PirateGov

Δήλωσε συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και βοήθησε στην λειτουργία του κόμματος.
random
Επικοινωνία:

Re: PirateGov

Δημοσίευσηαπό random » 23 Οκτ 2012, 17:37

manos_ έγραψε:
random έγραψε:Το κείμενο του omissman προτέθηκε στο Pirategov, για ψηφοφορία επί της αρχής και κατά άρθρο.

Καλά, πας τον κόσμο σε wiki και τον βάζεις να ψηφίσει χωρίς να επιχειρηματολογήσει;
Μπεεεεεε :shock:

έβαλα μέσα πρότυπα & μίκρυνα κεφαλίδες για αλλαγή εμφάνισης. μετέφερα και επιχειρηματολογία. τσεκ

Η συζήτηση-επιχειρηματολογία γίνεται επί του συνόλου εδώ, και κατά άρθρο π.χ. εδώ. (ναι το ξέρω ότι αυτό δεν παίζει σε όλα τα άρθρα της πρότασης του omissman γιατί έχουν τεράστιο τίτλο, αλλά αυτό είναι τεχνικό το πρόβλημα).

Ας αφήσουμε όμως το κείμενο του omissmanκαθαρό, με μόνο τις ψήφους.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 23 φορά/ες συνολικά

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 23 Οκτ 2012, 17:41

Καταρχήν κοίτα αν είναι καλύτερα ή χειρότερα με τα πρότυπα που έβαλα.

Κατά δεύτερο λόγο θα μου άρεσε, όσο η επιχειρηματολογία μένει λιτή, να παραμένει κοντά στην πρόταση και πριν την ψηφοφορία,
στον ίδιο χώρο. Στα σεντόνια να γίνεται mod, όχι στα επιχειρήματα.

δηλαδή εμένα μου αρέσει έτσι και το θεωρώ πιο αποδοτικό.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 23 Οκτ 2012, 17:43

manos_ έγραψε:Καταρχήν κοίτα αν είναι καλύτερα ή χειρότερα με τα πρότυπα που έβαλα.

Κατά δεύτερο λόγο θα μου άρεσε, όσο η επιχειρηματολογία μένει λιτή, να παραμένει κοντά στην πρόταση και πριν την ψηφοφορία,
στον ίδιο χώρο. Στα σεντόνια να γίνεται mod, όχι στα επιχειρήματα.

Αυτό που λες δεν γίνεται, για τον απλό λόγο ότι μετά δεν θα είναι σαφές αν η ψήφος αφορά το κείμενο του omissman ή την επιχειρηματολογία επί αυτού.
Άρα στο κείμενο του omissman περιέχονται μόνο αυτά που έγραψε ο omissman και οι ψήφοι, και στην Συζήτηση έχουμε επιχειρηματολογία, εναλλακτικές προτάσεις σ εαυτό που έγραψε ο omissman (και φυσικά κανείς δεν απαγορεύει και ψήφο επί αυτών).
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 23 φορά/ες συνολικά

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 23 Οκτ 2012, 17:44

Η θέση μου είναι πως πρέπει να αφήσεις να το δουν και να αποφασίσουν οι άλλοι και όχι εσύ ή εγώ.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 23 Οκτ 2012, 17:50

manos_ έγραψε:Η θέση μου είναι πως πρέπει να αφήσεις να το δουν και να αποφασίσουν οι άλλοι και όχι εσύ ή εγώ.

Τι να δούνε; θα γίνει τεράστιο σεντόνι έτσι, και δεν θα είναι σαφές τι ψηφίζει ποιός και τι.
Ξεκινάς λάθος, με την προοπτική των 10-20 ψήφων, και χωρίς καν να λαμβάνεις υπόψη το τεχνικό μέρος των ρομπότ.
Μην ξεχνάς ότι κάτω από τον τίτλο της ψηφοφορίας, συχνά έχει και κείμενο.
Τι θα ψηφίζει λοιπόν ο έρμος ο χρήστης, όταν πατάει το +;
Τον τίτλο; Το κείμενο του τίτλου από κάτω; Τα επιχειρήματα; Και ποιό από όλα;
Ας έχουμε λοιπόν ξεκάθαρη λύση.
Ψηφίζουμε το κείμενο του omissman εκεί που λέει omissman, και στην συζήτηση επί του συνόλου ή στις επιμέρους συζητήσεις κατά άρθρο επιχειρηματολογούμε και το συζητάμε, και ψηφίζουμε και για τα επιχειρήματα αν χρειαστεί.

Για να δεις ένα παράδειγμα του τι ακριβώς εννοω, μην βλέπεις το κείμενο του omissman, το οποίο ούτως η άλλως δεν πληρεί τις τεχνικές προδιαγραφές λογω τεράστιου τίτλου στις ψηφοφορίες.

Κοίτα το καταστατικό.

Εδώ είναι η ψηφοφορία επί του συνόλου του καταστατικού
Εδώ η συζήτηση-επιχειρηματολογία επί του συνόλου του καταστατικού
Εδώ είναι η ψηφοφορία της παραγράφου 1.2
Εδώ είναι η συζήτηση-επιχειρηματολογία της παραγράφου 1.2.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 23 Οκτ 2012, 18:32

To καταστατικό είναι έτοιμο, και πληρεί τις προδιαγραφές για καταμέτρηση ψήφων (κατά αρθρο και κατά παράγραφο) από ρομπότ.
Τα επιχειρήματα τα βάζουμε στην κύριως συζήτηση αν αφορούν το σύνολο, ή στις επιμέρους συζητήσεις (συζήτηση ανά άρθρο ή ανά παράγραφο).

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 23 Οκτ 2012, 21:02

random έγραψε:To καταστατικό είναι έτοιμο, και πληρεί τις προδιαγραφές για καταμέτρηση ψήφων (κατά αρθρο και κατά παράγραφο) από ρομπότ.
Τα επιχειρήματα τα βάζουμε στην κύριως συζήτηση αν αφορούν το σύνολο, ή στις επιμέρους συζητήσεις (συζήτηση ανά άρθρο ή ανά παράγραφο).

Να τονίσω ότι υπάρχουν τρία επίπεδα στα οποία μπορεί να ψηφίσει κάποιος.
    Το πρωτο επίπεδο ψηφοφορίας είναι για το καταστατικό στο σύνολό του, και τα ενναλλακτικά καταστατικά στο σύνολό τους. (για συζήτηση στο σύνολο ενός καταστατικού εδώ)
    Το δεύτερο επίπεδο ψηφοφορίας, είναι για τα άρθρα του καταστατικού, και τα ενναλλακτικά άρθρα(εδώ) (για συζήτηση στο σύνολο του άρθρου εδώ)
    Το τρίτο επίπεδο ψηφοφορίας είναι για τις παραγράφους του καταστατικού, και τις εναλλακτικές παραγράφους (εδώ) (για συζήτηση για την παράγραφο εδώ)

Κάθε επίπεδο λοιπόν έχει και το δικό του επίπεδο ψηφοφορίας και συζήτησης.

Τα ρομπότ διαβάζουν στο ιστορικό όλες τις ψήφους για το καταστατικό, σε όλα τα επίπεδα ψηφοφορίας, και βγάζουν τα αποτελέσματα.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 23 Οκτ 2012, 22:49

και με τον ίδιο τρόπο, θα δουλεύουμε και στους Βικινόμους.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 23 Οκτ 2012, 23:43

Εγώ πάντως θεωρώ ξεχωριστή τη συζήτηση από την επιχειρηματολογία.
Η συζήτηση με τα σεντόνια της οφείλει να πηγαίνει ξεχωριστά,
ενώ η επιχειρηματολογία, διατυπωμένη λακωνικά,
οφείλει να συνοδεύει την πρόταση πριν την ψηφοφορία.

Έχω την αίσθηση επίσης πως οι προτάσεις δεν μπορεί να είναι τίτλοι
στο κείμενο του omissman. Οι τίτλοι, διατυπωμένοι λακωνικά και επί της ουσίας,
οφείλουν να πηγαίνουν στην καρδιά του θέματος
που λαμβάνει απάντηση με την κάθε πρόταση.

Έτσι το βλέπω εγώ, αλλιώς το βλέπεις εσύ, αυτά όμως είναι δύο γνώμες.
Καλύτερα να φτιάξω και μια δική μου εκδοχή να τις βάλουμε δίπλα δίπλα να πουν οι πολλοί.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 24 Οκτ 2012, 00:05

manos_ έγραψε:Καλύτερα να φτιάξω και μια δική μου εκδοχή να τις βάλουμε δίπλα δίπλα να πουν οι πολλοί.

φτιάξε το κείμενο του omissman όπως σου αρέσει.

manos_ έγραψε:Εγώ πάντως θεωρώ ξεχωριστή τη συζήτηση από την επιχειρηματολογία.
Η συζήτηση με τα σεντόνια της οφείλει να πηγαίνει ξεχωριστά,
ενώ η επιχειρηματολογία, διατυπωμένη λακωνικά,
οφείλει να συνοδεύει την πρόταση πριν την ψηφοφορία.

Άμα είναι μια απλή ψηφοφορία ίσως και να παίζει. Για δοκίμασε όμως να βάλεις επιχειρηματολογία μαζί με ψήφιση κατά άρθρο (ή και κατά παράγραφο) σε κάποιο νόμο, π.χ. αυτόν. Το σεντόνι της αρκούδας! Άσε βέβαια που δεν μπορεί να υπάρξει και αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού του τί είναι συζήτηση και τι επιχείρημα, οπότε θα υπάρχουν χιλιάδες τσακωμοί αν θα πρέπει κάτι να μπει δίπλα στην ψηφοφορία ή όχι.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες