Στο pirategov drupal δημιουργήθηκαν δύο καρτέλες.
Η μία με τα κατατεθέντα νομοσχέδια, τα οποία πρέπει να προλαβαίνουμε να ψηφίζουμε πριν ψηφιστούν από την βουλή, για να δώσουμε έτσι την εντολή στους βουλευτές τι οφείλουν να ψηφίσουν.
Και η άλλη με τα ψηφισθέντα από την βουλή νομοσχέδια, τα οποία έχουν γίνει νόμος πια, και τα οποία ενδεχομένως θα αλλάξουν μόνο όταν οι πειρατές γίνουν κυβέρνηση.
Ο επόμενος στόχος είναι να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα κυβερνητικά νομοσχέδια και να τα μαρκάρουμε κατάλληλα, έτσι ώστε να ψηφίζει ο κόσμος κυρίως αυτά. Και να αγνοεί τα spam νομοσχέδια της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που όσο και σωστά να είναι, πρακτικά δεν έχουν νόημα, παρά μόνο συμβάλουν στην βαβούρα και στην σκουπιδοπληροφόρηση.
PirateGov
Re: PirateGov
Στο rss με τα ψηφισθέντα υπάρχουν πολλά που ψηφίστηκαν αλλά δεν περάστηκαν ποτέ στην πλατφόρμα του pirategov.
Τα "κρυφά" νομοσχέδια μπορούν να εντοπιστούν στο εβδομαδιαίο δελτίο.
υπάρχει το script του εβδομαδιαίου δελτίου, όπου μπορούν να εντοπιστούν ημι-αυτόματα οι όποιες ασυνέχειες του rss.
Σε αυτή την πρόταση νόμου της Χ.Α., το σκανναρισμένο pdf περιέχει και χειρόγραφες προσθήκες... Νομίζω αντιλαμβάνεστε ότι κανένα ocr όσο καλό και να είναι δε θα μας βοηθήσει αν δεν αλλάξει ο τρόπος που η Βουλή δίνει τα κείμενα... Προτείνω να κρατήσουμε για την ώρα τα pdf που δίνουν μέχρι να επεξεργαστούμε κάποια πρόταση για e-parliament, πιθανώς με τα εργαλεία που έχει υποσχεθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα κάνει open source. Δια τον φόβο των Ιουδαίων όμως, ίσως όταν μπει σε λειτουργία να κρατάμε και local αντίγραφα των pdf.
Είμαστε έτοιμοι για μια "επίσημη" πρόβα; Να μαζευτούμε 10 άτομα να πούμε σοβαρά μια γνώμη σε ένα δοκιμαστικό νομοσχέδιο;
Πάνω σε αυτό δείτε και τη διακήρυξη του Opening Parliament.
http://www.openingparliament.org/declaration
Ακριβώς αυτό ζητάει.
http://www.openingparliament.org/declaration
Ακριβώς αυτό ζητάει.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
dizzyk έγραψε:
Σε αυτή την πρόταση νόμου της Χ.Α., το σκανναρισμένο pdf περιέχει και χειρόγραφες προσθήκες... Νομίζω αντιλαμβάνεστε ότι κανένα ocr όσο καλό και να είναι δε θα μας βοηθήσει αν δεν αλλάξει ο τρόπος που η Βουλή δίνει τα κείμενα... Προτείνω να κρατήσουμε για την ώρα τα pdf που δίνουν μέχρι να επεξεργαστούμε κάποια πρόταση για e-parliament, πιθανώς με τα εργαλεία που έχει υποσχεθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα κάνει open source. Δια τον φόβο των Ιουδαίων όμως, ίσως όταν μπει σε λειτουργία να κρατάμε και local αντίγραφα των pdf.
Είμαστε έτοιμοι για μια "επίσημη" πρόβα; Να μαζευτούμε 10 άτομα να πούμε σοβαρά μια γνώμη σε ένα δοκιμαστικό νομοσχέδιο;
Τα καλά ocr αναγνωρίζουν και χειρόγραφα. Αρκεί να εκπαιδευτεί το tesseract-ocr με το γραφικό χαρακτήρα του κασιδιάρη!

Για να γίνει η πρόβα πρέπει πρώτα να φτιαχτεί το ldap για να μπορέσουν να συνδεθούν με την βάση των πιστοποιημένων χρηστών οι πλατφόρμες του pirategov.
Τελευταία επεξεργασία από 5 και random, έχει επεξεργασθεί 10 φορά/ες συνολικά
ergoil έγραψε:
Σαν αρχή πιστοποίησης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί (μελλοντικά, αλλά ας το έχετε υπόψη) το ερμής, ή κάποιος άλλος αναγνωρισμένος πάροχος πιστοποίησης (ο φθηνότερος!). Για να μην λένε ότι θέλουν κάποιοι, και αμφισβητούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μη μελών , προσβάλοντας ως αναξιόπιστη την πειρατική αρχή πιστοποίησης. Μπορεί φυσικά το κόμμα των πειρατών να κάνει αίτηση και να γίνει το ίδιο αναγνωρισμένος πάροχος πιστοποίησης, αλλά αυτό θέλει κάποια λεφτά, και φυσικά γνώσεις και τεχνολογική υποδομή. Εδώ είναι η επίσημη λίστα με τους ΠΥΠ. Μην μπερδεύεστε με την λίστα της ΕΕΤΤ, η Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου που παρέχει αναγνωρισμένα πιστοποιητικά είναι στην ουσία το ερμής, αλλά αυτό το βρίσκεις μετά από ψάξιμο στο http://www.ypesdda.gov.gr/, που μετονομάστηκε σε http://www.ydmed.gov.gr/![]()
Όλα αυτά σε δεύτερη φάση, σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει κάτι απλό (rss με php), για να το γνωρίσει-συνηθίσει ο κόσμος , και να αρχίσει να συμμετέχει, που είναι το βασικότερο.
up
Αν συνεχίσουν την άσκοπη καθυστέρηση οι πειρατές και δεν συνδέουν (μέσω ldap) το Pirategov με την βάση με τους πιστοποιημένους πειρατές, να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πιστοποιημένα πορτοκάλια.

Αν από την άλλη οι πειρατές δεν φτιάχνουν το ldap από απλή ανικανότητα ή φόρτο εργασίας, ας παραιτηθεί ο υπεύθυνος και ας μπει στην θέση του κάποιος που ξέρει ή έχει διαθέσιμο χρόνο. Το λιβανίζουμε τόσες μέρες αυτό το θέμα με το ldap, βαρέθηκα!

-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Τα καλά ocr αναγνωρίζουν και χειρόγραφα. Αρκεί να εκπαιδευτεί το tesseract-ocr με το γραφικό χαρακτήρα ..........
Βρε ....... (άιντε μην πω.......), έχεις "εκπαιδεύσει" ποτέ OCR για χειρόγραφο; (μιλάω για τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα, διότι αν το "ανοίξουμε"...... χάθηκες!!!!)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
laskaris_vasilis έγραψε:Τα καλά ocr αναγνωρίζουν και χειρόγραφα. Αρκεί να εκπαιδευτεί το tesseract-ocr με το γραφικό χαρακτήρα ..........
Βρε ....... (άιντε μην πω.......), έχεις "εκπαιδεύσει" ποτέ OCR για χειρόγραφο; (μιλάω για τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα, διότι αν το "ανοίξουμε"...... χάθηκες!!!!)
Για τον γραφικό χαρακτήρα του κασιδιάρη, της παπαρήγας ή τον δικό σου, δεν αξίζει τον κόπο η εκπαίδευση.
εμένα με ενδιαφέρει ο γραφικός χαρακτήρας της κυβέρνησης, κανενός άλλου.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και random, έχει επεξεργασθεί 10 φορά/ες συνολικά
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
random έγραψε:laskaris_vasilis έγραψε:Τα καλά ocr αναγνωρίζουν και χειρόγραφα. Αρκεί να εκπαιδευτεί το tesseract-ocr με το γραφικό χαρακτήρα ..........
ναι έχω εκπαιδεύσει, αλλά για τον γραφικό χαρακτήρα του κασιδιάρη, της παπαρήγας ή τον δικό σου, δεν αξίζει τον κόπο η εκπαίδευση.
Ομορφάαααααντρα μου!!!!
Γραφικό χαρακτήρα μιλάμε, όχι τεχνικές έκφρασης!!!!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
laskaris_vasilis έγραψε:random έγραψε:laskaris_vasilis έγραψε:
ναι έχω εκπαιδεύσει, αλλά για τον γραφικό χαρακτήρα του κασιδιάρη, της παπαρήγας ή τον δικό σου, δεν αξίζει τον κόπο η εκπαίδευση.
Ομορφάαααααντρα μου!!!!
Γραφικό χαρακτήρα μιλάμε, όχι τεχνικές έκφρασης!!!!!!!!
Όσο για την αποκάλυψη του δικού μου γραφικού χαρακτήρα, αυτός που θα με αποκαλύψει , θα αποκαλύψει και τον ρόλο που παίζει ο ίδιος εδώ στο κόμμα, τον ρόλο του μεγάλου αδελφού. Γιατί ο μεγάλος αδελφός υπάρχει, και ζει ανάμεσά μας και ανάμεσά σας.
Αλήθεια, δεν σε βλέπω συχνά εδώ στο Pirategov. Προς τι αυτό το ενδιαφέρον; Τι σου έκανε κλικ κύριε πρόεδρε του συνεδρίου;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες