ΟΙ "ΤΟΜΣΕΝ" ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

ΟΙ "ΤΟΜΣΕΝ" ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό omissman » 04 Οκτ 2012, 12:18

Μια εμμεση απαντηση στην "αγανακτισμενη" φιλολογια των ημερων και στις επικλησεις προς τους δανειστες μας να μας ...λυπηθουν...

Αναδημοσιευω ολοκληρο του αρθρο για οσους βαριουνται να ανοιγουν το link : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 012_464301

Tου Nικου Xρυσολωρα

Οσοι Ελληνες διαφύλαξαν την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά τους μέσα στη μεγάλη μπουζουκοπανήγυρη της Μεταπολίτευσης, όσοι ήταν συνεπείς απέναντι στους συμπολίτες τους και στο κράτος, είναι φυσικό να απελπίζονται διαβάζοντας τις λίστες με τα νέα μέτρα και να διερωτώνται «τι φταίω και ποιον πληρώνω».

Η ομόφωνη απάντηση που δίνουν άκρα Αριστερά και άκρα Δεξιά στο εύλογο αυτό ερώτημα είναι ότι «πληρώνουμε τους ξένους τοκογλύφους». Ας αφήσουμε για λίγο κατά μέρος τις εσωτερικές αντιφάσεις της συγκεκριμένης οπτικής (τι σόι τοκογλύφοι είναι αυτοί, όταν μας δάνειζαν με επιτόκιο Γερμανίας την εποχή της αστακομακαρονάδας και σήμερα που χρεοκοπήσαμε μας δανείζουν με επιτόκιο Βελγίου;). Ας δεχθούμε για μια στιγμή ότι πράγματι μας παρέσυραν και εμείς, αθώοι και άβγαλτοι στο κουρμπέτι καθώς ήμασταν, δανειστήκαμε πολλά. Και τώρα ματώνουμε για να τους τα δώσουμε πίσω.

Εκτός από την εξωτερική τρόικα όμως, που ζητάει τα λεφτά της «εδώ και τώρα», υπάρχει και μια άλλη, εσωτερική, η οποία είναι εξίσου πιεστική. Το ακριβές ποσό που θέλει είναι ασαφές, ακριβώς όπως και της «τρόικας των τοκογλύφων». Ισως ήλθε η ώρα να τα βάλουμε κάτω και να τα μετρήσουμε επιτέλους.

Από τον συνολικό λογαριασμό που πληρώνουμε (όσοι τελοσπάντων πληρώνουμε) πόσα άραγε πηγαίνουν -ακόμη και τώρα- σε μακαρίτες συνταξιούχους; Πόσα πήγαν -και πηγαίνουν ακόμη- σε άγαμες θυγατέρες που εργάζονται κι έχουν κάνει οικογένειες, αλλά δεν «βάζουν στεφάνι» για να μην τους κοπεί η σύνταξη; Πόσα πήγαν -και πηγαίνουν- για να καλύψουν το έλλειμμα των συγκοινωνιών και την τζάμπα επανάσταση του «Δεν Πληρώνω»; Πόσα πήγαν -και πηγαίνουν- στην ετήσια αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν σε σχολεία και πανεπιστήμια οι ανήσυχοι βουτυρομπέμπηδες-καταληψίες; Ποιος είναι ο λογαριασμός από την πυρπόληση της Αθήνας το 2008, όταν το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα ήταν το υψηλότερο στην ιστορία της χώρας και η ανεργία στο 7%; Πόσα έχουμε πληρώσει για την καταστροφή που αφήνουν πίσω τους κάθε μήνα οι επαναστάσεις του γλυκού νερού; Από τα χρήματα που χρειάζονται οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους και θα εγγραφούν στο εθνικό χρέος, πόσα είναι «τοξικά δάνεια» σε πολιτικά κόμματα και αφερέγγυους εκδότες;

Και βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση σωστά κάνει και διερευνά το ζήτημα των αποζημιώσεων που ενδεχομένως να μας χρωστάει η Γερμανία από τον πόλεμο. Με τις αποζημιώσεις που μας χρωστάνε όμως όσοι σκόρπιζαν τους φόρους μας σε κρατική διαφήμιση που δημοσιευόταν σε «ανύπαρκτα» μέσα ενημέρωσης τι θα γίνει; Θα με αποζημιώσει άραγε κανείς υπουργός για όσους διόρισε από την πίσω πόρτα, το παράθυρο, τον φεγγίτη ή και ’γώ δεν ξέρω από πού αλλού στο Δημόσιο και τους οποίους ακόμη και σήμερα πληρώνω; Και με εκείνους που θέσπισαν το δικαίωμα συνταξιοδότησης για 40χρονες με 15 χρόνια ένσημα, τι θα γίνει; Δεν διέπραξαν απιστία εις βάρος του Δημοσίου; Και οι δήθεν τυφλοί της Ζακύνθου; Οι κατά φαντασίαν αντιστασιακοί; Οι αρτιμελείς ανάπηροι; Οι αργόσχολοι που μισθοδοτούνται -χωρίς να πατάνε το πόδι τους- σε κρατικά μέσα ενημέρωσης; Δεν πρέπει να κάψουμε κι αυτών τις φωτογραφίες στο Σύνταγμα μαζί με εκείνες της κυρίας Μέρκελ; Οι διοικήσεις των Ταμείων, που έδιναν συντάξεις χωρίς να έχουν ιδέα ποιος από τους ασφαλισμένους τους ζει ή απεβίωσε, δεν πρέπει να φύγουν με ελικόπτερο; Και όσοι έχουν κόμπλεξ με τον ανδρισμό τους και χρησιμοποιούν τις μολότοφ ως φαλλικό υποκατάστατο για να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, την οποία πληρώνω ξανά και ξανά, χρόνο με τον χρόνο, δεν μου ρουφάνε το αίμα όσο οι καταχθόνιοι ξένοι;

Εχω πια πειστεί ότι σε πέντε-δέκα χρόνια, με πόνο και δάκρυα, κάπως θα ξεμπλέξουμε με την εξωτερική τρόικα. Από την εσωτερική τρόικα όμως, τους «Τόμσεν εντός των τειχών», την πέμπτη φάλαγγα των τοκογλύφων, ούτε κάποια κυβέρνηση ούτε η Ε.Ε ούτε η έξοδος από το ευρώ θα μας απαλλάξουν.

...και για να συμπληρωσω με μερικα ακομη σημεια που επισημαινονται απο σχολιαστες και αναδεικνυουν την τεραστια ευθυνη των "εθνικα υπερηφανων" κυβερνησεών μας, αρα ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ που τις επελεξαν, τις ψηφισαν και προσδοκουσαν το αντιτιμο της "εξυπηρετησης" :

- Πόσο κοστίζουν η φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων και τών ελεύθερων επαγγελματιών?
- Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το σκανδαλιστικό φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών?
- Πόσο κόστισε στην Ελλάδα το Βατοπέδι και η χρόνια ουσιαστική απαλλαγή φόρου της εκκλησίας?
- Πόσο κόστισε η κακοδιαχείρηση των Ολυμπιακών (για να μην πω οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί)?
- Πόσο κόστισε και κοστίζει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών που έδιναν δάνεια όπου νά'ναι?
- Πόσο κοστίζει η έλειψη ελέγχου στον επιχειρηματικό τομέα που οδηγεί σε σκάνδαλα τύπου Ασπίς και χρημαστηρίου?
- Πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός του στρατού που κατέληξε να είναι όχι μόνο όργανο πλουτισμού πολιτικών μέσω μιζών αλλά και όργανο εξωτερικής πολιτικής?
- τι έγινε με το καραμπινάτο σκάνδαλο της Proton Bank (λεγε με Λαυρεντιαδη); της κατάρρευσης της Commercial Value ;
- ισχύει ότι ψηφίστηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα στελέχη της τράπεζας της ελλάδος αμνηστεύονται για όσα αποφασίσουν και πραγματοποιήσουν και ότι δεν τους αναγνωρίζεται καμία ευθύνη, ούτε καν αστική;
- Ισχύει ότι ουσιαστικά παίρνουν ό,τι αποφάσεις θέλουν και δεν εξηγούν τους λόγους μέσα από την επίκληση απορρήτου και δεν υπόκεινται σε κανέναν-ούτε κοινοβουλευτικό -έλεγχο; (http://www.inews.gr/0/o-prothypourgos-k ... poulos.htm)

Αυτα και αλλα πολλα σαν τροφη για σκεψη , με την ελπιδα οτι ο Ορθος Λογος και η Αναλυτικη Σκεψη ισως μπορεσουν καποτε να επικρατησουν και σε αυτη τη χωρα, περα και πανω απο τις δαιμονοληψιες, το μυστικισμο και τις "αποκαλυπτικες αληθειες" του ανατολισμου...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

James
Επικοινωνία:

Re: ΟΙ "ΤΟΜΣΕΝ" ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό James » 04 Οκτ 2012, 12:27

Για πολλά από τα παραπάνω προφανώς γκρινιάζουμε κάποιοι γιά την επιστολή των αγανακτισμένων πειρατών.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 04 Οκτ 2012, 13:06

Είναι από απλά αφελές έως αντικειμενικά ηλίθιο να στέλνεις επιστολές (για τα μάτια του κόσμου) στην Μερκελ, όταν από την διπλανή σου πόρτα ξεχειλίζει βόθρος.

Να αυτοεπιβεβαιωθείς είναι εύκολο και ανέξοδο (σου χρειάζεται ένα χέρι μόνο), στην παρτούζα μέσα είναι το ζουμί πως αποδίδεις (θέλει και μυαλό όχι μόνο αντοχές)...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 04 Οκτ 2012, 21:34

baskin έγραψε:Είναι από απλά αφελές έως αντικειμενικά ηλίθιο να στέλνεις επιστολές (για τα μάτια του κόσμου) στην Μερκελ, όταν από την διπλανή σου πόρτα ξεχειλίζει βόθρος.

Να αυτοεπιβεβαιωθείς είναι εύκολο και ανέξοδο (σου χρειάζεται ένα χέρι μόνο), στην παρτούζα μέσα είναι το ζουμί πως αποδίδεις (θέλει και μυαλό όχι μόνο αντοχές)...

"Αντικειμενικά ηλίθιο";;;;;
Για να ορίζεις αντικειμενικά την ηλιθιότητα σημαίνει πως έχεις κριτήρια!!!!
Ποιά;;
Μήπως το ".....δεν θα κάνουμε ότι έκανε ο Τζήμερος";
Ωραία κριτήρια!!!!!
Και επειδή όλοι τα έχουν κάνει όλα (Τζήμερος, Σημίτης, ΓΑΠ, Μητσοτάκης, Παπαρήγα, Καμμένος, ....................) ας μην κάνουμε τίποτα!!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 04 Οκτ 2012, 21:39

laskaris_vasilis έγραψε:"Αντικειμενικά ηλίθιο";;;;;
Ποιά;;
Ωραία κριτήρια!!!!!
Και επειδή όλοι τα έχουν κάνει όλα (Τζήμερος, Σημίτης, ΓΑΠ, Μητσοτάκης, Παπαρήγα, Καμμένος, ....................) ας μην κάνουμε τίποτα!!!!!!

Η υπομονή και η μελέτη είναι προτιμότερη από το να πέφτεις στο ίδιο επίπεδο με αυτά που κοροϊδεύουμε.

Κάποιοι Βασίλη δεν έχουμε την αίσθηση ότι δεν κάνουμε τίποτα. Αντιθέτως έχουμε την αίσθηση ότι ασχολούμαστε συνεχώς με το πειρατικό. Αν εσύ και ορισμένοι νομίζετε ότι δεν κάνετε τίποτα, να το κοιτάξετε γιατί είναι δικό σας πρόβλημα.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 04 Οκτ 2012, 21:47

baskin έγραψε:
laskaris_vasilis έγραψε:"Αντικειμενικά ηλίθιο";;;;;
Ποιά;;
Ωραία κριτήρια!!!!!

Η υπομονή και η μελέτη είναι προτιμότερη από το να πέφτεις στο ίδιο επίπεδο με αυτά που κοροϊδεύουμε.

Κάποιοι Βασίλη δεν έχουμε την αίσθηση ότι δεν κάνουμε τίποτα. Αντιθέτως έχουμε την αίσθηση ότι ασχολούμαστε συνεχώς με το πειρατικό. Αν εσύ και ορισμένοι νομίζετε ότι δεν κάνετε τίποτα, να το κοιτάξετε γιατί είναι δικό σας πρόβλημα.

Στράτο, καλό είναι να λες για εμένα.
Δεν υπάρχει κανένας από πίσω μου!!!!!
(Μην βλέπεις φαντάσματα)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 04 Οκτ 2012, 21:57

laskaris_vasilis έγραψε:Στράτο, καλό είναι να λες για εμένα.
Δεν υπάρχει κανένας από πίσω μου!!!!!
(Μην βλέπεις φαντάσματα)

Δεν εννοώ κάτι τέτοιο, απλά ακούω πολλούς να αγχώνονται με ότι δεν κάνουν τίποτα και εγώ τα ακούω από την γυναίκα μου ότι όλο με τους πειρατές ασχολούμαι...

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 05 Οκτ 2012, 10:59

omissman έγραψε:
δεν μου ρουφάνε το αίμα όσο οι καταχθόνιοι ξένοι;

Όχι ακριβώς... κάποιοι ρουφάνε σαν τα κουνούπια, κάποιοι με σύριγγες και κάποιοι με καλαμάκια του φραπέ. Θέλει προσοχή η παράλληλη παράθεση αυτών που "μας ρουφάνε το αίμα", διότι το πολύ σημαντικό χάνεται μέσα στο ασήμαντο. Το "μαζί τα φάγαμε" στο μέτρο που ισχύει παραβλέπει ότι εγώ έφαγα 1 (και μου φάγαν 10), ο τυφλός της Ζακύνθου 100, και ο Τσοχατζόπουλος αρκετά εκατομμύρια.

Άρα ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε αυτή την παγίδα είναι ο ακριβής απολογισμός. Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί, πόσο οι "επιδοματίες", πόσο ο Λαυρεντιάδης, κλπ. Και μετά να τα βάλουμε σε σειρά και να δούμε αν αξίζει τον κόπο να καταπίνουμε Ολυμπιακούς και να κυνηγάμε φαντάσματα. Δεδομένου ότι οι πόροι του (σάπιου) συστήματος ελέγχου είναι περιορισμένοι, ποιο σκάνδαλο ή ποια τρύπα είναι αυτή που πρέπει να ελεγχθεί πρώτα;

ΥΓ.
εγώ τα ακούω από την γυναίκα μου ότι όλο με τους πειρατές ασχολούμαι...

πόσο σε καταλαβαίνω baskin...

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 05 Οκτ 2012, 11:12

dizzyk έγραψε:
Άρα ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε αυτή την παγίδα είναι ο ακριβής απολογισμός. Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί, πόσο οι "επιδοματίες", πόσο ο Λαυρεντιάδης, κλπ. Και μετά να τα βάλουμε σε σειρά και να δούμε αν αξίζει τον κόπο να καταπίνουμε Ολυμπιακούς και να κυνηγάμε φαντάσματα. Δεδομένου ότι οι πόροι του (σάπιου) συστήματος ελέγχου είναι περιορισμένοι, ποιο σκάνδαλο ή ποια τρύπα είναι αυτή που πρέπει να ελεγχθεί πρώτα;
.

Ακριβώς αυτό.

Ο συντάκτης του άρθρου αντί να αναφέρει τα νούμερα ως όφειλε, μπουρδολογεί ακατάσχετα και τσουβαλιάζει μικροαπατεώνες και μεγαλοαπατεώνες όλους σε ένα τσουβάλι. Λες και το ίδιο θα με πειράξει αν κλέψουν ένα μήλο από τον κήπο μου και το ίδιο αν κλέψουν το αυτοκίνητό μου. Ώρες ώρες, με τα νεύρα που μου δημιουργούν τέτοιοι φαφλατάδες, τείνω στην ακραία θέση ότι πρέπει να απαγορευτεί η γλώσσα ως μέσο έκφρασης και να επιτραπούν μόνο οι αριθμοί. Ρωτάει συνέχεια "πόσα; πόσα;", αλλά απάντηση δεν δίνει! :evil:

Αν δεν έχεις απάντηση να δώσεις, αν δεν έχεις λύση να προτείνεις, καλύτερα βούλωστο και μην μιλάς καθόλου. Δεν θέλουμε άλλες ερωτήσεις, απαντήσεις ψάχνουμε.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες