Ξεκινάω εγώ.
Πραγματικά αναρωτιέμαι για αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Στο που πάμε? Γιατί φοβόμαστε να δουλέψουμε μπας και μας πει κανείς τίποτα? και άλλα τέτοια.
1) Υπάρχει μια Διοικούσα Επιτροπή. Μπας και θα έπρεπε να βγει κάπου κεντρικά έστω σαν banner στο φόρουμ πως τους βρίσκουμε εκτός από pm, π.χ. ένα email ή κάτι άλλο?
2) Υποτίθεται ότι υπάρχει μια Επιτροπή Διαιτησίας. Ποιοί είναι και πως τους βρίσκουμε, έτσι και τους θέλουμε?
3) Υποτίθεται κάποιος μπορεί θέτωντας κάποιο θέμα να γίνει διαβούλευση για ψηφοφορία. Πώς το κάνουμε και με ποιόν τρόπο?
4) Υποτίθεται έχει ανοίξει το liquid feedback. Αλλά απ'ότι βλέπω ακόμα τεστάρετε με κάποιες ψηφοφορίες. Γιατί δεν ανοίγει κανονικά, με όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν είτε άμεσα είτε στο μέλλον?
5) Έχουμε το κουμπάσο. Ένα ωραίο εργαλείο κατά την γνώμη μου. Γιατί είναι ακόμη λίγα άτομα που το δουλεύουν (περίπου στα 30-40), και γιατί δεν έχει βγεί επίσημη ανακοίνωση ότι υπάρχει και όλα τα θέματα δουλεύονται εκεί πέρα?
6) Συνέχεια ακούω άτομα που λένε ότι εγκατέλειψαν το φόρουμ γιατί έχει γίνει μπάχαλο, και επίσης ακούω από άλλα μέλη που δεν έχουν ενημερωθεί για τις άλλες πλατφόρμες. Εδώ τίθεται το ερώτημα: Πότε θα βγεί ανακοίνωση για τις πλατφόρμες, και γιατί τόσο καιρό δεν έχει βγει ούτε ένα τυπικό newsletter?
7) Υποτίθεται ότι πάμε για συνέδριο. Πότε θα βγει ανακοίνωση ότι πάμε για συνέδριο και γίνονται συζητήσεις για αλλαγές στο καταστατικό?
8) Υποτίθεται ότι έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω ούτε τον Μισσούλη αλλά ούτε κανέναν. Γιατί έχει να γίνει αναβάθμιση των οικονομικών στοιχείων στην ιστοσελίδα από τις 30 Μαίου? @edit: Όχι τον μισσούλη αλλά τους υπεύθυνους για την ιστοσελίδα του κόμματος.
9) Ξεκίνησαν να συζητιούνται θέματα για το συνέδριο και όλα τα υπόλοιπα για ακόμη μια φορά τα αφήσαμε στην άκρη. Πως θα συνεχίσουμε να δουλέυουμε εάν κάθε λίγο και λιγάκι για ένα θέμα αφήνουμε όλα τα άλλα στην άκρη?
10) 10ο και τελευταίο προς το παρών, αφού χρησιμοποιούμε το mumble και τα e-συνέδρια. Για ποιόν λόγο δεν μπορούμε να βγάλουμε αποφάσεις εκείνη την στιγμή για κάποια θέματα ή τέλος πάντων να μπαίνουν άμεσα σε ψηφοφορίες και να λήγουν 1 - 2 μέρες μετά για να μπορούν να ψηφίζουν και όσοι δεν ήταν μέσα εκείνη την στιγμή?
Βλέπω ότι έχουμε αρχίζει και κολλάμε σε αρκετά πράγματα, με δικαιολογίες ότι αυτό δεν προβλέπεται στο καταστατικό, δεν γίνεται να μιλήσουμε για αυτό το θέμα γιατί τρέχει άλλο πιο σοβαρό, και άλλα.
Έχουμε πραγματικά το θάρρος να πάρουμε μια απόφαση για κάτι και ας αντιμετωπίσουμε μετά όλες τις συνέπειες? ή μήπως τελικά δεν μπορεί να δουλέψει το σύστημα της Δημοκρατίας με πολλά άτομα, γιατί απλώς φοβόμαστε ότι οι αποφάσεις που θα βγούν δεν βολέυουν μερικούς?
Για να κλείσω, καταννοώ απόλυτα ότι είναι καλοκαιράκι, μερικοί είμαστε σε διακοπές και άλλοι σε δουλειά. Φυσικό είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις για πολλά πράγματα, αλλά μήπως πρέπει να δουλεύουμε έστω όσοι είμαστε παρώντες (εδώ κολλάει και το mumble, αλλά και το liquid [που πρέπει να ανοίξει επίσημα επιτέλους]).
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά περιμένω να δω απαντήσεις για το πως σκέφτεστε εσείς ή αν σκέφτομαι μόνο εγώ έτσι. Και θέλω να δω και αλλωνών έτσι ερωτήσεις.