ergoil έγραψε:Rainmaker έγραψε:ergoil έγραψε:για την προστασία των μειοψηφιών υπάρχει και η μέθοδος του χρονοδιαγράμματος.
![]()
![]()
καλά το χρονοδιάγραμμα σου έχει μεγάλη πλάκα
πρόσεξε ψηφίστηκε ενίσχυση (τροφή, στέγη, ρουχισμός, περίθαλψη υγείας κλπ) για τους άπορους με 55% υπέρ και 45% κατά δηλαδή μου λες ότι αν κατάλαβα καλά για 55 χρόνια θα ζήσουν και όποιος γίνει άπορος στα υπόλοιπα 45 χρόνια πάει στα θυμαράκια. φυσικά μόνο σαν αστείο μπορώ να πάρω αυτήν την πρόταση.
Ας δούμε τις μεθόδους εξαγωγής αποτελέσματος από μια ψηφοφορία:πρώτη επιλογή, ενισχυμένη πρώτη επιλογή, απλή πλειοψηφία, ισχυρή πλειοψηφία, ομοφωνία, μέσος όρος, χρονοδιάγραμμα
Κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι ταιριάζουν σε όλες τις ψηφοφορίες όλες οι μέθοδοι εξαγωγής αποτελέσματος.Αυτό δεν ισχύει πάντα. Έχει προταθεί μάλιστα μαζί με την ψήφο σε μια ψηφοφορία, να μπορεί ο ψηφοφόρος να προτείνει και την μέθοδο εξαγωγής αποτελέσματος που θεωρεί ότι ταιριάζει στην περίσταση.
Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία πάντως, εφόσον το 45% δεν θέλει να τρέφει τους απόρους δεν είναι παράλογο να σταματήσουν να τους τρέφουν μετά από 55 χρόνια. Στο κάτω κάτω μέχρι τότε μπορεί κάποιοι να αλλάξουν γνώμη, και το ποσοστό να αλλάξει και να δωθεί παράταση (ή και αντίστροφα βέβαια). Και βέβαια ο "αιώνας" του χρονοδιαγράμματος δεν είναι πάντα 100 χρόνια, μπορεί να είναι και 1000 χρόνια ή 5 χρόνια. Ο "αιώνας" είναι μια παράμετρος όπως η απαρτία, που προαποφασίζεται.
Επίσης αυτό που έχει σημασία είναι, αποφασίσαμε να τους τρέφουμε, πόσο όμως θα φάνε; Αποτέλεσμα της απόφασης να τους τρέφουμε είναι να δημιουργηθε μια νέα ψηφοφορία εξαρτημένη από το αποτέλεσμα της προηγούμενης η οποία θα ρωτάει για την ποσότητα του φαγητου. Σε αυτή την εξαρτημένη ψηφοφορία,καλό είναι να ψηφίσουμε με αριθμούς, και ο μέσος όρος να είναι η μέθοδος εξαγωγής αποτελέσματος.
το ως άνω παράδειγμα που σου έδωσα είναι ΄΄μία μορφή του δικαιώματος στη ζωή΄΄ και πρέπει να μην μπαίνει σε ψηφοφορία.
πρέπει να σου πω οτι στο σύνταγμά μας το δικαίωμα στη ζωή δεν αναθεωρειται για να καταλάβεις οτι ο νομοθέτης το θεωρούσε πάρα πολύ σημαντικό
στην κοσμοθεωρία σου πρέπει να προσθέσεις εξαιρέσεις, εξαιρέσεις που έχουν σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα. δεν μπορεί εξ ονόματος της άμεσης δημοκρατίας να καταργειται το δικαίωμα στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου ή να μπαίνουν χρονοδιαγράμματα όταν λύσεις αυτά τα προβλήματα στην πρότασή σου και δεν τα ισοπεδώνεις όλα ίσως έχεις κάποιες ελπίδες κάποιος να πιστέψει την πρότασή σου.