το θέμα, αποδεικνύουμε, επίσης στην πράξη, ότι ως Πειρατές μπορούμε να έχουμε συγκροτημένες απόψεις, να τις κουβεντιάζουμε, να τις αναλύουμε και ενδεχομένως τελικά να τις συνθέτουμε πολιτισμένα.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 26 Νοέμ 2012, 01:44

@ Μιχαλης Μαντας
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με την τοποθετηση σου, υπαρχουν ομως πολλα "αγκαθια" στα ζητηματα εξωτερικης πολιτικης, και αυτα δεν εχουν να κανουν μονο με τις "ιδεολογικες" αρχες.
Ας μην ξεχναμε, μεσα στον ακρατο και καθαρο ιδεολογικο μας ενθουσιασμο, τι παθανε οι Οικολογοι ακριβως πανω στο συγκεκριμενο ζητημα !
Ακομα πληρωνουν τη ζημια απο τις βλακωδεις τοποθετησεις του Τρρρρεμμμοπουλου...

Συμφωνω με την επιλογη της ονομασιας FYROM προς το παρον, με το σκεπτικο οτι δεν μπορει το κομμα Πειρατων να λυσει ενα τεραστιο ζητημα εξωτερικης πολιτικης και διεθνους διπλωματιας. Οχι μονο ειναι περα απο τις δυναμεις μας αλλα και εξω απο τους αμεσους στοχους μας.

Στο PPI οφειλουμε να δωσουμε τη μαχη στο πεδιο που επισημαινει ο mike , δεν παρεμβαινουμε σε ενα θεμα ανοιχτο ουτε προκαταλαμβανουμε ενδεχομενες διπλωματικες εξελιξεις που μπορει να οδηγησουν σε διακρατικες συμφωνιες. Τοτε θα δοθει και η οριστικη λυση για το ονομα.

Προσωπικα μου ειναι απολυτα αδιαφορο το πως θα λεγονται. Πιθανως το Μακεδονια του Βορρα να ειναι η τελευταια τους υποχωρηση. Μια χαρα μας καλυπτει και μας με την προϋποθεση της απαλοιφης ολων ανεξαιρετως των αλυτρωτικων βλεψεων , εννοειται κατω απο διεθνη εποπτεια...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 26 Νοέμ 2012, 01:47

Ας έρθουμε σε επαφή με το Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας και ας προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να δουλέψουμε! και να δούμε τι ζητάνε και να προσπαθήσουμε να βρούμε συμβατική λύση!

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 26 Νοέμ 2012, 02:05

omissman έγραψε:@ Μιχαλης Μαντας
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με την τοποθετηση σου, υπαρχουν ομως πολλα "αγκαθια" στα ζητηματα εξωτερικης πολιτικης, και αυτα δεν εχουν να κανουν μονο με τις "ιδεολογικες" αρχες....
...

Νομίζω ότι τρεις τουλάχιστον Έλληνες Πειρατές έχουμε ήδη συνεννοηθεί κι αυτό είναι πολύ καλό!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 26 Νοέμ 2012, 02:09

kailor έγραψε:Ας έρθουμε σε επαφή με το Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας και ας προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να δουλέψουμε! και να δούμε τι ζητάνε και να προσπαθήσουμε να βρούμε συμβατική λύση!

Εγώ συνεννοούμαι με τον Χρήστο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 26 Νοέμ 2012, 02:21

omissman έγραψε:Συμφωνω με την επιλογη της ονομασιας FYROM προς το παρον, με το σκεπτικο οτι δεν μπορει το κομμα Πειρατων να λυσει ενα τεραστιο ζητημα εξωτερικης πολιτικης και διεθνους διπλωματιας. Οχι μονο ειναι περα απο τις δυναμεις μας αλλα και εξω απο τους αμεσους στοχους μας.

Δεν λυνουμε κανενα θεμα, και η Σοσιαλιστικη Διεθνης ειχε/εχει μελος της απο "The Former Yugoslav Republic of Macedonia" το κομα με το ονομα "Social Democratic Union of Macedonia, SDSM"

Δεν προκυπτει θεση για την λυση του προβληματος με αυτην την διατύποση. Για εμας θα ηταν "απο την χωρα με τον ονομα FYROM το Κομμα με τον ονομα Pirate Party of Macedonia". Λογικο μου μοιαζει, και πειρατικο να τους το παρουμε ;)

Yiannis

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 26 Νοέμ 2012, 13:53

Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν ποτέ κανονικό κόμμα.

Το ppi δεν τους αναφέρει καν κάτω από το "find your regional party" ( http://www.pp-international.net/).

Αν προχωρήσουν με αυτό το όνομα και κάνουν αίτηση να γίνουν μέλος του ppi (γίνεται σε συνέδριο του ppi) εκεί το συζητάμε πάλι.
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 26 Νοέμ 2012, 14:52

headofthebored έγραψε:
omissman έγραψε:Συμφωνω με την επιλογη της ονομασιας FYROM προς το παρον, με το σκεπτικο οτι δεν μπορει το κομμα Πειρατων να λυσει ενα τεραστιο ζητημα εξωτερικης πολιτικης και διεθνους διπλωματιας. Οχι μονο ειναι περα απο τις δυναμεις μας αλλα και εξω απο τους αμεσους στοχους μας.

Δεν λυνουμε κανενα θεμα, και η Σοσιαλιστικη Διεθνης ειχε/εχει μελος της απο "The Former Yugoslav Republic of Macedonia" το κομα με το ονομα "Social Democratic Union of Macedonia, SDSM"

Δεν προκυπτει θεση για την λυση του προβληματος με αυτην την διατύποση. Για εμας θα ηταν "απο την χωρα με τον ονομα FYROM το Κομμα με τον ονομα Pirate Party of Macedonia". Λογικο μου μοιαζει, και πειρατικο να τους το παρουμε ;)

Συμφωνώ με τον headofthebored. Το όνομα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, αλλά μπορούμε να επιμείνουμε στο να αναφέρεται η χώρα όπως στον ΟΗΕ.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

paraschos

Δημοσίευσηαπό paraschos » 26 Νοέμ 2012, 16:58

Το θέμα μας δεν είναι πως πρέπει να ονομάζεται αυτή τη στιγμή η ΠΓΔΜ, αλλά πως αντιδρούμε εμείς σε αίτηση ένταξης Κόμματος Πειρατών αυτής της χώρας στο PPI, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το όνομα. Όλα τα άλλα για μένα είναι off topic. Συμφωνώ με όσους ανέφεραν πως από τη στιγμή που το κράτος αναγνωρίζεται ως FYROM από τον ΟΗΕ, δεν πρέπει καν να τίθεται θέμα και η θέση μας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η δική μου άποψη: πρόταση του τίτλου «Κόμμα Πειρατών FYROM» για καθολική χρήση (καθολική = από την επίσημη ονομασία του κόμματος και την αναφορά του από την PPI έως και τη χρήση του ονόματος στα επίσημα accounts των social media. Αν υφίστανται με διαφορετική ονομασία θα πρέπει να αλλαχθούν).

Θεωρώ το ζήτημα μεγάλης επικοινωνιακής σημασίας (σε εγχώριο επίπεδο), ο χειρισμός του οποίου μπορεί είτε να μας "ανεβάσει" είτε να μας στοιχίσει στο μέλλον.

Συγγνώμη αν το ύφος του post μου φαίνεται κάπως απόλυτο, αλλά θεωρώ ότι το θέμα δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 26 Νοέμ 2012, 17:15

headofthebored έγραψε:

Ιστορία;;; Λέει κάτι;
Μην μπλέκουμε την Διεθνή με συμφέροντα "ένθεν κακείθεν"
Το πως θέλουν να ονομαστούν οι Γειτόνοι μας, είναι πάρα πολύ σύνθετο ζήτημα!!!
Άπτεται, χρόνια πίσω, πολιτικών επιλογών, πιέσεων, εκβιασμών ...... Και φυσικά, πουλημένων πολιτικών ΜΑΣ!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες