Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kailor

Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία.

Δημοσίευσηαπό kailor » 19 Σεπ 2012, 13:35

Σκέφτηκα κάτι να κάνουμε σαν δράση αλλά θα χρειαστεί άτομα και χώρος.

Τι είναι αυτό που σκέφτηκα ?

Να κάνουμε μια εκστρατεία που να μαζέυουμε (δηλαδή να μας φέρνουν), όλους τους παλιούς υπολογιστές που θέλουν να πετάξουν, να τους αναδιαμορφώνουμε (δηλαδή καμμένες κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, και ότι άλλο είναι για πέταμα να μαζεύονται για ανακύκλωση, και με τα υπόλοιπα να φτιάχνουμε κανονικούς υπολογιστές), και όταν έχουμε έτοιμους υπολογιστές να τους χαρίζουμε σε σχολεία που έχουν ανάγκη (είτε είναι πρωτοβάθμιας, είτε δευτεροβάθμιας, κ.α.), για να έχουν οι μαθητές να μαθαίνουν υπολογιστές, και να μην δίνωνται μόνο σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε χωριά.

Πως σας ακούγεται?
Ενδιαφέρονται άτομα να το κάνουν?

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 19 Σεπ 2012, 15:04

Πολύ ενδιαφέρον. Προσφέρω ότι εξοπλισμό έχω να κάθεται σπίτι. Θα δω το βράδυ και θα τον σημειώσω εδώ.

Ας ξεκινήσουμε και ένα piratepad ή κάποιο shared αρχείο στο google drive να σημειώνουμε τι έχουμε για να μπορούμε να βγάζουμε μηχανήματα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 19 Σεπ 2012, 15:05

Vassilis Perantzakis έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον. Προσφέρω ότι εξοπλισμό έχω να κάθεται σπίτι. Θα δω το βράδυ και θα τον σημειώσω εδώ.

Ας ξεκινήσουμε και ένα piratepad ή κάποιο shared αρχείο στο google drive να σημειώνουμε τι έχουμε για να μπορούμε να βγάζουμε μηχανήματα.

Ναι και όχι μόνο από εμάς, αλλά να κάνουμε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να φέρνουν τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό τους.

Zekvyrin

Δημοσίευσηαπό Zekvyrin » 19 Σεπ 2012, 15:13

Συμφωνώ και είναι πολύ καλή ιδεά, και θα είναι πολύ καλό αν μπορούμε να το κάνουμε.
Κι εγώ θα δω (όταν γυρίσω Αθήνα) τι παλιό εξοπλισμό έχω να φέρω..
Για ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ εξαρτάται, αλλά θα προσπαθήσω..

Επίσης να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να βάζαμε κάποιο OpenSource λειτουργικό (και για να εισάγουμε και άλλο κόσμο στην έννοια του Open Source). Υπάρχουν αρκετές διανομές που είναι απο λίγο έως πάρα πολύ ελάφριές (χωρίς να έχω δοκιμάσει και με επιφύλαξη, έχω ακούσει για τo Puppy Linux πχ, ως πάρα πολύ ελαφρύ για πραγματικά πολύ παλιά μηχανήματα).

Χρειάζεται και κάποια οργάνωση αυτό.. πχ που θα είναι ο χώρος (πόλη), γιατί είναι κάπως δύσκολο να το κάνουμε από το 0 για όλη την Ελλάδα "αμέσως". Λογικά θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από κάποιο μέρος και να δούμε πως μπορούμε να το συνεχίσουμε..

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 19 Σεπ 2012, 15:19

kailor έγραψε:Ναι και όχι μόνο από εμάς, αλλά να κάνουμε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να φέρνουν τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό τους.

Ναι, καλό θα είναι να είναι ανοιχτό τελείως. Μάλιστα ίσως να το κάναμε και σαν οργανωμένη δράση και στο συνέδριο. Θα ήταν ευκαιρία να μαζέψουμε πολύ υλικό.

Zekvyrin έγραψε:
Επίσης να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να βάζαμε κάποιο OpenSource λειτουργικό (και για να εισάγουμε και άλλο κόσμο στην έννοια του Open Source). Υπάρχουν αρκετές διανομές που είναι απο λίγο έως πάρα πολύ ελάφριές (χωρίς να έχω δοκιμάσει και με επιφύλαξη, έχω ακούσει για τo Puppy Linux πχ, ως πάρα πολύ ελαφρύ για πραγματικά πολύ παλιά μηχανήματα).

Σίγουρα μιλάμε για Linux περιβάλλον καθώς δεν μπορούμε να τους δώσουμε και άδειες Windows. Υπάρχει και η έκδοση edubuntu ειδικά για την εκπαίδευση.

Zekvyrin έγραψε:Χρειάζεται και κάποια οργάνωση αυτό.. πχ που θα είναι ο χώρος (πόλη), γιατί είναι κάπως δύσκολο να το κάνουμε από το 0 για όλη την Ελλάδα "αμέσως". Λογικά θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από κάποιο μέρος και να δούμε πως μπορούμε να το συνεχίσουμε..

Μπορούμε να ξεκινήσουμε από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και βλέπουμε...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 19 Σεπ 2012, 15:25

Vassilis Perantzakis έγραψε:
kailor έγραψε:Ναι και όχι μόνο από εμάς, αλλά να κάνουμε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να φέρνουν τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό τους.

Ναι, καλό θα είναι να είναι ανοιχτό τελείως. Μάλιστα ίσως να το κάναμε και σαν οργανωμένη δράση και στο συνέδριο. Θα ήταν ευκαιρία να μαζέψουμε πολύ υλικό.

Zekvyrin έγραψε:

Σίγουρα μιλάμε για Linux περιβάλλον καθώς δεν μπορούμε να τους δώσουμε και άδειες Windows. Υπάρχει και η έκδοση edubuntu ειδικά για την εκπαίδευση.

Zekvyrin έγραψε:Χρειάζεται και κάποια οργάνωση αυτό.. πχ που θα είναι ο χώρος (πόλη), γιατί είναι κάπως δύσκολο να το κάνουμε από το 0 για όλη την Ελλάδα "αμέσως". Λογικά θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από κάποιο μέρος και να δούμε πως μπορούμε να το συνεχίσουμε..

Μπορούμε να ξεκινήσουμε από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και βλέπουμε...

+1000 σε όλα που προτείνεις!

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 19 Σεπ 2012, 15:38

Συμφωνώ,να κάνουμε μια ανακοίνωση προς τους πολίτες να "μας φέρουν" ότι έχουν που δεν χρειάζονται,δεν δουλεύει,δεν χρησιμοποιείτε,να το "φτιάχνουμε"και να προωθείται σε σχολεία της επιλογής τους (ή δική μας).

Η προσθήκη η δική μου στην πρόταση είναι να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να προβάλουν την πρωτοβουλία μας,αν έχουμε την δυνατότητα ας κάνουμε και ένα διαφημιστικό βιντεάκι να το παίζουν (επιβάλλεται από το νόμο-υποχρεώνονται καλύτερα-να διαθέτουν ΔΩΡΕΑΝ διαφημιστικό χρόνο σε κοινωνικές δράσεις π.χ κάπνισμα,AIDS,ανακύκλωση,χαμόγελο του παιδιού,AMBER ALERT,καθαρισμό ακτών,κ.α.) ή να το φτιάξουμε με την βοήθειά τους (επικίνδυνο να καπηλευτούν την ιδέα)Προσοχή στις δημοσιεύσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα προτού κατοχυρώσουμε την ιδέα
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 19 Σεπ 2012, 15:48

Ας το κάνουμε σε κάθε πόλη που θα κάνουμε προσυνεδριακές,σαν παράλληλη δράση,πρέπει όμως να αποφασίσουμε να κάνουμε κι άλλες προσυνεδριακές συναντήσεις,προλαβαίνουμε ? ή να το κάνουμε μέσω των ΜΜΕ που είπα παραπάνω ?
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 19 Σεπ 2012, 16:02

Μπορει πιλοτικά να ξεκινήσει στην Αθήνα, όπου έχουμε και τον χώρο του γραφείου που μπορει να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη/εργαστήριο.

Και να στρεψω την προσοχή και σε projets όπως το raspberry pi
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 19 Σεπ 2012, 16:08

pappasadrian έγραψε:Μπορει πιλοτικά να ξεκινήσει στην Αθήνα, όπου έχουμε και τον χώρο του γραφείου που μπορει να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη/εργαστήριο.

Και να στρεψω την προσοχή και σε projets όπως το raspberry pi

Συμφωνώ να ξεκινήσει πιλοτικά από Αθήνα, ή οποιαδήποτε άλλη πόλη μπορεί να έχει και δωρεάν χρόνο και άτομα να ξεκινήσει.

Τι είναι το project raspberry pi?

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες