«Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

«Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Αποδεχόμαστε τον τίτλο του κόμματος
6
12%
Προτείνουμε τον τίτλο «Κόμμα Πειρατών FYROM».
22
42%
Προτείνουμε άλλον τίτλο.
6
12%
Δεν ασχολούμαστε με το θέμα.
6
12%
Δημιουργούμε επιτροπή, που θα επιληφθεί άμεσα του θέματος.
12
23%
 
Σύνολο ψήφων: 52

nerfe
Δημοσιεύσεις: 211
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2012, 23:24

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό nerfe » 25 Νοέμ 2012, 18:24

zio_donnie έγραψε:
ιατί αυτό είναι θέμα που αφορά όλους, και όχι μόνο τους πειρατές


Μόνο κάτι χασομέρηδες απασχολεί αλλά τέσπα. Είμαι και γω τρόμπας που κάθομαι και σου απαντάω. Ναι προτείνω αλλαγή του καταστατικού.

Να το πούμε

GREEK HELLENIC MACEDONIAN THRACEAN IONIAN AND AEGEAN PELOPONESEAN STEREO HELLENIC AND CRETAN GLOBAL PERICLES SOCRATES ALEXANDER THE GREAT CONSTANINOPOLE AND EPIRUS ZORBAS TZATZIKI SOYVLAKI PYROS DIMAS EURO 2004 PIRATE PARTY OF GREECE.



Πολύ σωστό.
Το FEDERATION of MACEDONIAΝ, ATHENIAN , CRETAN, AND OTHER PIRATE PARTIES OF GREECE, αυτό ακριβώς υπονοεί.

(Ξέχασες το AUSTRIAN PIRATES OF Volos :P )
Τελευταία επεξεργασία από 4 και nerfe, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΙ ΛΥΚΟΙ;;;
ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΦΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ !!!

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Νοέμ 2012, 18:24

ο ίδιο ακριβώς που αντιλαμβάνεται τώρα όταν του λέω ότι είμαι Μακεδόνας


Τι σου λέω τόση ώρα. Άμα πεις macedonian ο ξένος καταλαβαίνει σκοπιανός, τέλος, πάει, έχεις χάσει, τέλειωσε, πως να σου το πω. Μόνο στην Ελλάδα είναι όπως τα λες.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

nerfe
Δημοσιεύσεις: 211
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2012, 23:24

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό nerfe » 25 Νοέμ 2012, 18:26

zio_donnie έγραψε:
ο ίδιο ακριβώς που αντιλαμβάνεται τώρα όταν του λέω ότι είμαι Μακεδόνας


Τι σου λέω τόση ώρα. Άμα πεις macedonian ο ξένος καταλαβαίνει σκοπιανός, τέλος, πάει, έχεις χάσει, τέλειωσε, πως να σου το πω. Μόνο στην Ελλάδα είναι όπως τα λες.


Και αυτό σου λέμε και εμείς, δεν τελείωσε, ξεκινάμε την ανηφόρα για να το αναστρέψουμε, με την μέθοδο του τρολλ και βασιζόμενοι στις πειρατικές αρχές.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΙ ΛΥΚΟΙ;;;
ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΦΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ !!!

Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 13 Μάιος 2012, 21:12

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 25 Νοέμ 2012, 18:28

Πριν τοποθετηθώ στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα (με την ευκαιρία) να κάνω μερικές γενικές παρατηρήσεις:
– Η πρώτη αφορά τον άνθρωπο που έβαλε το θέμα σε συζήτηση / ψηφοφορία αλλά και κάθε άλλον που θα θελήσει στο μέλλον να κάνει το ίδιο για οποιοδήποτε άλλο θέμα.
Αγαπητέ Μιχάλη, θα ήθελα την επόμενη φορά που θα πάρεις την πρωτοβουλία να βάλεις κάτι σε συζήτηση και στη συνέχεια σε ψηφοφορία, να το συνοδεύσεις και με την δική σου εισήγηση / γνώμη επ’ αυτού. Αντιλαμβάνομαι βέβαια την ανάγκη σου να «ανιχνεύσεις» τις προθέσεις του Σώματος των Μελών, πριν αποφασίσεις και καταθέσεις τη δική σου προσωπική θέση για το θέμα, ώστε αυτή να είναι σύμφωνη με τα «θέλω» της πλειοψηφίας, όμως εμένα που καλούμαι να ψηφίσω με ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική σου άποψη για το θέμα, αφού εσύ είσαι που παίρνεις και τη σχετική πρωτοβουλία και εσύ είσαι μέλος της Δ.Ε. του κόμματός μου. Τα μέλη της Δ.Ε. πρέπει να έχουν άποψη για τα θέματα και να μπορούν να την τεκμηριώνουν και να την υποστηρίζουν και όχι απλώς να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους στους υπόλοιπους, που περιμένουν από αυτούς λύσεις και προτάσεις στα εκάστοτε ζητήματα. Το λέω αυτό γιατί παρατήρησα ότι το ίδιο έκανες και τις προηγούμενες ημέρες, ζητώντας τη γνώμη όσων συμμετέχουν στις συζητήσεις στο forum, για άλλο θέμα που είχε σχέση με την έννοια της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, όπου όσοι διαβάζουμε και συμμετέχουμε κληθήκαμε να απαντήσουμε, και αρκετοί το κάναμε, χωρίς όμως ποτέ να μάθουμε τη δική σου προσωπική τοποθέτηση σχετικά.
Σε ότι τουλάχιστον με αφορά, θα ήθελα να σου γνωστοποιήσω ότι αν συνεχίσεις με αυτή την πρακτική, (δηλαδή εγώ βάζω τα θέματα και εσείς απαντάτε), αυτό θα είναι το τελευταίο θέμα για το οποίο θα πάρεις απάντηση. Ας προχωρήσουμε όμως «επί του θέματος»:
Σε ότι με αφορά, (ως πειρατή) από τις τρεις λέξεις που, όπως φαίνεται, χρησιμοποιούν οι γείτονες για να συγκροτήσουν τον τίτλο του κόμματός τους, με ενδιαφέρει κυρίως η δεύτερη, δηλαδή το «Πειρατές». Θεωρώ εξαιρετικά θετικό γεγονός την προώθηση της πειρατικής ιδεολογίας οπουδήποτε, αρκεί αυτή να είναι όντως πειρατική και όχι κάτι άλλο, που εμφανίζεται ως πειρατικό για οποιουσδήποτε άλλους λόγους και σκοπιμότητες. Θέλω να πιστεύω ότι η Διεθνής των Πειρατών θα έχει θεσπίσει σχετικές δικλείδες, προκειμένου να το εξασφαλίσει αυτό και να κάνει ή όχι δεκτό ένα νέο κόμμα. Με αυτή την έννοια το «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας» από εμένα είναι καλοδεχούμενο.
Σε ότι αφορά την τρίτη (και επίμαχη) λέξη, δηλαδή τη χρήση του όρου «Μακεδονία» που είναι και το καθεαυτό ζητούμενο της εν λόγω ψηφοφορίας (και φιλολογίας) έχω να πω τα εξής:
Ο όρος «Μακεδονία» είναι έννοια αφ’ ενός πολιτιστική και αφ’ ετέρου γεωγραφική.
Σε ότι αφορά την πολιτιστική της διάσταση, σαφώς αυτή έχει περιεχόμενο ελληνιστικό με την έννοια ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες υπήρξαν «μέρος» (δλδ υποσύνολο) του πολιτιστικού γεγονότος που αποκλήθηκε «ελληνικός πολιτισμός» της κλασικής εποχής.
Σε ότι αφορά την γεωγραφική του διάσταση, σαφώς ο όρος Μακεδονία εμπεριέχει την περιοχή όπου σήμερα είναι εγκατεστημένη η διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική οντότητα, που εμείς ονομάζουμε «Σκόπια», η διεθνής κοινότητα F.Y.R.O.M. και πολλά μεμονωμένα κράτη «Μακεδονία».
Ως Έλληνας Πειρατής, αλλά και ως Πειρατής πολίτης του κόσμου, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να αρνηθώ το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στον οποιονδήποτε. Επομένως είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα πώς θέλουν να ονομάσουν το κόμμα τους.
Εάν κληθώ, ως μέλος της Διεθνούς των Πειρατών να αποφασίσω αν θα τους κάνω δεκτούς στην παρέα μας, θα πω ΝΑΙ μεν ως πειρατής, και ως Έλληνας θα βάλω ένα μικρό αστεράκι με το οποίο θα προτρέπω (προαιρετικά πάντως) τους γείτονες νεότευκτους Πειρατές να κοιτάξουν να «διορθώσουν» τον τίτλο του κόμματός τους και από «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας» να το κάνουν «Κόμμα Πειρατών Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο για μένα είναι το απολύτως σωστό, αν θέλουν ως Πειρατές να συμβάλλουν και στη λήξη ενός θέματος που ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρεί δυο λαούς που παρά λίγο να ανήκαν στο ίδιο κράτος, αν τα πράγματα έρχονταν λίγο διαφορετικά 100 περίπου χρόνια πριν.

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Νοέμ 2012, 18:29

Και αυτό σου λέμε και εμείς, δεν τελείωσε, ξεκινάμε την ανηφόρα για να το αναστρέψουμε, με την μέθοδο του τρολλ και βασιζόμενοι στις πειρατικές αρχές


Μπουάχαχαχαχα. Με τα ρουφιανιλίκια σου να αλλάξεις το όνομα του κόμματος νύχτα θα αλλάξεις αυτό? Χχαχαχχαχα, επειδή είναι χαζοί οι ξένοι ναι? Και ασχολούνται όλη μέρα με δικολαβίστικα τερτίπια ναι? χαχαχαχα.

Εσύ δεν είσαι καν μέλος. Θα γίνεις λες για να σώσεις την ελλάδα? Μπουάχαχαχαχα.

Οκέι συνεχίστε, over and out.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

manos_
Δημοσιεύσεις: 811
Εγγραφή: 12 Απρ 2012, 21:39

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό manos_ » 25 Νοέμ 2012, 18:31

Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1222
Εγγραφή: 15 Μαρ 2012, 14:20

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 25 Νοέμ 2012, 18:35

zio_donnie έγραψε:
ο ίδιο ακριβώς που αντιλαμβάνεται τώρα όταν του λέω ότι είμαι Μακεδόνας


Τι σου λέω τόση ώρα. Άμα πεις macedonian ο ξένος καταλαβαίνει σκοπιανός, τέλος, πάει, έχεις χάσει, τέλειωσε, πως να σου το πω. Μόνο στην Ελλάδα είναι όπως τα λες.

Δεν μένω στην Ελλάδα καρδιά μου εδώ και πολλά χρόνια.
Η πληροφόρηση που έχω όμως από την Ελλάδα είναι ότι μόνο στην ιδεοληψία μιας μειονότητας στην Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι δικαιολογίες του κολου.

Ούτε ένας στα 20 χρόνια που δραστηριοποιούμαι εκτός Ελλάδος και στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν έχει πιστέψει ότι δεν είμαι Ελληνας επειδή λέω ότι είμαι Μακεδόνας.

Οπως δεν την αμφισβητούσε πριν δημιουργηθεί το θέμα. Να σε παραπέμψω στο τραγούδι Alexander the Great των iron maiden που γράφτηκε στα καταραμένα 80s και το mr Crowley του Ozzy που γράφτηκε την ίδια εποχή.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Νοέμ 2012, 18:58

Να σε παραπέμψω στο τραγούδι Alexander the Great των iron maiden που γράφτηκε στα καταραμένα 80s και το mr Crowley του Ozzy που γράφτηκε την ίδια εποχή.


Τυχαίνει να είμαι φαν και των δύο. Το Mr Crowley είναι "σατανιστικό¨και ουδεμία αναφορά έχει στην ελλάδα ή τη μακεδονία ή την ιστορία, άρα δεν ξέρω τι σχέση έχει.

Mr. Crowley, what went down in your head
(Oh) Mr. Crowley, did you talk to the dead
Your lifestyle to me seems so tragic
With the thrill of it all
You fooled all the people with magic
(Yeah)You waited on Satan's call

Mr. Charming, did you think you were pure
Mr. Alarming, in nocturnal rapport
Uncovering things that were sacred, manifest on this earth
(Oh)Conceived in the eye of a secret
Yeah, they scattered the afterbirth

Solo

Mr. Crowley, won't you ride my white horse?
Mr. Crowley, it's symbolic of course
Approaching a time that is classic
I hear that maidens call
Approaching a time that is drastic
Standing with their backs to the wall

(Solo)

Was it polemically sent?
I wanna know what you meant
I wanna know
I wanna know what you meant, yeah!

Όσο για τους Maiden ερωτήθηκαν κάποτε και δεν εκφράστηκαν υπέρ της ελληνικής θέσης, μάλλον ουδέτερα απάντησαν. Θα ψάξω να σου βρω και την συνέντευξη.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1222
Εγγραφή: 15 Μαρ 2012, 14:20

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 25 Νοέμ 2012, 22:52

Τους στίχοι που είναι γραμένοι στα ελληνικά ξέχασες να προσθέσεις.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

mike1966
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 10:52
Τοποθεσία: Πάτρα

Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;

Δημοσίευσηαπό mike1966 » 25 Νοέμ 2012, 23:25

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Πριν τοποθετηθώ στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα (με την ευκαιρία) να κάνω μερικές γενικές παρατηρήσεις:
– Η πρώτη αφορά τον άνθρωπο που έβαλε το θέμα σε συζήτηση / ψηφοφορία αλλά και κάθε άλλον που θα θελήσει στο μέλλον να κάνει το ίδιο για οποιοδήποτε άλλο θέμα.
Αγαπητέ Μιχάλη, θα ήθελα την επόμενη φορά που θα πάρεις την πρωτοβουλία να βάλεις κάτι σε συζήτηση και στη συνέχεια σε ψηφοφορία, να το συνοδεύσεις και με την δική σου εισήγηση / γνώμη επ’ αυτού. Αντιλαμβάνομαι βέβαια την ανάγκη σου να «ανιχνεύσεις» τις προθέσεις του Σώματος των Μελών, πριν αποφασίσεις και καταθέσεις τη δική σου προσωπική θέση για το θέμα, ώστε αυτή να είναι σύμφωνη με τα «θέλω» της πλειοψηφίας, όμως εμένα που καλούμαι να ψηφίσω με ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική σου άποψη για το θέμα, αφού εσύ είσαι που παίρνεις και τη σχετική πρωτοβουλία και εσύ είσαι μέλος της Δ.Ε. του κόμματός μου. Τα μέλη της Δ.Ε. πρέπει να έχουν άποψη για τα θέματα και να μπορούν να την τεκμηριώνουν και να την υποστηρίζουν και όχι απλώς να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους στους υπόλοιπους, που περιμένουν από αυτούς λύσεις και προτάσεις στα εκάστοτε ζητήματα. Το λέω αυτό γιατί παρατήρησα ότι το ίδιο έκανες και τις προηγούμενες ημέρες, ζητώντας τη γνώμη όσων συμμετέχουν στις συζητήσεις στο forum, για άλλο θέμα που είχε σχέση με την έννοια της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, όπου όσοι διαβάζουμε και συμμετέχουμε κληθήκαμε να απαντήσουμε, και αρκετοί το κάναμε, χωρίς όμως ποτέ να μάθουμε τη δική σου προσωπική τοποθέτηση σχετικά.
Σε ότι τουλάχιστον με αφορά, θα ήθελα να σου γνωστοποιήσω ότι αν συνεχίσεις με αυτή την πρακτική, (δηλαδή εγώ βάζω τα θέματα και εσείς απαντάτε), αυτό θα είναι το τελευταίο θέμα για το οποίο θα πάρεις απάντηση.

Αγαπητέ Μιχάλη,
προφανώς και έχω προσωπική άποψη και, όπως γνωρίζεις, δεν έχω ενδοιασμούς να τη διατυπώσω. Όμως, όταν είσαι μέλος της Δ.Ε. υφίστασαι (αυτο)περιορισμούς. Δεν κατέθεσα πρώτος την άποψή μου, όπως και στο προηγούμενο θέμα, για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθώ να κατευθύνω τα μέλη προς τη δική μου άποψη -μακράν απ' εμού οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω αυτή την τακτική, για όσο χρόνο θα αγωνίζομαι μέσω της ΔΕ, και φυσικά θα εκφέρω την άποψή μου, σε στιγμή τέτοια, ώστε να μην κατηγορηθώ για καθοδήγηση ή/και ποδηγέτηση του κόμματος. Έχω δεχθεί, ήδη, αρκετές επιθέσεις, μερικές εκ των οποίων αβασάνιστα άδικες.
Τώρα επί του προκειμένου. Μιχάλη, το θέμα με απασχόλησε, μετά την ενημέρωση που έλαβα από άλλους πειρατές. Και επειδή, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι θέμα χρόνου να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο ΡΡΙ, έκρινα σκόπιμο να τοποθετηθούμε εγκαίρως, αποφεύγοντας τη συνήθη ελληνική τακτική του βλέποντας και κάνοντας.
Ένα πρώτο πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι διεθνώς το ζήτημα, επί του παρόντος, το έχουμε χάσει. Ακόμα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (βλέπε π.χ. PRO) αναφέρουν τη γείτονα χώρα ως Μακεδονία. Σκέπτομαι, λοιπόν, πόσο δύσκολο θα είναι να μιλήσουμε σε άλλους πειρατές, σε ηλικίες που μεγάλωσαν με τέτοια παιχνίδια, τέτοια παιδεία και δεν έχουν καμία υποχρέωση να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μου και τις εκκρεμότητές της, για τη δυσκολία που μας προκαλεί το θέμα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μας καταλάβουν.
Ένα δεύτερο θέμα είναι η αντίφαση που δημιουργείται μεταξύ των πειρατικών μας αρχών και της παρέμβασής μας στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του άλλου.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ονομαστούν Μακεδονία, αν δεν είχαν τόσες αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Η άνευ όρων αποδοχή του ονόματος με φοβίζει μήπως μετατραπεί σε ένα ακόμα όπλο στα χέρια των γειτόνων, οι οποίοι δεν διεκδικούν απλώς το όνομα, αλλά και τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Από την άποψη αυτή, είναι ατυχείς οι αναφορές σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και της Αμερικής. Δεν είναι τα δεδομένα των προβλημάτων ίδια, ούτε οι προεκτάσεις τους. Και δεν θα ήθελα με τίποτα να μέμφονται στο μέλλον το κόμμα μου, ότι έδωσε πατήματα σε δεδηλωμένους εχθρούς του τόπου μου.
Δυστυχώς, οι αστοχίες και η ανικανότητα όσων διαχειρίστηκαν το πρόβλημα επί δεκαετίες μας θέτουν προ ενός θέματος, που θα έπρεπε να έχει λυθεί προ πολλού. Και όποια απόφαση και αν πάρουμε, κάποιοι θα μείνουν δυσαρεστημένοι, με κίνδυνο να εγκαταλείψουν το πειρατικό και τις προοπτικές του.
Προσωπικά, θα πρότεινα στο ΡΡΙ τη λύση «Κόμμα Πειρατών FYROM» και θα εξηγούσα ότι είναι ακόμη υπό διμερή διαπραγμάτευση το θέμα της ονομασίας. Θα κατέθετα περιπτώσεις διεθνών οργανισμών, συνεδρίων και διοργανώσεων, όπου η γείτων χώρα συμμετείχε ως FYROM. Οπότε, θα τους προέτρεπα να δείξουμε όλοι υπομονή (Έλληνες, Σκοπιανοί, υπόλοιποι πειρατές), χωρίς να εμπλακούμε σε θέμα που, προφανώς, αυτή τη στιγμή υπερβαίνει όλους τους πειρατές.
Προσωπική μου άποψη, ότι η χώρα θα έπρεπε να ονομαστεί είτε Σλαβομακεδονία (πρώτη επιλογή) είτε «Μακεδονία του Βαρδάρη» (δεύτερη επιλογή), καθώς υπάρχουν τρεις «μακεδονίες», που μάχονται η μία την άλλη (ελληνική, σκοπιανή, πιρίν), με διάκριση τόσο χωροταξική όσο και φυλετική. Η λογική του «όλα ή τίποτα» έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων μερών. Οι δε ακαδημαϊκές διαμάχες επί του θέματος (το παρακολουθώ μέσω στενότατων συγγενών και φίλων, που βρίσκονται στο ιστορικό-αρχαιολογικό) έχουν φτάσει, πλέον, στα όρια του τραγέλαφου. Και οπωσδήποτε πρέπει η συμφωνία, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να απαιτεί να απαλειφθούν από οποιοδήποτε κείμενο (σύνταγμα, σχολικά βιβλία κλπ) αλυτρωτικές διεκδικήσεις, ανιστόρητες από κάθε άποψη.
Δεν θεωρώ την πρόταση παρελκυστική, ούτε υπεκφυγή. Πιστεύω, ωστόσο, ότι δεν έχουμε, ακόμη, το μέγεθος και τις δυνάμεις να κάνουμε εξωτερική πολιτική και κυρίως να την καθορίσουμε. Ας τηρήσουμε μετριοπαθή στάση, και χαμένοι δε θα βγούμε.
Χρόνου φείδου. Σπεύδε βραδέως.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες