εντολη συλληψης βαξεβανη

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: εντολη συλληψης βαξεβανη

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 28 Οκτ 2012, 17:05

Dimitris Zappas έγραψε:
π.χ. ο διεθνους φημης και διεθνων εισοδηματων, σολιστας βιολιου Δημητρης Σγουρος που περιλαμβανεται στη λιστα ειναι τεκμηριωμενα "φοροφυγας" ή καταχραστης (δεν τον κοβω για τετοιο !) ;;;
Γιατι διαπομπευεται με αυτο τον τροπο χωρις καμμια απολυτως δυνατοτητα να αμυνθει ;;;

αν όπως αναφέρεις ο <<διεθνους φημης και διεθνων εισοδηματων>> Σγούρος, δεν έχει καμία σχέση με φοροδιαφυγή και κατάχρηση, δεν υπάρχει λόγος γιά να αμυνθεί ούτε και να δικαιολογηθεί. Το ίδιο συμβαίνει με τον Κ. Τσάκο, γνωστό εφοπλιστή, ή με την γνωστή τενίστρια(?) (πολιτικό)(?) Κανελλοπούλου
Αλλά οι νοικοκυρές που υπάρχουν στη λίστα ή οι φοιτητές ή οι δημόσιοι υπάλληλοι <πόθεν έσχες?

Μπορεί να τα κληρονόμησαν από τον παππού τους. Ή από την θεία τους από το Σικάγο -- ή την Ζυρίχη. Το θέμα είναι πως όταν αρχίσουν να τους επιτίθενται οι γείτονες, οι γνωστοί τους, αλλά και άγνωστοι στον δρόμο, τότε θα αναγκαστούνε να αμυνθούν.
Και πολύ φοβούμαι πως σε λίγο οι επιθέσεις δεν θα είναι μόνο φραστικές.

Γι'αυτή την κατάντια ευθύνεται αποκλειστικά το κράτος. Αν είχε κάνει αυτά που έπρεπε να είχε κάνει με αυτήν την λίστα δεν θα είχε δημιουργηθεί τέτοιο θέμα ώστε να είναι πλέον απαραίτητη μια τέτοια αδιάκριτη (εννοώ χωρίς διακρίσεις) δημοσίευση. Κι αλήθεια είναι πως την θεωρώ απαραίτητη, πλέον. Αυτό δεν αναιρεί όμως καθόλου το ηθικό πρόβλημα αυτής της δημοσίευσης.

Dimitris Zappas έγραψε:Αλλά μη πάμε μακριά, από τη στιγμή που δεν αναγράφονται ποσά, είναι και ένα ηθικό θέμα να ξέρουμε ότι οι κατέχοντες προτιμούν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα ελληνικά.

Καθόλου ηθικό δεν είναι αυτό το θέμα. Τα λεφτά του ο καθένας μπορεί να κρατάει όπου θέλει, αρκεί να το κάνει αυτό νομίμως και έχοντας πληρώσει τους φόρους που του αντιστοιχούν.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 28 Οκτ 2012, 17:31

Καθόλου ηθικό δεν είναι αυτό το θέμα. Τα λεφτά του ο καθένας μπορεί να κρατάει όπου θέλει, αρκεί να το κάνει αυτό νομίμως και έχοντας πληρώσει τους φόρους που του αντιστοιχούν.

δε μπορώ να δεχτώ ότι το γράφεις αυτό!!!
από τη στιγμή που τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα γιά το ποιοί ΕΒΓΑΛΑΝ τα χρήματα τους εκτός ελλάδος????
ίσως επειδή λείπεις στο εξωτερικό και δε το έχεις παρακολουθήσει??
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 28 Οκτ 2012, 18:06

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί... Και η ζωή μας κύκλους κάνει... Όταν κρατάνε όλοι πέτρα ή ψαλίδι ή χαρτί, ταυτόχρονα, απλά δεν βγαίνει άκρη, είναι ισοπαλία.
Τελικά "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;"... και άλλα τέτοια "θεμελιώδη" ερωτήματα. :lol:

Και όπως έγραψα ήδη στο FB:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να "κάψεις ένα καλό χαρτί".
- Το κρατάς για "μπαλαντέρ" χωρίς να το χρησιμοποιήσεις ανοιχτά
- Μιλάς γιαυτό, ότι το έχεις και φοβερίζεις τους οχτρούς ή "προειδοποιείς" τους ημέτερους
- Κάνεις πως το χρησιμοποιείς και φτιάχνεις μια επιτροπή στην βουλή για να το ερευνήσει (αυτή είναι και η πιο σίγουρη και "δημοκρατική" μέθοδος για αχρήστευση)
- Το δημοσιοποιείς και το καις μια και έξω
- Κάνεις έρευνα και "κυνηγάς" μερικούς για καμιά 20αρία χρόνια (μέχρι να παραγραφούν ή να "αρχειοθετηθούν" οι υποθέσεις)
- και άλλοι πολλοί τρόποι...

Αν πραγματικά ήθελαν να κάνουν κάτι για τις "λίστες" θα έβαζαν τις αρμόδιες αρχές να τις ερευνήσουν μυστικά και να "κλειδώσουν" με πορίσματα, δικογραφίες και διώξεις και η τελική δημοσιοποίηση θα γίνονταν με τις συλλήψεις...
Τώρα πια "είναι αργά για δάκρυα Στέλλα"!!!
(όσοι "είχαν πρόβλημα" με την Λίστα Λαγκάρντ έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους αλλού και οι όσοι είναι ακόμα εδώ έχουν ετοιμάσει βαλίτσες...)
;)
здравствуйте

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 28 Οκτ 2012, 18:13

εγω δεν καταλαβα τωρα. ροση συζητηση και τελικα πως αποφαιστηκε να ανακοινωσουμε ... οτι γραψαμε τελος παντων? (χωρις να ειμαι αντιθετος στι τι γράφθηκε)
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 28 Οκτ 2012, 18:18

Πετάξαμε ένα κέρμα στον αέρα και ήρθε... έκατσε όρθιο... οπότε το θεωρήσαμε σημάδι από τον θεό και το βγάλαμε σε δημοσίευση... :lol:
здравствуйте

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 28 Οκτ 2012, 18:22

Για οσους επιμενουν να ασχολουνται με "ψιλα γραμματα"
http://www.elawyer.blogspot.gr/2012/10/h.html

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 28 Οκτ 2012, 18:49

Παρακολουθώ όλη τη συζήτηση και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία (μπορεί να είναι και μα...κία γιατί είμαι λίγο ... στραβάδι πληροφοριακά, αλλά θα την πω αφού εδώ τα λέμε όλα):
Τις ψηφοφορίες μόνο για τα δελτία τύπου τις έχουμε;
Αφού είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει διχογνωμία στις τάξεις μας, γιατί δε ... ρίχνουμε μια ψηφοφορία να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα;
Τη διαδικασία δυστυχώς δεν τη ξέρω ακριβώς και γι' αυτό λέω ότι μπορεί να λέω και μα...κία, αλλά μου πέρασε αυτό από το μυαλό επειδή παρακολουθώ κι άλλες συζητήσεις που μιλάνε για ψηφοφορίες της μιας ώρας, της μιας ημέρας κ.λ.π. σκέφτηκα ότι ίσως ... θα μπορούσε ... για να τελειώνουμε επιτέλους και να ασχοληθούμε και με τίποτα άλλο.
Θα ήθελα να ξέρω: γίνεται;

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 28 Οκτ 2012, 18:52

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Παρακολουθώ όλη τη συζήτηση και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία (μπορεί να είναι και μα...κία γιατί είμαι λίγο ... στραβάδι πληροφοριακά, αλλά θα την πω αφού εδώ τα λέμε όλα):
Τις ψηφοφορίες μόνο για τα δελτία τύπου τις έχουμε;
Αφού είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει διχογνωμία στις τάξεις μας, γιατί δε ... ρίχνουμε μια ψηφοφορία να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα;
Τη διαδικασία δυστυχώς δεν τη ξέρω ακριβώς και γι' αυτό λέω ότι μπορεί να λέω και μα...κία, αλλά μου πέρασε αυτό από το μυαλό επειδή παρακολουθώ κι άλλες συζητήσεις που μιλάνε για ψηφοφορίες της μιας ώρας, της μιας ημέρας κ.λ.π. σκέφτηκα ότι ίσως ... θα μπορούσε ... για να τελειώνουμε επιτέλους και να ασχοληθούμε και με τίποτα άλλο.
Θα ήθελα να ξέρω: γίνεται;

Μιχάλη κάνουμε συζήτηση. Το δελτίου τύπου βγήκε, χωρίς ψηφοφορία, αν και εγώ θα προτιμούσα να πάει σε ψηφοφορία, γιατί κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση.

Ψηφοφορία μπορεί να μπει για το οτιδήποτε και αυτός είναι ο σκοπός της ψηφιακής άμεσης δημοκρατίας. Μαθαίνουμε και προχωράμε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 28 Οκτ 2012, 18:53

headofthebored έγραψε:Για οσους επιμενουν να ασχολουνται με "ψιλα γραμματα"
http://www.elawyer.blogspot.gr/2012/10/h.html

Συμφωνώ απόλυτα ότι τελικά η δικαιοσύνη θα κληθεί να εξετάσει αν το ζήτημα εμπίπτει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων και αν είναι ποινικό αδίκημα. Μερικές φορές τα πράγματα βρίσκονται σε μια λεπτή γραμμή και είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα όρια. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια περίπτωση. Ο Βαξεβάνης είχε να πάρει μια απόφαση, τα στάθμισε και έκανε αυτό που έκανε. Κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι όχι. Είναι υγιές ο καθένας να βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά και να έχει τη γνώμη του (αν και βλέπω περιπτώσεις στα social media που σε αντίστοιχα άλλα ζητήματα - οροθετικές, κατηγορούμενοι για επεισόδια κλπ - είχαν άλλη άποψη, αλλά προφανώς η γνώμη τους εξαρτάται από το αν συμπαθούν τον Βαξεβάνη ή όχι).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι πως η κοινωνία μας δεν μπορεί να κατανοήσει (παρότι αυτό το τόνισε και ο ίδιος ο Βαξεβάνης) ότι όσοι είναι στη λίστα δεν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα. Όμως, φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιες περιπτώσεις κάτι δεν πάει καλά και έπρεπε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είχαν κάνει την έρευνά τους (κάποιοι παίζουν την κολοκυθιά και γι' αυτό δε μας λένε γιατί δεν το έκαναν). Ειδικά τώρα που υποτίθεται το κάθε ευρώ μετράει (να θυμίσω ότι σύντομα ο εμποράκος θα φορολογείται με ~30% από το πρώτο ευρώ - ας έρθουν τώρα να τον πείσουν να κόβει αποδείξεις).
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 28 Οκτ 2012, 19:09

baskin έγραψε:Μιχάλη κάνουμε συζήτηση. Το δελτίου τύπου βγήκε, χωρίς ψηφοφορία, αν και εγώ θα προτιμούσα να πάει σε ψηφοφορία, γιατί κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση.
Ψηφοφορία μπορεί να μπει για το οτιδήποτε και αυτός είναι ο σκοπός της ψηφιακής άμεσης δημοκρατίας. Μαθαίνουμε και προχωράμε.

Στράτο με παρεξήγησες. Δεν εξέφρασα καμία ένσταση ούτε γιατί βγήκε δελτίο τύπου, ούτε γιατί δεν πήγε σε ψηφοφορία. Σ' αυτό εγώ κι εσύ διαφέρουμε, γιατί εγώ πιστεύω σε απλούστερες διαδικασίες σ' αυτά τα ζητήματα, δηλαδή είμαι της σχολής τα δελτία τύπου καθώς και μια σειρά άλλα ζητήματα να διαχειρίζονται με τις κλασικές μεθόδους των εκπροσώπων κ.λ.π. να μη τα λέμε ξανά και ξανά. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα να πειθαρχήσω σ' αυτό που προκρίνει εκάστοτε η πλειοψηφία.
Η απορία μου έγκειται στο ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ψηφοφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα δελτία τύπου και δεν χρησιμοπούνται σε ζητήματα θεμελειώδους σημασίας όπως αυτή που μας έχει προκύψει τώρα, που αν θέλεις είναι και όλο το ... ζουμί της υπόστασής μας ως Πειρατική Ιδεολογία αν δεν απατώμαι. Λίγο παραπάνω τα ίδια περίπου λέει κι ο Πλέσσας αν κατάλαβα καλά. Βάζει δηλαδή το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Αν οι Πειρατές δεν ξεδιαλύνουμε καθαρά και ξάστερα τις θέσεις μας σ' αυτές τις περιπτώσεις μου φαίνεται ότι συζητάμε για να συζητάμε και όχι για να προχωράμε.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Μιχάλης Μαντάς, έχει επεξεργασθεί 28 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες