ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
sugar
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευσηαπό sugar » 06 Νοέμ 2012, 23:41

Με αφορμή τη διήμερη απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη, γράφω μερικές σκόρπιες σκέψεις, σχετικά με το θέμα των απεργιών, για συζήτηση - σχολιασμό.

Ενώ όλοι μας (ο λαός) αναγνωρίζουμε τον παραλογισμό των αποφάσεων - μέτρων της κυβέρνησης και διαπιστώνουμε ότι αυτά τα μέτρα ανατροφοδοτούν ένα φαύλο κύκλο και δεν οδηγούν πουθενά, δυστυχώς δεν αναγνωρίζουμε ότι και οι δικές μας αντιδράσεις δημιουργούν έναν άλλο φαύλο κύκλο, ο οποίος επίσης δεν οδηγεί πουθενά. Με το να εξακολουθούμε να αντιδρούμε με απεργίες, οι οποίες εδώ και τριά χρόνια δεν έχουν περισώσει απολύτως τίποτα, το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να επαναλαμβάνουμε την ίδια ανούσια και άστοχη δράση, προσδωκώντας ότι κάποια στιγμή θα πετύχουμε κάτι (όπως ακριβώς ελπίζουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις με τα μέτρα που λαμβάνουν).
Ένας από τους μύθους - κλισέ που καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια αυτής εδώ της κρίσης, είναι ότι οι νόμοι καταργούνται στους δρόμους. Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν είδα κανένα νόμο να καταργείται, όσες πορείες - απεργίες - διαδηλώσεις και αν έγιναν. Και αν ακόμα υπάρξει μια εξαίρεση, θα είναι προσωρινή και είναι βέβαιο ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα επανέλθουν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Προσπαθούμε με δράσεις παλαιότερων δεκαετιών, να αντιμετωπίσουμε την κρίση το 2012. Η απεργία το μόνο που καταφέρνει είναι να προσπαθεί να θεραπεύσει την "ασθένεια". Είναι όμως αργά όταν κατεβαίνουμε στους δρόμους απλά για να διαμαρτυρηθούμε. Γι' αυτό και δεν καταφέρνουμε τίποτα. Το ζητούμενο είναι να προλάβουμε την ασθένεια πριν εκδηλωθεί. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Ως γνωστόν το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν.
Άμεση δημοκρατία τώρα. Είναι επιτακτική ανάγκη. Οτιδήποτε άλλο ανακυκλώνει αποτυχημένες πρακτικές και δίνει τη δυνατότητα σε αντιστασιακούς της φακής να πουλάνε επαναστατηλίκι, προκηρύσσοντας απεργίες 1-2 ημερών, ρίχνοντας απλά πιστολιές στον αέρα. Το μόνο που καταφέρνουν (εκτός από το να διατηρούνται στην επιφάνεια για ίδιον όφελος) είναι να χάνει ο κόσμος το μεροκάματο.
Προσωπικά κουράστηκα από αυτή την υποκρισία και σταμάτησα να κατεβαίνω σε πορείες (για να σχολιάσω και την πρόταση που ακούστηκε στο συνέδριο να κατεβούμε ως πειρατές στην πορεία για τη σημερινή/αυριανή απεργία). Νισάφι πια με τις διαμαρτυρίες. Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο...
Φτάσε όπου δεν μπορείς

mankasp

Re: ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευσηαπό mankasp » 07 Νοέμ 2012, 00:14

Κάποτε ένας κοινωνιολόγος καθηγητής μου είχε πει με κάποια λόγια που δεν μπορώ να τα ανακαλέσω ακριβώς:

Οι πορείες και οι απεργίες δίνουν την αίσθηση στο λαό πως αλλάζει κάτι και την ικανοποίηση πως εκτελούν το καθήκον τους. Στην ουσία είναι ψευδαίσθηση ή οποία μάλιστα έχει επίπτωση και σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δεν συμμετέχουν στις απεργίες οι οποίοι καθησυχάζονται πως κάποιοι άλλοι αγωνίζονται. Στο τέλος δεν γίνεται τίποτα.

Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες διαμαρτυρίες είναι κομματικά/συνδικαλιστικά οργανωμένες.
https://twitter.com/e_kastrinakis

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 07 Νοέμ 2012, 00:17

Η μόνη απεργία που έχει νόημα είναι η διαρκείας.
Γιατί με την απεργία διαρκείας, καταργήται η μισθωτή εργασία και η εξουσία του διευθυντή.

Στην απεργία διαρκείας, αυτό που ορίζει την επιτυχία της είναι η όσο μεγαλύτερη διάρκειά της, και όχι τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτήν.
Απεργία διαρκείας να υπάρχει, να μην ξέρει ο διευθυντής ποιός θα του έρθει και ποιός θα του φύγει αύριο, και ας απεργεί μόνο το 1%.

Αυτό είναι το υπέρτατο υπερόπλο των εργαζομένων, με αυτό το όπλο μπορούν να αποσυντονίσουν τα πάντα και να μην λειτουργεί τίποτα.
Αλλά αυτή την ατομική βόμβα την έχουν καλά κρυμένη και απασφαλισμένη οι συνδικάλες.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 7 φορά/ες συνολικά

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 07 Νοέμ 2012, 00:21

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΙ o sugar και ο mankasp. Πολοί θα συμφωνήσουμε, εξάλλου γι' αυτό (μεταξύ των άλλων) είμαστε πειρατές και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ/KKE/whatever!
Verba volant, scripta manent

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 07 Νοέμ 2012, 00:23

Αντίλογος: Και εγώ που δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου θα περιμένω πότε οι πειρατές θα γίνουν κυβέρνηση; Θα πάω να κάψω τη βουλή και θα ψηφίσω την Χ.Α να τους μαμήσει όλους.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 07 Νοέμ 2012, 00:25

Το σημαντικότερο μάλιστα με την απεργία διαρκείας, είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσεις άλλη δουλειά, χωρίς να κινδυνεύεις να απολυθείς.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 07 Νοέμ 2012, 00:27

mankasp έγραψε:Αντίλογος: Και εγώ που δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου θα περιμένω πότε οι πειρατές θα γίνουν κυβέρνηση; Θα πάω να κάψω τη βουλή και θα ψηφίσω την Χ.Α να τους μαμήσει όλους.

Να κάψεις την βουλή, οκ! Αλλά να ξέρεις, αν την κάψεις, απλά θα την μεταφέρουν στο πόρτο καρράς.
Όσο αυτό που λες να ψηφίσεις την ΧΑ, πρέπει να περιμένεις, σε τέσσερα χρόνια πάλι!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 7 φορά/ες συνολικά

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 07 Νοέμ 2012, 00:29

random έγραψε:
mankasp έγραψε:Αντίλογος: Και εγώ που δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου θα περιμένω πότε οι πειρατές θα γίνουν κυβέρνηση; Θα πάω να κάψω τη βουλή και θα ψηφίσω την Χ.Α να τους μαμήσει όλους.

να κάψεις την βουλή, οκ.
να ψηφίσεις όμως την ΧΑ, πρέπει να περιμένεις, σε τέσσερα χρόνια πάλι!

Αντίλογος: Μα ο περιπτεράς το πρωί μου είμαι πως θα γίνουν εκλογές σε έναν μήνα.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 07 Νοέμ 2012, 00:34

mankasp έγραψε:
random έγραψε:

να κάψεις την βουλή, οκ! Αλλά να ξέρεις, αν την κάψεις, απλά θα την μεταφέρουν στο πόρτο καρράς.
να ψηφίσεις όμως την ΧΑ, πρέπει να περιμένεις, σε τέσσερα χρόνια πάλι!

Αντίλογος: Μα ο περιπτεράς το πρωί μου είμαι πως θα γίνουν εκλογές σε έναν μήνα.

αν γίνουν σε ένα μήνα , τότε δεν προλαβαίνουμε να έχουμε το pirategov έτοιμο, προλαβαίνουμε;
Πάντως αν ψηφίσεις ΧΑ, πάλι δεν το βλέπω να βγαίνεις κυβέρνηση, οπότε το σενάριό σου ότι θα τους μαμήσει όλους δεν παίζει.
Οπότε σου μένει να ψηφίσεις Συριζα, ο οποίος έχει ελπίδες να γίνει κυβέρνηση, αλλά με την ανοργανωσια του θα τους μαμίσει πραγματικά όλους, και αυτούς αλλά και εμάς!!!

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 07 Νοέμ 2012, 00:39

random έγραψε:Το σημαντικότερο μάλιστα με την απεργία διαρκείας, είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσεις άλλη δουλειά, χωρίς να κινδυνεύεις να απολυθείς.

up.

Πας δύο μήνες ανθρακωρύχος στην νότια αφρική, κάνεις ένα σεφτέ, και μετά ξαναγυρνάς στο γραφειάκι σου, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Μεγάλη εφεύρεση η απεργία διαρκείας, δεν νομίζετε;

εναλλακτικά.....

Πας σαββατοκύριακο στην Πάρο, και γνωρίζεις ένα πιπίνι μούρλια. Δευτέρα όμως έχεις δουλειά γαμώτο, τι να κάνεις που σε περιμένει ο διευθυντής σου; Η απεργία διαρκείας να είναι καλά, χωρίς να ρωτήσεις κανένα, κάνεις μια βδομάδα του μέλιτος, και μετά γυρνάς κύριος!
Μεγάλη εφεύρεση η απεργία διαρκείας, δεν νομίζετε;

Μόνο με την απεργία διαρκείας, ο μισθωτός είναι πραγματικά ελεύθερος. Ούτως ή άλλιως μισθός είναι αυτός που του δίνουν;; Ούτε για χαρτζηλίκι δεν φτάνει! Απεργία διαρκείας λοιπόν, να πάει στα φανάρια τις ώρες αιχμής να καθαρίσει κανένα αυτοκίνητο μπας και βγάλει περισσότερα. Ή να πάει στο χωριό να μαζέψει τις ελιές μέρες που είναι, χωρίς να φοβάται τον κάθε διευθυντή ότι θα τον απολύσει.

Δεν έχει να χάσει τίποτα λοιπόν ο μισθωτός αν υπάρχει μια μόνιμα προκηρυγμένη απεργία διαρκείας, τίποτε παρά μόνο τις αλυσίδες του.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες