Αποτελέσματα απογραφής 2011

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
pav

Αποτελέσματα απογραφής 2011

Δημοσίευσηαπό pav » 01 Αύγ 2012, 15:00

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Νόμιμου Πληθυσμού, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Νόμιμος Πληθυσμός (δημότες) 2011: 9.903.268
Συνημμένα
NWS_CENSUS_310712_GR.pdf
Ανακτήθηκε 1 Αυγούστου 2012.
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_CENSUS_310712_GR.pdf
(278.97 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 246 φορές

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Αποτελέσματα απογραφής 2011

Δημοσίευσηαπό baskin » 01 Αύγ 2012, 17:56

Εγώ ξέρω πάντως πολύ κόσμο που δεν απογράφηκε την τελευταία φορά. Οι λόγοι ανεξήγητοι (κάτι με ψεκασμούς πρέπει να έχει να κάνει).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 01 Αύγ 2012, 19:47

Ούτε εγω απογράφηκα. Δεν δίνω κανένα δικαίωμα να ξέρει το κράτος που μένω και πως είναι το σπίτι που μένω αλλα και τα οικονομικα μου.

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 02 Αύγ 2012, 08:19

Για τα οικονομικά σου θεωρητκά ξέρει από τη φορολογική σου δήλωση. Για την κινητή και ακίνητη περιουσία σου επίσης. Τα σχέδια του σπιτιού σου λογικά υπάρχουν στην πολεοδομία. Γενικά, συγκεκριμένα στοιχεία για τον κάθε πολίτη υπάρχουν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Αύγ 2012, 09:08

kailor έγραψε:Ούτε εγω απογράφηκα. Δεν δίνω κανένα δικαίωμα να ξέρει το κράτος που μένω και πως είναι το σπίτι που μένω αλλα και τα οικονομικα μου.

Τα στοιχεία είναι δημογραφικά και μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη προστασία τους βάση των κανονισμών της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο λόγος που λες είναι τουλάχιστον παιδικός. Καλύτερα να σβήσεις το προφίλ σου από το Facebook.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 02 Αύγ 2012, 09:33

baskin έγραψε:
kailor έγραψε:Ούτε εγω απογράφηκα. Δεν δίνω κανένα δικαίωμα να ξέρει το κράτος που μένω και πως είναι το σπίτι που μένω αλλα και τα οικονομικα μου.

Τα στοιχεία είναι δημογραφικά και μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη προστασία τους βάση των κανονισμών της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο λόγος που λες είναι τουλάχιστον παιδικός. Καλύτερα να σβήσεις το προφίλ σου από το Facebook.

Στο Facebook ανα πάσα στιγμή αλλάζω ονοματεπώνυμο και βάζω ένα ψεύτικο. Ωστόσο για τα αλλα που λέτε δεν είναι της ώρας γιατι είναι και δημόσιο φόρουμ. Αλλα η εφορία κλπ δεν έχει ιδέα τι έχω και τι όχι.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Αύγ 2012, 10:14

kailor έγραψε:Ωστόσο για τα αλλα που λέτε δεν είναι της ώρας γιατι είναι και δημόσιο φόρουμ. Αλλα η εφορία κλπ δεν έχει ιδέα τι έχω και τι όχι.

Και αυτό το θεωρείς σωστό σαν άποψη; Όπως είπα και αλλού, προσωπικό δεδομένο είναι το τι κάνεις και με ποιον στο κρεβάτι σου. Τα οικονομικά στοιχεία δεν πρέπει να αποτελούν προσωπικά δεδομένα, είναι θέμα διαφάνειας.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 02 Αύγ 2012, 11:32

Για ποιο λόγο πρέπει να είναι θέμα διαφάνειας τα οικονομικά εάν δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο?

Τι νοιάζει τον καθένα ποσά παίρνω, ποσά πληρώνω, απο που έχω έσοδα, και αλλα τέτοια. Όταν είμαι ένας απλός άνθρωπος. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο (πρωθυπουργός, βουλευτής, δήμαρχος, νομάρχης, δημοτικός σύμβουλος ή κάτι άλλος με θέση), αλλα ούτε επιχειρηματίας, ούτε κάτι άλλο με θέση εξουσίας να τρώω τα λεφτά του κόσμου. Γιατι πρέπει η εφορία να ξέρει ότι ζω με 200 ευρω τον μήνα και ότι τα εισπράττω απο πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ και αγγαροδουλειές για να φτάσω τα 200 ευρώ. Και το που τα ξοδεύω είναι δικό μου πρόβλημα.

Πες μου γιατι πρέπει όλος ο κόσμος να ξέρει πως είναι τα οικονομικα μου και τι τον ενδιαφέρει? εμένα καρφί δεν μου καίγεται άμα π.χ. Εσύ μπορεί να βγάζεις 500 ευρω τον μήνα αλλα μπορει και 5000 ευρω. Δικαίωμα σου. Εάν ήσουν πρόσωπο με αξίες δημόσιες εκει θα τα λέγαμε αλλιώς.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 02 Αύγ 2012, 11:53

kailor έγραψε:Για ποιο λόγο πρέπει να είναι θέμα διαφάνειας τα οικονομικά εάν δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο?

Τι νοιάζει τον καθένα ποσά παίρνω, ποσά πληρώνω, απο που έχω έσοδα, και αλλα τέτοια. Όταν είμαι ένας απλός άνθρωπος. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο (πρωθυπουργός, βουλευτής, δήμαρχος, νομάρχης, δημοτικός σύμβουλος ή κάτι άλλος με θέση), αλλα ούτε επιχειρηματίας, ούτε κάτι άλλο με θέση εξουσίας να τρώω τα λεφτά του κόσμου. Γιατι πρέπει η εφορία να ξέρει ότι ζω με 200 ευρω τον μήνα και ότι τα εισπράττω απο πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ και αγγαροδουλειές για να φτάσω τα 200 ευρώ. Και το που τα ξοδεύω είναι δικό μου πρόβλημα.

Πες μου γιατι πρέπει όλος ο κόσμος να ξέρει πως είναι τα οικονομικα μου και τι τον ενδιαφέρει? εμένα καρφί δεν μου καίγεται άμα π.χ. Εσύ μπορεί να βγάζεις 500 ευρω τον μήνα αλλα μπορει και 5000 ευρω. Δικαίωμα σου. Εάν ήσουν πρόσωπο με αξίες δημόσιες εκει θα τα λέγαμε αλλιώς.

Εγώ το αντιλαμβάνομαι έτσι:
Όταν δεν είσαι δημόσιο πρόσωπο, η εφορία (και μόνο αυτή) πρέπει να ξέρει τα οικονομικά σου για να σε φορολογήσει εφόσον έχεις εισόδημα ή περιουσία.
Όταν είσαι δημόσιο πρέπει να τα ξέρουν όλοι για να υπάρχει διπλός έλεγχος (και από την εφορία και από τους πολίτες)
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 02 Αύγ 2012, 11:58

Πρώτα απ' όλα εδώ μιλάμε για την απογραφή, όχι για τα οικονομικά σου!
Δεύτερον, η εφορία δεν δημοσιεύει τα στοιχεία σου, τα χρησιμοποιεί για να σε φορολογήσει κατάλληλα - το αν είναι δίκαια η φορολόγηση είναι άλλο θέμα.

kailor έγραψε:Πες μου γιατι πρέπει όλος ο κόσμος να ξέρει πως είναι τα οικονομικα μου και τι τον ενδιαφέρει? εμένα καρφί δεν μου καίγεται άμα π.χ. Εσύ μπορεί να βγάζεις 500 ευρω τον μήνα αλλα μπορει και 5000 ευρω. Δικαίωμα σου. Εάν ήσουν πρόσωπο με αξίες δημόσιες εκει θα τα λέγαμε αλλιώς.

Κι εγώ παλιότερα σκεφτόμουν έτσι, αλλά έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη. Τι θα γινόταν άραγε αν όλοι είχαν πρόσβαση στα οικονομικά όλων; Νομίζω πως μετά το πρώτο σοκ θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες