Όχι στα οράματα των νεκρών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Όχι στα οράματα των νεκρών

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 23:57

SNM έγραψε:
SNM έγραψε:είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης:
ergoil έγραψε:Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.
Αφού δεν το έχει αποφασίσει καμία πλειοψηφία, ούτε καν κάποια αντιπροσωπευτική μειοψηφία, πως θα "πάρεις" το ρίσκο εσύ εν ονόματι όλων, με το έτσι θέλω; Η Αλίκη Δικτάτωρ 2012; :lol:
Ο λόγος που το διέγραψα ήταν σαφέστατος:
SNM έγραψε:είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης
επειδή η "επεξήγησή σου" δεν είχε καμία απολύτως επίδραση στο δια ταύτα.

Τους πειρατές, αν τους ψηφίσει ο κόσμος, γιαυτό θα τους ψηφίσει.
Όχι για αη βασίληδες, αλλά για να γίνουν οι δούρειοι ίπποι του κοινοβουλέυτισμού και της αντιπροσώπευσης.
Για να διαβρώσουν εκ των έσω το αντιπροσωπευτικό σύστημα, και να φέρουν έτσι την δημοκρατία.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 15 Ιούλ 2012, 00:03

Τώρα κάτι κάνουμε. Για πες, λοιπόν:
ergoil έγραψε:Τους πειρατές, αν τους ψηφίσει ο κόσμος, γιαυτό θα τους ψηφίσει.
Όχι για αη βασίληδες, αλλά για να γίνουν οι δούρειοι ίπποι του κοινοβουλέυτισμού και της αντιπροσώπευσης.
Για να διαβρώσουν εκ των έσω το αντιπροσωπευτικό σύστημα, και να φέρουν έτσι την δημοκρατία.
με τί ποσοστό θα θεωρήσεις ότι νομιμοποιείσαι να προβείς σ'αυτήν την αλλαγή; Γιατί 50-60% ξέχνα το, ούτε με μαγειρέματα Γιωργάκηδων δε χτυπήσανε 50άρι. Αν σε βγάλω εγώ τώρα πρόεδρο και πάρεις ένα 30%, δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Anthony με 22%. Σου δίνει νομιμοποίηση το 30% του 60% του εκλογικού σώματος, να αλλάξεις ανεπιστρεπτί το πολιτικό σύστημα όλων, με βάση τη δική σου φιλοσοφία περί πλειοψηφίας, λες;
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 00:15

SNM έγραψε:Τώρα κάτι κάνουμε. Για πες, λοιπόν:
ergoil έγραψε:Τους πειρατές, αν τους ψηφίσει ο κόσμος, γιαυτό θα τους ψηφίσει.
με τί ποσοστό θα θεωρήσεις ότι νομιμοποιείσαι να προβείς σ'αυτήν την αλλαγή; Γιατί 50-60% ξέχνα το, ούτε με μαγειρέματα Γιωργάκηδων δε χτυπήσανε 50άρι. Αν σε βγάλω εγώ τώρα πρόεδρο και πάρεις ένα 30%, δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Anthony με 22%. Σου δίνει νομιμοποίηση το 30% του 60% του εκλογικού σώματος, να αλλάξεις ανεπιστρεπτί το πολιτικό σύστημα όλων, με βάση τη δική σου φιλοσοφία περί πλειοψηφίας, λες;

Διάβασε για το pirategov. Το πολιτικό σύστημα θα γίνει άμεση δημοκρατία μόνο όταν οι πειρατές γίνουν κυβέρνηση. Μέχρι τότε, και ως αντιπολίτευση, απλά οι μεθόδοι τους θα κάνουν αίσθηση και θα δημιουργούν τριγμούς στα παλαιά ολιγαρχικά κόμματα.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 15 Ιούλ 2012, 01:08

ergoil έγραψε:Διάβασε για το pirategov. Το πολιτικό σύστημα θα γίνει άμεση δημοκρατία μόνο όταν οι πειρατές γίνουν κυβέρνηση. Μέχρι τότε, και ως αντιπολίτευση, απλά οι μεθόδοι τους θα κάνουν αίσθηση και θα δημιουργούν τριγμούς στα παλαιά ολιγαρχικά κόμματα.

Θα μου κάνεις πρώτα την τιμή να διαβάσεις αυτό που είπα, γιατί δεν το διάβασες προφανώς σωστά. Γίνονται οι πειρατές κυβέρνηση στο παράδειγμά που σε ρωτάω. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είσαι κι ο ηγέτης τους σ'αυτήν την περίοδο. (Και σου έδωσα κι έναν αέρα 8% από τη 2η ΝΔ). Ξαναδιάβασέ το, λοιπόν, και πες μου.
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 01:12

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:Διάβασε για το pirategov. Το πολιτικό σύστημα θα γίνει άμεση δημοκρατία μόνο όταν οι πειρατές γίνουν κυβέρνηση. Μέχρι τότε, και ως αντιπολίτευση, απλά οι μεθόδοι τους θα κάνουν αίσθηση και θα δημιουργούν τριγμούς στα παλαιά ολιγαρχικά κόμματα.

Θα μου κάνεις πρώτα την τιμή να διαβάσεις αυτό που είπα, γιατί δεν το διάβασες προφανώς σωστά. Γίνονται οι πειρατές κυβέρνηση στο παράδειγμά που σε ρωτάω. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είσαι κι ο ηγέτης τους σ'αυτήν την περίοδο. (Και σου έδωσα κι έναν αέρα 8% από τη 2η ΝΔ). Ξαναδιάβασέ το, λοιπόν, και πες μου.

Αν γίνουν κυβέρνηση οι πειρατές θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα, θα ακούσουν τι λέει η ηλεκτρονική ψηφοφορία όπου συμμετέχουν όλοι οι πολίτες (όχι μόνο μέλη του κόμματος). Και αν η ηλεκτρονική ψηφοφορία θέσει το ζήτημα αυτό, και το αποφασίσει, το σύνταγμα της χώρας θα αλλάξει και θα γίνει άμεση δημοκρατία.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 15 Ιούλ 2012, 02:07

Το τρολ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει.
Προσοχή, ο στόχος είναι να γκρεμίσει τους πειρατές.
Μην εμπλέκεστε σε επιχειρηματολογία μαζί του.
Δεν έχει ηθική.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 12:08

manos_ έγραψε:Δεν έχει ηθική.

βικιπιδια έγραψε:Ηθική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται αρχικά με το παρακάτω ερώτημα: ποιες πράξεις είναι αποδεκτές και ορθές και ποιες ανάρμοστες και λανθασμένες; Ωστόσο, στα θέματα ηθικής σπάνια υπάρχει γενική συμφωνία απόψεων και ακόμα και ο προσδιορισμός ποιο είναι το κεντρικό ή θεμελιώδες ζήτημα είναι κι αυτός αντικείμενο διαφωνιών. Οι συνεπειοκρατικές και δεοντολογικές ηθικές θεωρίες θέτουν ως κεντρικό ζήτημα τα κριτήρια ορθότητα ή μη-ορθότητας των πράξεων, αν και διαφέρουν ως προς το ποια είναι αυτά τα κριτήρια, ενώ οι αρεταϊκές ηθικές θεωρούν ως κεντρικό ζήτημα τα στοιχεία που καθορίζουν το ήθος, τις ηθικές αρετές του χαρακτήρα ή τον τρόπο ζωής που θα πρέπει να ακολουθεί κανείς.

Όπως καταλαβαίνεις, για μένα η ηθική είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Δεν παραχωρώ σε οποιοδήποτε ιερατείο την αρμοδιότητα να αποφασίζει ποιές ανθρώπινες πράξεις είναι ορθές και ποιές όχι.Σέβομαι απόλυτα τους ηθικούς κανόνες, αρκεί να είναι ψηφισμένη ηθική, και όχι ιερατική. Και φυσικά σέβομαι τους ηθικούς κανόνες που είναι ψηφισμένοι ελεύθερα και από όλους, και όχι από αρχικοποιημένες ή ελεγχόμενες "πλειοψηφίες".

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 15 Ιούλ 2012, 15:39

ergoil έγραψε:Όπως καταλαβαίνεις, για μένα η ηθική είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Δεν παραχωρώ σε οποιοδήποτε ιερατείο την αρμοδιότητα να αποφασίζει ποιές ανθρώπινες πράξεις είναι ορθές και ποιές όχι.Σέβομαι απόλυτα τους ηθικούς κανόνες, αρκεί να είναι ψηφισμένη ηθική, και όχι ιερατική. Και φυσικά σέβομαι τους ηθικούς κανόνες που είναι ψηφισμένοι ελεύθερα και από όλους, και όχι από αρχικοποιημένες ή ελεγχόμενες "πλειοψηφίες".

Θεϊκό κυκλικό επιχείρημα. Και με βάση τί ψηφίζεις για "την ηθική"; Γιατί τα μόνα δύο πιθανά σενάρια είναι 1) με βάση την ηθική σου (που λες ότι αποτελείται από την ψηφισμένη, που ψηφίζεται με βάση την ηθική, που αποτελείται από την ψηφισμένη, που ψηφίζεται με βάση την ηθική, κ.ο.κ.) ή με βάση τη λογική (όπερ έστι μεθερμηνευόμενον: ανθρώπινα δικαιώματα. τα οποία απορρίπτεις ως "τετελεσμένα" και ζητάς να ψηφιστούν. κι ο κύκλος συνεχίζεται.)
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 15:50

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:Όπως καταλαβαίνεις, για μένα η ηθική είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Δεν παραχωρώ σε οποιοδήποτε ιερατείο την αρμοδιότητα να αποφασίζει ποιές ανθρώπινες πράξεις είναι ορθές και ποιές όχι.Σέβομαι απόλυτα τους ηθικούς κανόνες, αρκεί να είναι ψηφισμένη ηθική, και όχι ιερατική. Και φυσικά σέβομαι τους ηθικούς κανόνες που είναι ψηφισμένοι ελεύθερα και από όλους, και όχι από αρχικοποιημένες ή ελεγχόμενες "πλειοψηφίες".

Θεϊκό κυκλικό επιχείρημα. Και με βάση τί ψηφίζεις για "την ηθική";

Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία με βάση τι ψηφίζω εγώ προσωπικά για την ηθική. Σημασία έχει με βάση τι ψηφίζουν οι περισσότεροι.

Η δικιά μου "ηθική" αν το θέλεις , είναι να καταπιέζω την δικιά μου προσωπική ηθική, να απορρίπτω μετα βγδελυμίας την ηθική που εκπορεύεται από οποιοδήποτε ιερατείο (και ασχέτως αν προσωπικά συμφωνώ με αυτήν ή όχι), και να συντάσσομαι και να σέβομαι απόλυτα και τυφλά την ηθική των περισσοτέρων, την ηθική της ελεύθερης, μη αρχικοποιημένης και ζωντανής πλειοψηφίας.

Και θεωρώ ανήθικους όσους βάζουν την προσωπική τους ηθική, ή την ηθική των ιερατείων, πάνω από την συλλογική ηθική.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 15 Ιούλ 2012, 16:10

ergoil έγραψε:Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία με βάση τι ψηφίζω εγώ προσωπικά για την ηθική. Σημασία έχει με βάση τι ψηφίζουν οι περισσότεροι.

Η δικιά μου "ηθική" αν το θέλεις , είναι να καταπιέζω την δικιά μου προσωπική ηθική, να απορρίπτω μετα βγδελυμίας την ηθική που εκπορεύεται από οποιοδήποτε ιερατείο (και ασχέτως αν προσωπικά συμφωνώ με αυτήν ή όχι), και να συντάσσομαι και να σέβομαι απόλυτα και τυφλά την ηθική των περισσοτέρων, την ηθική της ελεύθερης, μη αρχικοποιημένης και ζωντανής πλειοψηφίας.

...δηλαδή, δεν ψηφίζεις; Απλά συμφωνείς με το αποτέλεσμα εκ των υστέρων;
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες