Όχι στα οράματα των νεκρών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Όχι στα οράματα των νεκρών

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 16:14

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία με βάση τι ψηφίζω εγώ προσωπικά για την ηθική. Σημασία έχει με βάση τι ψηφίζουν οι περισσότεροι.

Η δικιά μου "ηθική" αν το θέλεις , είναι να καταπιέζω την δικιά μου προσωπική ηθική, να απορρίπτω μετα βγδελυμίας την ηθική που εκπορεύεται από οποιοδήποτε ιερατείο (και ασχέτως αν προσωπικά συμφωνώ με αυτήν ή όχι), και να συντάσσομαι και να σέβομαι απόλυτα και τυφλά την ηθική των περισσοτέρων, την ηθική της ελεύθερης, μη αρχικοποιημένης και ζωντανής πλειοψηφίας.

...δηλαδή, δεν ψηφίζεις; Απλά συμφωνείς με το αποτέλεσμα εκ των υστέρων;

Φυσικά και ψηφίζω, και φυσικά έχω γνώμη. Απλά στην συνέχεια, και οτιδήποτε και αν έχω ψηφίσει εγώ προσωπικά, υπακούω στην ηθική που προέκυψε από την μη αρχικοποιημένη και ζωντανή πλειοψηφία.

Τις αρχικοποιημένς πλειοψηφίες όμως δεν τις σέβομαι. Δεν σέβομαι την ηθική των επωνύμων για παράδειγμα, εφόσον δεν αφήνουν και τους ανώνυμους να διαμορφώσουν το ηθικό πλαίσιο.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 15 φορά/ες συνολικά

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 15 Ιούλ 2012, 16:18

ergoil έγραψε:Φυσικά και ψηφίζω, και φυσικά έχω γνώμη. Απλά στην συνέχεια, και οτιδήποτε και αν έχω ψηφίσει προσωπικά, συμφωνώ και υπακούω στο συλλογικό αποτέλεσμα.
Ε, προτρέχεις τότε. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γίαννη τονε βαφτίσαμε. Εγώ σε ρώτησα από που εκπορεύεται αυτή η ψήφος για την ηθική, αν όχι από προσωπική ηθική. Και πώς γίνεται να μην είναι κάποιος ανήθικος, κατά τον αφορισμό σου, όταν ψηφίζει (ergo προωθεί) την ιδία ηθική με απώτερο γνώμονα την επιβολή της στο σύνολο;
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 16:25

SNM έγραψε:Εγώ σε ρώτησα από που εκπορεύεται αυτή η ψήφος για την ηθική, αν όχι από προσωπική ηθική. Και πώς γίνεται να μην είναι κάποιος ανήθικος, κατά τον αφορισμό σου, όταν ψηφίζει (ergo προωθεί) την ιδία ηθική με απώτερο γνώμονα την επιβολή της στο σύνολο;

Φυσικά η ψήφος για την ηθική εκπορεύεται από την προσωπική ηθική του καθενός, όμως η προσωπικές ηθικές δεν είναι ίδιες. Και δεν υπάρχει καν θέμα επιβολής της ηθικής κάποιου στο σύνολο, σε περίπτωση ψηφοφορίας, εφόσον όλες οι ψήφοι έχουν την ίδια βαρύτητα.

Μην παίζεις λοιπόν με τις λέξεις και ρίχνεις θολούρα. Επιβολή σημαίνει παραπάνω βαρύτητα, το ιερατείο είναι αυτό που επιβάλεται. Ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας εκ των πραγμάτων δεν επιβάλεται στο σύνολο, αφού όλοι έχουν ακριβώς την ίδια δύναμη επιρροής.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 15 Ιούλ 2012, 20:10

Μετά τα 3 "είσαι καινούριος", βλέπω επαναλαμβάνεις pattern και με το "παίζεις με τις λέξεις". Δεν παίζω με τις λέξεις με τη δική σου ερμηνεία (αυτή της σοφιστικής), αλλά φυσικά και δίνω σημασία στο τι λέω, τι λες και τι εννοούμε. Μου αρέσει να ακριβολογώ, να λέω αυτό που εννοώ και να εννοώ αυτό που λέω. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται αυτό κατακριτέο, ασ'την πολιτική συζήτηση γιατί έχουμε σοβαρότατη κρίση προτεραιοτήτων και αξιών. Πίσω στις λέξεις, λοιπόν, αφού εξακριβώσαμε ότι αυτό που σου έλεγα και αντιδρούσες, τελικά ισχύει.

Ο απώτερος σκοπός της ψηφοφορίας, είναι η ποσοτική καταμέτρηση απόψεων. Ο απώτερος σκοπός της ψήφου, είναι η υποστήριξη της επιλογής σου, με στόχο να επιβληθεί στο σύνολο. Κανείς δεν ψηφίζει το κόμμα που θέλει να χάσει, κανείς δεν ψηφίζει την επιλογή που θέλει να αποφύγει. Άλλο ο σκοπός, άλλο η αιτιολόγηση που δίνεται, άλλο η αντιμετώπιση του αποτελέσματος. Φυσικά και θα σεβαστείς το αποτέλεσμα εκ των υστέρων, αλλά όσο διαρκεί ο αγώνας, παίζεις για να κερδίσεις, όχι για να χάσεις.

Βλέπω όμως ότι ούτε σε φιλοσοφικό επίπεδο μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε συμβατή αξιόλογη συζήτηση, ειδικά περί δημοκρατίας. Λυπάμαι, αλλά έδωσα ήδη πάμπολλες ευκαιρίες, Vizzini.

Στην αρχική σου πρόταση, αντιπροτείνω όχι στα κενά οράματα που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν την αυτοσυντήρησή τους και κούφια σοφιστικά ερείσματα για κάποιο ουτοπικό 1984. Όχι στην καταστρατήγηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ψευτοδικαιολογίες που υποκρύπτουν αυταρχισμό και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το πολιτικό σύστημα και ως έννοια αλλά και ως θεσμός, ο νόμος, η διοίκηση, οι δημόσιοι λειτουργοί απ'τον κλητήρα μέχρι τον πρόεδρο, όλα πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα δικαιώματα του πολίτη, δεν του κάνουν κάποια "χάρη", ούτε βρίσκονται εκεί που βρίσκονται "αυτοδικαίως".

Μία ψήφο έχεις εσύ, μία κι εγώ. Ισοβαθμία, και λήγει κάπου εδώ το υπερθέαμα. 8-)
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 15 Ιούλ 2012, 20:57

Να σημειώσω πως το να κάνεις σαματά για να περάσει η δική σου γνώμη,
να προσπαθείς έμπρακτα να τα γκρεμίσεις αν δεν γίνει το δικό σου,
χαλώντας την εικόνα κλπ με σκοπό την αποσύνθεση των υπολοίπων
και επανασύνθεση σύμφωνα με τον δικό σου οραματισμό,
είναι έμπρακτη ηθική στάση η οποία επιβάλλει την ιδία άποψη.

Η ηθική αυτή δεν είναι των υπολοίπων και ούτε συναποφασισμένη.
Είναι εντελώς μειοψηφική στην περίπτωση του τρολ του φόρουμ μας,
καθώς φαίνεται από την γενική του αντιμετώπιση.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα σύμπλευσης.
Ζήτησα να συνδράμει στη συνδιατύπωση του οράματος
και με απογοήτευσε.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

qwertyuiopasdfghjklz

Δημοσίευσηαπό qwertyuiopasdfghjklz » 29 Ιούλ 2012, 14:11

ergoil έγραψε:
εγώ μόνο προτείνω τις ζωντανές ψηφοφορίες, ως patch στον κώδικα.
το αν θα ενεργοποιηθεί το patch ή θα παραμείνει η δημοκρατία νεκρή, αυτό είναι θέμα ψηφοφορίας.
τα ενεργά μέλη θα αποφασίσουν να ζωντανεύσουν (ή όπως το λές εσύ, να καταστρέψουν) το κόμμα, όχι εγώ ή ο μπασκιν.

Τι γίνεται με αυτό; προχωράει;
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Publicsandbox/pirategov/parliament
http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 29 Ιούλ 2012, 15:33

Μόνο του, δεν νομίζω.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

qwertyuiopasdfghjklz

Δημοσίευσηαπό qwertyuiopasdfghjklz » 29 Ιούλ 2012, 16:12

baskin έγραψε:Μόνο του, δεν νομίζω.

εσύ που τα ξέρεις, υπάρχει περίπτωση το liquid να παίξει σε Mysql;
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Publicsandbox/pirategov/parliament
http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 29 Ιούλ 2012, 16:15

Όχι. Η άδεια της MySQL δεν είναι τόσο open όσο θέλουν οι devs.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 29 Ιούλ 2012, 16:17

υπενθυμίζω την πρόταση του ergoil (περί ακύρωσης της ψήφου των νεκρών) με μια μικρή παραλλαγή, δημοσιεύσεις διαγραφέντων μελών (ανωνύμων) να διαγράφονται. :mrgreen:

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες