Μια και το συνεδρίο έρχεται καλο ειναι να ανοίξουμε μια κουβέντα για αυτο αντι να πηγαινουμε γυρω-γυρω.
Εχω δει ατομα να οραματίζονται το κόμμα σαν κλασική κομματική πυραμίδα, αλλους σαν επιχείριση με τμήματα και αρμοδιότητες και άλλους σαν κάτι πιο αμεσο και (πολυ) λιγότερο δομημένο.
Ποια ειναι η δική μου άποψη?
- Για εμενα το κόμμα πρέπει να εχει τα λιγότερα δυνατά όργανα/τμήματα/υπεύθυνους και να είναι κατά το δυνατό αμεσο.
- Είμαι υπέρ των ανακοινώσεων από όποια μέλη θέλουν, με την υπογραφή τους πάντα, και με την αναγνώριση οτι πάντα κάποιος μπορεί να τους την πέσει γιατί διαφωνεί, λεκτικά ή μέσω της επιτροπής διαιτησίας.
- Είμαι υπερ μιας ΔΕ που δεν κάνει και πολλά εκτός απο το να επικυρώνει την θέληση του σώματος και να διεκπεραιώνει τα γραφειοκρατικά.
- Είμαι υπέρ πολλών εργαλείων που χρησιμοποιούνται από πολλές ομάδες και παράγουν πολλά αποτελέσματα, με σκοπό να προωθηθούν σε ενα σύστημα για τελικές αποφάσεις, αν αφορούν ολο το κόμμα.
- Είμαι υπέρ του μη διαχωρισμού ανάμεσα σε ομάδες/επιτροπές/γραφεία και οτι άλλο. Ολα είναι ομάδες μελών που εχουν κοινούς σκοπούς/ενδιαφέροντα και αυτό μου αρκεί.
- Είμαι υπέρ του δικαιώματος όλων των μελών να φτιάχνουν (και να ενημερώνουν) ομάδες για να καλύψουν ανάγκες που βλέπουν. και να τις διαλύουν το ίδιο απλά.
- Είμαι υπέρ τις δυνατότητας κάθε ομάδα να εχει τον δικο της κανονισμό λειτουργίας, χωρίς να πρέπει αυτός να περιγράφεται σε κάποια πέτρα.
Κοινώς θέλω ενα κόμμα με πολύ λίγες καλά ορισμένες διαδικασίες για τα σημαντικά θέματα και άπειρο χώρο για την λειτουργία μελών του. - Κυρίως θέλω ενα κόμμα που να ψηφίζω και να ενημερώνομαι διαρκώς. Απο την Ίδρυση μας έχουμε ψηφίσει για 4 θέματα. 2 φορές για το αν θα κατέβουμε σε εκλογές, μια για το αν θα βγει μια ανακοίνωση και άλλη μια για το αν θα πάμε σε ένα (ο θεός να το κάνει) στρογγυλό τραπέζι με τους οικολόγους. Οχι και πολυ καλο σκορ δεν νομίζετε?
Οργανωτικά πάντα

ΥΓ. Δεν ειναι οργανωτικό το θεμα αλλά συνδέεται με αυτο. Μήπως να μειώναμε το πλήθος των θεμάτων που εχουμε άποψη και θέσεις μεχρι να εχουμε αρκετούς ανθρώπους που να ειναι γνώστες του καθε θέματος ώστε να πλακώνονται μεταξύ τους και οι υπόλοιποι να ενημερωνόμαστε μεσα απο τις διαμάχες τους και να διαμορφώνουμε σιγά σιγά θέσεις?