Έρχεται κακοκαιρία και ο κρατικός μηχανισμός που είναι?

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
nerfe

Re: Έρχεται κακοκαιρία και ο κρατικός μηχανισμός που είναι?

Δημοσίευσηαπό nerfe » 19 Νοέμ 2012, 19:28

Μα καλά, αφού έρχεται κακοκαιρία, γιατί δεν κατεβαίνεις στα χειμαδιά;

Τι να σου κάνει ο έρημος ο κρατικός μηχανισμός,αν υπάρχουν ένας δύο που επιμένουν χειμώνα καιρό να κάθονται στις κορφές και να κάνουν σκι;
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΙ ΛΥΚΟΙ;;;
ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΦΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ !!!

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 19 Νοέμ 2012, 19:30

nerfe έγραψε:Μα καλά, αφού έρχεται κακοκαιρία, γιατί δεν κατεβαίνεις στα χειμαδιά;

Τι να σου κάνει ο έρημος ο κρατικός μηχανισμός,αν υπάρχουν ένας δύο που επιμένουν χειμώνα καιρό να κάθονται στις κορφές και να κάνουν σκι;

προσωπικά θα θέλα να χει μείον και 30 βαθμούς εάν γίνεται, χιόνι μέχρι και πάνω από την πόρτα και όποιος ζήσει έζησε... αυτό θα είναι εμπειρία....

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 19 Νοέμ 2012, 22:01

kailor έγραψε:
προσωπικά θα θέλα να χει μείον και 30 βαθμούς εάν γίνεται, χιόνι μέχρι και πάνω από την πόρτα και όποιος ζήσει έζησε... αυτό θα είναι εμπειρία....

Χρήστο την εποχή που ζούσα στην Σοβιετική Ενωση ο διαχειριστής της κάθε πολυκατοικίας έβγαζε πρόγραμμα για όλους τους χειμερινούς μήνες τριών ενοίκων ανά ημέρα που ήταν υπεύθυνοι να καθαρίσουν τον χώρο γύρω από την πολυκατοικία και το κομμάτι του δρόμου που της είχε αναθέσει ο Δήμος. Αν χιόνιζε στην μέρα σου έπρεπε να καθαρίσεις το χιόνι.
Ομοίως ο αγροτικός συνεταιρισμός έβγαζε πρόγραμμα χειριστών τρακτέρ ( που τον χειμώνα κάθονται και τα ξύνουν) για να καθαρίσουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
Ο Ελληναράς εγώ από την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των επιδοτήσεων της ΕΟΚ, όπου μεγάλωσα με την έννοια ότι το κράτος δεν είναι το σύνολο των πολιτών αλλά είναι κάποιο υπέρφυσικό μόρφωμα που κατέχει μία λεφτουλιά και οφείλει να μου πληρώνει και να μου παρέχει υπηρέτες αν εί δυνατόν και να μου κάνουν αέρα, φυσικά τους έγραψα και δεν πήγα.
Αυτοδικαιολογήθηκα ότι είμαι ξένος, είμαι γιατρός και οφείλουν να με υπηρετούν λόγω σεβασμού αλλά και φιλοξενίας.

Την επόμενη μέρα έλαβα ένα γράμμα ότι παρόλο που είμαι ξένος δεν παύω να είμαι μέλος της κοινωνίας της πολυκατοικίας και οφείλω να προσφέρω στην κοινωνία ισότιμα όπως όλοι.
Υπέθεσα οτι είναι πόλεμος, το κράτος αδυνατεί να παρέχει τα απαραίτητα, δεν πληρώνω σαν ξένος φόρο οπότε να συνεισφέρω χρηματικά. Επιασα τρείς γείτονες ως κλασικό ελληνικό λαμόγιο, και τους είπα είκοσι δολάρια αν πάνε στην μέρα μου να καθαρίσουν το χιόνι.
Την επόμενη που χιόνισε στην μέρα μου έλαβα ξανά γράμμα που μου έλεγε ότι η αποχή μου από τα καθήκοντά μου απέναντι στην κοινωνία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μου είναι ανεπίτρεπτη και δείγμα ατομικισμού και έλλειψης σεβασμού προς τους συμπολίτες μου. Με καλούσε να επανορθώσω αλλιώς θα αναγκαζόταν να μου ζητήσουν να αποχωρήσω από την πολυκατοικία την οποία δεν σέβομαι.
Τον τρίτο μήνα τελικά πήγα και φτυάρισα χιόνι.
Τότε έμαθα από ένα αιγύπτιο συνάδελφο που είμασταν μαζί στην αποστολή των Γιατρών του Κόσμου, την αραβική παροιμία ότι αν κάθε νοικοκυρά καθαρίζει τον δρόμο μπροστά από το σπίτι της όλος ο δρόμος είναι καθαρός.

Γιατί λέω την ιστορία;
Γιατί θέλεις να κατηγορήσεις για ολιγωρία τους κρατικούς μηχανισμούς πιθανόν γνωρίζοντας ότι δεν προσλάβαν εποχικό προσωπικό ή δεν υπογράψαν σύμβαση με εργολάβους ιδιοκτήτες γαιοπροωθητών για τον καθαρισμό των δρόμων. Σε μία εποχή που χρήματα δεν υπάρχουν ζητάς επιπλέον προσλήψεις. Κλασική ελληνική θεώρηση από την εποχή της πιστωτικής φούσκας. Και επειδή δεν πρόκειται να γίνει να αρχίσεις την φιλολογία περί τρόικας που καλή είναι για γκρίνια αλλά δεν πείθει τον μέσο ψηφοφόρο που γνωρίζει τι γίνεται και δεν είναι βλάκας να μην πιστεύει βαθειά μέσα του ότι μάλλον τόσα χρόνια απλώναμε τα ποδάρια μας έξω από το πάπλωμα.
Αντίθετα σε τοπικό και ατομικό επίπεδο θα μπορούσες να προωθήσεις την ιδέα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας με αποτέλεσμα ούτε να ξοδεύεις άσκοπα τα λεφτά του φορολογούμενου κρητικού που δεν έχει την δυνατότητα πλέον να σου πληρώνει τους εποχικούς υπαλλήλους να σου κάνουν αέρα αλλά και να μην μείνει κανένας αποκλεισμένος στους μείον τριάντα και με δέκα μέτρα χιόνι.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

djlk

Δημοσίευσηαπό djlk » 20 Νοέμ 2012, 17:28

Kotsos έγραψε:
kailor έγραψε:

Χρήστο την εποχή που ζούσα στην Σοβιετική Ενωση ο διαχειριστής της κάθε πολυκατοικίας έβγαζε πρόγραμμα για όλους τους χειμερινούς μήνες τριών ενοίκων ανά ημέρα που ήταν υπεύθυνοι να καθαρίσουν τον χώρο γύρω από την πολυκατοικία και το κομμάτι του δρόμου που της είχε αναθέσει ο Δήμος. Αν χιόνιζε στην μέρα σου έπρεπε να καθαρίσεις το χιόνι.
Ομοίως ο αγροτικός συνεταιρισμός έβγαζε πρόγραμμα χειριστών τρακτέρ ( που τον χειμώνα κάθονται και τα ξύνουν) για να καθαρίσουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
Ο Ελληναράς εγώ από την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των επιδοτήσεων της ΕΟΚ, όπου μεγάλωσα με την έννοια ότι το κράτος δεν είναι το σύνολο των πολιτών αλλά είναι κάποιο υπέρφυσικό μόρφωμα που κατέχει μία λεφτουλιά και οφείλει να μου πληρώνει και να μου παρέχει υπηρέτες αν εί δυνατόν και να μου κάνουν αέρα, φυσικά τους έγραψα και δεν πήγα.
Αυτοδικαιολογήθηκα ότι είμαι ξένος, είμαι γιατρός και οφείλουν να με υπηρετούν λόγω σεβασμού αλλά και φιλοξενίας.

Την επόμενη μέρα έλαβα ένα γράμμα ότι παρόλο που είμαι ξένος δεν παύω να είμαι μέλος της κοινωνίας της πολυκατοικίας και οφείλω να προσφέρω στην κοινωνία ισότιμα όπως όλοι.
Υπέθεσα οτι είναι πόλεμος, το κράτος αδυνατεί να παρέχει τα απαραίτητα, δεν πληρώνω σαν ξένος φόρο οπότε να συνεισφέρω χρηματικά. Επιασα τρείς γείτονες ως κλασικό ελληνικό λαμόγιο, και τους είπα είκοσι δολάρια αν πάνε στην μέρα μου να καθαρίσουν το χιόνι.
Την επόμενη που χιόνισε στην μέρα μου έλαβα ξανά γράμμα που μου έλεγε ότι η αποχή μου από τα καθήκοντά μου απέναντι στην κοινωνία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μου είναι ανεπίτρεπτη και δείγμα ατομικισμού και έλλειψης σεβασμού προς τους συμπολίτες μου. Με καλούσε να επανορθώσω αλλιώς θα αναγκαζόταν να μου ζητήσουν να αποχωρήσω από την πολυκατοικία την οποία δεν σέβομαι.
Τον τρίτο μήνα τελικά πήγα και φτυάρισα χιόνι.
Τότε έμαθα από ένα αιγύπτιο συνάδελφο που είμασταν μαζί στην αποστολή των Γιατρών του Κόσμου, την αραβική παροιμία ότι αν κάθε νοικοκυρά καθαρίζει τον δρόμο μπροστά από το σπίτι της όλος ο δρόμος είναι καθαρός.

Γιατί λέω την ιστορία;
Γιατί θέλεις να κατηγορήσεις για ολιγωρία τους κρατικούς μηχανισμούς πιθανόν γνωρίζοντας ότι δεν προσλάβαν εποχικό προσωπικό ή δεν υπογράψαν σύμβαση με εργολάβους ιδιοκτήτες γαιοπροωθητών για τον καθαρισμό των δρόμων. Σε μία εποχή που χρήματα δεν υπάρχουν ζητάς επιπλέον προσλήψεις. Κλασική ελληνική θεώρηση από την εποχή της πιστωτικής φούσκας. Και επειδή δεν πρόκειται να γίνει να αρχίσεις την φιλολογία περί τρόικας που καλή είναι για γκρίνια αλλά δεν πείθει τον μέσο ψηφοφόρο που γνωρίζει τι γίνεται και δεν είναι βλάκας να μην πιστεύει βαθειά μέσα του ότι μάλλον τόσα χρόνια απλώναμε τα ποδάρια μας έξω από το πάπλωμα.
Αντίθετα σε τοπικό και ατομικό επίπεδο θα μπορούσες να προωθήσεις την ιδέα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας με αποτέλεσμα ούτε να ξοδεύεις άσκοπα τα λεφτά του φορολογούμενου κρητικού που δεν έχει την δυνατότητα πλέον να σου πληρώνει τους εποχικούς υπαλλήλους να σου κάνουν αέρα αλλά και να μην μείνει κανένας αποκλεισμένος στους μείον τριάντα και με δέκα μέτρα χιόνι.

Όλα αυτά που περιγράφεις μπορούν να γίνουν χωρίς εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού ο οποίος ούτος ή άλλως είναι δυσκίνητος, αναποτελεσματικός και τελευταία χρεωκοπημένος. Σαν πειρατές θα μπορούσαμε να προωθήσουμε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που λειτουργούσε στη Σοβιετική Ένωση αλλά στα στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης των πολιτών. Αυτό βέβαια προυποθέτει ότι καθένας από μας (τους πολίτες) θα εκπαιδεθτεί προκειμένου να αντιληφθεί αλλά και να αναλάβει τις ευθυνες που του αναλογούν και να αλλάξει αυτή η λάθος νοοτροπία να τα ζητάμε όλα από το κράτος.
(Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.
John F. Kennedy)
Κύρου Ηλίας

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 20 Νοέμ 2012, 17:32

Βαριέμαι τις διαφημίσεις!!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 20 Νοέμ 2012, 18:53

laskaris_vasilis έγραψε:Βαριέμαι τις διαφημίσεις!!!!!!

γιατί trollάρεις;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 20 Νοέμ 2012, 18:54

baskin έγραψε:

γιατί trollάρεις;

γιατί trollάρεις;
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 20 Νοέμ 2012, 19:00

zio_donnie έγραψε:
baskin έγραψε:

γιατί trollάρεις;

γιατί trollάρεις;

να μας μετακινήσω;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 20 Νοέμ 2012, 19:04

να μας μετακινήσω;

Εγώ δεν έκανα τίποτα, εσένα θα σε μπάναρα πάντως αλλά τέσπα ας όψεται ο φασισμός του φόρουμ.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 20 Νοέμ 2012, 19:40

Djilk, το ίδιο ακριβώς λέμε.
Καλή είναι η ιδεολογία και η φιλοσοφία που όλοι εδώ μέσα αναπτύσουμε, αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα που θα σου θέσει ο μέσος ψηφοφόρος, καλά τα λες παιδάκι μου αλλά αυτά μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα;

Η άποψη μου είναι η όποια ιδεολογία πρέπει να είναι βιωματικού χαρακτήρα, αυτά που λές να τα εφαρμόζεις στην καθημερινή σου ζωή.
Οχι ρομαντισμοί για ουτοπίες που λειτουργούν σε φανταστικούς κόσμους υπό συγκεκριμένες φανταστικές συνθήκες.

Καλώς η κακώς έχουμε μία ιδεολογία που δεν έχει απήχηση σε πολύ κόσμο γιατί το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου άλλα και πολλών από εμάς ( δες άλλα νήματα του φόρουμ) δεν πιστεύει ότι έχουν εφαρμογή στην πραγματικότητα και είναι απλή ονειροπόληση techno geek.

Με την τακτική των καταγγελιών για φθορά των άλλων ιδεολογιών δεν πετυχαίνουμε τίποτα, γιατί είμαστε οι τελευταίοι που θα θελήσει ο μέσος ψηφοφόρος να δοκιμάσει για να βρεί λύση στα προβλήματά του.
Αντίθετα βρίσκοντας και κάνοντας δράσεις που πηγάζουν από την ιδεολογία μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο που δίνουν λύση στα προβλήματα του μέσου ψηφοφόρου τότε η ιδεολογία μας γίνεται αυτόματα εναλλακτική επιλογή και όχι ρομαντικού ουτοπία κάποιων όνειροπόλων.

Νομίζω σαν κίνημα είμαστε υπέρ της open source ιδεολογίας. Αυτή λέει δωρεάν λάβατε από την κοινότητα , δωρεάν δώσετε στην κοινότητα για το κοινό καλό.
Αν μιλάμε συνέχεια για το open source λογισμικό λυπάμαι αλλά σε αυτούς που δεν έχουν υπολογιστή ή σε αυτούς που νομίζουν ότι τα windows έρχονται μαζί με τον υπολογιστή και δεν πρόκειται να κάνουν reinstall, ακουγόμαστε σαν ούφο.
Εγώ είδα μία λύση σε ένα καθημερινό πρόβλημα που ταίριαζει σε αυτή την ιδεολογία. Μπορεί να υπάρχουν άλλες που εγώ δεν μπορώ να δώ.
Αντί να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις, καταγγελίες, κ.α., και τα "ιδρυτικά" μέλη να απαξιούν την ανάγκη να ανοιχτούμε στον μέσο ψηφοφόρο αλλά να καθόμαστε σαν τις γκόμενες στο μπάρ να έρθουν οι ιδεολογικά καθαροί, ας προχωρήσουμε σε προτάσεις και δράσεις.
Γιατί οι εκλογές για ΟΤΑ είναι κοντά και μας βλέπω πάλι να λέμε για Linux, πατέντες και φάρμακα και δημοψηφίσματα, κάποιοι ίσως να μιλήσουν για τις καφέ αρκούδες και να μας κοιτάν πάλι οι δημοσιογράφοι κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες