Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kailor

Re: Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία

Δημοσίευσηαπό kailor » 05 Οκτ 2012, 21:54

omissman έγραψε:ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ !!!

Πριν αρχισουμε να ανακατασκευαζουμε Η/Υ για δημους / νοσοκομεια κλπ ευαγη ιδρυματα μπορουμε σας παρακαλω πολυ να στησουμε 1 - ΕΝΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ μηχανημα στο γραφειο του κομματος γιατι ο δικος μου παληος υπολογιστης ταχει παιξει και κολλαει ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ακους εκει το κομμα του ιντερνετ (του ποιου ;;;) και δεν εχει στα γραφεια του υπολογιστη :!: :!: :!: + :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

έχω έναν παλιό υπολογιστή αλλά δεν νομίζω να κάνει γιατί από το 2000 με windows 98. Σίγουρα θα χρειαστεί πολύ νεότερος.

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό adrian » 05 Οκτ 2012, 21:57

με lxde μπορει να κανει θαυματα
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 05 Οκτ 2012, 21:58

pappasadrian έγραψε:με lxde μπορει να κανει θαυματα

Ανδριανέ εκτός του ότι είναι παμπάλαιος, λείπουν και πράγματα από μέσα που τα είχα αφαιρέσει για να τα προσθέσω σε νεότερο υπολογιστή. Όπως οι μνήμες, η κάρτα Γραφικών και ο σκληρός Δίσκος.

Εγώ πλάκα πήγα να κάνω, αλλά εάν νομίζετε ότι σας κάνει να ψάξω στην αποθήκη να τον βρώ. Πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο θα εξυπηρετήσει ένας τόσο παλιός υπολογιστής.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και kailor, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 05 Οκτ 2012, 21:59

omissman έγραψε:ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ !!!

Πριν αρχισουμε να ανακατασκευαζουμε Η/Υ για δημους / νοσοκομεια κλπ ευαγη ιδρυματα μπορουμε σας παρακαλω πολυ να στησουμε 1 - ΕΝΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ μηχανημα στο γραφειο του κομματος γιατι ο δικος μου παληος υπολογιστης ταχει παιξει και κολλαει ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ακους εκει το κομμα του ιντερνετ (του ποιου ;;;) και δεν εχει στα γραφεια του υπολογιστη :!: :!: :!: + :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ .... ξεκινάνε μια συζήτηση-θέμα-πρόταση και δεν έχουν το σθένος να την προχωρήσουν πιο κάτω.Νομίζω ότι από "ιδέες" πάμε καλά από πράξεις τίποτα
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 12 Οκτ 2012, 16:59

Τελικά όλοι μιλάμε και μιλάμε και ...μιλάμε επί παντός επιστητού,μόλις είναι να συμμετέχουμε εθελοντικά βεβαίως σε κάποια προτεινόμενη ακτιβιστική δράση,ουδείς πρόθυμος.
Οί Πειρατές βολεύονται μόνο να προτείνουν θεωριτικά κείμενα γιά την "εξάπλωση" της ψηφιακής τεχνολογίας,στην πρακτική όμως αποφεύγουν να βάλουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του συνόλου.

Υ.Γ εκτός μίας εξαίρεσης
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό chprokop » 12 Οκτ 2012, 17:14

+1

Καλη η διαβουλευση, αλλά καλύτερη η αναληψη ευθυνων...

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 23 Νοέμ 2012, 15:28

Το ξεκίνησε ο kailor
kailor έγραψε:Σκέφτηκα κάτι να κάνουμε σαν δράση αλλά θα χρειαστεί άτομα και χώρος.

Τι είναι αυτό που σκέφτηκα ?

Να κάνουμε μια εκστρατεία που να μαζέυουμε (δηλαδή να μας φέρνουν), όλους τους παλιούς υπολογιστές που θέλουν να πετάξουν, να τους αναδιαμορφώνουμε (δηλαδή καμμένες κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, και ότι άλλο είναι για πέταμα να μαζεύονται για ανακύκλωση, και με τα υπόλοιπα να φτιάχνουμε κανονικούς υπολογιστές), και όταν έχουμε έτοιμους υπολογιστές να τους χαρίζουμε σε σχολεία που έχουν ανάγκη (είτε είναι πρωτοβάθμιας, είτε δευτεροβάθμιας, κ.α.), για να έχουν οι μαθητές να μαθαίνουν υπολογιστές, και να μην δίνωνται μόνο σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε χωριά.

Πως σας ακούγεται?
Ενδιαφέρονται άτομα να το κάνουν?

και -mesitiko-
Το νοσοκομείο Κορίνθου (δεν αναφέρω το τμήμα)χρειάζεται αναβαθμισμένους,ανακατασκευασμένους υπολογιστές και μπορούμε να "πάρουμε" τους παλαιούς,ή να αναβαθμιστούν επι τόπου (καταλαβαίνετε τους λόγους)οι υπάρχοντες.
Ο σύλλογος (Ένωση Σωματείων ΑΜεΑ)έχει ανάγκη από υπολογιστές εξ ολοκλήρου(μιλάω ακόμη μαζί τους) καθώς μερικά μέλη του έχουν παρακολουθήσει ήδη κάποια σεμινάρια επ'αυτού,αλλά στερούνται πόρων για την αγορά τους.
Το χαμόγελο του παιδιού επίσης θα μάθω τις ανάγκες του σήμερα κιόλας.
Τέλος βρίσκομαι σε επαφή με πολλά δημοτικά,νηπιαγωγεία της Κορινθίας αλλά και της Αχαϊας να δώ τις ανάγκες τους,αναβαθμίσεις,μαθήματα ορθής χρήσης των social media, κ.λ.π.

Μου το θύμισε ο Χριστόφορος (chprokop) και λέω μήπως να αρχίσουμε να το ξανασυζητάμε.....ας αρχίσουμε από όποια πόλη μπορούμε...Αθήνα πρώτα....αλλά ας κάνουμε επιτέλους κάποια δράση,όχι ατελείωτες συζητήσεις στο φόρουμ
(πρώην -mesitiko-)

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 23 Νοέμ 2012, 15:32

Σπύρο όπως είχα αναφέρει για την κάθε περιοχή χρειάζονται άτομα, και χώρος και χρόνος....

τα μόνα άτομα που θα εμφανιστούν είναι απ'ότι βλέπω μόνο τα άτομα που θα διαφωνήσουν σε όλα και μόνο ηλεκτρονικά.... Μακάρι να υπάρξουν και άλλα άτομα, αλλά για προς το παρών μου φαίνεται αδύνατον να υπάρξει συμμετοχή....

Καλό θα ήταν έστω πάντως και 2 - 3 άτομα στην κόρινθο εάν υπάρχουν να το κάνετε!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες