Όχι στα οράματα των νεκρών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Όχι στα οράματα των νεκρών

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 18:21

kailor έγραψε:
ergoil έγραψε:αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, από ανθρώπους που κατά βάθος περιφρονούν την πλειοψηφία.
το στοίχημα ισχύει, η δημοκρατία θα είναι σταθερή ότι και να λέτε.

θα είναι σταθερή μόνο και μόνο επειδή το λές εσύ...

εγώ σου έδωσα παράδειγμα το τι μπορεί να γίνει. εσύ απλώς πετάς σοβαρά πράγματα που μπορεί να δουλεύανε σε άλλες χώρες, για να γίνει αυτό στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξεις ιστορία, φύση, γεωγραφία, πολιτισμό, μύθους και πολλά άλλα 2000 χρονών. Για κάντο αυτό και μετά σου δίνω όλα τα δίκια

Δεν μου έδωσες κανένα παράδειγμα, περιέγραψες ένα σενάριο καταστροφής. Εγώ σου δίνω παράδειγμα, σου λέω δοκίμασέ το στην πράξη. Και θα δεις ότι έχεις άδικο και ότι αυτό που φοβάσαι ότι θα συμβεί στην δημοκρατία, απλούστατα δεν θα συμβεί. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα. Η πλειοψηφία όταν αποφασίσει στρογγυλή πλατεία ή ευρώ, δεν αλλάζει γνώμη γρήγορα.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 14 φορά/ες συνολικά

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 14 Ιούλ 2012, 18:23

ergoil έγραψε:
kailor έγραψε:
ergoil έγραψε:αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, από ανθρώπους που κατά βάθος περιφρονούν την πλειοψηφία.
το στοίχημα ισχύει, η δημοκρατία θα είναι σταθερή ότι και να λέτε.

εγώ σου έδωσα παράδειγμα το τι μπορεί να γίνει. εσύ απλώς πετάς σοβαρά πράγματα που μπορεί να δουλεύανε σε άλλες χώρες, για να γίνει αυτό στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξεις ιστορία, φύση, γεωγραφία, πολιτισμό, μύθους και πολλά άλλα 2000 χρονών. Για κάντο αυτό και μετά σου δίνω όλα τα δίκια

δεν μου έδωσες κανένα παράδειγμα, περιέγραψες ένα σενάριο καταστροφής.
εγώ σου δίνω παράδειγμα, σου λέω δοκίμασέ το, και θα δεις ότι έχεις άδικο και ότι αυτό που φοβάσαι ότι θα συμβεί στην δημοκρατία, απλούστατα δεν θα συμβεί. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

έτσι όμως και συμβεί σε ποιόν θα ριχτεί το πρόβλημα σε εσένα ή σε μένα ή σε κάποιον άλλον. Εγώ πάντως δεν παίρνω αυτό το ρίσκο μίας και ξέρω πόσο ξεροκέφαλοι είμαστε σαν Έλληνες αλλά και κατά πόσο πολλές φορές αλλάζουμε γνώμη για κάποια θέματα.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 18:26

kailor έγραψε:
ergoil έγραψε:
kailor έγραψε:

δεν μου έδωσες κανένα παράδειγμα, περιέγραψες ένα σενάριο καταστροφής.
εγώ σου δίνω παράδειγμα, σου λέω δοκίμασέ το, και θα δεις ότι έχεις άδικο και ότι αυτό που φοβάσαι ότι θα συμβεί στην δημοκρατία, απλούστατα δεν θα συμβεί. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.Η πλειοψηφία όταν αποφασίσει στρογγυλή πλατεία ή ευρώ, δεν αλλάζει γνώμη γρήγορα.

έτσι όμως και συμβεί σε ποιόν θα ριχτεί το πρόβλημα σε εσένα ή σε μένα ή σε κάποιον άλλον. Εγώ πάντως δεν παίρνω αυτό το ρίσκο μίας και ξέρω πόσο ξεροκέφαλοι είμαστε σαν Έλληνες αλλά και κατά πόσο πολλές φορές αλλάζουμε γνώμη για κάποια θέματα.

Πάρε το ρίσκο για το κόμμα. Πάρε το για τον δήμο σου. Πάρε το ρίσκο, και θα δεις ότι δουλεύει. Και μετά όταν σιγουρευτείς ότι δουλεύει, τότε πάρε το και για το κράτος. Αλλά εσείς εδώ κερατάδες, ούτε καν για το κόμμα δεν παίρνετε το ρίσκο!

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 14 Ιούλ 2012, 18:29

ergoil έγραψε:Πάρε το ρίσκο για το κόμμα. Πάρε το για τον δήμο σου. Πάρε το ρίσκο, και θα δεις ότι δουλεύει. Και μετά όταν σιγουρευτείς ότι δουλεύει, τότε πάρε το και για το κράτος. Αλλά εσείς εδώ κερατάδες, ούτε καν για το κόμμα δεν παίρνετε το ρίσκο!

όταν δεν ξέρεις τι να απαντήσεις ξεκινάς μπινελίκια....

λοιπόν αφού είσαι ο έξυπνος και ο θαρραλέος της παρέας, πάρε εσύ το ρίσκο για τον Δήμο σου ή για την περιοχή σου και μόλις δούμε ότι δουλεύει, το ξεκινάμε και εμείς.....

τι λές??? σου κάνει αυτή η απάντηση?

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 18:33

kailor έγραψε:
ergoil έγραψε:Πάρε το ρίσκο για το κόμμα. Πάρε το για τον δήμο σου. Πάρε το ρίσκο, και θα δεις ότι δουλεύει. Και μετά όταν σιγουρευτείς ότι δουλεύει, τότε πάρε το και για το κράτος. Αλλά εσείς εδώ κερατάδες, ούτε καν για το κόμμα δεν παίρνετε το ρίσκο!

όταν δεν ξέρεις τι να απαντήσεις ξεκινάς μπινελίκια....

λοιπόν αφού είσαι ο έξυπνος και ο θαρραλέος της παρέας, πάρε εσύ το ρίσκο για τον Δήμο σου ή για την περιοχή σου και μόλις δούμε ότι δουλεύει, το ξεκινάμε και εμείς.....

τι λές??? σου κάνει αυτή η απάντηση?

Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.

Εσείς εδώ όμως κάνετε το εξής, μιλάτε για άμεση δημοκρατία αλλά δεν παίρνετε το ρίσκο. Αυτό με τσαντίζει σε σας, γιαυτό σας λέω κερατάδες.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 14 Ιούλ 2012, 18:38

ergoil έγραψε:Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.

Εσείς εδώ όμως κάνετε το εξής, μιλάτε για άμεση δημοκρατία αλλά δεν παίρνετε το ρίσκο. Αυτό με τσαντίζει σε σας, γιαυτό σας λέω κερατάδες.

Α, δηλαδή εμείς είμαστε δήμαρχοι, όχι απλοί πολίτες... από που το συμπέρανες αυτό?

έχουμε εμείς κάποιο αντιπροσωπευτικό αξίωμα και δεν το ξέρουμε?

όταν μιλάμε για άμεση δημοκρατία σημαίνει ότι όλοι μαζί συμμετέχουμε και όχι ο καθένας μόνος του. Εσύ ειδικά είσαι που μας βρίζεις που δεν κάνουμε πλατφόρμα για να συμμετέχουμε όλοι μαζί και τώρα μας λές να το κάνει ο καθένας μόνος του.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 18:42

kailor έγραψε:
ergoil έγραψε:Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.

Α, δηλαδή εμείς είμαστε δήμαρχοι, όχι απλοί πολίτες... από που το συμπέρανες αυτό?

έχουμε εμείς κάποιο αντιπροσωπευτικό αξίωμα και δεν το ξέρουμε?

όταν μιλάμε για άμεση δημοκρατία σημαίνει ότι όλοι μαζί συμμετέχουμε και όχι ο καθένας μόνος του. Εσύ ειδικά είσαι που μας βρίζεις που δεν κάνουμε πλατφόρμα για να συμμετέχουμε όλοι μαζί και τώρα μας λές να το κάνει ο καθένας μόνος του.

Μια φτωχο-πλάτφόρμα φτιάξατε, το λικουιντ.
Σας βρίζω που δεν την κάνετε επίσημη πλατφόρμα του κόμματος, και κυρίως που δεν την χρησιμοποιήτε ως μέλη.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 14 Ιούλ 2012, 18:44

ergoil έγραψε:
Μια φτωχο-πλάτφόρμα φτιάξατε, το λικουιντ.
Σας βρίζω που δεν την κάνετε επίσημη, και κυρίως που δεν την χρησιμοποιήτε.

απ'όλες τις παραπάνω ερωτήσεις μόνον αυτήν βρήκες να απαντήσεις... ουτοσάλως και εμένα μου την σπάει που δεν έχει ανοίξει επίσημα...

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 18:46

Εδώ εσύ, στο ίδιο post μέσα μας λες ότι θα εκτελούσες την ιδέα σου μόνο και μόνο επειδή κατέχεις μια προσωποπαγή θέση, χωρίς να στη ζητήσει καμιά πλειοψηφία πρώτα... εξ'ονόματος όλων. :lol:
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 18:51

SNM έγραψε:

Εδώ εσύ, στο ίδιο post μέσα μας λες ότι θα εκτελούσες την ιδέα σου μόνο και μόνο επειδή κατέχεις μια προσωποπαγή θέση, χωρίς να στη ζητήσει καμιά πλειοψηφία πρώτα... εξ'ονόματος όλων. :lol:

μερικά υπονούμενα (αλλά αυτονόητα) πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις, γιατί είσαι καινούργιος.

εννοώ :
Δεν είμαι πειρατής δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα ως πειρατής, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.

Υποστηρίζω την πρόταση οι πειρατές αντιπρόσωποι να υπακούουν σαν ρομπότ σε ότι ακριβώς τους λέει η ψηφιακή άμεση δημοκρατία.

Αυτό το ρισκο, οι πειρατές αντιπρόσωποι που είναι στο τιμόνι του κόμματος σήμερα, η ΔΕ δηλαδή, δεν το παίρνουν, ούτε καν για το ελάχιστο πεδίο δράσης που είναι το ίδιο το κόμμα εσωτερικά. Παρόλο που τουλάχιστον για τα εσωκομματικά ρητά αυτό ορίζει το καταστατικό.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες