Εσύ που ήσουν τόσο καιρό ? έμαθες οτί θα φτιάξουμε καφέ και ήρθες?sugar έγραψε:Γιατί αφιερώνετε τόσες και τόσες αράδες στο θέμα της επιλογής προσώπων? Από πότε τα πρόσωπα έχουν τόσο βαρύνουσα σημασία στο πειρατικό κόμμα/κίνημα?
Σε ένα χώρο όπου η ελευθερία και η άμεση δημοκρατία είναι η Αρχή των πάντων, μείζον θέμα οφείλει να αποτελεί η συμμετοχή. Τα πρόσωπα επανδρώνουν απλά και μόνο εκτελεστικά όργανα, των οποίων η δράση καθορίζεται από το σώμα των μελών, μέσα από ψηφοφορίες. Όσοι νομίζουν ότι στους πειρατές χωράνε καρεκλοκένταυροι, μάλλον πρέπει να πάνε αλλού...εκτός και αν φοβούνται τον ανταγωνισμό.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
-
James
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
[email protected]
-
Rainmaker
αυτή τη στιγμή ''η άμεση δημοκρατία είναι η Αρχή των πάντων'' δεν ισχύει στο κόμμα των πειρατών ελλάδας (μην ξαναπω τα ίδια διαβάστε το καταστατικό και θα καταλάβατε)sugar έγραψε:Γιατί αφιερώνετε τόσες και τόσες αράδες στο θέμα της επιλογής προσώπων? Από πότε τα πρόσωπα έχουν τόσο βαρύνουσα σημασία στο πειρατικό κόμμα/κίνημα?
Σε ένα χώρο όπου η ελευθερία και η άμεση δημοκρατία είναι η Αρχή των πάντων, μείζον θέμα οφείλει να αποτελεί η συμμετοχή. Τα πρόσωπα επανδρώνουν απλά και μόνο εκτελεστικά όργανα, των οποίων η δράση καθορίζεται από το σώμα των μελών, μέσα από ψηφοφορίες. Όσοι νομίζουν ότι στους πειρατές χωράνε καρεκλοκένταυροι, μάλλον πρέπει να πάνε αλλού...εκτός και αν φοβούνται τον ανταγωνισμό.
στην ιδανική περίπτωση που υπάρχουν ικανοίlaskaris_vasilis έγραψε:Με ενδιαφέρει αν τον/ην θεωρεί ικανό/η και μόνο.
στην περίπτωση όμως πχ της ελλάδας που έχουμε μαζέψει ένα κάρο ανίκανους βολευτες
πως θα επιλέξουμε τον λιγότερο ανίκανο αν δεν βαθμολογήσουμε την ανικανότητα?
επίσης κάνεις μία υπόθεση μία θετική ψήφο ίση με μία αρνητική αυτό δεν μπορείς να το θεωρήσεις δεδομένο.
επίσης υπάρχει το κριτήριο αν θεωρείς πολύ επικίνδυνο κάποιον για το κόμμα (ή για την Χώρα) γιατί να μην τον ''τιμωρήσω'' μην πέσει η ψυχολογία του
από την στιγμή που θέτει κάποιος στην διαδικασία της διεκδίκησης μιας θέσης μέσω ψηφοφορίας είναι αναπόφεκτη η κρίση είτε υπάρχει μόνο σταυρός είτε υπάρχει και αρνητική ψήφος.
-
laskaris_vasilis
Όποιος θέλει να το κουβεντιάσουμε, ας το παραμετροποιήσει για να μην μιλάμε στο "αέρα"!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Όταν θα σου περάσει η στεναχώρια και θα έχεις διάθεση για πραγματική κουβέντα και όχι για ειρωνείες, το ξανακουβεντιάζουμε.Dimitris Zappas έγραψε:Εσύ που ήσουν τόσο καιρό ? έμαθες οτί θα φτιάξουμε καφέ και ήρθες?sugar έγραψε:Γιατί αφιερώνετε τόσες και τόσες αράδες στο θέμα της επιλογής προσώπων? Από πότε τα πρόσωπα έχουν τόσο βαρύνουσα σημασία στο πειρατικό κόμμα/κίνημα?
Φτάσε όπου δεν μπορείς
Το διαβάζω, αλλά δεν διακρίνω αυτά που λες. Το μόνο που διακρίνω είναι μια απίστευτη γκρίνια όσων δεν ψηφίστηκαν οι προτάσεις τους.Rainmaker έγραψε:αυτή τη στιγμή ''η άμεση δημοκρατία είναι η Αρχή των πάντων'' δεν ισχύει στο κόμμα των πειρατών ελλάδας (μην ξαναπω τα ίδια διαβάστε το καταστατικό και θα καταλάβατε)sugar έγραψε:Γιατί αφιερώνετε τόσες και τόσες αράδες στο θέμα της επιλογής προσώπων? Από πότε τα πρόσωπα έχουν τόσο βαρύνουσα σημασία στο πειρατικό κόμμα/κίνημα?
Φτάσε όπου δεν μπορείς
-
James
- Επικοινωνία:
αυτά είναιsugar: Γιατί αφιερώνετε τόσες και τόσες αράδες στο θέμα της επιλογής προσώπων...............μείζον θέμα οφείλει να αποτελεί η συμμετοχή. ...............
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος James την 08 Νοέμ 2012, 20:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
[email protected]
[email protected]
-
Rainmaker
ίσως γιατί δεν ξέρεις να διαβάζεις το καταστατικόsugar έγραψε: Το διαβάζω, αλλά δεν διακρίνω αυτά που λες. Το μόνο που διακρίνω είναι μια απίστευτη γκρίνια όσων δεν ψηφίστηκαν οι προτάσεις τους.
και να νομίζεις ότι υπάρχουν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες θεσμοθετημένες στο καταστατικό. για σύγκρινε το καταστατικό με τα καταστατικά άλλων κομμάτων και πες μου μετά τις διαφορές. και μετά μίλα μου για ''γκρίνιες''.
-
James
- Επικοινωνία:
sugar:
ξέρεις η στεναχώρια δεν είναι γιά το προσωπο μου, είναι για΄την ιδέα...........Όταν θα σου περάσει η στεναχώρια και θα έχεις διάθεση για πραγματική κουβέντα και όχι για ειρωνείες, το ξανακουβεντιάζουμε.
[email protected]
[email protected]
Τι αυτά είναι? Επαναλαμβάνεις τα λόγια μου, τα οποία ειρωνεύτηκες προηγουμένως!Dimitris Zappas έγραψε:αυτά είναιsugar: Γιατί αφιερώνετε τόσες και τόσες αράδες στο θέμα της επιλογής προσώπων...............μείζον θέμα οφείλει να αποτελεί η συμμετοχή. ...............
Φτάσε όπου δεν μπορείς
Αν δεν κάνω λάθος, ψηφίστηκαν οι παρακάτω αλλαγές στο καταστατικό:Rainmaker έγραψε:ίσως γιατί δεν ξέρεις να διαβάζεις το καταστατικόsugar έγραψε: Το διαβάζω, αλλά δεν διακρίνω αυτά που λες. Το μόνο που διακρίνω είναι μια απίστευτη γκρίνια όσων δεν ψηφίστηκαν οι προτάσεις τους.
και να νομίζεις ότι υπάρχουν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες θεσμοθετημένες στο καταστατικό. για σύγκρινε το καταστατικό με τα καταστατικά άλλων κομμάτων και πες μου μετά τις διαφορές. και μετά μίλα μου για ''γκρίνιες''.
7.1 Το Σώμα των Μελών απαρτίζεται μόνο από τα οικονομικά ενήμερα μέλη.
7.2 Το Σώμα των Μελών μπορεί να κληθεί να αποφασίσει πάνω σε οποιοδήποτε θέμα το οποίο δεν ορίζεται ρητά από παρόν καταστατικό, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων της Επιτροπής Διαιτησίας, μετά από αίτημα οποιουδήποτε μέλους,
7.3 Οι κανονισμοί και τα εργαλεία με τα οποία λαμβάνει αποφάσεις το Σώμα των Μελών προτείνονται και αποφασίζονται από το ίδιο.
7.3.1 Προτάσεις για την αλλαγή του κανονισμού ή του εργαλείου λήψης αποφάσεων μπορούν να κατατεθούν από οποιοδήποτε μέλος στην Διοικούσα Επιτροπή.
7.3.2 Η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να ενημερώσει και να θέσει σε διαβούλευση 20 ημερών την πρόταση σε όλα τα μέλη του κόμματος.
7.3.3 Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης μπορεί οποιοδήποτε μέλος να καταθέσει άλλη πρόταση.
7.3.4 Μετά τη διαβούλευση η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να θέσει σε ψηφοφορία προς το Σώμα των Μελών το σύνολο των προτάσεων.
7.4 Το Σώμα των Μελών δεν μπορεί να αποφασίσει την εκλογή προσώπων, εκτός των περιπτώσεων αναπλήρωσης όπου αυτό προβλέπεται από το παρόν καταστατικό.
7.5 Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων, εφ’ όσον αυτοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα δεύτερο (1/2) του Σώματος των Μελών.
Σε ποιο κόμμα ισχύει για παράδειγμα το 7.3?
Φτάσε όπου δεν μπορείς