Πως ακριβώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να δουλεύουμε?

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Πως ακριβώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να δουλεύουμε?

Δημοσίευσηαπό omissman » 21 Οκτ 2012, 16:21

Θα συνεχισω σε αυτό το νημα επειδη θεωρω, όπως ειπα, εξαιρετικα σημαντικο να ξεκαθαρισουμε μια για παντα τον τροπο της δουλειας μας. Αυτό δεν είναι κατι που μπορει να περιμενει, να κρυβεται πισω από μισολογα ή από «συντομες» απαντησεις δικην ατακας. Οι ατακαδοροι και οι ατακες εχουν πεδιο δοξης λαμπρο στο tweeter. Διαλογος όμως σημαινει επιχειρηματα και αυτά δεν μπορουν να αναπτυχθουν σε δυο αραδες.

PART I
θα απαντήσω σε αυτούς που για πολλαπλή φορα, επιτίθονται και αποστασιοποιούν ΠΑΛΙ ομάδα ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΩΝ Πειρατών, τους "λεπρούς" Μumblers.

Γιαννη ας διαλυσουμε αυτή την παρεξηγηση επιτελους δεν ειμαστε παιδια του δημοτικου ! ΚΑΝΕΙΣ δεν επιτιθεται στους Μumblers, κανεις δεν τους θεωρει λεπρους ! Γιατι όμως ενοχλουνται τοσο πολύ όταν καποιοι αλλοι εχουν τεκμηριωμενη αποψη για το ποιος είναι ο καλυτερος τροπος πολιτικης δουλειας σε ένα κομμα που θελει να λεγεται κομμα του Διαδικτυου ;;; Το Διαδικτυο εξαντλειται στο mumble ;;;

Η αναφορά για την "λίγη" δουλειά των εκλογών, έγινε κατά κύριο λόγο στο mumble και ότι αφορά την οικονομική βοήθεια από δωρεές στο κόμμα από τον Σύλλογο στη Γερμανία, έγινε 100% από το mumble (ως και την εγγραφη του καταστατικού).

Ποιος τα ειπε αυτά ; εγω παντως όχι ! Ποια δουλεια των εκλογων εγινε στο mumble ;; θα αστειευεσαι βεβαια ! εκτος κι αν στειλαμε τα ψηφοδελτια μεσω mumble και δεν το καταλαβα ! Μονο καποιος συντονισμος εγινε και αυτό σε λιγες συνεδριασεις.
Ποια οικονομικη βοηθεια ηρθε από το mumble ; όταν η βοηθεια από το Συλλογο ηταν 3.500 και από τους υπολοιπους 30.000 ;;;
Για τις παραπομπες με τα λινκ που βαζεις δεν κατανοω τι ακριβως εννοεις και επαναλαμβανω : καλη η δραστηριοτητα με τις ανακοινωσεις [ασχετο που με τις μισες από αυτές εγω διαφωνω επι της ουσιας αλλα δεν ειχα καμμια δυνατοτητα να εκφρασω τη διαφωνια μου, ας το παραβλεψω και αυτό] αλλα ξαναρωταω : εκει εξαντλειται η δραστηριοτητα ενός πολιτικου κομματος στην παραγωγη ανακοινωσεων διαμαρτυριας κατά το δοκουν του γραφοντος που «εγκρινεται» από 15 μελη παροντα στο mumble με τη συνταξη ενός pad κυριολεκτικα στο ποδι ;;;

Ουτε θα σχολιασω την εικονικη πραγματικοτητα των φιλων του Φ/Β και τι αντιπροσωπευουν οι 2500 «φιλοι» [η ανηψια μου 16 ετων κουκλα, εχει 1800 «φιλους» αν σου λεει κατι αυτό !!!] Δεν λεω ότι είναι κατι κακο, αλλα μην παραμυθιαζομαστε κιολας…

Και για να μην κανουμε παραλληλους μονολογους ας ξαναπω ότι η συζητηση αφορα στο συστημα ληψης αποφασεων και όχι στο αν πεντε μελη αποφασιζουν να συνεννοηθουν στο mumble/skype/τηλεφωνο/καφενειο της γειτονιας, ή οπουδηποτε αλλου για να συμφωνησουν σε μια πρωτοβουλια…Μπραβο τους ΟΠΟΥ και να συναντηθουν ! Το ερωτημα – για να το κανω πενηνταρακια - είναι σαφεστατο : οι οποιες αποφασεις των μελων ΠΟΥ θα παρθουν ; στο καφενειο ή μεσα από τα εργαλεια που εχει το κομμα στη διαθεση του ;;;

Τελος για να μη παρεξηγουμαστε αδικα οσον αφορα τα περι ομαδικης ψυχοθεραπειας, να ξεκαθαρισω ότι είναι προσωπικη μου ΑΠΟΡΙΑ και μονο, τι διαολο ο μονος τροπος να υπαρξουμε πολιτικα είναι να μαζευομαστε στο mumble και να τα λεμε τις μεταμεσονυκτιες ωρες ;;; δεν είναι καπως «ακραιο» ; οικογενειες, κοινωνικες υποχρεωσεις, κουραση κλπ όλα αυτά μπαινουν σε δευτερη μοιρα για τους «εκλεκτους» συζητητες που προτιμουν να αναλωνονται σε καθημερινες συζητησεις χτυπωντας καρτα σχεδον κάθε βραδυ ; προς τι τοση εμμονη ; εμενα παντως μου θυμιζει περισσοτερο αναγκη για κοινωνικη επαφη μεσω της πολιτικης παρα το αντιθετο… καθολου μεμπτο προσωπικα ουτε και πολιτικα …αλλα , μηπως να το ψαξετε λιγο βρε παιδια ;;; [με τις καλυτερες των προθεσεων το λεω, μετα από 3 χρονια ατομικη ψυχοθεραπεια…]
Τελευταία επεξεργασία από 1 και omissman, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 21 Οκτ 2012, 16:35

συνεχεια απο το προηγουμενο...

PART IΙ

Εάν δεν ξεκαθαρισουμε τον τροπο που δουλευουμε πολιτικα , κινδυνευουμε να τσαλαβουταμε σε θολα νερα και να καταληξουμε κομμα γκρουπουσκουλικης διαμαρτυριας – άλλη μια "συνιστωσα" του Συριζα – θαβοντας ετσι την πειρατικη ιδεα στην Ελλαδα για καμμια δεκαρια χρονια ακομη.

Θελω λοιπον να ευχαριστησω τον Γιαννη Μοτσακο που με την συνολικη τοποθετηση του δινει την ευκαιρια να αναφερθουμε διεξοδικα στο ζητημα και να καταληξουμε - διαλεγομενοι ΠΑΝΤΑ χωρις ιχνος προσωπικης αντιπαραθεσης / το τονιζω ιδιαιτερα αυτό – σε μια κοινη συνθεση των αποψεων μας η οποια θα αποτελεσει και τη συνισταμενη που θα κατευθυνει την κομματικη – πολιτικη μας δουλεια.

Πρωτα πρωτα να ξεκαθαρισω ότι δεν εχω απολυτως τιποτα προσωπικο να μοιρασω με οσους προτιμουν να χρησιμοποιουν τα συγχρονα μεσα επικοινωνιας τυπου mumble / skype κλπ. Εκει που διαφωνω είναι στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρηση του μεσου για την παραγωγη πολιτικου αποτελεσματος. Θα προσπαθησω ψυχραιμα και επιγραμματικα να εκθεσω με ακριβεια τους λογους που θεωρω ότι το μεσο αυτο είναι αναποτελεσματικο και στην ουσια του επιφανειακα «δημοκρατικο».

Ας μην ξεχναμε ότι στην πολιτικη, όπως και οπουδηποτε αλλου, υπαρχουν κανονες οσο και να μην αρεσει αυτό σε μερικους. Όπως π.χ. στην οικονομια είναι γνωστο ότι «δωρεαν γευμα δεν υπαρχει» , στη μαγειρικη ξερουμε ότι «ομελέτα δεν γινεται αν δεν σπασεις αυγα» , στην πολιτικη ισχυει π.χ. το «υπαρχουν πραγματα που λεγονται αλλα δεν γινονται και υπαρχουν πραγματα που γινονται αλλα δεν λεγονται» κλπ.
Ας μη ξεχναμε επισης πως η πολιτικη είναι η τεχνη του εφικτου. Καλα είναι τα οραματα και οι ωραιες κουβεντες, όμως κάθε πολιτικη προταση και προσπαθεια in the bottom line κρινεται εκ του αποτελεσματος.

Ετσι είναι φανερο ότι δεν μπορουμε στη θεωρια να επικαλουμαστε διαφορα, όπως π.χ. τις αρχες μας περι «αμεσης δημοκρατιας» και στην πραξη να μην τα εφαρμοζουμε επι της ουσιας ! Αυτό θα καταστησει αναξιοπιστους όχι μονο εμας αλλα ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ μας . Η ιστορια μας εχει διδαξει πολλα και με πολύ δυσαρεστο και σκληρο τροπο επ’ αυτου >> βλ. το ξεκινημα και την καταληξη του «σοσιαλιστικου πειραματος» στην ΕΣΣΔ.

Με τον τροπο που τιθεται το θεμα των μεσων που χρησιμοποιουμε και την επιχειρηματολογια που εχει ηδη αναπτυχθει αρκετες φορες, σε μενα τουλαχιστον είναι φανερο ότι μιλωντας για αμεση δημοκρατια δεν εννοουμε ολοι το ιδιο πραγμα. Το ιδιο ισχυει όταν μιλαμε για παραγωγη πολιτικου εργου.
Όταν λοιπον ο φιλτατος Γιαννης επικαλειται μεσα από την παραθεση καποιων συνδεσμων τη «δουλεια» που εχει γινει μεσα από το mumble, φερνει εμενα τουλαχιστον στη δυσκολη θεση να του υπενθυμισω καποιες παραμετρους που δεν είναι ισως αμεσα ορατες.

1. η πολιτικη δουλεια ενός κομματος εξαντλειται στην παραγωγη ανακοινωσεων ;
2. όταν βγαινουν τετοιες ανακοινωσεις με ουσιαστικο πολιτικο χαρακτηρα – σαν δημοσια τοποθετηση του κομματος – δεν θαπρεπε συμφωνα με τις αρχες μας να εχουμε αποφασισει ότι οσα γραφονται τουλάχιστον μας εκφραζουν κατά πλειοψηφια ;
3. που και πως μπορει ένα μελος που διαφωνει και «ετυχε» να μην παρισταται στη μεταμεσονυκτια συναντηση ορισμενων μελων στο mumble , να εκφρασει τη διαφωνια του – που είναι το αναφαιρετο δημοκρατικο του δικαιωμα – εγκαιρως και όχι κατοπιν εορτης ;
4. τα μελη που παιρνουν την ευθυνη να λειτουργουν με αυτό τον τροπο κατανοουν ότι ετσι δεσμευουν ΔΗΜΟΣΙΑ το κομμα (σαν εκφραση πολιτικων αποψεων) χωρις να εχουν την εγκριση των υπολοιπων ;
5. είναι σαφες ότι ετσι δημιουργειται κλιμα μιας «παρεας» που μονη της συζηταει , αποφασιζει , και λειτουργει στο ονομα των Πειρατων ;
6. είναι ή δεν είναι αυτό στην πραξη μια μη δημοκρατικη λειτουργια ανεξαρτητα από τις καλες προθεσεις των μετεχοντων (τις οποιες εγω τουλαχιστον θεωρω δεδομενες) ;
7. τι είναι αυτό που στην ουσια εμποδιζει οσα μελη το επιθυμουν να συμμετεχουν και στις υπολοιπες ψηφιακες πλατφορμες του κομματος ;
8. που μπορουν να αποτυπωθουν οι συλλογισμοι, τα επιχειρηματα υπερ της μιας ή της αλλης εκδοχης , που η συνθεση τους οδηγησε στη συρραφη ενός κειμενου – δλδ του κατωτατου κοινου παρονομαστη – το οποιο οι mumble talkers παρουσιαζουν σαν κομματικη δουλεια – και αναμφισβητητα είναι ως ένα βαθμο ;
9. ισχυει το verba volant scripta manent ; αν ΟΧΙ, τι το θελουμε το forum ; τα βιβλια ; τα pad ; τις ανακοινωσεις κάθε μορφης ; γιατι δεν παιρνουμε ένα τηλεβοα να ξεχυθουμε στις πλατειες και να ξεσηκωσουμε τον κοσμακη εναντια στους καταπιεστες του ;
10. αν ΝΑΙ, μπορει να μου εξηγησει πειστικα καποιο μελος του κομματος το οποιο αυτοεπαιρεται ως το Νέο Λειτουργικο της Κοινωνιας, που ακριβως εγκειται η δυσκολια στην κατανοηση και χρηση των ασυγχρονων εργαλειων που εχουμε στη διαθεση μας ;

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 21 Οκτ 2012, 17:05

και το τελος...

PART IIΙ
Θα προσπαθησω να απαντησω στα παραπανω ερωτηματα χρησιμοποιωντας μερικα παραδειγματα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
Εγω ειμαι ιδρυτικο μελος των Πειρατων και εχω αποδεχθει τις αρχες τους. Για προσωπικους λογους [φορτος εργασιας, οικογενειακες ευθυνες, ιδιαιτερα πρωινα ωραρια κλπ], το βραδυ ειμαι παρα πολύ κουρασμενος και δεν μπορω να παρακολουθω τις συζητησεις στο mumble που συνηθως ξεκινουν στις 10 μμ και τελειωνουν κατά τη 1 το πρωι. Εγω σηκωνομαι στις 6:30 πμ κάθε μερα για να παω τα παιδια μου στο σχολειο. Επι πλεον εχω συχνα και προσωπικες / οικογενειακες / κοινωνικες βραδυνες δραστηριοτητες οι οποιες δεν μου επιτρεπουν να ειμαι πανταχου παρων .
Αποκλειεται επομενως εκ των πραγματων η οιονει συμμετοχη μου στα δρωμενα στο mumble. Ναι ή Όχι ;

Είναι αυτό δημοκρατικο ; Για να μη μιλησω για την ΑΠΟΛΥΤΗ ελλειψη πληροφορησης του πότε και τι συζητιεται στο mumble κάθε βραδυ ! Πως θα ξερω εγω ότι γινεται καποια κουβεντα που μπορει να με ενδιαφερει βρε αδελφε, εάν δεν συμμετεχω ανελλιπως κάθε βραδυ ; είναι αυτό εφικτο ; είναι αυτό δημοκρατικο ;
Και τι συμβαινει με οσους ζουν σε μερη οπου π.χ. υπαρχει προβληματικη συνδεση στο Ιντερνετ ; με οσους εχουν νυχτερινη εργασια ; με οσους ασκουν αγροτικα επαγγελματα και πρεπει να σηκωνονται στις 5 το ξημερωμα ; κλπ κλπ κλπ…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
Ετυχε , κυριολεκτικα, ένα βραδυ που μπηκα στο mumble κατά τις 10:30, να παραβρεθω σε μια συζητηση με θεμα την εκδοση μιας ανακοινωσης με την οποια …θα απαγορευαμε την εισοδο της C.Lagarde στην Ελλαδα :!: Δεν θα ασχοληθω με το πολιτικα γελοιο της υποθεσης αλλα με την ουσια της διαδικασιας. Αν θυμαμαι καλα ηταν και ο Στρατος παρων εκεινη τη νυχτα ο οποιος συμφωνησε όταν δηλωσα κατηγορηματικα ότι αυτά είναι πολιτικες ανοησιες και διαφωνησα εντονα με την εκδοση μιας τετοιας ανακοινωσης πολύ περισσοτερο επειδη τα μελη δεν ειχαν καμμια δυνατοτητα να εκφραστουν αμεσα, και τελικα μετα από αρκετη συζητηση η ανακοινωση αυτή απορριφθηκε.

Τι θα γινοταν εάν δεν τυχαινε να ειμαστε παροντες οι διαφωνουντες σε μια τετοια ενεργεια ; Θα ειχε βγει η αφελεστατη αυτή ανακοινωση και το κομμα δεν θα γλυτωνε από ένα πολιτικο ρεζιλικι που θα το κατέτασσε στη χορεια των αγανακτισμενων και του ΠΑΜΕ….φυσικα αυτο ειναι δικη μου εκτιμηση ! το ερωτημα ειναι : εγω θα ειχα ερωτηθει εαν ημουν απων ;;;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3
Είναι γνωστο ότι στους αρχαιους χρονους η Αγορα ηταν ο τοπος συναντησης και ανταλλαγης κάθε ειδους αναμεσα στους πολιτες – μελη της κοινωνιας. Κατά το Μεσαιωνα αυτή η Αγορα μεταμορφωθηκε στην piazza – πλατεια , το κεντρικο σημειο της κοινοτητας / χωριου / πολης οπου συγκεντρωνονταν οι κατοικοι. Γυρω από τις πλατειες οργανωθηκαν τα χανια, οι ταβερνες, τα καφενεια… Τα καφενεια σαν τοποι αστικων συναθροισεων εξελιχθηκαν σε χωρους ανταλλαγης ιδεων μεσα από συζητησεις / διαφωνιες / διαπληκτισμους [πιστολιδια στα bar του Φαρ Ουεστ] . Ακομα αποτελεσαν και τα κομβικα σημεια οπου συναντιονταν οι συνωμοτες κάθε μορφης για να κρυφομιλησουν και να οργανωσουν τις παραπερα δρασεις τους. Εξ ου και συχνα οι καφετζηδες ηταν πληροφοριοδοτες της αστυνομιας ! Στη συγχρονη εποχη περασαμε στα φοιτητικα αμφιθεατρα , στα φιλολογικα παταρια , στα καλλιτεχνικα καφε μετα μουσικης κ.ο.κ.

Φτασαμε επιτελους και στον 21o αιωνα και ανθισε το Ιντερνετ. Η λειτουργια και το υφος ακομη των παραδοσιακων τοπων ανταλλαγης αποψεων (καφενειων) – ακομη και τα βρισιδια (!) - μεταφερθηκαν στα forums και στα chat rooms…
Πηγαινε κανεις για «δουλεια» στα καφενεια ; Ή μηπως προτιμουσε τις δημοσιες βιβλιοθηκες ; Είναι γνωστο το ιστορικο περιστατικο με τον Καρλ Μαρξ ο οποιος ξεκινησε να γραφει το Κεφαλαιο στη Βιβλιοθηκη του Λονδινου φορωντας γαντια για να μην παγωνουν τα δαχτυλα του…

Ποιο είναι λοιπον το συγχρονο αντιστοιχο κατά το οποιο το κάθε μελος των Πειρατων , στην εποχη της κυριαρχιας του Διαδικτυου, μπορει να παραξει εργο ; αφηνοντας το γραπτο του αποτυπωμα ετσι ώστε να είναι προσιτο σε ολους τους αλλους ; ετσι ώστε να επιδιωξει τη διαχυση της πληροφοριας και της γνωσης ; ετσι ώστε να διευκολυνει την προσβαση σε ολους τη στιγμη και την ωρα που μπορει ο καθενας ; ετσι ώστε να γινει πραγματικοτητα η ενημερωση οσο το δυνατον περισσοτερων μελων χωρις χρονικους κλπ αποκλεισμους ; ετσι ώστε να γινει δυνατη η ληψη μιας ουσιαστικης αποφασης με αληθινα δημοκρατικες διαδικασιες ;

Μπορει να γινει αυτό με τα συγχρονα συστηματα επικοινωνιας χωρις να αποκλειονται de facto καποια μελη από την ασκηση των δικαιωματων τους ; οχι βεβαια !

Το mumble είναι ένα θαυμασιο εργαλειο για να συναντηθουν τα μελη μιας ομαδας εργασιας, μιας επιτροπης, μιας υπερτοπικης οργανωσης, να ανταλλαξουν πληροφοριες, να συντονισουν τη δραστηριοτητα τους, να συμφωνησουν στο τι θα αναλαβει να κανει ο καθενας, να κλεισουν και καποια ραντεβου, να σχολιασουν την καθημερινοτητα κλπ… Είναι όμως αυτό το «γραφειο» τους ; Εκει οπου θα καταγραφει η πολιτικη τους πραξη – δλδ η παραγωγη πολιτικης γνωσης – η οποια μετα θα κοινοποιηθει σε ΟΛΑ τα υπολοιπα μελη ;

Π.χ. τι διαφορα εχει μια συζητηση στο mumble από μια συζητηση στο Φλοκα της Αγ. Παρασκευης, ή στο σπιτι ενός καλου φιλου στην Παλληνη ; Φυσικα και καποιοι θα μαζευτουν οπου τους βολευει ή τους αρεσει [και θα ενημερωσουν και ολους τους αλλους γι’αυτο, ασχετα με το γεγονος ότι είναι προφανες ότι δεν μπορουν να πανε ολοι], να τα πουνε και να πιουνε και κανενα ποτηρακι ! Να παρουν αποφασεις για λογαριασμο ολων των μελων ομως ; να θεωρουν ότι ασκουν πολιτικη και λειτουργουν εν ονοματι των Πειρατων ; Και , γιατι αραγε δεν μπορουν την κουβεντα τους αυτη να τη μεταφερουν εγγραφα σε μια ψηφιακη πλατφορμα για να γινει κτημα ολων ;;;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4
Ειμαι 62 ετων και από το 1970 αρχισα να ασχολουμαι με την καινουργια τοτε θεωρια της Κυβερνητικης και των (πρωτογονων) ηλεκτρονικων υπολογιστων. Ειχα μαλιστα τοσο θρασος που – σπουδαστης στην Αρχιτεκτονικη σχολη του ΕΜΠ – ζητησα εγγραφως από τον Πρυτανη να συμπεριληφθει και το μαθημα περι Κυβερνητικης στο προγραμμα σπουδων. Τελικα σπουδασα μονο Αρχιτεκτονικη, τιποτα σχετικο με την Πληροφορικη. Το 1986 απεκτησα τον πρωτο μου αληθινο Η/Υ – ένα ΧΤ 8086 από το Πλαισιο. Από τοτε εμαθα μονος μου , όπως και αρκετοι από τους συμφοιτητες και φιλους μου, να δουλευω ηλεκτρονικα, να σχεδιαζω ηλεκτρονικα, να συναλλάσσομαι ηλεκτρονικα… Όταν ταβρισκα σκουρα ρωτουσα και κανενα φιλο «πληροφορικαριο» …

Ποτε μου δεν αισθανθηκα ότι ο οποιος βαθμος δυσκολιας δεν ηταν αντιμετωπίσιμος. Εάν το «κόκκινο ορυχείο» και η «ρευστή ανάδραση» φαινονται σε καποιους δυσκολα, ας ελθουν να τους δειξω τι σημαινει να σχεδιαζεις με το Autocad ! Ολη αυτή η εμπειρια με εχει διδαξει ότι όταν καποιος πραγματι θελει να κατακτησει νεα πεδια γνωσης μπορει να το επιτυχει, αρκει να βλεπει προς τα εμπρος , να μην μενει κολλημένος στα παλαια «δεδομενα» , να κατανοει την αναγκη να προσαρμοστει στα νεα, να εξελισσεται μαζι με την τεχνολογια και την κοινωνια, να μη «βολευεται» με οσα ηδη γνωριζει και χρησιμοποιει, να μην αφηνεται στην ευκολια και στην ασφαλεια του οικειου και του απλοϊκου, να τολμαει να ρισκαρει μαθαινοντας / κανοντας λαθη / διορθωνοντας τα …

Μετα από όλα αυτά αναρωτιεμαι τι στ’ αληθεια είναι αυτό που λειτουργει τοσο απωθητικα για τους mumblers ώστε να αποκηρυσσουν μετα βδελυγμιας τα ασυγχρονα εργαλεια δουλειας και υλοποιησης της αμεσης δημοκρατιας ; γιατι απεχουν συστηματικα από όλα τα υπολοιπα εργαλεια ενώ λοιδωρουν οσους δεν αρκουνται στη χρηση του mumble ; συμφωνα με την αρχη του «ξυραφιου του Οκκαμ» η απλουστερη απαντηση είναι και η πιο σωστη…

Ειμαι 62 ετων αλλα αρκετες φορες , διαβαζοντας καποια σχολια και αποψεις καποιων ηλικιακα αρκετα νεωτερων μου εδώ μεσα, αισθανομαι πολύ νεωτερος και πολύ πιο ριζοσπαστικος, πολύ πιο ανησυχος και ενθουσιωδης , πολύ πιο απαιτητικος και ρηξικελευθος… Ισως επειδη η εμπειρια της ηλικιας μου όχι μονο δεν με εμποδιζει , τουναντιον με διευκολυνει να κατανοω τι είναι ηδη παρελθον και προς τα πού βρισκεται το μελλον.
Και το μέλλον δεν βρίσκεται ποτέ σε ό,τι ηδη γνωρίζουμε αλλα σε ό,τι αγνοούμε και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε.

THE END

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 21 Οκτ 2012, 17:16

Πολύ λογικές οι σκέψεις σου, Γιωργο. Αλλα ο δεκάλογος των ερωτημάτων σου μου θυμισε το καμενο Μετσοβιο.
Και εξηγουμαι: όπως όλοι οι πολιτικοί στην Μεταπολίτευση ξέχασαν να δινουν ευθειες απαντήσεις - λύσεις στα προβλήματα
και παρέπεμπαν όλα τα θεματα στον διάλογο (ητοι στις ελληνικές καλένδες), έτσι και οι πρυτανικες αρχές
επικαλούνταν την ελευθερια του λόγου, το πανεπιστημιακό άσυλο (παρανοια ελληνικης εμπνευσης), ο,τι μπορει
να φανταστει κανεις τη στιγμη που τελούσαν (δια παραλειψεως) ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Αποτελεσμα: οι ομορφες σχολές όμορφα καίγονται.

Ετσι και εμεις στοχαζόμαστε επί ανυπάρκτου ερωτήματος (με ποια διαδικασία θα βγαινουν τα δελτια τυπου) την ιδια στιγμη
που οι προτασεις που εχω δει στο φορουμ για την παραγωγη πολιτικης μετριουνται στα δακτυλα των δυο χεριών.

Προκειμενου λοιπόν να απελευθερωσουμε ανθρωπινους πορους και να ασχοληθουμε και λιγο σοβαρα, ας ακολουθησουμε
το παραδειγμα των αυστραλων πειρατων για το πως βγαινουν οι ανακοινωσεις και να μην πρωτοτυπουμε (παγκοσμιως
αναμεσα στους Πειρατες) στην ...αναποτελεσματικοτητα.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 21 Οκτ 2012, 20:57

baskin έγραψε:
chprokop έγραψε:Ετσι και εμεις στοχαζόμαστε επί ανυπάρκτου ερωτήματος (με ποια διαδικασία θα βγαινουν τα δελτια τυπου) την ιδια στιγμη
που οι προτασεις που εχω δει στο φορουμ για την παραγωγη πολιτικης μετριουνται στα δακτυλα των δυο χεριών.

Είναι πολύ απλό και το έχουμε πει χιλιάδες φορές, αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις. Έχουμε τον τρόπο να ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ και να ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για τα ΠΑΝΤΑ, τακτοποιημένα, αποδοτικά και κυρίως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

petrogazz
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 21 Οκτ 2012, 22:41

Νομίζω πως ο Γιώργος omissman πιο λιανά δεν γινόταν να τα πει.

Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για το κόμμα, αντί να κάνουμε άλματα μπρος τα εμπρός, κάνουμε προς τα πίσω.
Προσωπικά νομίζω πως και το συνέδριο θα είναι απλά άλλο ένα "καφενείο", ελπίζω να βγω ψεύτης :(

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 21 Οκτ 2012, 22:53

petrogazz έγραψε:
Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για το κόμμα, αντί να κάνουμε άλματα μπρος τα εμπρός, κάνουμε προς τα πίσω.
Προσωπικά νομίζω πως και το συνέδριο θα είναι απλά άλλο ένα "καφενείο", ελπίζω να βγω ψεύτης :(

Πάντως ΠΑΣΟΚ δεν ειμαστε :lol: :lol: :lol:

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες