Θα ήθελα να συζητηθεί και στη συνέχεια να μπει σε ψηφοφορία το ποιες (ψηφιακές;) πλατφόρμες είναι αποδεκτές από τα μέλη, για "επίσημη" χρήση από τα μέλη. Με το "επίσημη χρήση" εννοώ ότι θα υπάρχει κάποιου είδους κατανόηση και απαίτηση για συγκεκριμένες διαδικασίες, δηλαδή ότι κάθε πράγμα μπορεί να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο ή τρόπους.
Το πρόβλημα
Για παράδειγμα, όπως σωστά ρώτησε μέλος μας:
Θέλω να συνεισφέρω στη συζήτηση για το συγκεκριμένο άρθρο, με μια σκέψη ή μια πρόταση.
Αν το κάνω εδώ, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;
Ποιος/πως/πότε θα το μεταφέρει και που;
Θα ξανασυζητηθεί σε άλλο μέρος - forum - wiki ή δεν ξέρω τι;
Θα ξανα-χρειαστεί να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο επιχείρημα αλλού;
Άλλα, παρόμοια ερωτήματα:
- Θέλω να θέσω ένα θέμα προς συζήτηση και ψηφοφορία, που και πώς πρέπει να το κάνω; Ποιος θα μετρήσει και θα αποφασίσει ότι υπάρχει η απαιτούμενη από το καταστατικό 10% στήριξη για να προχωρήσει σε ψηφοφορία;
- Θέλω να αναφέρω ένα πρόβλημα που παρατήρησα ή έχω μια πρόταση για το κεντρικό σάιτ. Που/σε ποιον πρέπει να το κάνω; Πώς θα παρακολουθήσω την εξέλιξη της;
- Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την επιτροπή διαιτησίας; Στο καταστατικό λέει τα μέλη, ονομαστικά, αλλά δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας.
Επίλογος
Η συζήτηση και τελική ψηφοφορία θα μπορούσε να είναι για συγκεκριμένες πλατφόρμες (π.χ. Forum, Mumble, Κουμπάσο, LiquidFeedback) ή για γενικότερες ιδέες όπως ναι ή όχι σε ψηφιακά συστήματα ψηφοφοριών (με προϋποθέσεις).
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας προχωρήσουμε προς το δρόμο που θέλουμε. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας με αόριστες και διάσπαρτες διαφωνίες και κατηγορίες.
Εάν συμφωνείτε πως πρέπει να συζητηθεί και να οδηγήσει σε αποφάσεις (π.χ. μέσω ψηφοφορίας), παρακαλώ στηρίξτε αυτό το θέμα με τη συμμετοχή σας.
EDIT: Κακώς το έβαλα σε αυτό το φόρουμ, αν θέλει κάποιος διαχειριστής ας το μετακινήσει.
EDIT2: Μετακινήθηκε, ευχαριστώ.