Αποτελέσματα απογραφής 2011

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
pav

Re: Αποτελέσματα απογραφής 2011

Δημοσίευσηαπό pav » 02 Αύγ 2012, 11:58

Πρώτα απ' όλα εδώ μιλάμε για την απογραφή, όχι για τα οικονομικά σου!
Δεύτερον, η εφορία δεν δημοσιεύει τα στοιχεία σου, τα χρησιμοποιεί για να σε φορολογήσει κατάλληλα - το αν είναι δίκαια η φορολόγηση είναι άλλο θέμα.

kailor έγραψε:Πες μου γιατι πρέπει όλος ο κόσμος να ξέρει πως είναι τα οικονομικα μου και τι τον ενδιαφέρει? εμένα καρφί δεν μου καίγεται άμα π.χ. Εσύ μπορεί να βγάζεις 500 ευρω τον μήνα αλλα μπορει και 5000 ευρω. Δικαίωμα σου. Εάν ήσουν πρόσωπο με αξίες δημόσιες εκει θα τα λέγαμε αλλιώς.

Κι εγώ παλιότερα σκεφτόμουν έτσι, αλλά έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη. Τι θα γινόταν άραγε αν όλοι είχαν πρόσβαση στα οικονομικά όλων; Νομίζω πως μετά το πρώτο σοκ θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους.

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 02 Αύγ 2012, 12:58

pav έγραψε:Κι εγώ παλιότερα σκεφτόμουν έτσι, αλλά έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη. Τι θα γινόταν άραγε αν όλοι είχαν πρόσβαση στα οικονομικά όλων; Νομίζω πως μετά το πρώτο σοκ θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους.

Αν οποιοσδήποτε μπορεί να δει ποιος είναι εκατομμυριούχος τίθεται θέμα ασφάλειας... απαγωγές, εκβιασμοί.
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 02 Αύγ 2012, 13:04

mankasp έγραψε:
pav έγραψε:Κι εγώ παλιότερα σκεφτόμουν έτσι, αλλά έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη. Τι θα γινόταν άραγε αν όλοι είχαν πρόσβαση στα οικονομικά όλων; Νομίζω πως μετά το πρώτο σοκ θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους.

Αν οποιοσδήποτε μπορεί να δει ποιος είναι εκατομμυριούχος τίθεται θέμα ασφάλειας... απαγωγές, εκβιασμοί.

1. Πιστεύω είναι πολύ εύκολο να βρεις ποιος έχει χρήματα ακόμη και σήμερα.
2. Τι θα κάνεις τα χρήματα που θα αποσπάσεις, όταν τα οικονομικά στοιχεία *όλων* θα είναι ανοιχτά; Δεν θα μπορείς να τα κρύψεις πουθενά.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Αύγ 2012, 13:07

Η απογραφή δεν έχει σχέση με τα οικονομικά, παρά μόνο στατιστικά και κατά προσέγγιση. Δεν σου ζητάει κανείς φορολογική δήλωση, μόνο κατά προσέγγιση για τα δημογραφικά στοιχεία (μπορείς να πεις όσα ψέμματα θέλεις).

Άρα η δικαιολογία για τα οικονομικά, είναι άστοχη.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 02 Αύγ 2012, 13:20

mankasp έγραψε:Αν οποιοσδήποτε μπορεί να δει ποιος είναι εκατομμυριούχος τίθεται θέμα ασφάλειας... απαγωγές, εκβιασμοί.

Τσουκ. Οι κακοποιοί ήδη ξέρουν.
π.χ. Σουηδία. Κάθε Σουηδός πολίτης βλέπει την φορολογική δήλωση κάθε άλλου, χωρίς έξαρση απαγωγών.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 02 Αύγ 2012, 13:26

Για να δείτε με λίγα λόγια πως σκέτη μαλακία είναι η απογραφή του πληθυσμού και δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται. Άλλο η απογραφή κτηρίων και άλλο η απογραφή του πληθυσμού.

Είχα δηλώσει και εγω συμμετοχή για να δουλέψω αλλα μόλις είδα τι απάτη είναι. Λέω να παει στο διάολο. Ούτοσάλως παρά πολλοί φίλοι που δουλέψανε σε όλη την ελλαδα. Πολλές φορές βαριοντουσαν και γράφανε ότι τους κατέβηκε στην απογραφη και άλλες φορές δεν μπαινανε καν μέσα στο σπίτι αλλα απογράφανε απο έξω και μερικές φορές και καθόλου + όσοι ήταν να απογραφούνε ή δεν δεχοντουσαν ή λέγανε εντελώς ότι τους κατέβαινε στο κεφάλι ( μόνο αληθινά στοιχεία δεν δίνανε).

Με λίγα λόγια η απογραφη είναι η μεγαλύτερη ψευτιά και απάτη στην Ελλάδα.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Αύγ 2012, 17:20

Ότι να 'ναι Χρήστο.

Απάτη την κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Η απογραφή είναι μία επιστημονική διαδικασία για την εξαγωγή στατιστικών δημογραφικών στοιχείων, πολύ χρήσιμων ακόμη και για την χάραξη πολιτικών. Μια μαλακία και μισή την κάνουμε με την στάση μας απέναντι της και αυτοί που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και εσύ που αρνήθηκες να απογραφείς.

Όσο κι αν επιμένεις είσαι λάθος και δεν τον λέω εγώ το λένε τα επιχειρήματα σου.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 02 Αύγ 2012, 18:19

Είμαι λάθος Στρατο και το ξέρω.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες