Αυτά που λέω είναι η πρότασή μου, και χαίρομαι ιδιαίτερα που ασκήτε έντονη κριτική, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω στα θολά σημεία.
Υπάρχουν όμως και άλλες προτάσεις, που προσπαθούν να φτιάξουν μια πλατφόρμα ψηφοφορίας ξεκινώντας από το δημοκρατικό μηδέν, που έχουν παρόμοια αλλά όχι ακριβώς ίδια φιλοσοφία.
Όποιος έχει κάποια εναλλακτική προταση για το πώς μπορεί να φτιαχτεί μια πλατφόρμα αποφάσεων που ξεκινά από το δημοκρατικό μηδέν, να μας την πει γραπτώς και αναλυτικώς, όπως έκανα εγώ. Η κριτική είναι εύκολη, όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
Όχι στα οράματα των νεκρών
Re: Όχι στα οράματα των νεκρών
ergoil έγραψε:
Αν ο συσχετισμός τελικά δεν βγαζει αποτέλεσμα τότε, μόνο αν αλλάξουν στην δυαδική ψήφο τους την μέθοδο εξαγωγής οι ψηφοφόροι, μπορεί η κατάσταση να ξεκολήσει. Αλλιώς θα παραμένει κολημένη και η ψηφοφορία δεν θα βγάζει αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, αν οι ψηφοφόροι θεωρήσουν τα πράγματα επείγοντα, τότε απλά αλλαζουν γνώμη και επιλέγουν την πρώτη επιλογή ως μέθοδο εξαγωγής αποτελεσμάτων, η οποία είναι και η πιο εύκολη στο να σέβεται τον εαυτό της, και να εξαγεί αποτελέσματα.
Η πρώτη επιλογή είναι και η μέθοδος που ακολουθεί ο εκλόγικός νόμος σήμερα, και δεν είναι τυχαίο που αυτή επιλέχτηκε. Είναι γιατί ο νομοθέτης θέλει να παίρνονται αποφάσεις. Ακόμα και λάθος , αποφάσεις να είναι.
ξέχασα να πω ότι εκτός από την πρώτη επιλογή, και ο μέσος όρος είναι μια μέθοδος εξαγωγής αποτελεσμάτων από μια ψηφοφορία που συνήθως σέβεται τον εαυτό της και γενικώς βγάζει αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο μέσος όρος προϋποθέτει βέβαια το ερώτημα της ψηφοφορίας να μπορεί να μεταφράζεται σε ψήφο-αριθμό.
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ψηφίζεις και να εξάγεις αποτελέσματα, εκτός από αυτούς που προανέφερα. Στο σύστημα Iam πάντως, κάθε μέθοδος για να προκριθεί δεν είναι ουρανοκατέβατη από κάποιο ιερατείο, πρέπει και να ψηφιστεί από τα μέλη και να σέβεται τον εαυτό της.
για να δώσω ένα παράδειγμα διαφορετικής εξαγωγής, ας πάρουμε το παράδειγμα της μεθόδου Schulze που ακολουθει το λικουιντ επειδή το ιερατείο έτσι αποφάσισε.
45 ψηφοφοροι ψηφίζουν 5 υποψήφιες επιλογές με αποτελέσματα:
5 ACBED (που σημαίνει ότι A > C > B > E > D)
5 ADECB
8 BEDAC
3 CABED
7 CAEBD
2 CBADE
7 DCEBA
8 EBADC
αντί για συγκρίσεις και γράφους κατά Schulze , εγώ λέω 5 βαθμοί η πρώτη επιλογή, 4 βαθμοί η δεύτερη κλπ και προσθέτω απλά βαθμούς.
Α Β C D E ψηφοφόροι
5 3 4 1 2 5
5 1 2 4 3 5
2 5 1 3 4 8
4 3 5 1 2 3
4 2 5 1 3 7
3 4 5 2 1 2
1 2 4 5 3 7
3 4 1 2 5 8
Και τα αποτελέσματά μου είναι
Α=143 Β=137 C=134 D=114 E=147
Ε>Α>Β>C>D
ενώ η schultze βγάζει
E > A > C > B > D
45 ψηφοφοροι ψηφίζουν 5 υποψήφιες επιλογές με αποτελέσματα:
5 ACBED (που σημαίνει ότι A > C > B > E > D)
5 ADECB
8 BEDAC
3 CABED
7 CAEBD
2 CBADE
7 DCEBA
8 EBADC
αντί για συγκρίσεις και γράφους κατά Schulze , εγώ λέω 5 βαθμοί η πρώτη επιλογή, 4 βαθμοί η δεύτερη κλπ και προσθέτω απλά βαθμούς.
Α Β C D E ψηφοφόροι
5 3 4 1 2 5
5 1 2 4 3 5
2 5 1 3 4 8
4 3 5 1 2 3
4 2 5 1 3 7
3 4 5 2 1 2
1 2 4 5 3 7
3 4 1 2 5 8
Και τα αποτελέσματά μου είναι
Α=143 Β=137 C=134 D=114 E=147
Ε>Α>Β>C>D
ενώ η schultze βγάζει
E > A > C > B > D
Γιατί δηλαδή να έχουμε την schulze μέθοδο, και όχι την δικιά μου με το απλό άθροισμα των πόντων, ή γιατί να μην έχουμε την Ranked_Pairs ;
Το σύστημα Iam αυτό ακριβώς το θέμα των επιβαλόμενων από "ψηλά" μεθόδων εξαγωγής αποτελεσμάτων προσπαθεί να λύσει.
Να μην είναι ουρανοκατέβατες από κάποιο ιερατείο, αλλα να αποφασίζονται μέσω της ψηφοφορίας για τους κανονισμούς, μέσω της δυαδικής ψήφου, και μέσω του δευτέρου αξιώματος που επιβάλει η κάθε μεθόδος να σέβεται πρώτα από όλα τον ίδιο της τον εαυτό.
Το σύστημα Iam αυτό ακριβώς το θέμα των επιβαλόμενων από "ψηλά" μεθόδων εξαγωγής αποτελεσμάτων προσπαθεί να λύσει.
Να μην είναι ουρανοκατέβατες από κάποιο ιερατείο, αλλα να αποφασίζονται μέσω της ψηφοφορίας για τους κανονισμούς, μέσω της δυαδικής ψήφου, και μέσω του δευτέρου αξιώματος που επιβάλει η κάθε μεθόδος να σέβεται πρώτα από όλα τον ίδιο της τον εαυτό.
Πάλι τα ίδια, βλέπεις ότι δεν σου απαντάμε και απλως απαντάς εσυ στο εαυτό σου.
kailor έγραψε:Πάλι τα ίδια, βλέπεις ότι δεν σου απαντάμε και απλως απαντάς εσυ στο εαυτό σου.
πως να μου απαντήσεις, αφού δεν καταλαβαίνεις τι λέω; ζητήσατε να σας πάω στα βαθιά , φταίω εγώ τωρα που πνιγήκατε;
χρειαζόμαστε όλοι πολύ διάβασμα ακόμα, για να καταλάβουμε τι λέει ο καθένας, και να μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά......
Τι νόημα έχει να μιλάς αλανπουρνεζικα που τα καταλαβαίνεις εσυ μόνο και μερικοί σπουδαγμένοι θεωρητικοί επιστήμονες?
kailor έγραψε:Τι νόημα έχει να μιλάς αλανπουρνεζικα που τα καταλαβαίνεις εσυ μόνο και μερικοί σπουδαγμένοι θεωρητικοί επιστήμονες?
Αυτά τα αλαμπουρνέζικα ίσως λυνουν κάποια από τα σοβαρά προβλήματα μας. Στο ερώτημα για το άν όντως δίνουν λύσεις, μόνο αν κάτσουμε, τα διαβάσουμε προσεκτικά και τα καταλάβουμε, θα μπορούμε να απαντήσουμε .
Πρέπει να εκμεταλευόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι πριν απο εμάς έχουν αντιμετωπίσει ίδια προβλήματά, είναι εξυπνάδα να εκμεταλεύεσαι την εμπειρία και τις γνώσεις του άλλου. Αν δεν το κάνεις, πολύ πιθανόν τα προβλήματά σου να παραμένουν προβλήματα, και να χτυπάς το κεφάλι σου σε εμπόδια που οι άλλοι έχουν αποφύγει.
ergoil έγραψε:kailor έγραψε:Πάλι τα ίδια, βλέπεις ότι δεν σου απαντάμε και απλως απαντάς εσυ στο εαυτό σου.
πως να μου απαντήσεις, αφού δεν καταλαβαίνεις τι λέω; ζητήσατε να σας πάω στα βαθιά , φταίω εγώ τωρα που πνιγήκατε;
χρειαζόμαστε όλοι πολύ διάβασμα ακόμα, για να καταλάβουμε τι λέει ο καθένας, και να μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά......
Ναι, γιατί εσύ τα'χεις καταλάβει όλα όσα σου'χουμε πει εδώ κι απλά "είναι λάθος" - σκεπτικό το οποίο ουαί κι αλίμονο αν εφαρμοστεί σ'αυτά που λες εσύ.

Με λίγα λόγια, ο "νόμος περί ευθύνης υπουργών" περνάει με 61%, άρα επί 61 χρόνια έχουν ευθύνη κι επί 39 χρόνια κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Όριο συνταξιοδότησης; Κανένα πρόβλημα! Να βγάλουμε μέσο όρο. Τα 45 λέει ο ένας, τα 70 λέει ο άλλος, τα 39 λέει ο τρίτος, πάμε να το κάνουμε (45+70+39)/3= 51,3. Τί; Δε βγαίνουν απ'τις παροχές; Δε γ@@@@ται, τουλάχιστον το βγάλαμε "δημοκρατικά". Αφού βαφτίζουμε "δημοκρατία" ό,τι του κατέβει του καθενός, έτσι θα'ναι!
Κατάλαβε κάτι: μόνο και μόνο επειδή διάβασες κάποιες αράδες κάπου δε σημαίνει ούτε ότι είναι εφαρμόσιμες (πόσο μάλλον "ιδανικές") ούτε καν ότι γι'αυτό γράφτηκαν. Κι εγώ μπορώ να σου παραθέσω ένα link και να σου πω ότι η βασιλεία κι η αριστοκρατία είναι "εξίσου θεμιτά" με τη Δημοκρατία, γιατί κοίτα, κι ο Αριστοτέλης τα χαρακτηρίζει "ορθά" - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει και να εφαρμοστούν. Το ίδιο ισχύει για τις μαθηματικές σου φόρμουλες. Μαθηματικά έχουν νόημα. Αναλυτικά ίσως. Στατιστικά μπορεί. Στην Εφαρμοσμένη Δημοκρατία όχι. Είναι διαστρέβλωση νοημάτων και μέχρι τώρα, για μένα τουλάχιστον, έχεις μπει στο ίδιο τσουβάλι με τους κατά καιρούς ΓΑΠ, τουλάχιστον στο καίριο ερώτημα "σε ποιον θα εμπιστευόσουν τις τύχες της Δημοκρατίας;" (και δυστυχώς ούτε καν από πάνω τους).
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
ergoil έγραψε:Πρέπει να εκμεταλευόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι πριν απο εμάς έχουν αντιμετωπίσει ίδια προβλήματά, είναι εξυπνάδα να εκμεταλεύεσαι την εμπειρία και τις γνώσεις του άλλου. Αν δεν το κάνεις, πολύ πιθανόν τα προβλήματά σου να παραμένουν προβλήματα, και να χτυπάς το κεφάλι σου σε εμπόδια που οι άλλοι έχουν αποφύγει.
Η αλήθεια να λέγεται, σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο: ώρα λοιπόν να σταματήσω να κοιτάω αυτό το topic, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που θα έχω ξεμείνει από comics, ακριβώς όπως όσοι έχουν αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα με τέτοια post.

- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
~~~
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες