Δικαίωμα ψήφου σε όλους, εκτός θεμάτων με οικονομικό κόστος.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
manos_

Re: Δικαίωμα ψήφου σε όλους, εκτός θεμάτων με οικονομικό κόσ

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Αύγ 2012, 17:36

Μπλέκετε αυτό που θέλετε αύριο, με αυτό από το οποίο πρέπει να περάσει κανείς για να φτάσει εκεί.

Ο μόνος τρόπος προς το παρόν είναι η οικονομική υποχρέωση των μελών.
Η σύνδεση της εισφοράς με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στις αξίες του κόμματος
είναι για την αρχή ο μοναδικός που μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

qwertyuiopasdfghjklz

Δημοσίευσηαπό qwertyuiopasdfghjklz » 22 Αύγ 2012, 17:50

Rainmaker έγραψε:
qwertyuiopasdfghjklz έγραψε:
Rainmaker έγραψε:όσο για το οικονομικό κόστος το αποφασίζουν αυτοί που το πληρώνουν δεν μπορεί στην δική μου τσέπη να αποφασίζεις εσύ και κάθε εσύ άμα πληρώνεις να έχεις και δικαίωμα να αποφασίζεις θέματα που κοστίζουν.
Μήπως θες να ψηφίσουμε τι θα φας σήμερα το μεσημέρι, εσύ θα πληρώσεις αλλά εμείς θα αποφασίσουμε για σένα τα καλύτερα (ακριβότερα) θα σου άρεσε?

δεν έχεις καταλάβει τίποτα μα τίποτα! Τα λεφτά δεν είναι το παν, κυριότερο είναι η εθελοντική εργασία, η οποία όμως σκοτώνεται όταν αρχίσεις να δίνεις παραπάνω δικαιώματα σε αυτούς που είναι οικονομικά εντάξει εισ βάρος αυτών που προσφέρουν σε εργασία.

Τα λεφτά στο κόμμα της δημοκρατίας δεν τα δίνεις για να κάνεις ότι θέλεις εσύ, τα δίνεις για να τα κάνει ότι θέλει η πλειοψηφία.
Τα δίνεις και ξεχνάς ότι τα έδωσες, και εξακολουθείς να είσαι ίσος στις αποφάσεις ακόμα και με αυτόν που δεν έδωσε τίποτα.

Αν ισχύει το αντίθετο, τότε έρχεται ένας λεφτάς, σας αγοράζει όλους και τελείωσε.

άρα τι προτείνεις στην πράξη? να ψηφιζουν ολοι και... για το οικονομικό δεν μας λες την λύση? πως το λύνουμε?

Νομίζω το είπα και παραπάνω, πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν όλοι και να αποφασίζουν ότι θέλουν. Από την μία πρέπει να μπορεί η πλειοψηφία να αποφασίζει ότι θέλει, από την άλλη όμως οι αποφάσεις πρέπει να υλοποιούνται αυστηρά κατά σειρά ποσοστού αποδοχής, και μόνον εφόσον το ρευστό του ταμείου το σηκώνει.

Και μιλάω για πραγματικό ρευστό στο ταμείο, όχι δανεικά από το μέλλον, όπως δυστυχώς έγινε στις πρόσφατες εκλογές. Αν κανείς δεν έχει δώσει συνδρομή ή δωρεά, τότε απλούστατα καμιά απόφαση με οικονομικό κόστος δεν πρόκειται θα υλοποιηθεί. Αν η πλειοψηφία θέλει πραγματικά και με πάθος κάποια απόφαση της να υλοποιηθεί, θα κοιτάξει να βρεί λύσεις και τρόπο να το πετύχει. Και σίγουρα είναι προτιμότερο να μην υλοποιηθεί κάποια απόφαση της πλειοψηφίας για οικονομικούς λόγους, παρά να "αυτοκτονήσει" ή να "ακρωτηριαστεί" η πλειοψηφία.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και qwertyuiopasdfghjklz, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Publicsandbox/pirategov/parliament
http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Αύγ 2012, 18:01

manos_ έγραψε:Μπλέκετε αυτό που θέλετε αύριο, με αυτό από το οποίο πρέπει να περάσει κανείς για να φτάσει εκεί.

Το τι θέλουμε για το αύριο είναι αυτό που δουλεύουμε σήμερα. άμα αρχίζουμε κάνουμε εκπτώσεις απο εδώ εκπτώσεις απο εκεί το αύριο σίγουρα δεν θα είναι αυτό που φανταζόμαστε.

manos_ έγραψε:Ο μόνος τρόπος προς το παρόν είναι η οικονομική υποχρέωση των μελών.

σου παρουσίασα έναν άλλο τρόπο και πιστεύω οτι κι άλλοι μπορούν να παρουσίασουν κι άλλους οπότε μη δεχόμαστε ως μοναδικό τρόπο αυτόν που λειτουργούμε τώρα.

manos_ έγραψε:Η σύνδεση της εισφοράς με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στις αξίες του κόμματος
είναι για την αρχή ο μοναδικός που μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Ποια εμπιστοσύνη σε αξίες του κόμματος πχ Την τροποποίηση της νομοθεσίας περί “Πνευματικής Ιδιοκτησίας” (που δεν ξέρουμε ποια είναι η τροποποίηση)
η τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες (το ίδιο), ή κάποιες άλλες αξίες ...
στην πραγματικότητα ακόμα δεν ξέρουμε ποιες είναι οι αξίες μας ως κόμμα όταν θα τις ψηφίσουμε (μία προς μία) τότε μπορούμε να μιλάμε για αξίες.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Αύγ 2012, 21:18

Ξεκίνα τότε με το μπάνερ:

[▒▒▒ 27% ] μένουν 5637€

στην κύρια σελίδα σου.

Και όταν πατήσουν πάνω του, θα πάνε στη σελίδα με τα 5 ή 7 banners στα οποία σπάει το κύριο,
κι εκεί θα επιλέξουν πού θα πάνε τα λεφτά που θα δωρίσουν.

Βάλε τις βασικές σου αξίες (άμεση δημοκρατία, σταδιακή απελευθέρωση πνευματικών δικαιωμάτων)
φάτσα κάρτα και αξίωσε από όσους πιστεύουν σε αυτά να σε βοηθήσουν.

Δεν μπορείς να λειτουργήσεις σαν να ήταν τα πράγματα όπως τα οραματίζεσαι να γίνουν.
Είσαι υποχρεωμένος να μπεις στη βουλή, την οποία δεν πιστεύεις όπως λειτουργεί, για να αλλάξεις το σύνταγμα.

Δεσμεύσου στο όραμά σου με milestones. Αν πας να το εφαρμόσεις επιτόπου είσαι εκτός παιχνιδιού.
Αν φτιάξεις wikiNomio, shadowGov και αρχίζεις να δοκιμάζεις πλατφόρμες που στηρίζουν δοκιμαστικά ιδεολογίες,
τότε μπορείς να αρχίσεις να μιλάς για το όραμα του αύριο, σήμερα.

Υπάρχουν πολλαπλοί φλοιοί ψηφοφοριών.
Στην καρδιά είναι οι αποφάσεις του συνεδρίου.
Πιο έξω οι προαποφάσεις για το συνέδριο και οι λειτουργικές αποφάσεις για το κόμμα,
η οργάνωση για το κατέβασμα στις εκλογές, τα ψηφοδέλτια κλπ.
Πιο έξω είναι οι αποφάσεις για τις ανακοινώσεις του κόμματος.
Πιο έξω είναι τα PirateGov, shadowGov ή ότι άλλο ανοίγει στον κοσμάκη.

Ο συσχετισμός με τα οικονομικά θέματα κατατάσσεται κάπου εκεί μέσα;
Αν είναι στο δεύτερο επίπεδο, στο πρώτο θα ψηφίζουν όλοι;
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Αύγ 2012, 22:28

manos_ έγραψε:Δεν μπορείς να λειτουργήσεις σαν να ήταν τα πράγματα όπως τα οραματίζεσαι να γίνουν.

γιατί δεν μπορείς να λειτουργήσεις?

manos_ έγραψε: Είσαι υποχρεωμένος να μπεις στη βουλή, την οποία δεν πιστεύεις όπως λειτουργεί, για να αλλάξεις το σύνταγμα.

σιγά μην περιμένω να έχω τα 2/3 της βουλής για να αλλάξω το σύνταγμα, εγώ θέλω για αρχή αυτός που θα μ εκπροσωπεί να ψηφίζει αυτό που αποφασίσαμε εμείς ο λαός και αν καταφερουμε και αλλάξουμε και το σύνταγμα καλώς.

manos_ έγραψε:Δεσμεύσου στο όραμά σου με milestones. Αν πας να το εφαρμόσεις επιτόπου είσαι εκτός παιχνιδιού.

και αν το κόμμα δεν ενδιαφέρεται - τουλάχιστον άμεσα- για την αμεση δημοκρατία να αποφασιστεί, να βρούμε και μεις ενα άλλο χώρο που να μας ταιριάζει και αν ποτε ξανασυναντηθούν τα ΄΄θέλω μας΄΄ (του κόμματος και τα δικά μου πχ) τοτε τα ξαναλέμε!

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 23 Αύγ 2012, 00:46

Επειδή προσωπικά δεν πιστεύω στο χρήμα
και προσπαθώ να φανταστώ έναν κόσμο που λειτουργεί αξιακά χωρίς αυτό,
παγιδεύομαι στον οραματισμό μου, στον οποίο πραγματικά νιώθω σαν να ζω μέσα,
και φτάνω να μην ζητώ και πολύ τα λεφτά μου από τους πελάτες μου.
Το αποτέλεσμα μπορείς να το καταλάβεις. Ευτυχώς είμαι ολιγαρκής.

Αυτό εννοώ να μην μπλέκουμε τον οραματισμό άμεσα με το παρόν.
Όπου μπορούμε βέβαια σφηνώνουμε και καρφώνουμε κι ανοίγουμε δρόμο.
Σίγουρα από κάπου ξεκινάς και δίνεις δείγματα από την αρχή.
Το παράδειγμά σου είναι που περιμένεις να ακολουθήσουν.
Και θα σου πουν και "δάσκαλε που δίδασκες" στην πρώτη ευκαιρία.

Πρακτικά εσύ το κάνεις λέγοντας πως δεν πας για να αλλάξεις το σύνταγμα.
Κονταίνεις τον οραματισμό σου και τον κάνεις έναν εφικτό στόχο,
να μπεις στη βουλή και να δώσεις το παράδειγμα.

Οι πειρατές είναι ζυμωτήριο σκέψης και ιδεών για την ώρα.
Μακάρι να γίνουν όλα γρήγορα και καλά.
Δεν ξέρω αν οι πειρατές είναι η απάντηση,
συμμετέχω όμως σε μια προσπάθεια
στην οποία γίνομαι μαθητής και δάσκαλος μαζί.

Νομίζω θα χρειαστεί βοήθεια το πράγμα
και από νέο φιλοσοφικό υπόβαθρο
που έχει κάτι σοβαρό και συνολικό να πει.

qwertyuiopasdfghjklz

Δημοσίευσηαπό qwertyuiopasdfghjklz » 23 Αύγ 2012, 10:47

Rainmaker έγραψε:και αν το κόμμα δεν ενδιαφέρεται - τουλάχιστον άμεσα- για την αμεση δημοκρατία να αποφασιστεί, να βρούμε και μεις ενα άλλο χώρο που να μας ταιριάζει και αν ποτε ξανασυναντηθούν τα ΄΄θέλω μας΄΄ (του κόμματος και τα δικά μου πχ) τοτε τα ξαναλέμε!

Στο θέμα της άμεσης δημοκρατίας υπάρχει ομοφωνία από τα ενεργά μέλη του κόμματος.

Επειδή ο Pav έθεσε θέμα μη άμεσης υλοποίησης της απόφασης, αν επιμένει ας βάλει ο ίδιος μια ψηφοφορία για αυτό να διευκρινιστεί καλύτερα.

Αν και αυτά περί άμεσης ή έμεσης υλοποίησης μιας απόφασης είναι κολπάκια κάποιων λίγων που θέλουν να μπλοκάρουν τις καταστάσεις. Η ουσία είναι, όσο μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής έχει μια απόφαση, τόσο πιο άμεση οφείλει να είναι η υλοποίησή της, (αρκεί βέβαια και τα οικονομικά να το σηκώνουν) και μάλλον αυτό είναι που πρέπει να μπει σε ψηφοφορία για να ψηφιστεί, ως αρχή.
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Publicsandbox/pirategov/parliament

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 23 Αύγ 2012, 11:08

qwertyuiopasdfghjklz έγραψε:Επειδή ο Pav έθεσε θέμα μη άμεσης υλοποίησης της απόφασης, αν επιμένει ας βάλει ο ίδιος μια ψηφοφορία για αυτό να διευκρινιστεί καλύτερα.

Αν και αυτά περί άμεσης ή έμεσης υλοποίησης μιας απόφασης είναι κολπάκια κάποιων λίγων που θέλουν να μπλοκάρουν τις καταστάσεις. Η ουσία είναι, όσο μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής έχει μια απόφαση, τόσο πιο άμεση οφείλει να είναι η υλοποίησή της, (αρκεί βέβαια και τα οικονομικά να το σηκώνουν) και μάλλον αυτό είναι που πρέπει να μπει σε ψηφοφορία για να ψηφιστεί, ως αρχή.

Παραποιείς τα λεγόμενά μου και ψεύδεσαι. Αν θέλεις ξαναδιάβασε τι ακριβώς είπα στην την αρχική μου ανάρτηση.

qwertyuiopasdfghjklz

Δημοσίευσηαπό qwertyuiopasdfghjklz » 23 Αύγ 2012, 13:23

pav έγραψε:
qwertyuiopasdfghjklz έγραψε:Επειδή ο Pav έθεσε θέμα μη άμεσης υλοποίησης της απόφασης, αν επιμένει ας βάλει ο ίδιος μια ψηφοφορία για αυτό να διευκρινιστεί καλύτερα.

Παραποιείς τα λεγόμενά μου και ψεύδεσαι. Αν θέλεις ξαναδιάβασε τι ακριβώς είπα στην την αρχική μου ανάρτηση.

Δεν ψεύδομαι. Αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι με αφορμή εσένα, στην συνέχεια γενικεύω, μιλάω για γενικές τάσεις, για γενικές αποφάσεις, και για κάποιους λίγους. Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, τώρα αν εσύ περιλαμβάνεσει σε αυτούς τους λίγους ή όχι, μπορείς να το διευκρινήσεις.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες