Α. Δεν απαγορεύεται σε κανέναν να χρησιμοποιεί το Mumble για να δημιουργεί και να καταθέτει προτάσεις αλλά δεν μπορεί ο ίδιος να απαιτεί από τους υπόλοιπους να παραβρεθούν με το ζόρι. Το πρόβλημα δεν είναι ότι σνομπάρουμε το εργαλείο, είναι ο χρόνος
Β. Δε συμφωνώ με τη στασιμότητα. Έχει γίνει δουλεία σε wiki, Κουμπάσο και liquid αλλά και δουλειά για το καταστατικό και στο κάτω κάτω το συνέδριο θα γίνει όταν είμαστε έτοιμοι, ας είναι και το 2013. Δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε αίθουσες και ημερομηνίες αν πρώτα δεν ετοιμάσουμε προτάσεις.
Γ. Τα e-συνεδρια, στο 2 ήμουν και εγώ, δεν είδα να παράγουν τίποτα παρά μόνο γκρίνια και γι'αυτό δεν ήρθα στο τρίτο. Πάλι όμως όσοι μπορείτε να δημιουργήσετε στο Mumble, δημιουργήστε.
Δ. Προφανώς είστε πιο "κλασσικοί" και έχετε πελαγώσει με τα κουμπάσα και τα Liquid με τα 500 θέματα και 754 κουμπάκια και επιλογές. Κάνουμε μια προσπάθεια να γράψουμε οδηγούς χρήσης και ναι ίσως θα έπρεπε να σας μαζέψουμε όλους στο Mumble (εδώ ναι χρειάζεται) για να σας δείξουμε 2-3 πραγματάκια.
Υπόψην ότι πριν γραφτώ στο Κόμμα δεν είχα κάνει στη ζωή μου πάνω από 5 ποστ σε φόρουμ, δεν είχα γράψει ποτέ σε wiki, δεν είχα ιδέα για κουμπάσα και Liquid, και όχι μόνο το Mumble, ούτε το skype δεν είχα περασμένο ποτέ στον υπολογιστή μου γιατί προτιμούσα να το τηλέφωνο. Αλλά όπως και για τη δουλεία μου έμαθα να γράφω κώδικα ενώ είμαι μηχανικός και για τη δουλειά της γυναίκας μου έμαθα το wordpress για να συντηρώ το site της έτσι και εδώ κάθησα και διάβασα. Όταν γράφω wiki κάθε τρεις και λίγο ψάχνω στο google για το πως γίνεται το ένα και πώς το άλλο.
Αντί λοιπόν να γρινιάζετε, ανάλογα με το χρόνο σας και την όρεξη σας παράγετε κάτι, αλλά όχι γκρίνια που θέλω να πιστεύω πως προέρχεται καθαρά από πανικό.
e-συνέδρια και εσφαλμένες αντιλήψεις
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: e-συνέδρια και εσφαλμένες αντιλήψεις
https://twitter.com/e_kastrinakis
Μιχάλη βλέπεις εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Βλέπεις τα πράγματα από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία, γίνεσαι εριστικός (δεν είσαι ο μόνος αλλά μη το παίζεις παναγίτσα) και, ενώ λες πως παραδέχεσαι τα λάθη σου, παραθέτεις ακόμη και τα πιο ασταθή επιχειρήματα, επιμένοντας. Θα μπορούσες να ανταπαντήσεις ότι έτσι κάνουν και "οι άλλοι"... μπράβο μας, όλους!
Επί της ουσίας, εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι ζητάτε, οι mumblers, που δεν μπορείτε να κάνετε ήδη. Οποιαδήποτε ομάδα ή επιτροπή, Δ.Ε. ή Ε.Δ, έχει το δικαίωμα να συνεδριάσει όπου θέλει, αν τα βρουν τα μέλη της. Κανείς δεν το απαγορεύει - και πως θα μπορούσε άλλωστε. Σχετικά με τις ψηφοφορίες, αν έχω καταλάβει καλά, συμφωνείτε πως το σώμα των μελών θα πρέπει να ψηφίσει εκτός Mumble. Αν μία κλειστή ομάδα όπως η Δ.Ε. θελήσει να ψηφίσει μέσω Mumble, ας το κάνει. Αν μία επιτροπή θέλει να ψηφίσει ποια πρόταση να κατεβάσει μεταξύ των δύο, ας το κάνει!
Το "γιατί πρέπει να γράφουμε" με εκπλήσσει λίγο. Όταν κάθομαι και γράφω ένα κείμενο, μία πρόταση, αφιερώνω αρκετό χρόνο για να την σκεφτώ καλά και να την προετοιμάσω σωστά. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετώ τα υπόλοιπα μέλη τα οποία θα χρειαστεί να αφιερώσουν πολύ λιγότερο χρόνο. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να πάρουν κομμάτια από την πρότασή μου, να τα επεξεργαστούν, να τα συζητήσουν (όπου και όποτε θέλουν), να προτείνουν και να τα αλλάξουν, να κατεβάσουν μια εναλλακτική, βελτιωμένη πρόταση, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν (μόνο) προφορικά. Χρειάζεται εξήγηση;
Επί της ουσίας, εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι ζητάτε, οι mumblers, που δεν μπορείτε να κάνετε ήδη. Οποιαδήποτε ομάδα ή επιτροπή, Δ.Ε. ή Ε.Δ, έχει το δικαίωμα να συνεδριάσει όπου θέλει, αν τα βρουν τα μέλη της. Κανείς δεν το απαγορεύει - και πως θα μπορούσε άλλωστε. Σχετικά με τις ψηφοφορίες, αν έχω καταλάβει καλά, συμφωνείτε πως το σώμα των μελών θα πρέπει να ψηφίσει εκτός Mumble. Αν μία κλειστή ομάδα όπως η Δ.Ε. θελήσει να ψηφίσει μέσω Mumble, ας το κάνει. Αν μία επιτροπή θέλει να ψηφίσει ποια πρόταση να κατεβάσει μεταξύ των δύο, ας το κάνει!
Το "γιατί πρέπει να γράφουμε" με εκπλήσσει λίγο. Όταν κάθομαι και γράφω ένα κείμενο, μία πρόταση, αφιερώνω αρκετό χρόνο για να την σκεφτώ καλά και να την προετοιμάσω σωστά. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετώ τα υπόλοιπα μέλη τα οποία θα χρειαστεί να αφιερώσουν πολύ λιγότερο χρόνο. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να πάρουν κομμάτια από την πρότασή μου, να τα επεξεργαστούν, να τα συζητήσουν (όπου και όποτε θέλουν), να προτείνουν και να τα αλλάξουν, να κατεβάσουν μια εναλλακτική, βελτιωμένη πρόταση, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν (μόνο) προφορικά. Χρειάζεται εξήγηση;
-
Η διαφωνία μου (αντιπαράθεση;) με το Στράτο (baskin) και η δημόσια αίτησή του να τοποθετηθεί η Δ.Ε. για να μου τραβήξει το αυτί (γιατί όχι και μια διαγραφή;), με αναγκάζει να γράψω το σεντόνι που ακολουθεί, αν και τα σιχαίνομαι.
Δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης, τουλάχιστον από εμένα. Είμαστε ενήλικες και πολιτικά όντα και θεωρώ ότι όταν σε έναν πολιτικό χώρο, ακούγονται εκφράσεις για "υπονόμευση" της λειτουργίας του, είναι σοβαρά ζήτημα για να πλανιέται απλά στον αέρα. Ζήτησα από τα αρμόδια όργανα να ερευνήσουν την καταγγελία του Μιχάλη και όσων υπογράφουν την τελευταία επιστολή, γιατί αν και εφόσον υπάρχουν ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ στο κόμμα, το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί. Επίσης όμως αν αυτοί που θεωρούν την ύπαρξη ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΩΝ αιτία για τα δεινά του κινήματος κάνουν λάθος, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεστραβωθούν.
Οι λέξεις έχουν σημασία και έχω μάθει να μην αφήνω ανοιχτές πληγές να σαπίζουν...
Ένας από τους λόγους που διακρίναμε για την στατικότητα και την αποχή από τα κομματικά δρώμενα, όσων εξακολούθησαν να συναντώνται στο mumble (ή να γράφω ο έξω από δω;) ήταν η απουσία δράσης ομάδων και επιτροπών, που να παρουσιάζουν τακτική και συνεπή απόδοση. Αντίθετα, η μικρή κινηματική ομήγυρης αναλώθηκε σε ατέρμονες συζητήσεις για το ποιο είναι το καλύτερο σύστημα ηλεκτρονικής λειτουργίας του κόμματος και την ύψωση τειχών (παντός τύπου) προς τους έξω.
Τι καταφέραμε; Τίποτα. Ο χρόνος κυλά και ο χρόνος είναι αμείλικτος για ένα κίνημα νέο, με πρωτοποριακές ιδέες και εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Να μην κοροϊδευόμαστε. Απλά, δεν υπάρχουμε. Αναλωνόμαστε σε ατέρμονες εσωτερικές συζητήσεις και οι απέξω δεν μας βλέπουν πουθενά.
Διαφωνώ. Αυτή είναι η εντύπωση που έχεις ΕΣΥ Μιχάλη, ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από ότι άλλα γίνεται από ΜΕΛΗ, εκτός του mumble. Πρώτος έθεσα το πρόβλημα των πολλών επιτροπών που δεν θα λειτουργήσουν γιατί δεν στελεχώνονται, αλλά δεν μπορεί να μηδενίζεις την εργασία και παραγωγή κάποιων ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ.
Οι ατέρμονες συζητήσεις που λες είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που προσπαθήσατε να δουλέψετε στο mumble ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Υπάρχουν ΜΕΛΗ που αργά αλλά σταθερά χτίζουν το ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ και ετοιμάζουν την εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
Έτσι, οργανώθηκε η πρώτη e-συνεδρία (βάλτε όποιον όρο γουστάρετε, αμάν πια, λεξιθήρες) και διαπιστώσαμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο άμεσης συζήτησης και λήψης οργανωτικών αποφάσεων, που μπορούν να τεθούν προς ψήφιση στα υπόλοιπα μέλη στα αντίστοιχα εργαλεία (κουμπάσο, ρευστή ανατροφοδότηση, ή ότι άλλο…). Το εργαλείο εξάλλου το γνωρίζαμε. Δούλεψε κατά κόρον ανεπίσημα και ως μέσο λήψης αποφάσεων προεκλογικά, και στις δύο περιόδους.
Πολύ σωστά πράξατε. Όπως έχω πει δεκάδες φορές, η ένσταση μου με τα e-συνέδρια ήταν ΜΟΝΟ ότι πρέπει να γίνουν ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ώστε να μην γίνονται ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ και να παράγονται προτάσεις.
Αντ’ αυτού, άρχισαν οι επιθέσεις. Επιθέσεις ατεκμηρίωτες κατά βάση και σχόλια υποτιμητικά για τους mumblers (Σίμο μου, το προτιμώ από το mumble-talkers). Δεν κάνει, είναι άχρηστο κλπ. Οπότε θέτω τα ακόλουθα ερωτήματα:
Από ποιον και από που; Για δείξε μας Μιχάλη, ποιος επιτέθηκε στους mumblers; Η κριτική που έχω κάνει εγώ επανειλημμένα είναι ότι
1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ από τα e-συνέδρια παρά μόνο γκρίνια (γι' αυτό και πρότεινα να γίνουν ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ)
2. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ mumble ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
Σε παρακαλώ να μου δείξεις ποιος σας επιτέθηκε και που;
1. Η Δ.Ε. το χρησιμοποιεί, ναι ή όχι; Αν ναι, γιατί αυτή νομιμοποιείται και το υπόλοιπο κίνημα όχι;
Είπε κανείς ποτέ να μην το χρησιμοποιείτε;
2. Δεν πρέπει, λόγω πληθυσμιακής πυκνότητας του κινήματος, με κάποιον τρόπο να επικοινωνούμε και να συζητάμε τα θέματά μας; Μου έγραψαν ή/και μου είπαν για ασύγχρονα συστήματα (άντε τον μάθαμε και τον όρο αυτό). Απορία: γράφει ο Χ κάτι για το θέμα Α, περιμένει πότε θα μπουν οι υπόλοιποι να απαντήσουν, μετά από μία, δύο, τρεις ημέρες, για να ανταπαντήσει και πάει λέγοντας. Αν κάνανε έτσι ρεσάλτα οι πειρατές το μεσαίωνα, ακόμα θα συνεδριάζανε έξω από το Μωριά για το από πού θα σαλτάρουνε…
Δεν είναι ο μόνος τρόπος να δουλεύει κανείς το mumble. Αυτό λέμε και κάποιοι το εγκαταλείψαμε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ. Η καθυστέρηση στις απαντήσεις που λες, έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι ΕΣΥ τα υπόλοιπα συστήματα. Περιττό να πω ότι η προσωπική σου άποψη δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και σωστή για την ταχύτητα παραγωγής έργου σε μη σύγχρονα συστήματα.
3. Οι συνεδρίες έχουν το σκοπό της παραγωγής προτάσεων και όχι λήψης αποφάσεων δεσμευτικών για τους υπολοίπους (πιαστείτε από τις λέξεις και επιτεθείτε). Οι προτάσεις αναρτώνται στο forum ή όπου αλλού θέλετε, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται και να παρεμβαίνουν (π.χ. όσοι εργάζονται την ώρα της συνεδρίας ή αδυνατούν να συμμετάσχουν). Αλλά, διάολε, πρέπει να συζητήσουμε, ώστε να προχωρήσουμε εσωκινηματικά, τουλάχιστον.
Πολύ ωραία και λογικά όλα αυτά. Αλλά, άλλα ανακοινώθηκαν εχθές και από εσένα και στην επιστολή. Οι λέξεις μερικές φορές έχουν σημασία και όταν μιλάς για ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ πρέπει να το αιτιολογείς για να μην πιαστούν κάποιοι από αυτό.
Ξαναλέω επίσης ότι η εμπειρία μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ότι αυτό που κάνετε ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΤΙ, γι' αυτό και έκανα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για τα e-συνέδρια. Επίσης πολύ ευγενικά ρώτησα γιατί ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συζητάτε τα ΙΔΙΑ πράγματα για να καταλήξετε σε ΔΥΟ επιστολές στις οποίες ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ.
4. Γιατί μέλη της Δ.Ε. ή υπεύθυνοι διαφόρων τομέων, έμπαιναν, έστω αραιά και που, και μας ενημέρωναν για τα τεκταινόμενα του κινήματος, και τώρα εξαφανίστηκαν; Τότε το εργαλείο ήταν καλό και τώρα είναι απορριπτέο; Το mumble είναι δύσκολο εργαλείο. Εκτίθεσαι άμεσα. Πρέπει να επιχειρηματολογείς με ηρεμία και στοιχεία. Και να έχεις γερό στομάχι για να παραδεχτείς ότι οι άλλοι έχουν το ίδιο ή/και περισσότερο δίκιο από σένα. Και είναι πολύ δύσκολο. Και εδώ να συγχαρώ τους φίλους mumblers για την συν-δημιουργική στάση που δείχνουμε στην παραγωγή των κειμένων μας, χωρίς να προσβάλλεται κανείς όταν γίνονται διορθωτικές παρατηρήσεις.
Γιατί όπως εξήγησα παραπάνω, αλλά αρνείσαι να το καταλάβεις. Το mumble είναι εργαλείο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ δεν είναι πλατφόρμα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ η οποία γίνεται καθημερινά ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μπει στο mumble για να ενημερώσει. Επίσης πολλών ο χρόνος (και ειδικά όσων κάνουν τους βρυκόλακες για το κόμμα) είναι ελάχιστος και περίεργος. Δεν διάβασες ούτε αυτά που λέει ο Παύλος.
6. Γιατί ενοχλεί ο όρος «υποσκάπτω»; Δεν είναι έτσι; Ξαφνικά χάσαμε τις πειρατικές μας διαθέσεις και γίναμε καθωσπρέπει; Όταν μέλη της Δ.Ε. μπαίνουν στο mumble, πετάνε κουβέντες και φεύγουν, τι κάνουν; Το στηρίζουν; Ή είναι πειρατικές οι μπηχτές ότι το ένα θέμα δεν είναι πειρατικό, το άλλο δεν είναι κλπ. Όταν δεν καθόμαστε να συζητήσουμε (ξέρετε άλλον τρόπο;) τι προσπαθούμε να αλλάξουμε σε αυτόν τον τόπο και με ποια προτεραιότητα, τότε τι κάνουμε; Και επειδή ΟΛΑ μαθαίνονται, ας μη το συνεχίσω…
Δεν τίθεται θέμα ενόχλησης. Να πείτε ξεκάθαρα τι εννοείται αυτό ζήτησα και τίποτα παραπέρα.
7. Επαναλαμβάνω, μέχρι να ολοκληρωθούν εκείνα τα εργαλεία που εξασφαλίζουν(;) την πολυπόθητη «περιφρούρηση», τι κάνουμε; Υπάρχει γκρίνια ότι δεν συμμετέχουμε όλοι στα νέα εργαλεία, είτε προγραμματιστικά είτε πειραματικά. Και τι να κάνουμε δηλαδή; Να αποκτήσουμε όλοι μεταπτυχιακό στα ηλεκτρονικά συστήματα διακυβέρνησης; Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις ή/και διάθεση ενασχόλησης με αυτά. Μήπως πρέπει να αποχωρήσουμε από το κίνημα ως ηλεκτρονικά αναλφάβητοι; Και επειδή η πιπίλα είναι η πιστοποίηση των μελών στο mumble, έχουμε και λέμε:
Έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ κάποια και άλλα χρειάζονται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για να διαμορφωθούν, ΑΛΛΑ ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ δεν γίνεται δουλειά. Στα υπόλοιπα σου έχει απαντήσει ο Μισούλης αλλά μάλλον ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.
b. Προ των εκλογών, που γίνανε ένα κάρο δουλειές μέσω mumble, ήταν καλό εργαλείο;
Άντε πάλι τα ίδια... Έχω κουραστεί πραγματικά....
c. Αν θέλουμε να ψηφίζουν μέσω mumble μόνο πιστοποιημένα μέλη, υπάρχουν εύκολοι και αμεσότατοι τρόποι, π.χ. πριν την έναρξη της ψηφοφορίας να δηλώνουν τα μέλη στο προεδρείο τον αριθμό της ταυτότητάς τους ή ένα είδος κωδικού, που θα είναι ατομικός, για κάθε πιστοποιημένο μέλος και θα βγει από τη Δ.Ε..
Ετοιμάστε την πρόταση και καταθέστε για ψήφιση στα μέλη. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ (τι να φταίει;)
d. Δεν κατανοώ, τι είναι το τόσο εμπιστευτικό και απόρρητο (μιας και μιλάμε για διαφάνεια), που χρειάζονται κρυπτογραφήσεις επιπέδου von Neumann; Το υπουργείο εξωτερικών θα πρέπει να μάθει πολλά από εμάς, αν συνεχίσουμε έτσι.
Δεν μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι τι σε προβληματίζει.
8. Για το επικείμενο συνέδριο δεν πρέπει να γίνουν προεργασίες; Δεν πρέπει να παραχθούν κάποιες θέσεις; Γιατί θα πάμε στο συνέδριο; Για να πιούμε καφέ και να βαυκαλιστούμε τι ωραίοι επαναστάτες που είμαστε; Θα πάμε για να αλλάξουμε δύο παραγράφους στο καταστατικό και θα φύγουμε; Και δεν το κάνουμε τότε μέσω mumble; Πρέπει να ξοδευτούμε, χρονικά, χρηματικά και σωματικά για το τίποτα; Και πως θα γίνουν οι προεργασίες; Με συναντήσεις στο σπίτι ή στην καφετέρια της γειτονιάς; Γιατί ξαναανακαλύπτουμε τον τροχό; Έχουν προηγηθεί πειρατικά άλλοι πάρα πολλά χρόνια. Ας πάρουμε κάτι από αυτούς…
Βεβαίως και γίνονται ΑΛΛΑ ΑΠΕΧΕΙΣ. Δεν σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ κανείς να το κάνεις μέσω mumble αλλά ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως κάποιοι άλλοι ΟΧΙ στο mumble ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Όσο για τον τροχό. Αυτό κάναμε, πήραμε τα συστήματα που έχουν τα "προηγμένα" πειρατικά κόμματα. ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.
10. Ενόχλησε η πρόταση «όσοι προτιμούν συνειδητά να απέχουν αυτή τη στιγμή από το συνέδριο που έχει οργανωθεί και κοινοποιηθεί έγκαιρα, δίνουν το δικαίωμα στους μετέχοντες να ψηφίζουν και να αποφασίζουν». Εγώ τη θεωρώ πειρατική πρόταση. Αφού κάποιος δε συμμετέχει, δεν καταθέτει μια εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής των κινηματικών διεργασιών (π.χ. να συναντιόμαστε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας, για να μη θεωρηθεί ότι κάποιοι «αποβάλλονται» από την κοινή προσπάθεια), όταν σε επανειλημμένες προσκλήσεις απέχει ή αδιαφορεί, τότε, λυπάμαι, αλλά πρέπει οι υπόλοιποι να προχωρήσουμε. Είμαστε κίνημα, όχι πολιτιστικός σύλλογος, αν και αυτοί έχουν καθορισμένες ώρες συνάντησης των μελών. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ αρκετοί προτίμησαν να μη συμμετάσχουν στην κοινή συζήτηση στο mumble, είχαν χρόνο να την παρακολουθούν ή να τη σχολιάζουν εκ των υστέρων επί ώρες. Και αν κάποιος δεν μπορεί ποτέ, τι κάνουμε; Αν κάποιος δήλωσε συμμετοχή και δεν εμφανιστεί ποτέ, τι κάνουμε; Και αν κάποιοι έχουν τη λογική «άσε του μακάκες να συζητάνε, αλλού και αλλιώς θα παρθούνε οι αποφάσεις», έχουν απλώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά και νομοτελειακά θα οδηγήσουν στη διάλυση του κινήματος. Γιατί τότε δανειστήκαμε το mumble; Δεν γνωρίζαμε το λόγο δημιουργίας του και το πως και το γιατί το χρησιμοποιούν οι ξένοι πειρατές;
Άντε πάλι τα ίδια. ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ και αλλού.
Για την τελευταία πρόταση πάλι θα σου πω ότι, ότι έχουμε βάλει σε λειτουργία ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ από ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ MUMBLE. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ MUMBLE οι άλλοι.
11. Όσο για την πρόταση να τραβήξει η Δ.Ε. το αυτί στους απείθαρχους και «συνωμότες» δημιουργούς συνιστωσών, τη βρίσκω από αστεία, έως και αντιπειρατική. Δια της σύνθεσης η εξέλιξη. Ειδάλλως, θα μετατραπούμε σε αίρεση και θα περιμένουμε από τους γκουρού μας να μάς πουν πως θα πάμε στο γκρεμό. Ουδέποτε είπαμε ότι κατέχουμε όλη ή την μοναδική αλήθεια για τα πεπραγμένα μας. Λέμε την αλήθεια που ξέρουμε και βλέπουμε. Αν αυτό ενοχλεί, λυπάμαι. Ας φροντίσουν να μας αλλάξουν άποψη οι θιγόμενοι. Οι νουθεσίες και επιβολές της «τάξης», όπως νοούνται από κάποιους, είναι αλληθωρισμός προς αρχηγικά σχήματα παλαιάς κοπής.
Δεν έγινε καμία τέτοια πρόταση. Έγινε πρόταση να ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ και αυτοί που ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ την άμεση δημοκρατία.
Συγνώμη για το σεντόνι, είναι το πρώτο και το τελευταίο μου. Όμως πρέπει να ξεκολλήσουμε από το τέλμα, αλλιώς θα είμαστε το πρώτο πειρατικό κόμμα στην Ευρώπη που θα διαλυθεί, αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα «όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν»…
ΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙΣ αυτήν την εντύπωση θα έχεις.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Και για να μην ψάχνεις, επειδή θεωρείς ότι το forum είναι χάος και το έχεις εγκαταλείψει, σου ξαναβάζω εδώ αυτό που είπε ο Γιώργος ο Μισούλης και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Παρ' το αλλιώς...
10. Εαν οντως ειμαστε το Νεο Λειτουργικο Συστημα της κοινωνιας, οπως "κοκκορευομαστε" , δεν θαπρεπε ΟΛΟΙ μας να εχουμε πεσει με τα μουτρα για να μαθουμε να χρησιμοποιουμε ΟΛΑ τα αναγκαια ψηφιακα εργαλεια που εχουμε διαθεσιμα ;;; και να αφηνουμε στην ακρη δικαιολογιες "ειναι δυσκολο και δεν ειναι κατανοητο απο τα μελη", "χρειαζομαστε ευκολες πλατφορμες", "ξεχναμε να κοιταξουμε το μεηλ μας" κλπ. ΑΥΤΑ ταιριαζουν σε μικρα παιδια, οχι σε ενηλικες που ιδρυσαν κομμα για να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ! Εαν οι ψηφιακες πλατφορμες φαινονται δυσκολες, ας φανταστουμε μονο ποσο απειρως πιο δυσκολη ειναι η διακυβερνηση μιας χωρας ...
Παρ' το αλλιώς...
Οι τοποθετήσεις κάποιων αδικούν κάποιους άλλους και αυτό δεν πρέπει να
γίνετε, σε κάποιο βαθμό αδικούν και τους εαυτούς τους με το να πιστεύουν
ότι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες.
Είναι άδικο να λέει κάποιος για έλλειψη δημοκρατίας στις διαδικασίες
στις αποφάσεις και τις προσπάθειες κάποιων να εξελίξουν κάποιες
λειτουργίες. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε άλλη περίπτωση
όλα αυτά θα αποτελούσαν απλές διοικητικές αποφάσεις.
Για να τοποθετήσουμε τα πράγματα στη σφαίρα της πραγματικότητας όλα
τα παραπάνω θα αφορούσαν πέντε δέκα άτομα και τα μέλη θα περίμεναν
μια φορά το χρόνο να πουν καλημέρα ο ένας στον άλλο.
Είναι ανόητο από κάποιον να αφιερώνει τόσο χρόνο στα Κοινωνικά
Δίκτυα και σε Δημόσιους Χώρους Συζήτησης και να μη συμμετέχουν
στη δοκιμή των Διαχειριστικών Εργαλείων .
Η πρόταση του Στράτου:
Είναι μια καλή αρχή για έναν ποιο γόνιμο διάλογο.
Υ.Γ
Μας έχει βαρέσει όλους η ζέστη και χρειάζεται ψυχραιμία.
γίνετε, σε κάποιο βαθμό αδικούν και τους εαυτούς τους με το να πιστεύουν
ότι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες.
Είναι άδικο να λέει κάποιος για έλλειψη δημοκρατίας στις διαδικασίες
στις αποφάσεις και τις προσπάθειες κάποιων να εξελίξουν κάποιες
λειτουργίες. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε άλλη περίπτωση
όλα αυτά θα αποτελούσαν απλές διοικητικές αποφάσεις.
Για να τοποθετήσουμε τα πράγματα στη σφαίρα της πραγματικότητας όλα
τα παραπάνω θα αφορούσαν πέντε δέκα άτομα και τα μέλη θα περίμεναν
μια φορά το χρόνο να πουν καλημέρα ο ένας στον άλλο.
Είναι ανόητο από κάποιον να αφιερώνει τόσο χρόνο στα Κοινωνικά
Δίκτυα και σε Δημόσιους Χώρους Συζήτησης και να μη συμμετέχουν
στη δοκιμή των Διαχειριστικών Εργαλείων .
Η πρόταση του Στράτου:
Η κατηγορία την "υπονόμευσης" πρέπει να ανακληθεί τουλάχιστον με δημόσια δήλωση.
Είναι μια καλή αρχή για έναν ποιο γόνιμο διάλογο.
Υ.Γ
Μας έχει βαρέσει όλους η ζέστη και χρειάζεται ψυχραιμία.
-
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή το κείμενο το Μιχάλη το οποίο περιέχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ, δημοσιεύθηκε στο http://is.gd/0Q1hmo (Πειρατικό Παπαγαλάκι) και έγινε share στο Facebook.
Θα πρέπει να δημοσιευθούν οι απαντήσεις του Μανώλη, του Παύλου και η δικιά μου.
Και εννοείται ότι για την ταμπακιέρα τίποτα. Κάποιοι έχουν την συνήθεια να χρησιμοποιούν το forum ΩΣ ΒΗΜΑ λόγων και όχι ως πλατφόρμα συζήτησης.
Ούτε ο Μιχάλης, ούτε κανείς άλλος μπαίνει στον κόπο να απαντήσει σε ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ που σχολίασαν το κείμενο του. Και μετά σας φαίνεται το forum χάος...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ....
Θα πρέπει να δημοσιευθούν οι απαντήσεις του Μανώλη, του Παύλου και η δικιά μου.
Και εννοείται ότι για την ταμπακιέρα τίποτα. Κάποιοι έχουν την συνήθεια να χρησιμοποιούν το forum ΩΣ ΒΗΜΑ λόγων και όχι ως πλατφόρμα συζήτησης.
Ούτε ο Μιχάλης, ούτε κανείς άλλος μπαίνει στον κόπο να απαντήσει σε ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ που σχολίασαν το κείμενο του. Και μετά σας φαίνεται το forum χάος...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ....
baskin έγραψε:Θα πρέπει να δημοσιευθούν οι απαντήσεις του Μανώλη, του Παύλου και η δικιά μου.
Θα έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί ήδη, από την αρχή. Ομολογώ πως αυτό δεν το περίμενα, έχω χάσει πάσα ιδέα.
-
Έχω ζητήσει εδώ: https://teams.pirateparty.gr/issues/152#note-40 τι χρειάζεται για να μην παρέμβει η Ε.Δ., αλλά μάλλον κάποιοι έχουν μάθει να βγάζουν ΛΟΓΟΥΣ αντί να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
Περιμένω ενημέρωση από τη Ε.Δ. την οποία και παρακαλώ να παρέμβει ΑΜΕΣΑ.
Περιμένω ενημέρωση από τη Ε.Δ. την οποία και παρακαλώ να παρέμβει ΑΜΕΣΑ.
-
- Επικοινωνία:
Έχει αρχίσει και κουράζει το θέμα.......
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
-
Dimitris Zappas έγραψε:Έχει αρχίσει και κουράζει το θέμα.......
Πως να μην γίνει ρε Δημήτρη κουραστικό, όταν κάποιοι έχουν συνηθίσει στον ΜΟΝΟΛΟΓΟ και απαξιώνουν το forum ως μέσω ΔΙΑΛΟΓΟΥ των μελών.
Μπαίνουν (μία στις τόσες) βγάζουν λόγο και φεύγουν. Καμία απάντηση και διάλογος.
Πως σου φαίνεται ότι ένα μέλος μπαίνει γράφει την θέση του και αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα και τις αιτιάσεις ΤΡΙΩΝ άλλων μελών;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες