Ενα κόμμα πρέπει να σέβεται το σύνταγμα της χώρας που δραστηριοποιείται, σωστά?
Αρα όπως και να λέγεται αφορά το "Μακεδονικό έθνος" και αυτό θα εκπροσωπεί.
Επαναδιαμορφώνω το ερώτημα σε αν μας ενδιαφέρει να έχουν οι γείτονες πειρατικό κόμμα ή οχι?
Έμενα με ενδιαφέρει, και δεν ξέρω αν πρέπει να σταθώ εμπόδιο σε αυτό.
Ίσως μάλιστα με ένα κόμμα που έχουμε τις ίδιες αρχές να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε μια λύση.
Καταλαβαίνω το ευαίσθητο του θέματος αλλά πριν γνωρίσουμε τις αρχές (και τους καταστατικούς περιορισμούς) του δικού τους πειρατικού, είναι κατά την γνώμη μου άκαιρο να ψηφίσουμε, απλά δεν έχουμε τα δεδομένα.
«Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: «Κόμμα Πειρατών Μακεδονίας»;
Το θέμα της ΠΓΔΜ είναι εξαιρετικά σύνθετο και από την δική μας και από την δική τους πλευρά.
Δείτε και αυτό το πρόσφατο, είναι χαρακτηριστικό για την εσωτερική κατανάλωση του θέματος της ονομασίας:
http://news.in.gr/world/article/?aid=12 ... ewsroombox
Δείτε και αυτό το πρόσφατο, είναι χαρακτηριστικό για την εσωτερική κατανάλωση του θέματος της ονομασίας:
http://news.in.gr/world/article/?aid=12 ... ewsroombox
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Yiannis Motsakos έγραψε:nerfe έγραψε:
κατά συνέπεια. δύο κόμματα, ενωμένα σε ένα εθνικό κορμό.
Και ο τίτλος στο Ppi θα είναι. Συνομοσπονδία Πειρατών Ελλάδας και Μακεδονίας. Pirate Federation of Greece and Macedonia.
Παρακαλώ η επιλογή να φτιαχτεί κόμμα πειρατών μακεδονίας, να μπει στις επιλογές, για να μπορέσω και εγώ ως πολίτης να ψηφίσω.
Αλλιώς μου κλέβετε την ψήφο!
...Εδώ μου τα έκανες μαντάρα! Σε περίπτωση που δημιουργούμε δικό μας "κόμμα Πειρατών Μακεδονίας", αναγνωρίζουμε ότι η Μακεδονία μας, δεν είναι Ελληνική, αλλα ένα αυτόνομο κράτος ενσωματωμένο στην Ελληνική επικράτεια.
Που χειρότερη κίνηση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε!
Είναι σαν να λέμε, Να φτιάξουμε "Κόμμα Πειρατών θράκης", "Κόμμα Πειρατών Ελεύθερης Κρήτης" και αλλα.
Μην μπαίνεις στο τρυπάκι να διαχωρίσεις σε κομμάτια την Ελληνική Επικράτεια.
Συμφωνώ απόλυτα, απλά βιαζόμουν και έκανα ποστ στα γρήγορα γνωρίζοντας το λανθασμένο του ονόματος που πρότεινα.
Να ψηφίσουμε για το όνομα της συνομοσπονδίας πειρατών της ελλάδας, που να περιέχει όμως και την λέξη μακεδονία μέσα.
Μπορούμε να έχουμε και άλλο όνομα στα ελληνικά και άλλο στα ξένα.
Δηλαδή π.χ. στα ελληνικά Πειρατές Ελλαδος, και στα ξένα Pirate Federation of Macedonian, Athenian and other Greeks
Ή κάτι άλλο, ακούω προτάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι είναι ενάντια στις αρχές μας να εμποδίσουμε οποιονδήποτε να λέγεται όπως θέλει.
οπότε πρέπει να προλάβουμε να ονομαστούμε εμείς πρώτοι έτσι.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΙ ΛΥΚΟΙ;;;
ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΦΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ !!!
-
- Επικοινωνία:
Το θέμα είναι πολύ απλό αν βγάλει ο καθένας τις παρωπίδες του και δει τα πράγματα ως έχουν.
Οι λαοί έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Και άρα να ονομάζουν εαυτούς ως θέλουν. Το μόνο πρόβλημα με τους γείτονες ήταν το σύνταγμά τους που είχε αλυτρωτικά στοιχεία (το αλλάξανε) και η σημαία (την αλλάξανε και αυτή να μας κάνουν την χάρη).
Από κεί και πέρα ο τσακωμός για το ¨Μακεδονία" και το Μέγα Αλέξανδρο είναι γραφικός και οι πολλοί που κρώζουν αγνοούν την ιστορία του και ενημερώνονται από τον Λιακόπουλο. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε ο Μ. Αλέξανδρος αυτοπροσδιοριζόταν ως Μακεδόνας και κατέλαβε την Ελλάδα ως μακεδών. Οι Έλληνες δεν τον χωνεύανε καθόλου. Τώρα ότι μετά από 2.000 χρόνια αποφασίσαμε πως Ελλάδα και Μακεδονία (και Θράκη) είναι όλα Ελλάδα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Από την άλλη αν οι άλλοι θέλουν να πιστεύουν πως είναι απευθείας απόγονοι των μακεδόνων εμάς τι μας νοιάζει? Και μεις πιστεύουμε πως είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη (χαχαχα τρομάρα μας).
Στα Ιταλικά Macedonia σημαίνει πέρα από την γεωγραφική περιοχή και φρουτοσαλάτα. Η πρόσμειξη και η συνεργασία είναι μονόδρομος. Ας αφήσουμε τις γραφικές κορώνες και ας βρούμε μια λύση.
Εγώ υποστήριζα πάντα την σύνθετη ονομασία. Κάτι σαν Βόρεια Μακεδονία που ικανοποιεί τους πάντες. Και αυτοί κρατάνε τον αυτοπροσδιορισμό τους και εμείς τον γεωγραφικό διαχωρισμό και τέλος πάμε παρακάτω. Μας κοροιδε'υει ο πλανήτης με το σκάλωμα που έχουμε φάει σαν χώρα και έτσι και αλλιώς Μακεδονία τους λένε όλοι πλέον. Επειδή δεν συμβιβαστήκαμε και ΄χάσαμε και παρουσιαζόμαστε σαν ο κακός της υπόθεσης που καταπιέζει το κρατίδιο.
Οι λαοί έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Και άρα να ονομάζουν εαυτούς ως θέλουν. Το μόνο πρόβλημα με τους γείτονες ήταν το σύνταγμά τους που είχε αλυτρωτικά στοιχεία (το αλλάξανε) και η σημαία (την αλλάξανε και αυτή να μας κάνουν την χάρη).
Από κεί και πέρα ο τσακωμός για το ¨Μακεδονία" και το Μέγα Αλέξανδρο είναι γραφικός και οι πολλοί που κρώζουν αγνοούν την ιστορία του και ενημερώνονται από τον Λιακόπουλο. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε ο Μ. Αλέξανδρος αυτοπροσδιοριζόταν ως Μακεδόνας και κατέλαβε την Ελλάδα ως μακεδών. Οι Έλληνες δεν τον χωνεύανε καθόλου. Τώρα ότι μετά από 2.000 χρόνια αποφασίσαμε πως Ελλάδα και Μακεδονία (και Θράκη) είναι όλα Ελλάδα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Από την άλλη αν οι άλλοι θέλουν να πιστεύουν πως είναι απευθείας απόγονοι των μακεδόνων εμάς τι μας νοιάζει? Και μεις πιστεύουμε πως είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη (χαχαχα τρομάρα μας).
Στα Ιταλικά Macedonia σημαίνει πέρα από την γεωγραφική περιοχή και φρουτοσαλάτα. Η πρόσμειξη και η συνεργασία είναι μονόδρομος. Ας αφήσουμε τις γραφικές κορώνες και ας βρούμε μια λύση.
Εγώ υποστήριζα πάντα την σύνθετη ονομασία. Κάτι σαν Βόρεια Μακεδονία που ικανοποιεί τους πάντες. Και αυτοί κρατάνε τον αυτοπροσδιορισμό τους και εμείς τον γεωγραφικό διαχωρισμό και τέλος πάμε παρακάτω. Μας κοροιδε'υει ο πλανήτης με το σκάλωμα που έχουμε φάει σαν χώρα και έτσι και αλλιώς Μακεδονία τους λένε όλοι πλέον. Επειδή δεν συμβιβαστήκαμε και ΄χάσαμε και παρουσιαζόμαστε σαν ο κακός της υπόθεσης που καταπιέζει το κρατίδιο.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
zio_donnie έγραψε:Το θέμα είναι πολύ απλό αν βγάλει ο καθένας τις παρωπίδες του και δει τα πράγματα ως έχουν.
Αηδείες!
Εγώ λεώ να μην λεγόμαστε καν έλληνες, να λεγόμαστε Ρωμιοί, και να δώσουμε το όνομα Ελληνες στους Τουρκους, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μουσουλμάνοι έλληνες.
Ρε δεν πας καλα!
ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
(και όποιος άλλος θέλει να ονομαστεί έτσι, ευπρόσδεκτος)
αυτό το ΠΡΩΤΑ, πρέπει να προλάβουμε στο ppi.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και nerfe, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά
-
- Επικοινωνία:
να δώσουμε το όνομα Ελληνες στους Τουρκους,
Γιατί το θέλουνε? Και τι θέμα έχεις με τους μουσουλμάνους Έλληνες? Έχει και τέτοιους.
ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
χαχα είσαι από τους μαλάκες που γράφουνε first! κάτω από κάθε άρθρο?
zio_donnie έγραψε:να δώσουμε το όνομα Ελληνες στους Τουρκους,
Γιατί το θέλουνε? Και τι θέμα έχεις με τους μουσουλμάνους Έλληνες? Έχει και τέτοιους.
φυσικά και το θέλουν, γιατί να μην το θέλουν;
Και τον Όμηρο, Ομερ τον ονομάζουν.
Λοιπόν να δώσεις και το όνομα Έλληνες και να ονομάζεσαι ρωμιός.
Αλλά γιατί ρωμιός, και το ρωμίος το έχουν οι ρωμαίοι.
ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ!
Αυτά που λες είναι καραγκιοζιλίκια.
-
Ακολουθεί διαφημιστικό μύνημα:
Εγώ δεν έχω ιδέα από ιστορία.
Θεωρώ όμως πως οποιοσδήποτε μπορεί να ονομαστεί οπως θέλει αλλά παράλληλα πρέπει να σέβεται κάποιους διεθνείς κανόνες που ούτε αυτούς τους ξέρω.
Αν ψηφίσω σε αυτή τη δημοσκόπηση, θα έχω το άγχος αν η απόφαση μου είναι σωστή.
Παράλληλα θεωρώ πως τα επιχειρήματα του chprokop είναι τα πιο αξιόλογα και γνωρίζω τις θέσεις του γιατί μιλήσαμε χθές.
ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΩ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
- Επικοινωνία:
Και τον Όμηρο, Ομερ τον ονομάζουν.
Καλά ρε ρίταρντ πως θα τον λέγανε; Πίτερ; Εσύ τον Κεμάλ πως τον λες Κεμαλίωνα; Και εγώ δεν δίνω τίποτα, όπως θέλω λέω τον εαυτό μου. Εσύ είσαι που θες να κάνεις το σερίφη και νομίζεις πως είναι όλα δικά σου.
Εντάξει έχει καταντήσει γελοίο αυτό το θέμα εντελώς...
1ον) Δικαιώμα τους να ονομαστούν όπως γουστάρουν.
2ον) Επειδή κάνω πολύ παρέα με ξένους αλλά και έχω ταξιδέψει αρκετά (σχεδόν τα 3/5 της Ελληνικής Επικράτειας) κλπ, το ξέρετε ότι οι Άγγλοι, Ιταλοί, Βέλγοι και άλλοι την χώρα την φωνάζουν Macedonia , και ότι μερικοί δεν το ξέρουν καν ότι είναι FYROM.
Και για τραβάτε προς Λαιμό (Ελληνικό χωριό κοντά στις Πρέσπες, στα σύνορα με Macedonia), να δείτε όχι μόνο πως ζουν, αλλά τι λένε οι ίδιοι. Οι μισοί που το ακούν γίνονται Τούρκοι, και οι άλλοι μισοί το λένε μόνο Macedonia. Και η γλώσσα που χρησιμοποιούν πιο πολύ είναι τα Μακεδονοσλάβικα!
Βεβαίως άλλες περιοχές όπως στη Φλώρινα, Καστοριά, Δράμα, κλπ δεν γουστάρουν ούτε να το ακούν αυτό το όνομα για την γείτονο χώρα...
Αλλά ποιοί είμαστε εμείς ρε να τους λέμε πώς θα ονομαστούν! και με ποιό δικαιώμα?
Ξεκολλάτε επιτέλους. Θα σας άρεσε να έρθουν π.χ. αύριο οι Τούρκοι και να μας πουν ότι δεν πρέπει να λεγόμαστε Ελλάδα, και ότι Έλληνες ήταν μόνο αυτοί στα μικρασιατικά παράλια?
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ
1ον) Δικαιώμα τους να ονομαστούν όπως γουστάρουν.
2ον) Επειδή κάνω πολύ παρέα με ξένους αλλά και έχω ταξιδέψει αρκετά (σχεδόν τα 3/5 της Ελληνικής Επικράτειας) κλπ, το ξέρετε ότι οι Άγγλοι, Ιταλοί, Βέλγοι και άλλοι την χώρα την φωνάζουν Macedonia , και ότι μερικοί δεν το ξέρουν καν ότι είναι FYROM.
Και για τραβάτε προς Λαιμό (Ελληνικό χωριό κοντά στις Πρέσπες, στα σύνορα με Macedonia), να δείτε όχι μόνο πως ζουν, αλλά τι λένε οι ίδιοι. Οι μισοί που το ακούν γίνονται Τούρκοι, και οι άλλοι μισοί το λένε μόνο Macedonia. Και η γλώσσα που χρησιμοποιούν πιο πολύ είναι τα Μακεδονοσλάβικα!
Βεβαίως άλλες περιοχές όπως στη Φλώρινα, Καστοριά, Δράμα, κλπ δεν γουστάρουν ούτε να το ακούν αυτό το όνομα για την γείτονο χώρα...
Αλλά ποιοί είμαστε εμείς ρε να τους λέμε πώς θα ονομαστούν! και με ποιό δικαιώμα?
Ξεκολλάτε επιτέλους. Θα σας άρεσε να έρθουν π.χ. αύριο οι Τούρκοι και να μας πουν ότι δεν πρέπει να λεγόμαστε Ελλάδα, και ότι Έλληνες ήταν μόνο αυτοί στα μικρασιατικά παράλια?
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες