στο συγκεκριμένο άρθρο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 012_465631
ο γραφών αναφέρει ότι η μόνη στην ουσία ευκαιρία μας είναι συνεκμετάλευση του αιγαίου με την τουρκια. η έστω οικονομική συνεργασία όπως λεει. εσεις τι λέτε γι αυτο?
υ.γ. μην παρεξηγηθώ όπως το διάβασα είμαι εντελώς κάθετος και προσωπικά (και πείτε όπως θέλετε) με προσβάλει. το αιγαίο το θεωρώ όλο εληνικό όσο και να παίζουν με τις γκρίζες ζώνες.
άρθρο της καθημερινής
άρθρο της καθημερινής
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Re: άρθρο της καθημερινής
Δεν προχωρήσαμε σε προσπάθεια εκτίμησης και πιθανής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου σε πολύ καλύτερες για την Ελλάδα συνθήκες. Αυτή τη στιγμή (α) δεν έχουμε διαπραγματευτική ισχύ για να να θέσουμε ευνοϊκούς όρους συνεργασίας ή μονομερούς εκμετάλλευσης, (β) θα πουλήσουμε τα δικαιώματα σε ξένες εταιρείες για ένα κομμάτι ψωμί, (γ) έτσι κι αλλιώς δε θα αποκομίσουμε άμεσα οφέλη (πχ για μείωση του ελλείμματος). Νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει καν το θέμα.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Οι στιγμές είναι πάντα ίδιες όταν έχεις κοχόνες, αλλά οι φωστήρες μας, κοιτάνε να λύνουν τα προβλήματα με λύσεις τύπου : συμβολαιογράφοι -Αριάδνη, και πώληση προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας ..........
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
για να καταλάβω. ακόμη και να ήταν κατάλληλες οι συνθήκες θα έλεγες οκ να τα βγαλουμε μισα μισα με την τουρκια?
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
- Επικοινωνία:
agelos έγραψε:για να καταλάβω. ακόμη και να ήταν κατάλληλες οι συνθήκες θα έλεγες οκ να τα βγαλουμε μισα μισα με την τουρκια?
Αυτή η συζήτηση είχε γίνει κάποτε, και θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο με μορφή 60-30-10 Ελλάδα, Τουρκία, εταιρία εξόρυξης, είναι ριζοσπαστική αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστική
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
Dimitris Zappas έγραψε:agelos έγραψε:για να καταλάβω. ακόμη και να ήταν κατάλληλες οι συνθήκες θα έλεγες οκ να τα βγαλουμε μισα μισα με την τουρκια?
Αυτή η συζήτηση είχε γίνει κάποτε, και θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο με μορφή 60-30-10 Ελλάδα, Τουρκία, εταιρία εξόρυξης, είναι ριζοσπαστική αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστική
συγνωμη αλλά σ αυτην την πρίπτωση ειναι σα να μου λες. έχω ενα χωράφι που έχει νερο (γεότρηση) και πρεπει να δινω και στον διπλανο μου. κιεγω θα ρωτησω για ποιο λόγο? αφου δικό μου είναι. κι εσυ θα μου πεις γιατι μπορει να περναει το κοιτασμα κατω απο γκρι ζωνη. κατι που δεν δεχομαι εξ αρχης (τις γκρι ζωνες μεσα στο αιγαιο). οπότε μάλλον δεν θα βγάλουμε άκρη

υ.γ. εχω μαθει τα ορια(ακόμη και τα σύνορα) να ειναι διακριτα. ποιο το νοημα να υπαρχουν σημεια μεσα στο αιγαίο που δεν ειναι ελληνικα? μόνο για να να υπάρχει κάτι να τρωγόμαστε? με τους γυρω? απλά δεν το καταλαβαίνω.
agelos έγραψε:για να καταλάβω. ακόμη και να ήταν κατάλληλες οι συνθήκες θα έλεγες οκ να τα βγαλουμε μισα μισα με την τουρκια?
Όχι βέβαια. Λέω ότι η Τουρκία ποτέ δεν δίνει χωρίς να πάρει. Ανοίγει θέματα που δεν υπάρχουν για τα χρησιμοποιήσει ως "όπλο" διαπραγμάτευσης. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ισχύ να διαπραγματευτούμε οτιδήποτε. Οι κατάλληλες συνθήκες και οικονομικά διαπραγματευτικά θέματα μπορεί να ήταν πχ συμφωνίες για κοινά τουριστικά προϊόντα (όπου όμως η Τουρκία είναι μπροστά - και άλλωστε ήδη υπάρχουν κρουαζιέρες 2 σε ένα Αιγαίο-παράλια Μ.Ασίας), υποστήριξη σε Ευρωπαϊκά θέματα (αλλά η Ευρώπη είναι για γέλια και κλάματα αυτή τη στιγμή), κλπ. Αν ανοίξει τώρα το θέμα των πετρελαίων/φυσικού αερίου και βρεθούμε σε δύσκολη θέση δε μπορούμε να ξεφύγουμε από πουθενά και θα δεχτούμε ό,τι μας επιβάλουν, ακόμα και τα μισά-μισά.
Θα πρέπει σιγά-σιγά να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της ενέργειας της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου με Κύπρο, Ισραήλ, Λιβύη, Αίγυπτο (τυχαίο ότι κάθε χώρα έχει ένα σωρό ανοιχτά θέματα/προβλήματα;) και να διασφαλίσουμε συμμαχίες πριν αρχίσουμε τα παιχνίδια με τις αξιώσεις της Τουρκίας.
Οπότε για την ώρα, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...
-
agelos έγραψε:συγνωμη αλλά σ αυτην την πρίπτωση ειναι σα να μου λες. έχω ενα χωράφι που έχει νερο (γεότρηση) και πρεπει να δινω και στον διπλανο μου. κιεγω θα ρωτησω για ποιο λόγο? αφου δικό μου είναι. κι εσυ θα μου πεις γιατι μπορει να περναει το κοιτασμα κατω απο γκρι ζωνη. κατι που δεν δεχομαι εξ αρχης (τις γκρι ζωνες μεσα στο αιγαιο). οπότε μάλλον δεν θα βγάλουμε άκρη![]()
υ.γ. εχω μαθει τα ορια(ακόμη και τα σύνορα) να ειναι διακριτα. ποιο το νοημα να υπαρχουν σημεια μεσα στο αιγαίο που δεν ειναι ελληνικα? μόνο για να να υπάρχει κάτι να τρωγόμαστε? με τους γυρω? απλά δεν το καταλαβαίνω.
Η μεταφορά με το νερό είναι εντελώς σε λάθος βάση Άγγελε. Αν θεωρείς ότι υπάρχει ιδιοκτησία στο νερό (από όποια τρύπα και να βγαίνει, σε οποιοδήποτε χωράφι) έχεις ξεκινήσει λάθος έτσι κι αλλιώς...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε:agelos έγραψε:συγνωμη αλλά σ αυτην την πρίπτωση ειναι σα να μου λες. έχω ενα χωράφι που έχει νερο (γεότρηση) και πρεπει να δινω και στον διπλανο μου. κιεγω θα ρωτησω για ποιο λόγο? αφου δικό μου είναι. κι εσυ θα μου πεις γιατι μπορει να περναει το κοιτασμα κατω απο γκρι ζωνη. κατι που δεν δεχομαι εξ αρχης (τις γκρι ζωνες μεσα στο αιγαιο). οπότε μάλλον δεν θα βγάλουμε άκρη![]()
Η μεταφορά με το νερό είναι εντελώς σε λάθος βάση Άγγελε. Αν θεωρείς ότι υπάρχει ιδιοκτησία στο νερό (από όποια τρύπα και να βγαίνει, σε οποιοδήποτε χωράφι) έχεις ξεκινήσει λάθος έτσι κι αλλιώς...
αν δεν υπάρχει επιφανειακή ιδιοκτησία (ή αλλιώς δικαιώματα εκμετάλευσης της συγκεκριμένης γεώτρησης) τότε να ζητήσουμε δικαιώματα απο σαουδική αραβία για τα πετρέλαια και απο ρωσία για το φυσικο αέριο.

-
Χρησιμοποιείς την σωστή λέξη που έχει όλο το νόημα... "εκμετάλλευση"....
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες