Ναι και θα περιμένει ο ένας να βγει να πάρει το αίμα του πίσω για το χρόνο που του αναλογεί.
Κι ότι αρπάξει κι όσα αντίπαλα κεφάλια κόψει.
Συγχαρητήρια, καλλιεργείς εχθρούς
Όχι στα οράματα των νεκρών
Re: Όχι στα οράματα των νεκρών
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
Από ότι καταλαβαίνω είσαι και κατά του λικουιντ, γιατί το λικουιντ αυτό ακριβώς είναι. Δεν υπάρχιε συζήτηση στο λικουιντ, μόνο ψηφοφορίες στις εναλλακτικές προτάσεις.
Για το liquid δεν ξέρω, και δε θα εκφέρω άποψη για κάτι που δε γνωρίζω, όπως έκανες εσύ με τη νομιμοποίηση και την ψήφο πιο πάνω (που πολύ όμορφα το προσπέρασες ασχολίαστο γιατί δε συνέφερε). Αν δεν απατώμαι, όμως, η συζήτηση μια χαρά υπάρχει, απλά δε γίνεται εκεί.
Επίσης: πολύ μου αρέσει πώς απ'τη μια θέλεις να είναι όλα "ναι ή όχι" και "χωρίς κανένα επιχείρημα", αλλά το ξερό "όχι" στην ιδέα σου δεν το δέχεσαι.
Αυτό ακριβώς.manos_ έγραψε:Το λίκουιντ ή όποιο σύτημα ψηφοφορίας δεν συνοδευτεί από επιχειρηματολογία, θα γίνει εργαλείο για να πνίγει τις μειοψηφίες.
Οι μειοψηφίες προστατεύονται μόνο με επιχειρηματολογία βάσει ηθικού / αξιακού πλαισίου και οραματισμού.
Και αυτό.Rainmaker έγραψε:θέλω να πω οτι μπορεί να θεωρηθεί μία πρότασή σου ως λύση όταν καλύπτει όλες τις πιθανές περιπτώσεις και να μην χρειάζεται να απαντάς του στυλ ΄΄Δεν είναι χρηματηστήριο οι ανθρώπινες γνώμες΄΄ γιατί όντως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι χρηματηστήριο!
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
ergoil έγραψε:Και μιλάμε πάντα για αποφάσεις επι θεμάτων, και όχι για ψηφοφορία προς πρόσωπα-αντιπρόσωπους. Ας το διευκρινήσουμε και αυτό.
μα ποιος σου είπε ότι μόνο τα πρόσωπα-αντιπρόσωποι επηρεάζουν ανθρώπινες ζωές πχ απόφαση που θα δίνει ενίσχυση στους χ πυρόπληκτους ή χ σεισμόπληκτους ή χ φτωχούς ή χ αρρώστους ή ... όλες αυτές οι ζωές και άλλες τόσες θα κρίνονται από την σπάνια περίπτωση να τρεμοπαίζει η ψηφοφορία, σκέψου το τι σου λέω και μη μου απαντάς αμέσως.
manos_ έγραψε:Ναι και θα περιμένει ο ένας να βγει να πάρει το αίμα του πίσω για το χρόνο που του αναλογεί.
Κι ότι αρπάξει κι όσα αντίπαλα κεφάλια κόψει.
Συγχαρητήρια, καλλιεργείς εχθρούς
Και μένα δεν μου αρέσει. αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.
Δεν υπάρχουν εχθροι, αλλά όταν ξέρεις ότι θα σε καταπιέσουν όταν χάσεις την εξουσία, σταματάς να καταπιέζεις.
Ο φόβος φυλάει τα ερμα
και σίγουρα η ακατάσχετη επιχειρηματολογία των 10000000 ατόμων που υποστηρίζεις, ή οι δέκα εντολές του ιερατείου δεν είναι σε καμιά περίπτωση λύσεις για την προστασία των μειοψηφιών, ρώτα όποια μειοψηφία θέλεις και θα σου απαντήσει δεόντως για αυτό.
SNM έγραψε:....
είσαι νέος στην παρέα, θες διάβασμα ακόμα.
Rainmaker έγραψε:ergoil έγραψε:Και μιλάμε πάντα για αποφάσεις επι θεμάτων, και όχι για ψηφοφορία προς πρόσωπα-αντιπρόσωπους. Ας το διευκρινήσουμε και αυτό.
μα ποιος σου είπε ότι μόνο τα πρόσωπα-αντιπρόσωποι επηρεάζουν ανθρώπινες ζωές πχ απόφαση που θα δίνει ενίσχυση στους χ πυρόπληκτους ή χ σεισμόπληκτους ή χ φτωχούς ή χ αρρώστους ή ... όλες αυτές οι ζωές και άλλες τόσες θα κρίνονται από την σπάνια περίπτωση να τρεμοπαίζει η ψηφοφορία, σκέψου το τι σου λέω και μη μου απαντάς αμέσως.
κανένας δεν μου είπε, εγώ μιλάω πάντα έχοντας υπόψη ψηφοφορίες και αποφάσεις για θέματα και όχι για αντιπροσώπους.
απλά το διευκρινίζω για να γίνω κατανοητός.
Η περίπτωση που λες για την ενίσχυση κάποιων, θεωρώ ότι δεν θα τρεμοπαίζει, αν η απόφαση για ενίσχυση διατυπωθεί ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, αντί για ξερό ποσό. Τα οικονομικά, λογικό είναι να τρεμοπαίζουν, αλλά στα οικονομικά ως μέθοδος εξαγωγής απόφασης από μια ψηφοφορία δεν ενδίκνυται το 50%+1, αλλά ο μέσος όρος, και αυτόν θα διαλέξει η λογική πλειοψηφία.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά
Το ηθικό / αξιακό πλαίσιο των πειρατών είναι οι αρχές τους συν τις προγραμματικές τους δηλώσεις.
Αυτά δεν βγαίνουν από ιερατεία αλλά από συζητήσεις και επικυρώνονται σε συνέδρια με ισχυρές πλειοψηφίες
(όπως και το όραμα). Και συνεχώς επαναπροσδιορίζονται.
Εν πάσει περιπτώσει θες να φτιάξεις κοινωνία να στηρίζεται στο φόβο
και όχι στο να συναισθάνεται ο καθένας την ανάγκη του διπλανού του.
Εγώ με αυτό διαφωνώ.
Αυτά δεν βγαίνουν από ιερατεία αλλά από συζητήσεις και επικυρώνονται σε συνέδρια με ισχυρές πλειοψηφίες
Εγώ με αυτό διαφωνώ.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
manos_ έγραψε:Το ηθικό / αξιακό πλαίσιο των πειρατών είναι οι αρχές τους συν τις προγραμματικές τους δηλώσεις.
Εγώ με αυτό διαφωνώ.
ο επιθυμητός στόχος είναι πρώτα να συναισθάνεται ο καθένας την ανάγκη του άλλου.
αλλά επειδή καμιά φορά δεν το κάνουμε, καλό είναι να υπάρχει και ο φόβος.
ergoil έγραψε:SNM έγραψε:....
είσαι νέος στην παρέα, θες διάβασμα ακόμα.
Δημοκρατικότατο σε βρίσκω. Εσύ είσαι που με έλεγες ολιγαρχικό 2 σελίδες πριν, ή άλλος έκατσε στο pc σου; Γιατί μιλάμε για τρελή U-turn.
Και πάλι συμφωνώ εδώ.manos_ έγραψε:Εν πάσει περιπτώσει θες να φτιάξεις κοινωνία να στηρίζεται στο φόβο
Εγώ με αυτό διαφωνώ.
Υπάρχει μία άλλη λύση, κι αυτή είναι να διαβάσουμε λίγο Ιστορία. Γιατί ποτέ δεν ίσχυσε το "όταν ξέρεις ότι θα σε καταπιέσουν όταν χάσεις την εξουσία, σταματάς να καταπιέζεις" αλλά πάντοτε το "όταν ξέρεις ότι θα σε καταπιέσουν όταν χάσεις την εξουσία, τους γ@@@ς στην καταπίεση και τους αφαιρείς τη δυνατότητα να σου στερήσουν την εξουσία". Εάν ειλικρινά το πιστεύεις αυτό που λες, πάσο, έχω να κάνω με ρομαντικό αφελή απλά.ergoil έγραψε:Και μένα δεν μου αρέσει. αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.
Δεν υπάρχουν εχθροι, αλλά όταν ξέρεις ότι θα σε καταπιέσουν όταν χάσεις την εξουσία, σταματάς να καταπιέζεις.
Ο φόβος φυλάει τα ερμα
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
~~~
Αυτό δεν μεταφέρεται πρακτικά στο πνίξιμο της μειοψηφίας.
Η όποια μειοψηφία πρέπει να στηρίζεται με βάση την αλληλεγγύη.
Σε κάποια στιγμή η πλειοψηφία θα γίνει σε άλλο θέμα μειοψηφία.
Η μερίδα χρόνου είναι αμείλικτη στο να παράγει κρύα εκδίκηση.
Η όποια μειοψηφία πρέπει να στηρίζεται με βάση την αλληλεγγύη.
Σε κάποια στιγμή η πλειοψηφία θα γίνει σε άλλο θέμα μειοψηφία.
Η μερίδα χρόνου είναι αμείλικτη στο να παράγει κρύα εκδίκηση.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και manos_, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά
SNM έγραψε:Υπάρχει μία άλλη λύση, κι αυτή είναι να διαβάσουμε λίγο Ιστορία. Γιατί ποτέ δεν ίσχυσε το "όταν ξέρεις ότι θα σε καταπιέσουν όταν χάσεις την εξουσία, σταματάς να καταπιέζεις" αλλά πάντοτε το "όταν ξέρεις ότι θα σε καταπιέσουν όταν χάσεις την εξουσία, τους γ@@@ς στην καταπίεση και τους αφαιρείς τη δυνατότητα να σου στερήσουν την εξουσία". Εάν ειλικρινά το πιστεύεις αυτό που λες, πάσο, έχω να κάνω με ρομαντικό αφελή απλά.ergoil έγραψε:Και μένα δεν μου αρέσει. αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.
Ο φόβος φυλάει τα ερμα
Υπάρχει ισχυρός στρατός, ο οποίος είναι έτοιμος να επέμβει και να υπερασπιστεί το πολίτευμα του χρονοδιαγράμματος, αν αυτό καταληθεί.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες