Ρεσυ εργκόιλ, στα πρόχειρα διατύπωσα κάτι παραπάνω να μοιάζει με όραμα σε μιάμιση γραμμή,
δεν ξέρω καν αν είναι όραμα των πειρατών. Δε ρίχνεις καμιά δική σου βερσιόν;
Είμαι σίγουρος πως θα ανακαλύψεις σημεία που θα σου χτυπήσουν καμπανάκια
που δεν πέρασαν από το δικό μου μυαλό και το μυαλό κανενός άλλου.
Δε μου στέκουν απολύτως όσα έγραψα στη διατύπωση. Keep it small as is.
Επιστροφή στις βασικές αρχές
Re: Επιστροφή στις βασικές αρχές
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
manos_ έγραψε:Δε ρίχνεις καμιά δική σου βερσιόν;
ευχαρίστως.
το όραμά μου είναι:
"Τα οράματα δεν πρέπει να ορίζονται από ιερατεία, αλλά πρέπει να αποτελούν τον μέσο όρο, την συνισταμένη των οραμάτων όλων των πολιτών. Τα οράματα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεσμεύουν τις επόμενες γενιές, αλλά να αναθεωρούνται αυτόματα με το που αποχωρούν αυτοί που τα οραματίστηκαν, ή με το που αλλάζει ο συσχετισμός και οι υποστηρικτές του οράματος γίνονται μειοψηφία."
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Μου φαινεται οτι θα πρεπε να σε κανουν Γενικο Γραμματεα σε Υπουργειο.
Μολις εδωσες τον ορισμο του πως πρεπει να διοικειται το Δημοσιο απο τους καρεκλοκενταυρους που αλλαζουν θεσεις
και αλλαζουν ο,τι δεν τους αρεσει...
Αυτα για οσους αναρωτιουνται γιατι τιποτα δεν βγαζει νοημα....
Οταν οι θεσεις αλλαζουν σαν τα προσωπα, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!
Μολις εδωσες τον ορισμο του πως πρεπει να διοικειται το Δημοσιο απο τους καρεκλοκενταυρους που αλλαζουν θεσεις
Αυτα για οσους αναρωτιουνται γιατι τιποτα δεν βγαζει νοημα....
Οταν οι θεσεις αλλαζουν σαν τα προσωπα, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!
chprokop έγραψε:Μου φαινεται οτι θα πρεπε να σε κανουν Γενικο Γραμματεα σε Υπουργειο.
δεν νομίζω να ισχύει αυτό, στην πραγματικότητα οι ΔΥ είναι απόλυτα δεσμευμένοι από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα, και δεν έχουν καμιά δυνατότητα να αλλάξουν οτιδήποτε. Οι καρεκλοκένταυροι που αλλάζουν θέση και αλλάζουν ότι δεν τους αρέσει και φέρνουν τα πάνω-κάτω, είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψηφίζουν και βγάζουν υπουργικές αποφάσεις-φιρμάνια όποτε τους καπνίσει.
Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που ο κοινοβουλευτισμός είναι ασταθές σύστημα (σε αντίθεση με την ζωντανή δημοκρατία που είναι σταθερότατο)
ergoil έγραψε:Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που ο κοινοβουλευτισμός είναι ασταθές σύστημα

- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
manos_ έγραψε:Παράδειγμα:Φανταστείτε έναν κόσμο που η κοινωνία οδηγείται από την ελευθερία πρόσβασης και επιρροής του κάθε ανθρώπου στη γνώση και τα δρώμενα και όχι από τη συγκέντρωση πλούτου, ισχύος και πνευματικών ή φυσικών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Έχω ξαναπεί, το όραμα είναι απόσταγμα, ουσία. Το αποστηθίζουμε και το ξέρουμε στην καρδιά μας. Δεν είναι μακρυνάρι. Το μακρυνάρι των 1000 και πλέον χαρακτήρων είναι οι αρχές, επιγραμματικά.
Θα ήθελα κάποιον που το επιθυμεί και μπορεί, να αντιγράψει το παράδειγμα στον σωστό χώρο ως πρόταση.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
-
ergoil έγραψε:chprokop έγραψε:Μου φαινεται οτι θα πρεπε να σε κανουν Γενικο Γραμματεα σε Υπουργειο.
δεν νομίζω να ισχύει αυτό, στην πραγματικότητα οι ΔΥ είναι απόλυτα δεσμευμένοι από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα, και δεν έχουν καμιά δυνατότητα να αλλάξουν οτιδήποτε. Οι καρεκλοκένταυροι που αλλάζουν θέση και αλλάζουν ότι δεν τους αρέσει και φέρνουν τα πάνω-κάτω, είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψηφίζουν και βγάζουν υπουργικές αποφάσεις-φιρμάνια όποτε τους καπνίσει.
Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που ο κοινοβουλευτισμός είναι ασταθές σύστημα (σε αντίθεση με την ζωντανή δημοκρατία που είναι σταθερότατο)
Ευχαριστουμε που μας διασκεδαζεις. Πραγματικα νομιζω οτι θα πρεπει να σε αξιοποιησουν τα κομματα εξουσιας. Μου θυμιζεις τις βεβαιοτητες του Χρυσοχοιδη, τοτε που κατηγορουσε τον Πακη οτι η Αθηνα εγινε Καμπουλ (βεβαια αυτος εφαγε τη βομβα μες στο ιδιο του το γραφειο...) Τραγικα πραγματα.
Σε πληροφορω οτι οι υπηρεσιακοι παραγοντες γεννησαν το τερας της γραφειοκρατιας... Επιμενω οτι η νομοθεσια στην Ελλαδα ειναι καλη. Αρκει αυτοι που την ψηφιζουν να οργανωνουν και την εφαρμογη της (η τοποθετηση Γ.Γ της αρεσκειας τους δεν βοηθα).Οκ, το μνημονιο εφερε και νομους-εκτρωματα, αλλα ακομη μπορει να γιανει το κακο σχετικα ευκολα...
Ο κοινοβουλευτισμος δεν ειναι ασταθες συστημα ,αλλα ευελικτο. Επειδη στην Ελλαδα ομως παντα οι πολλοι θελανε πολιτευματα ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ, τους φαινεται αδυναμο... Μεχρι και στην Μεταπολιτευση δεν θελαμε πολιτευμα με ισορροπιες αλλα ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟ. Κατι σαν αιρετη βασιλεια ορισμενου χρονου...
Τοσο δημοκρατικοι ειμαστε... Και η δημοσια διοικηση συνεχιζει με τον αυταρχισμο του παρελθοντος. Χεσμενους τους εχει τους υπηκοους...
Δυστυχως και ιστορικα (ακομη και στην αρχαιοτητα) η δημοκρατια λειτουργησε τοπικα περιορισμενα και μονο για λιγους αιωνες... Οι μοναρχιες-ολιγαρχιες διαφεντευαν τον ελλαδικο χωρο (πολλες φορες και πολυ αποτελεσματικα). Αλλα η αρχαιογνωσια στην Ελλαδα δεν ηταν ποτε το δυνατο σημειο των πολλων.
-
chprokop έγραψε:
Δυστυχως και ιστορικα (ακομη και στην αρχαιοτητα) η δημοκρατια λειτουργησε τοπικα περιορισμενα και μονο για λιγους αιωνες... Οι μοναρχιες-ολιγαρχιες διαφεντευαν τον ελλαδικο χωρο (πολλες φορες και πολυ αποτελεσματικα). Αλλα η αρχαιογνωσια στην Ελλαδα δεν ηταν ποτε το δυνατο σημειο των πολλων.
Η δημοκρατία δούλεψε για 4 σχεδόν αιώνες σε δεκάδες αρχαίες ελληνικές πόλεις.
Και δεν είχαν υπολογιστές.
chprokop έγραψε:Ο κοινοβουλευτισμος δεν ειναι ασταθες συστημα ,αλλα ευελικτο. Επειδη στην Ελλαδα ομως παντα οι πολλοι θελανε πολιτευματα ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ, τους φαινεται αδυναμο...
Μπετον αρμέ είναι όλα τα νεκροφιλικά πολιτεύματα, που κρατάνε σε ισχύ νόμους που αποφασίστικαν από νεκρούς (της νεκροφιλικής δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένης).
Όμως η δημοκρατία των ζωντανών, ακόμα περισσότερο η δημοκρατία των ενεργών-ζωντανών, μόνο μπετον αρμέ δεν μπορεί να θεωρηθεί.
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Publicsandbox/pirategov/parliament
http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ
http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ
-
Η δημοκρατία δούλεψε για 4 σχεδόν αιώνες σε δεκάδες αρχαίες ελληνικές πόλεις.
Και δεν είχαν υπολογιστές.
Για κάνε μια παράθεση, κάποιων, από τις "δεκάδες" αρχαιοελληνικές πόλεις!!!!!!
Σπάρτη; Θήβα; Μακεδονία; Κόρινθος; Κρότωνας; Ήπειρος (Μολοσσοί); ...............
Ποιες από αυτές τις πόλεις/κράτη ήταν Δημοκρατικές;
........ Μην κουβεντιάσω για τους Αθηναίους!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
Στον Κρότωνα, έχει μία διαδρομή σαν πίστα ένα πράμα (είχε και καλή άσφαλτο).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες